2009 Aralık Anneleri

yok ben uzuuun bi süre çalışmayı düşünmüyorum hatta belki hiç çalışmam..

düşündüm taşındım bugün gittiğimiz yeri zaten beğenmedim öteki yer desen bi baktım netten şikayet sitelerinde orasıyla ilgili şikayetler var :KK53: ordan da vazgeçtim ve düşündüm taşındım ya donanımlı bir yere göndericem yada hiç göndermicem.. resmen 2 saat oyun grubunda çocuk oyalıyolar ben öyle istemiyorumki bişeyler öğrensin istiyorum.. ben bilmiyomuyum kızla oturup oynamayı.. yarına randevu aldım neşe erberkin okulundan bakalım ne kadar ücreti telde söylemiyolar ama süper biyer.. ya böyle olsun yada seneye normal bi yere gönderim..

bakın aşağıda paylaşıyorum..

PLAY- GROUP ( OYUN GRUBU )

Joyfull House Playgroup , 1,5 - 3 yaş grubu ( 18 - 36 aylık ) çocuklara, hafta içi ( Anne ve çocuğun tercihine göre ya da yumuşak bir alıştırma dönemi geçirmek adına ) , haftanın 5 yarım günü, 3 yarım günü 5 tam günü, 3 tam günü, gibi zengin seçeneklerimiz ile 18-27 ve 28-36 aylık iki ayrı gruptan oluşan sınıflarımız maksimum 15 kişilik gruplardan oluşur.Gruplarımızda iki çocuk gelişim uzmanı bulunmaktadır.

Çalışan anne-babaları hedefleyerek 07:30-19:00 gibi uzun çalışma saatlerinde hizmet verir. Haftaiçi programı, serbest oyun ve kahvaltı sonrası, her sabah yoga ile başlar.

PLAY- GROUP FARKI NEDİR?

Play- group , 18-36 aylık çocukların , anne kucağından ayrılıp artık sınıf içinde bir eğitmenle beraber vakit geçirmeye doğru attıkları ilk adımdır. Çocuklar ve anneler/ bakıcı ablalar, çocuğun alışma sürecine göre , birkaç haftayla birkaç ay arasında değişen süre zarfında Joyfull House play group’ta beraber vakit geçirmektedirler. Alıştırma dönemi tamamlandıktan sonra çocuklar play group'ta sadece eğitmenlerin gözetiminde kalabilmektedirler. Bu süre boyunca çocukların bilişsel ve dil gelişimleri desteklenmektedir. Çocuklar yeni kelimeler öğrenme , kendi isteklerini daha iyi ifade etme, tuvalet eğitimi , bir grup bütünlüğü yakalayıp beraber oyun oynama , beraber yemek yeme, birbirleriyle iletişime girme gibi alanlarda gelişim göstermektedirler.

Play group öğetmenini en mutlu edecek durum da çocukların hızla büyüdüklerini görmektir.

ETKİNLİKLERİMİZ

Yoga
Her gün çeşitli oyunlar eşliğinde güne mini yoga ile başlarlar.

Serbest Oyun
Serbest oyunlar ilk alıştırma döneminde anneler ile birlikte sınıftaki ilgi köşelerinde veya bahçede öğretmen eşliğinde oynanır..
Oyun zamanı çocuklarımızın tüm gelişim alanlarının desteklendiği değerli bir zaman dilimidir. Bu düzende hazırlanmış olan oyun odalarında çocuklar tercih ettikleri köşelerde eğitimci desteği doğrultusunda oyunlar oynarlar.

Anadili Etkinliği
Parmak oyunları, tekerleme, hikaye ve masal anlatımı, yıllık program dahilindeki konular ile ilgili eğitici kitapların okunması ,görsel materyallerin izletilmesi gibi aktiviteler yapılır.

Sanat Etkinliği
Yıllık program dahilindeki konuları pekiştirici, küçük motor kas gelişimini destekleyici hamur, yırtma-yapıştırma, pastel boya, kuru boya, sulu boya çalışmaları, makas kullanma aktiviteleri yapılır.
Makas ile yapılacak aktiviteler çocukların kas gelişimleri takip edilerek yıllık programın sonuna doğru yaptırılmaya başlanır.

