2009 Aralık Anneleri

evet haklısın da.. aslında şuda kulağıma geliyor ne kadar çok konuşur ilgilenirsen ok adar çabuk konuşurlar diye... ama annemin dediğide çok mantıklı geldi biran.. ara doktora bir danış diyor belki biz seviyoruz diye onu psikolojik olarak zorluyor olabiliriz belki daha az konuşun diyebilir diyor napsam bunun için doktor aranırmıki
ya bizimkide öle aynen aguu diyo zaten ama onun dışında konuşmalara katılcak gibi dilini ağzını oynatıo hiç aklıma gelmemişti
3. ayda aşı varmı kızlar
bizim aşı kartına doktor rota yazmış
yok canım ya nerde öyle süt, çok nadir insanlarda oluyor.. benim annem anlatıyor böyle üstüme başıma akardı diyor, aynı şekilde yengemde öyleymiş senin anlattığın kız gibiymiş sütü fışkırıyormuş resmen amcamın çocukları 5-6 yaşına kadar emmiş
hey maşallahh ama dinimizce 2 yaş en fazla diye kuranda yazıyo
yok canım ya nerde öyle süt, çok nadir insanlarda oluyor.. benim annem anlatıyor böyle üstüme başıma akardı diyor, aynı şekilde yengemde öyleymiş senin anlattığın kız gibiymiş sütü fışkırıyormuş resmen amcamın çocukları 5-6 yaşına kadar emmiş[/QUOTE.................................. kadınnın biri 20 yıllık evliymiş ve çoçuğu yokmuş sonra kız kardeşi art arda iki bebek doğurmuş birini çoçuğu olmayan kardeşıne vermiş kadın o kadar çok istermişki emzirmeyi kendi doğum yapmadığı halde emsin süt gelirdiye düşünmüş ve gerçekden süt gelmiş ve o çoçuğu ilk okula gidene kadar emzirmiş annemlerin sınıfındaymış okulda evlerinin karşısındaymış tenefüsde eve gider emer gelirmiş herkezde dalga geçermiş :ecrin_bebek:
canım zaten emzirmek v esüt gelmenin çoğu psikolojikmiş nette okumuştum bende kimi anaanne veya babaanne odaklanıp sevgisiyle emzirmek isterse süt hormonu çalışır emzirir diye.oyüzden emzirmeden önce kendimizi psikolojik olarak hazırlamak gerekmiş ki bol süt gelsin
sabah kalktığında kötüydü burnu baya bi tıkalı zor nefes alıyordu.emerken biraz zorlandı ama sonradan açıldı.şurup unu verdim.kendi kendine uyumuş beşiğinde yavrum.şimdi uyurken hırıltılı
sesler çıkarmıyor inş. toparlar yavrum kendini.
bu arada 12 günde 500 gr almış ama dr.100 gr kıyafetlerden düşücez dedi maşallah oğluma
inş.bu hastalık yüzünden keyfi bozulmaz ya
maşallah canım benim allah korusun inş en kısa zamanda geçer hastalığı

selam kizlarr gecmisi okuyamadim pc cok bakinca gözlerim agriyo iyice yaslandim 23 yasindayim ama bir kiz dogurdum kilo aldim tansiyon hastasi oldum migren var yanii baska cocuk yaparsam heralde 50 yasinda gibi olurumm

:kedi: hepimiz aynıyız desene ben ikinciye cesaret edemem gibi gelio ama tek çocukta olmaz sempatiksalakcinni

selam kızlar bşey sormak istiyorum. bnim arkadsaşların çocuklarına verem aşıları yapıldığı zaman aşı yerleri önce kızarmış sonrada kabuk bağlamış sonra da o kabuklar kendiliğinden düşmüş bu aşının tuttuğuna delaletmiş. benim kızın aşı yeri gayet temiz ne kızarıklık ne de kabuk oldu sizinkiler nasıl?

