2009 Aralık Anneleri

:eek:lmaz:
benım hiç vaktım olmuyor açıkcası
zaten mina kucakta yoruyor benı o uyuyuncada ya yemek ya utu yada kk da dinlenerek geçiyor vakit

masallah bebişe gezmek herzaman ıyıgelmiştir bana zaten:roflol:

kendınıze ve bebişe ait bilgileri yeni açtıgm konuya yazın ordan takıp kolay oluyor

aa tamam cnm ben bu topiği atlamışım çok sık girmediğimden olsa gerek sağolasın:kedi:

selam kızlar bizde dün 2aylık aşılarımızı ve kontrolümüzü olduk amann ne fena bişeymiş allahtan annem vardı yanımda ağladıkça içim gitti yavrummm bir ayda 1300 gr almış boyuda 5 cm uzamış günde 2,3 kez mama veriyorum babası demesin mi mamalardan bukadar iyi kilo aldı diye ay nası kızdım kızlar sormayın. tavrımı koydum gerçi soradan düzeltti halini..

buarada ben biara lohusa deprosyonun tam göbeğinde bulmuştum kendimi ki pasiflora ve b12 vitaminleri birde rezene çayı ile sinirlerimi güçlendirdim. birde kızlar dışarı çıkın soğuk falan demeyin atın kendinizi bebişle dışarı markete bile gitseniz kar iyi geliyo hem bebeğe hem kendinize.

maşallah bebişine :nazar: ay aslında dışarı çıkmak çok ii olur ama ben anca eşimle haftasonları çıkıyorum o da olmasa bunalımdan ölürüm heralde zaten arkadaşlarımın hepsi çalışıyo kendimi çok tuhaf hissediyorum sanki hayattan soyutlanmışım gibi sürekli evde otur otur

Selam kızlar bebeğim bu ay 350 gram almış daha önce de yazmıştım zaten bi emzirme saatinde tek memeden emziriyodum şimdi birinden 10 dk diğerinden 10 dk emziriyorum ayrıca aptamil mama vermeye çalışıyorum ama biboronu tutamıyo almıyo mamayı napıcam ben ya kızım çok az kilo almış ii beslemem lazımm bide siz emzirirken iki memeden de veriyomusunuz ben tek memeden verip 2 saat sonra diğerini veriyodum

benim kızım bir birinden bir birinden anca alıyo biberonu tutamıyosa kaşıkla yedir istersen memenin birini boşaltmadanda diğerine geçme son sütü alsın yağlı süt kilo aldırırmış zaten

sağol canım valla bende işide bıraktım bunalıma girmemek elde değildi cidden bebek arabanız var mı cnm bana diolardı ki çevremdekiler binanın etrafında bile dolaşsan iyi gelir diye cidden öle üşünme çıık dışarı bizim kıza dışarısı iyi gelio temiz havayı alınca uyuyo:))

benim kızım bir birinden bir birinden anca alıyo biberonu tutamıyosa kaşıkla yedir istersen memenin birini boşaltmadanda diğerine geçme son sütü alsın yağlı süt kilo aldırırmış zaten

öyle yapıyorum canım zaten birini bırakmadan diğerine geçmiyorum kaşıkla da yedirene kadar soğur ama ayy napsam bilemedim ama alışıcak tutmaya inşallah o da

bende öle yapıyorum birini kapınca diğerine geçmesi zor oluo zaten sonuna kadar emio ayrıca bende aptamil mama veriyorum cnm biberonla ilk başta zor gelir ama alışır veya kaşık biberon dene cnm emme süresinide 2 saati geçirme bide nekadar doğru bilmem ama emzirirken su içme dedi biri bana yoksa sulu olurmuş sütün

sağol canım valla bende işide bıraktım bunalıma girmemek elde değildi cidden bebek arabanız var mı cnm bana diolardı ki çevremdekiler binanın etrafında bile dolaşsan iyi gelir diye cidden öle üşünme çıık dışarı bizim kıza dışarısı iyi gelio temiz havayı alınca uyuyo