İngilizce
Hergün 20 dk kendi grup öğretmenlerinin gözetiminde İngilizce öğretmeni eşliğinde ingilzceye ısınmayı destekleyen çalışmalar yapılır.

Drama-Dans-Müzik
Konuları pekiştirici şarkılar dinleyerek ve eşlik ederek, müzikli dramatizasyonlar yapılır, müzik eşliğinde çeşitli oyunlar oynanır.

Mutfak Etkinliği
Minik eller mutfakta … Bir çok kavramı tanıma fırsatı yaratan mutfak etkinliğinde çocuklar hem eğleniyor, hem öğreniyor , hem de farklı lezzetlerin tadıldığı eğlenceli bir zaman dilimi geçiriyorlar.

Oyun
Grup öğretmenleri eşliğinde çocukların yaş seviyelerine uygun hareketli ve sakin oyunlar oynanır. (tavşan kaç-kırmızı balık-kim yok? Vs. )

Yemek
Tüm gün programa katılan çocuklarımız için sabah kahvaltısı-kuşluk-öğle yemeği -ikindi kahvaltısı ; yarım gün okulumuza katılan çocuklarımız için sabah kahvaltısı kuşluk- öğle yemeği servis edilir. Yemek saatinde çocuklarımız lezzetli yemekleri yerken grup ile birlikte yemek masasına oturma ,sıra bekleme, sofra kurallarına uyma gibi becerilerini de geliştirirler.

OKULA ALIŞMA DÖNEMİ

Anne, baba ya da çocuğun güvendiği bir kişi, çocukla birlikte okulda bulunabilir. Zaman içerisinde, çocuk ve öğretmenleri arasında sevgi, saygı ve güvene dayalı bir ilişki gelişir. Bu ilişki kurulduğu anda çocuk, anne ve babasından ayrılıp okulda tek başına kalmaya hazır hale gelir. Bu dönemin gereğinden fazla uzaması halinde eğitimcilerimiz ile birlikte etkili çözüm yolları aranır.

geldim tam hazırlanırken konserveye eşim geldi dedesinin bir dava için kadıköye gideeklermiş sen de gelsene navigasyon cihazını iyi biliyorsun dedi ama biber konserve filan dedim ama neticede gittim geldik saat 6 da şu an fırında biberler 2 kavanoz yaptım dua edin tutsun ilk kez yapıyorum ve tek başıma eğer tutmazsa herkese rezil olacağım Allahım yüzümü kara çıkarma ( dua eden smiley nerede ayol )

sibel tatlım ben cevap yazmadan sen karar vermişsin ben senin yerinde olsam ağlayacağını bile bile kızımı bırakmam bırakamam tamam sosyalleşme öğrenme filan ama huy benim fikrim önce alışana kadar annesi yanında olsa hem çocuk çabuk alışır hem daha kavrayamaz ki kendini terk edilmiş hissedecek kendimden biliyorum annem beni anaokuluna götürmüştü ne hevesle gitmiştim bir baktım yataklar var oraya bırakacaklar beni sandım kapıdan bile girmedim ve uzun süre rüyamda beni oraya bırakıp gittiklerini görüyordum ki kocaman kızdım ( bizim kilere nazaran ) bebek için en iyi kararı annesi verir gene de sen bilirsin
ev toplama konusunu es geçiyorum hiçççççççççççççççççççççççççç yorum yokkkk

Herkese selam cok feci grip oldum tüm vücudum dökülüyor allahtan hafta sonu dinlenecegim insallah zeynos fırsat verirse .Sibel benim fikrim direkt bırakma oraya baska yerlere bak arabada var sende arastır biraz uzak olabilir gider gelirsiniz sonucta bir mecburiyetin yokki calısmıyorsun suan cocuk cok üzülür kücük daha seneye olsa neyse kendini ifade edebilir .Sen niye kızdın akbanktakilere facede püskürmüssün

ben sana yazarken cvp vermissin atasehirdeki anaokuluysa bende orayı istiyorum bize cok yakın ögrenince yazarsın sibel okulun fiyatını bende istiyorum aramıstım tel fiyat veremeyiz dediler

ben sana yazarken cvp vermissin atasehirdeki anaokuluysa bende orayı istiyorum bize cok yakın ögrenince yazarsın sibel okulun fiyatını bende istiyorum aramıstım tel fiyat veremeyiz dediler

geçmiş olsun canım inşallah yarın babası bakar sen de biraz dinlenirsin benim de başım tuttu bugün ama açlıktan sabahtan beri lokma yemedim