Offfff kızlar bugün cıldırmak üzereydim kücük hanım hiç durmadı bugün büyük kızımın deseniz birçok dersi varmış onlarla ugraş offf offfffffff yine birçok kızıma kızdım bagırdım durdum oda baya ağladısenağlama yavrum oda haklı daha yeni ögreniyor ama ben salak yapamıyo diye baya bagırdım ...şimdide içim acıyo

sizler napıyorsunu 1 sınıfa giden çocuklu anneler...

meybon kullanıcısından alıntı
bu arada içim kıpır kıpır kızlar, Allahın izniyle inşallah kardeşim martın ilk haftası teskere alıyor oğluşumu kucağına alcak inşallah.. çok mutluyum bu nedenle.. ablasının birtanesi o.. yeğenini ilk kez görece resimleri gördü tabide bu başka.. hayat ne garip bir geldi babamı kaybetmiştik ben 3 aylık hamileyken, bir gelecek yeğeni doğmuş.. Allah birini alıp birini veriyor.. Allah herkese sağlıklı ömürler huzurlu ömürler versin.. kardeşim için çok daha zordu tabi hiç bişey bilmiyordu yavrum babamın hastalığını filan, vefat edince herşeyi öğrendi.. yavrum herkese neşe verdi, yaşama sevinci verdi inşallah dayısını da hayata bağlayacak..

gözünaydın arzu kardeşin geliyomuş.. hamileliğimin son ayında benimde babam çok ciddi bir ameliyat geçirdi hatta önce benden saklamışlar ama ben öğrendim keşke öğrenmeseydim bide uzaktayım içim içimi yedi stresten doğumum bile beklenenden erken oldu seni çok ii anlıyorum ama hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmuyo neyseki yavrularımız sağlıklı çok şükür..

Selam arkadaşlarr
oğlum bir kaç gündür uyku saatini erkene aldı çok şükür 2ye 3e kadar beklemiyor.ama bu seferde sabah 4-5 gibi bir uyanıyor 1-1,5saat uyanığız.hem de öyle neşeli enerjik oluyor kiakannehir sevinç çığlıkları atıp tepinip sırıtıp duruyor. oğlum daha kalkma saati değil diyorum ama yok anlamıyoo:KK43:

maşallah kuzuya :nazar: benim kızda sabah erken kalkıyo bazen o kadar uykum oluyo ki gülücükleri havada kalıyo hemen geri uyusun istiyorum yazık

24.5 burcu geçmiş olsun canım inşallah bir an önce iyileşirsin sütten kesmek eminim zordur ama üzülme ömerin sütten daha çok annesine ihtiyacı var ki zaten öyle olmasa doktor ilacı bırak emzirmeye devam et derdi annesi iyi olsun ki ömercik mutlu büyüsün olumunekankayizsmile

çok teşekkür ederim canım...zor bir süreçten geçiyorum...Allah hayırlara çıkarsın...:Saruboceq:

selam kızlar bşey sormak istiyorum. bnim arkadsaşların çocuklarına verem aşıları yapıldığı zaman aşı yerleri önce kızarmış sonrada kabuk bağlamış sonra da o kabuklar kendiliğinden düşmüş bu aşının tuttuğuna delaletmiş. benim kızın aşı yeri gayet temiz ne kızarıklık ne de kabuk oldu sizinkiler nasıl?

bizdede kabuk falan olmadı kızarıklık da olmadı acaba tutmadımı:sm_confused: ama hemşire kabuk tutabilir demişti illa tutacak demediki

benim sutumde duzenli yersem birini emzirip sonuna kadar sutu bitirip digerine oyle gecersem masallah oluyo fiskirmasi bazennnn sag gogsum cekip cekip agzindan cikardimi fiskiriyo ama 2 3 gun diyet yapim dedim azalttim yediklerimi hemen sutum azaldii bende normal yiyorum ama evde su kondisyon bisikleti var ayakta surdugun ondan var ondan yapiyorum ama oda gobusteki yaglara fayda etmiyo sadece iste hareket olsun diye turkiyede olsam su ab rocket diye alet varya karin bolgesi icin ondan alirdim burda yokk

bende aldım ab rocketten ama daha fırsat bulup yapamadım bisiklette yapmam lazım aslında kalça için :KK43:((

