2009 Aralık Anneleri

Selam kızlar bende ilk defa duydum o siteyi
Benimki bugün tam bi felaketti bugün sabrımı zorladı sanırım öğlen 13:30 da kalktı bidaha hiç uyumadı
biraz önce babası uyuttu sallarken oda uyuya kalmış sessizlik nekadar güzel bişeymiş:97:

Herkese iyi geceler valla artık gecmiş okuyoruz oh be her gelen okuyup cıkmayıp 1 2 kelam yazsa ne güzel olur aslında ya ben nurtı sitesine üye oldum ama beni sarmadı ya bakmıyorum bile artık .Zeynep gecen hafta hastaydı şimdide grip oldu ya bu havalar mahvetti bebeleri ,sinir konusuna gelince aynı durumdayız bir bagırıyorum tüm aparmanı gec mahalle duyuyor ama cıldırtıyor herseyi istiyor vermeyince yerlere atıyor kendini, suları halılara döküyor, üstünü degiştirtmiyor kıyafet begenmiyor neler neler işte

herkesin sorunu aynı okuduğum kadarıyla.bizde de durum farklı değil.bende bir ay öncesine kadar kızıma çok bağırıyordum.sinirli bir yapım var zaten.ama sabiha paktuna keskin(çocuk sağlığı ve hast.ve çocuk nörolojisi uzmanı),adem güneş (uzman pedagog) gibi uzmanları dinleyince,bağırmanın dövmekten farkı olmadığını,0-3 yaş dönemin çok önemli olduğunu,hayatını bu dönemde yaşadıklarının yön vereceğini vs.okudukça dinledikçe artık çok daha dikkatliyim.bilginize..

kizlar uyanın bakim bugün işim çok konserve biber yapmayı deneyeceğim uyumayın yardıma gelin

ayyynıı eda bide kıyafet beğenmeme huyu varki beni çıldırtıyo bazen hiç olmadık şeyleri giymek istiyo yada çıkarmak istemiyo oyy oyy.. geçmiş olsun canım bizim de ishalimiz geçmedi daha..

ah canım ya bişey okumaya dinlemeye gerek yok tabiki yanlış bişey bağırmak azarlamak.. şiddetin ta kendisi.. ama işte insan tutamıyo bazen kendini.. hele benim gibi sinir küpü insanlar... sürekli sinirli sürekli gerginim.. her sabah bugün herşeyi güzellikle anlatıcam yapıcam diye kalkıyorum yataktan ama olmuyo işte (

eveet size iki anımı yazmak istiyorum:))

1) dün nazın ishali hala devam ettiğinden tamam artık on tane bez değiştirmiyoruz 3-4 ama devam sonuçta doktora götürim dedim.. bizim doktor bana çok ters yerde taksiyle gidip gelmem lazım muayene ücretide 200 tl.. tamam banka veriyo parasını ama önce ben ödicemde faturayı göndericemde onlar ödicekte vs vs.. bide test vs isticekler dünyanın parası.. dedim sağlık ocağına götürim.. gittik daha masaya oturttum bacaklarını belime doladı elleriylede boynuma sarıldı çığlık çığlığa ağlamaya başladı.. dr muayene edemedi tabi.. sonra reçete yazdı.. (muayene etmeden reçetemi yazılır canım) sordu sadece kaç gündür var ailede başka varmı vs. tamam şu şurupları kullan.. tabi ne kilosuna ne boyuna da baktıramadık..

2) sabah oyun grubuna gittiiikkk.. sonuç facia:)) hiç ummadığım gibi oldu.. naz oyuncaklarla oynamayı çok sever kendi yaşıtlarıylada.. zaten grup 7 kişi.. öyle çok kalabalık değil.. ama hiiiçç sevmedi sürekli ağlayarak yanıma kaçtı.. en son zaten (yarım saat durduk) elimden tutup tutup kapıya götürdü gidelim diye.. bizde geldik..

ayrıca yuvayı da hiç beğenmedim.. ben bi yere daha baktım ama bana biraz uzak diye bide anneleri almıyolar diye istememiştim.. ama tüm öğretmenler filan baya donanımlı.. biz oyun grubuna sadece çocuk zaman geçirsin diye bakmıyoruz işte ince motor becerileri vs. herşeyi anlattı bana.. burası hiç öyle değil.. hadi çay yap getir götür aa bak top al arkadaşıa ver.. hoşuma gitmedi yani.. eski püskü oyuncaklar.. valla bizim evde daha çok var :))