SİBEL bence bu kış içine sinen bı yere vermelısın naz 'ı.senın bırazcık ayrı kalman gerekıyor bence,yanı anlattıklarına gore yorumluyorum tabıkısı.sureklı dıpdıbesıznız ya naz ı gectım sende cok bagımlı olmuşşsun sankı ona,ıkınızde bırz bırbırınızden ayrı saaatler gecırmelısınız gıbıme gelıyor.
sağlık ocağına gelınce valla bızımde kapımızın onunde ama başın agrısa bıle sormayacaksın oraya pek meraklılar ılaç yazmaya derdını ogrenmeden daha.!!ishal olayı genelde uzun suruyo bende azra yı hatırlıyorum yanı o kadar ılaç kullandığımız halde 2 hafta surmuştu ıllalllah gelmıştı artık valla...ama halınde değişiklik varsa ne bılıyım halsız keyıfsız renksız falansa ıhmal etme gıt doktora yada bı ara telde anlat doktorunuza.

bizim sağlıkocağı doktrumuz çok iyi valla . demekki her sağlıkocağı aynı olmuyor.

vallahı şu dağınıklık olayından bana da gına geldı bıde sen benım halımı duşun,seşim gunudz hep evde ve fecıı titiz simetri hastası faalandır,azrayla oynarken bıle oyuncakları bı duzene sokar kızım dağıtmadan oyna falan der o kadar yanı.e hal boyle olunca ben 24 saaat dağınıklık topluyorum ya azra dağıtıyo ben topluyorum sureklı ama sureklıııı.bana kalsa ben o kadar tıtız değilim yanı oynasın dağıtsın akşama toplarım modundayım ama eşim benım oyle duşunmemede içerler yani:KK9:hayır bıde o kadar nankorişler kı bunlar daha dun herşeyı kaldırdım suourdum sıldım toz aldım topladım cıcek gıbı yaptım evı valla gel bak bugun gor aynı tas aynı hamam yanı sankı dun canı cıkan ben değildim bu evde...bende dağınıgımdır hem kendı arkamı hem azranın arkasını toplar oldum gun boyu allah tan babamız kendı ışını kendı yapar ve benden ıyı yapıyo kı bıde onun arkasını toplayamazdım zaten,kapasitem bu kadar yani:KK15::kk77:

sen diyorsun ya ben ve azra dağınık diye bizde ben dağınık eşim bendende dağınık kızım ikimizdende dağınık ama toplayan hep ben hep ben :KK52: dediğin gibi akşama kadar pırıl pırıl yapıyorum evi ertesi sabah tazmanya canavarı geçmiş evden sanki ben bide akşam iş kesinlikle yapamam hep gündüz yaparım düşün o evin halini. allahtan benim koca en erken 8 veya 9da gelir.

geldim tam hazırlanırken konserveye eşim geldi dedesinin bir dava için kadıköye gideeklermiş sen de gelsene navigasyon cihazını iyi biliyorsun dedi ama biber konserve filan dedim ama neticede gittim geldik saat 6 da şu an fırında biberler 2 kavanoz yaptım dua edin tutsun ilk kez yapıyorum ve tek başıma eğer tutmazsa herkese rezil olacağım Allahım yüzümü kara çıkarma ( dua eden smiley nerede ayol )

konservelerden ne haber melike :))

Herkese selam cok feci grip oldum tüm vücudum dökülüyor allahtan hafta sonu dinlenecegim insallah zeynos fırsat verirse .Sibel benim fikrim direkt bırakma oraya baska yerlere bak arabada var sende arastır biraz uzak olabilir gider gelirsiniz sonucta bir mecburiyetin yokki calısmıyorsun suan cocuk cok üzülür kücük daha seneye olsa neyse kendini ifade edebilir .Sen niye kızdın akbanktakilere facede püskürmüssün

çok geçmiş olsun canım..