bizim kiz uyku duzenini bize uyduruyo babasi 10.30 geliyo uyanik oluyo ugrasiyo babasi yoruluyo yinede saat 3 olmadan uyumuyo kac saat uyanik olursa olsun gece 3 bekliyo ogun aksam uzeri 5.30dan gece 3 kadar uyumadi yani inanamadim hali kalmiyo gozler gidiyo yatiriyorum masallah cin gibi oluyo gece 3te uyuyunca 7de kalkiyo 1 saat uyanik kaliyo nese full oluyo tabi sonra tekrar uyuyo babasi 10da ise gidiyo ozaman kalkiyo babasini yolluyo ögleden sonrada gece uykusu gibi uzun saat uyuyo ama iste aksam 6da falan uyanirsa geri uyumuyo bekliyo 3u bizimde yatmamiz osaati buluyo

bende aldım ab rocketten ama daha fırsat bulup yapamadım bisiklette yapmam lazım aslında kalça için :KK43:((

hiii neguzel iste yapsana benim elime gecmiyo malesef yuruyuse cikacam hava -15ten asagi inmiyo ondan cikamiyorum bebek arabamizi aldik ama

kızlar 3-4 gundur kafayı yemek uzereyım.bılıyosunuz yesıl kaka sorunumuz vardı doktor bagırsak ıltıhabı demıstı ama ıkı farklı ılac kullanmamıza ragmen degısıklık olmadı
bugun yıne kakalı bezını goturduk yapabılıcegımız baska tedavı yok ıltıhap yok dedı
ama kakası hala yesıl dedım bır ılac daha var ama burda pek bulunmuyor ıthal dedı
20 gundur gecmezmı bu sorun doktora gore gecmıs ama hala neden yesıl o zaman kakası

kızlar 3-4 gundur kafayı yemek uzereyım.bılıyosunuz yesıl kaka sorunumuz vardı doktor bagırsak ıltıhabı demıstı ama ıkı farklı ılac kullanmamıza ragmen degısıklık olmadı
bugun yıne kakalı bezını goturduk yapabılıcegımız baska tedavı yok ıltıhap yok dedı
ama kakası hala yesıl dedım bır ılac daha var ama burda pek bulunmuyor ıthal dedı
20 gundur gecmezmı bu sorun doktora gore gecmıs ama hala neden yesıl o zaman kakası

ben yeşil kaka üşütmeden veya fazla beslenmeden ötürü olur diye biliyodum ama farklıymış demekki başka bi doktora götür sende canım için daha rahat eder doğduğundan berimi yeşil kaka yapıyor ?

yesil kakanin pek cok nedeni olabilir. doktorun iltihap diye atlayip ilac dayamasina hayret ettim dogrusu. yherinizde olsam bir baska doktora sorardim.

nasil besleniyor bebek?

1- eger formul veriyorsaniz icindeki demir yesil kaka yapabilir. eger bebek kabiz degilse ve sikayeti yoksa hic endise edilecek bir durum degil

2- emziriyorsan yediklerinden olabilir. eger cok sut ve sut urunu tuketiyorsan bu rahatsiz edebilir. yesil kakaya neden olabilir.

3- emzirirken memneleri sik degistiriyorsan arkadan gelen yagli sutten yeterince almiyor olablir bebek. bir memede cok tut, bittikten sonra digerine gec.

ya bi de biz bugün tamm 3 aylık olduukk, Allah bütün kuzulara sağlıklı huzurlu ömürler versin inşşşş...

yesil kakanin pek cok nedeni olabilir. doktorun iltihap diye atlayip ilac dayamasina hayret ettim dogrusu. yherinizde olsam bir baska doktora sorardim.

nasil besleniyor bebek?

1- eger formul veriyorsaniz icindeki demir yesil kaka yapabilir. eger bebek kabiz degilse ve sikayeti yoksa hic endise edilecek bir durum degil

2- emziriyorsan yediklerinden olabilir. eger cok sut ve sut urunu tuketiyorsan bu rahatsiz edebilir. yesil kakaya neden olabilir.

3- emzirirken memneleri sik degistiriyorsan arkadan gelen yagli sutten yeterince almiyor olablir bebek. bir memede cok tut, bittikten sonra digerine gec.

arkadaşım dikkat ettim de sen her konuda bayaa detaylı bilgiler veriyosun, sağlık alanındamısın? öle olsan da hepimiz faydalansak....

aminnn Ömertomun anasııı, nasssın gaaari? kumar atak bu gece senle ben başbaşaaaa:jeyyar:

X