bebek arabası varda apartmanda asansör yok ben de indiremem diye korkuyom baby sling almıştım onla bir kere indim 5 dk içinde geri eve çıktım rüzgarlıydı baya aslında inmek gerek gerçekten belki kızımın huysuzlukları da azalırdı bu aralar çok huzursuz da

kaşık bibeon nerde blunur canım ya ben hiç görmedim büyük marketlerde varmıdır acaba

valla bizimkine temiz hava yaradı evde olunca vıyak vıyak 2 dk susmuo dışarı çıkınca etrafa bakınıo:))

kaşık biberon büyük eczanelerde olabilir cnm bizede hastaneden tavsiye etmişlerdi ama almadım

Selam kızlar bebeğim bu ay 350 gram almış daha önce de yazmıştım zaten bi emzirme saatinde tek memeden emziriyodum şimdi birinden 10 dk diğerinden 10 dk emziriyorum ayrıca aptamil mama vermeye çalışıyorum ama biboronu tutamıyo almıyo mamayı napıcam ben ya kızım çok az kilo almış ii beslemem lazımm bide siz emzirirken iki memeden de veriyomusunuz ben tek memeden verip 2 saat sonra diğerini veriyodum

ben iki memeden vermezsem doymuyor mına
çok sık emdıgı için sutum yetmıyor tek memeden

kaşık bibeon nerde blunur canım ya ben hiç görmedim büyük marketlerde varmıdır acaba

kasık biberon var bende ama onunla o mamayı yedıremezsınkı eczaneden almıştı babam
uzerınde sut vermeyın yazıyordu şimdiki mamalar sut kıvamında onunla yarı akışkan mamaları verecegız bıberon mamalarını bızım şimdiki ayda kullanılanlar süt kıvamında mama degil
ben ilaçları çay kaşıgınla verıyorum alıyor sende çay kaşıgınla verebılırsın sutunu sagıp
su içerse sulu olur dıye mantık yanlış ilk 2-3 dk zaten su ihtycnı karşılıyor daha sonra gelen sut yaglı doyurucu

ben iki memeden vermezsem doymuyor mına
çok sık emdıgı için sutum yetmıyor tek memeden

anladım canım benim kzıım aç kalmış resmen zaten gece hiç uyumuyodu ağlıyodu hep bende gazdan sanıyodum meğer açmış yavrum mama vericem ben canım sütüm yetmiyor sanırım ya tek memeden verdiğim için aç kaldı ya da sütüm yaramıyo anlamadım mamayı bi alabilse içim rahat edicek ama almıyo biberonu ağzına sokunca kusucak gibi oluyo kaşıkla da soğur ona içirene kadar:uhm:

Son düzenleme:
kasık biberon var bende ama onunla o mamayı yedıremezsınkı eczaneden almıştı babam
uzerınde sut vermeyın yazıyordu şimdiki mamalar sut kıvamında onunla yarı akışkan mamaları verecegız bıberon mamalarını bızım şimdiki ayda kullanılanlar süt kıvamında mama degil
ben ilaçları çay kaşıgınla verıyorum alıyor sende çay kaşıgınla verebılırsın sutunu sagıp
su içerse sulu olur dıye mantık yanlış ilk 2-3 dk zaten su ihtycnı karşılıyor daha sonra gelen sut yaglı doyurucu

bende kaşık biberondan aaa demek o yüzden kullanamadım bi türlü çok hızlı akıyo ve çoğu boşa gidiyo içindekinin ben beceremedim yani

ben de mesa da 6 aralıkta yaptım.ama hemşirelerinden hiç memnun kalmadım.5 yıldızlı otel gibiydi ama hastane anlamında beğenmedim. siz beğendiniz mi?:kedi:

bizim hemşiremiz çok iyiydi ayşegül adı, gece işi bitince şampuan felan getirip oğlumun saçlarını yıkadı hatta onun dışındada çok ilgiliydiler hiç sorun yaşamadım ve gerçekten memnun kaldım ben ama benim doktorum ve aneztezi uzmanım dışardandı