işsizlik maaşı alamiyorum.. sebep: AKBANK İŞÇİ KUSURU SEBEBİYLE BENİ ŞTEN ÇIKARDIĞINI BİLDİRMİŞ!!! işverenimle tartışmışım???!!! ayrıca buna dair tanıklar varmış kiiii asla böyle bir olay yaşanmadı.. pes onların da çoluğu çocuğu var ben orda kalmak için n ekadar çok konuştum durumumu izah ettim.. allahlarından bulsunlar..

ayrıca yuva için de düşündüm taşındım ben kızımı ağlata ağlata oyun oynasın sosyalleşsin diye biyere bırakamam dediğiniz gibi hani mecbur olsam neyse.. evde bunalır daralır ama yine ben bakarım.. ama neşe erberkin yerine yarın 11 de gidicem.. gerçi burdaki yuvalar bile 400 tl diyo orası kesin 800 tl filandır.. ama olsun bi sorim bakalım..

merhaba 7.5 aylık bir kızım var.
sinirlerim harap oldu her şeyi deniyorum
2 aydır ek gıdalara başlatmaya çalışıyorum şiddetle reddediyor.
kaşık istemiyordur dedi doktor elinle ver dedi yok yine olmuyor.
yutamıyor sanki ağzının önünden arkaya götürmüyor. sıvılar hemen kaçıyor dökülüyor, bulamaçlar katılar zaten ilerlemiyor:KK43:
emzik ve biberon hiç almadı hiç alışık değil
haala sadece emiyor ve 7 kiloyu anca geçtik :)
sizin çocuklarınız büyümüştür
eskiden lütfen benim durumumda olanlar var mıydı lütfen bana özelden yazabilir miii???
bi kaç yere daha yazıyorum aynı şeyleri..
şimdiden teşekkür ederimm...

ayrıca yuva için de düşündüm taşındım ben kızımı ağlata ağlata oyun oynasın sosyalleşsin diye biyere bırakamam dediğiniz gibi hani mecbur olsam neyse.. evde bunalır daralır ama yine ben bakarım.. ama neşe erberkin yerine yarın 11 de gidicem.. gerçi burdaki yuvalar bile 400 tl diyo orası kesin 800 tl filandır.. ama olsun bi sorim bakalım..

iletişim izmir bornova yazıyor ama:44:

Sibel biz arkadaşla neşe erberkin ankaradaki yuvasına sormuştuk şimdi hatırlamıyorum ama çok az bi saate çok uçuk rakam verdiklerini hatırlıyorum.
Eveeet büyüdükçe ihtiyaçlar değişiyor ve artıyor sanki di mi.rabbim kolaylık versin bizlere.onların lüzumlu her ihtiyaçlarini karsilama gücü versin herkese

günaydın kızlar sabah 9 da kalktı hanımağa şimdi yıkanan çamaşırları asıyor sabah sabah pek bir hamarat ben yatacağım yanında aayip uykum var dün bütün gece başım ağrıdı

YUPPİ YUPPİ 3 küçük 3 büyük konserve yapmıştım dün hepsi tutmuş şimdi çıkardım yuvadan bugün devam edeceğim ama çok sevindim başardım başardım

Sibel biz arkadaşla neşe erberkin ankaradaki yuvasına sormuştuk şimdi hatırlamıyorum ama çok az bi saate çok uçuk rakam verdiklerini hatırlıyorum.
Eveeet büyüdükçe ihtiyaçlar değişiyor ve artıyor sanki di mi.rabbim kolaylık versin bizlere.onların lüzumlu her ihtiyaçlarini karsilama gücü versin herkese