şimdi soru buraya göndermekten vazgeçtim.. seneye kadar beklesemmi (tabi bu benim ruh sağlığımı bozacak) yada öteki tarafamı başlasam ptesi?? öteki tarafın müdürü dediki bize bırakacaksınız 10 gün deneme süresi ama siz gelmeyeceksiniz ilk günler çok ağlayacak (sonuçta ilk kez ayrılıyosunuz, yabancı bi ortam vs.) sonra biz size başlamaya hazırmı değilmi oyun grubu yeterlimi yarım gün kreşmi vs. bilgi vericez siz de kararınızı ona göre verirsiniz dedi..

hiç ellerimle ağlayacağını bile bile bırakmak gelmiyo ama ikimiz için de başlaması iyi olacak aslında ayy çok karışığım yardım edin imdaattt

2. oyun gurubunu beğenmediysen içine sinmediyse gönderme canım. ama kreştede benim aklım karıştı. ya bi sorum olacak sen çalışacakmısın yoksa baya bir süre evdemisin? aslında ona göre yorum yapmak istiyorum. şöyle yani hani naz daha küçük ya yanında olmadan vereceksin ya aklın kalmazmı görmeden etmeden ( yani oyun grubunu mesela kontrol ettin öğrettikleri şeyleri vs.vs.beğenmedin. burayıda bi kontrol etsen diyorum hee eğer gözlemene izin veriyorlarsa bir göz gezdir bakalım diyeceğim ama tabi müsade ediyorlarsa ona göre bırak ). bende vermek istiyorum ama eğer dediğin gibi benimde başıma gelirse bir kere daha düşünürüm tartarım ortama bakarım eşime sorarım herhalde eğer kafama bir şeyler sinmiyorsa 1 sene daha ertelerim. ben zaten 1 sene daha çalışamayacağım herhalde

saat 2 oldu ben yatayım iyi geceler

ya kızlar kusurabakmayın kuzuları uyuttunuzmu dedim gece kocam geldi ben yattım bayada yazışmışsınız. ya aklım hep sizde kalıyor biliyormusunuz. ama kocam gelince utanıyorum kapatıyorum hala sen buradamısın yazışıyormusun diyor bana

kimse ziyaret etmemiş halen burayı ya. offff bende bugün rahatsızım hiç kolumu kaldırcak halim yok ama işler gene beni bekliyor. sanki sabah etrafı toparlamamışım gibi yine dağınık yine dağınık. kızım saolsun. kızımı yatırdım bu sefer yemek yap pazara git falan zaman geçti kızım yine uyandı . ben şimdi yine etraf toparlıcam ve kızım yine dağıtacakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

SİBEL bence bu kış içine sinen bı yere vermelısın naz 'ı.senın bırazcık ayrı kalman gerekıyor bence,yanı anlattıklarına gore yorumluyorum tabıkısı.sureklı dıpdıbesıznız ya naz ı gectım sende cok bagımlı olmuşşsun sankı ona,ıkınızde bırz bırbırınızden ayrı saaatler gecırmelısınız gıbıme gelıyor.
sağlık ocağına gelınce valla bızımde kapımızın onunde ama başın agrısa bıle sormayacaksın oraya pek meraklılar ılaç yazmaya derdını ogrenmeden daha.!!ishal olayı genelde uzun suruyo bende azra yı hatırlıyorum yanı o kadar ılaç kullandığımız halde 2 hafta surmuştu ıllalllah gelmıştı artık valla...ama halınde değişiklik varsa ne bılıyım halsız keyıfsız renksız falansa ıhmal etme gıt doktora yada bı ara telde anlat doktorunuza.

vallahı şu dağınıklık olayından bana da gına geldı bıde sen benım halımı duşun,seşim gunudz hep evde ve fecıı titiz simetri hastası faalandır,azrayla oynarken bıle oyuncakları bı duzene sokar kızım dağıtmadan oyna falan der o kadar yanı.e hal boyle olunca ben 24 saaat dağınıklık topluyorum ya azra dağıtıyo ben topluyorum sureklı ama sureklıııı.bana kalsa ben o kadar tıtız değilim yanı oynasın dağıtsın akşama toplarım modundayım ama eşim benım oyle duşunmemede içerler yanihayır bıde o kadar nankorişler kı bunlar daha dun herşeyı kaldırdım suourdum sıldım toz aldım topladım cıcek gıbı yaptım evı valla gel bak bugun gor aynı tas aynı hamam yanı sankı dun canı cıkan ben değildim bu evde...bende dağınıgımdır hem kendı arkamı hem azranın arkasını toplar oldum gun boyu allah tan babamız kendı ışını kendı yapar ve benden ıyı yapıyo kı bıde onun arkasını toplayamazdım zaten,kapasitem bu kadar yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…