Son düzenleme:
anladım canım benim kzıım aç kalmış resmen zaten gece hiç uyumuyodu ağlıyodu hep bende gazdan sanıyodum meğer açmış yavrum mama vericem ben canım sütüm yetmiyor sanırım ya tek memeden verdiğim için aç kaldı ya da sütüm yaramıyo anlamadım mamayı bi alabilse içim rahat edicek ama almıyo biberonu ağzına sokunca kusucak gibi oluyo kaşıkla da soğur ona içirene kadar:uhm:

bulut ilk mesajimi okudun mu bu konuyla ilgili?

neden tek memeden verdigini anlamadim. ikisinden de vermen lazim. sutun yaramiyor diye bir sey yok. yeteri kadar emzirmiyor olabilirsin.

mama vermeni de tavsiye etmemistim ama baslamissin. madem biberonu alamiyor kusur biberondadir, degistirmen lazim.

merhabalar. ben de aralık annesiyim 21 aralıkta doğum yaptım. kilolar ne alemde. spora başladınız mı?

hayırlı uğurlu olsun bebişin güle güle büyüt canım :) kiloların yarısı gitti yarısı yapıştı gitmiyor, eşim iki hafta izinliydi o evdeyken emzirdikten sonra çıkıp bir saat yürüyordum ama şimdi birşey yapamıyorum

bulut ilk mesajimi okudun mu bu konuyla ilgili?

neden tek memeden verdigini anlamadim. ikisinden de vermen lazim. sutun yaramiyor diye bir sey yok. yeteri kadar emzirmiyor olabilirsin.

mama vermeni de tavsiye etmemistim ama baslamissin. madem biberonu alamiyor kusur biberondadir, degistirmen lazim.

neden tek memeden verdim biliyomusun canım bi dahaki emzirmeye süt kalmaz diye anne psikolojisi işte ne biliyim bi seferde ikisinde de verirsem aç kalır sandım yetmez süt sandım ama daha beter yapmışım zaten biberon almıyo canım iksinden de veriyorum şimdi birini bırakınca hemen diğerine geçiyorum inşallah işe yarar kızım doyar sütüm yeter bu arada doğumu normal mı yaptın canım ben 40+2 de normal doğum yaptım suni sancıyla ama abartıldığı gibi çok çok zor olmadı

neden tek memeden verdim biliyomusun canım bi dahaki emzirmeye süt kalmaz diye anne psikolojisi işte ne biliyim bi seferde ikisinde de verirsem aç kalır sandım yetmez süt sandım ama daha beter yapmışım zaten biberon almıyo canım iksinden de veriyorum şimdi birini bırakınca hemen diğerine geçiyorum inşallah işe yarar kızım doyar sütüm yeter bu arada doğumu normal mı yaptın canım ben 40+2 de normal doğum yaptım suni sancıyla ama abartıldığı gibi çok çok zor olmadı

bulutcum ne kadar cok emsirirsen sutun o kadar cok olur. bak tekrar ediyorum: NE KADAR COK EMZIRIRSEN SUTUN O KADAR COK ARTAR. daha once dedigim gibi cok sik emzir. 2 saatte bir emzir. 1 hafta icinde farkedecek.

dogumu anlatirim, simdi kizim uyandi

bulutcum ne kadar cok emsirirsen sutun o kadar cok olur. bak tekrar ediyorum: NE KADAR COK EMZIRIRSEN SUTUN O KADAR COK ARTAR. daha once dedigim gibi cok sik emzir. 2 saatte bir emzir. 1 hafta icinde farkedecek.

dogumu anlatirim, simdi kizim uyandi

tamam canım kolay gelsin sonra görüşürüzzz:1hug:

X