bencede uçuk bir rakam gibi geliyor.ya eveet ya ihtiyaçlar artıyor benim için şu dakika çok kötü bir durum. bende yapaya vermek istiyorum kızımı sitesine göz attım kayıtlar başlamış. [bu bir kaç aydır en sıkışık dönemimdeyim ben işten çıktım malüm. eşimde bu ay işten çıkmak zorunda kaldı. kiradan paramız geliyordu. onu da yeni ev almıştık . ev için her ay senet ödüyoruz .6 ayımız kaldı . kiradan aldığımız parayı oraya yatırıyorduk. kirayı aldığımız dairenin kiracısıda evden ayrıldı . oradanda şuan para gelmiyor. kiraya vermeye çalışıyoruz bu sefer eskiyen yerleri vardı kiracılar illa oralar yapılsın öyle girelim diyor.o istenenleri yaptırmaya çalışıyoruz para giyor tabi. eee yeni ev içinde elektrik doğalgaz abonesi olmamız lazım kombi almamız lazım karttan çektirebiliriz ama yüksek limitli kredi kartımızın çipi kırıldı yeni kart istettik gelmesini bekliyoruz yani onuda bekliyoruz anlayacağınız. yeni evimizin mutfağını takmalarını bekliyoruz. (dolapları mütahit yaptırdığı için 6 aydır mutfak dolabı bekledik kavga dövüş yaptırdık bu sefer eve bırakıp kaçmış gittmişler. bu nedenle dolapların takılmalarını bekliyoruz) bu mutfağa mermer yapılması lazım onuda mütahitten beklemiyelim diyorum çünkü yine çok beklicem orayıda beklersem bu sefer benim şuan oturduğum evi kiraya vermek istiyorum para konusunda rahatlamak içinn oyüzden beklememek için mermeri kendim yaptırayım diyorum. tabikide oda masraf offffffffffffffffffffffff ya hepsi üst üste geldi. şimdi bide kızımı oyun gurubuna nasıl kaydettiririm diye düşünüyorum. bu yokluk zamanda ya kızlar bu oyun gurupları sadece yıl başındamı kayıt yapıyor sonradan olmuyormu msl bir kaç ay sonra bir fikriniz varmı olmazsa pazartesi yapayı arayıp öğrenecem (içimi dökmeye ihtiyacım varmış bu aralar çok sıkıntılıyım çok. hayatımda ilk defa parasal konuda bu kadar kötü bir zaman geçiriyorum. gerçi herşey hallolur allah sağlık sıhat versinde. ama kızımıda kaydetmek istiyorum oyun gurubuna sıkıntımda bundan zaar:KK43:)
YUPPİ YUPPİ 3 küçük 3 büyük konserve yapmıştım dün hepsi tutmuş şimdi çıkardım yuvadan bugün devam edeceğim ama çok sevindim başardım başardım

hayırlı olsun canım insan güzel bir şey ürettimi ne kadar seviniyor değilmi? afiyet balşeker olsun canım.

iletişim izmir bornova yazıyor ama:44:

neşe erberkin çok yerde var canım anaokulu başka şehirlerde de var.. bana en yakın ataşehirdeki..

oyun grubu 2 saat 35 tl.. ama diğeri sabah 07:30 öğlen 13:30 (tabi istediğin saatte götürüp istediğin saatte alabiliyosun osana kalmış) yarım günlük olanın parasını söylemiyolar.. bugün gidemicem zaten çünkü yolları bilemiyorum yanımda da gelcek kimse yok :KK43:(

hadi gözün aydın melike afiyetle yiyin..

bencede uçuk bir rakam gibi geliyor.ya eveet ya ihtiyaçlar artıyor benim için şu dakika çok kötü bir durum. bende yapaya vermek istiyorum kızımı sitesine göz attım kayıtlar başlamış. [bu bir kaç aydır en sıkışık dönemimdeyim ben işten çıktım malüm. eşimde bu ay işten çıkmak zorunda kaldı. kiradan paramız geliyordu. onu da yeni ev almıştık . ev için her ay senet ödüyoruz .6 ayımız kaldı . kiradan aldığımız parayı oraya yatırıyorduk. kirayı aldığımız dairenin kiracısıda evden ayrıldı . oradanda şuan para gelmiyor. kiraya vermeye çalışıyoruz bu sefer eskiyen yerleri vardı kiracılar illa oralar yapılsın öyle girelim diyor.o istenenleri yaptırmaya çalışıyoruz para giyor tabi. eee yeni ev içinde elektrik doğalgaz abonesi olmamız lazım kombi almamız lazım karttan çektirebiliriz ama yüksek limitli kredi kartımızın çipi kırıldı yeni kart istettik gelmesini bekliyoruz yani onuda bekliyoruz anlayacağınız. yeni evimizin mutfağını takmalarını bekliyoruz. (dolapları mütahit yaptırdığı için 6 aydır mutfak dolabı bekledik kavga dövüş yaptırdık bu sefer eve bırakıp kaçmış gittmişler. bu nedenle dolapların takılmalarını bekliyoruz) bu mutfağa mermer yapılması lazım onuda mütahitten beklemiyelim diyorum çünkü yine çok beklicem orayıda beklersem bu sefer benim şuan oturduğum evi kiraya vermek istiyorum para konusunda rahatlamak içinn oyüzden beklememek için mermeri kendim yaptırayım diyorum. tabikide oda masraf offffffffffffffffffffffff ya hepsi üst üste geldi. şimdi bide kızımı oyun gurubuna nasıl kaydettiririm diye düşünüyorum. bu yokluk zamanda ya kızlar bu oyun gurupları sadece yıl başındamı kayıt yapıyor sonradan olmuyormu msl bir kaç ay sonra bir fikriniz varmı olmazsa pazartesi yapayı arayıp öğrenecem (içimi dökmeye ihtiyacım varmış bu aralar çok sıkıntılıyım çok. hayatımda ilk defa parasal konuda bu kadar kötü bir zaman geçiriyorum. gerçi herşey hallolur allah sağlık sıhat versinde. ama kızımıda kaydetmek istiyorum oyun gurubuna sıkıntımda bundan zaar:KK43:)

hayırlı olsun canım insan güzel bir şey ürettimi ne kadar seviniyor değilmi? afiyet balşeker olsun canım.

öyle öyle bizimde.. ben işten çıktım.. eşim 4 ay filan çalıştığı yerden maaş alamadı şimdi işyeri iflas etmek üzere o yüzden iş değiştirdi.. tabi bu sürede bir sürü borç birikti.. e bu yeni yerde daha eğitimde anca satış yapcakki para kazansın 3-4 ay sonra :KK43:( biz kiradayız bide zor yani.. allah hepimize yardım etsin.. oyun grubuna istediğin zaman verebiliyosun canım öyle bi tarihi yok..

valla ben kızı veremezsem yuvaya akıl sağlığımı kaybetcem.. mahalledikiler çok dandik güzel olan yerler çok pahalı :KK52::KK43:

tunaydn mıllet hepımıze ıyı hafta sonlari melıke ellerıne saglık Allah afıyetle yemeyı nasıp etsın.nurcan kolay glşn şızedE.Rabbım kolayliklar versın:) hanımın pepesı bıtsnde azçk dsarı ckartym havalansn.gorusurz canlar...

bu civarda da güzel kreşlerin oyun grupları aylık 450 civarı izbe yerlerdee var oralar daha düşük ama küçücük odalrı bizim saolndan ufak 10-12 çocuk sıkış tıkış hastalığa davetiiye resmen. bende bi ara kafama koymuştum çalışıp kızı kreşe veriyim diye ama 2 yaşını doldursun hele olmadı seneye kadar bekliycem çalışmadan kızı kreşe yada oyun grubuna vermen mümkün değil maddi açıdan . bana çok iyi gelecekti çalışmak ve zeynepten biraz ayrı kalmak ama kıyamadım bu kışıda bi şekilde geçiricez inş. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

hanımı havalandırıyım diye parka çıktık dönerken yine burnumdan getirdi sokağa girdğimiz gibi yattı yere çığlık çığlığa hoşuna gitsin diye pepenin yeni sayısını aldık dergiye bakıcam diye oturdu caddenin ortasında yere hay yarabbim eve gelene kadar akla karayı seçtik şimdi uyuttum azcık kafa dinliyim çok inat bu veletler yaaaa.....

valla allah hepimizin yardımcısı olsun hakikaten. çalışmadanda olmuyo. çalışıncada bakacak doğru düzgün biri yoksa çocuklar perperişan oluyo. evde kalıncada biraz çocuğun sosyal aktivitesi olsun istiyorsun oda ateş pahası valla ne olacak bilmiyom. dediğim gibi allah sağlık sıhat versin hepsinin çaresini bulacağız inşallah

sağol güzel dilekleriniz için dün akşam dualar eşliğinde sardım bu sabah dualar eşliğinde açtım veeeeeeeeeeeeeeee sonuç 6 adet nur topu gibi konservem oldu keşke gelseniz berbaber yeriz ilk kez yaptım diye görmemişin oğlu olmuş modundayım

X