2009 Aralık Anneleri

Aynen tatlım gecen akşam yanımda yattı ki biz hala ayrı yatıyoruz amannnnn bi söylendi bi soylendi dedim sen kalk git en iyisi yerinde yat :) . .kaç gündür evde takıldık kaldık gün yüzü görmuyoz malum şikayetçi deggilia Allah bebelerimize sağlık versin yeterki eee neymiş bizimki çok bunalmış arkadaslarıyla yarın geceyi dısarda gecirip kafa dağıtcaklarmış . .ba ba ba hadi gelde sinir olma . .kafa dagıtcak biri varsa oda benım . .eee ne oldu şimdi bizde kaynana yok ama bu seferde bu kasıyo ne yapalım bunun bi ortası yok işte . .

ah canım ya erkekler neden bu kadar anlayışsız.gerçi geceleri uykulu uykulu yardım etmeye çalışıyor ama eve gelince 5 dk.bebişi sevip doğru internetin başına..

kızlar gece nöbetçisi tek benim galiba.. benimki 3 de uyuyor.. resmen 3 e beş kala esnemeye durulmaya başlıyor ve sabah 9 a kadar uyuyor kesintisiz maşallah.. ben de bu duruma alıştım..aralarda zırt pırt kalkmaktansa bu iyi geliyor bana en azından bu düzeni bozulmasa bari..

yok değilsin.ben saat 3-4 arası bir başlıyorum sabah 9 a kadar uyku yok sürekli ağlıyor..

bir de sunu dene çok faydası oldu.yemediğim şey kalmadı ama en etkili bu oldu.600ml suya8-10 adet inciri bütün olarak at.2 adet havucu doğra 10 dk kaynat.kepçeyle inciri iyice ez. incirin özü suyuna cıksın.bu karışımı sabah ve akşam olmak üzere 2 bardak iç.bunu her sabah yeneden yapıp günlük tüketmen gerekiyor.1 hafta boyunca uygula.10 gün ara verip tekrar devam edbilirsin.4. ve5. günde etkisini göreceksin.hemen yap lütfen canını da sıkma. dermansız dert vermesin Allah.

tamam canım deneyeceğim.çok sağol.

kizlarr sizin bebislerin yuzunde kucuk siivilceler ciktimi kenarlari kirmizi noktalar ciktimi neden acaba benim silada var bogazinin altinda daha cok yuzunde az

merhaba kızlar umarım herkes ıyıdır
ben bugun guzel bır gun gecırdım gunlerden sonra
annem bıhtere bakdı bız esımle carsıya gıttk allahım nasıl rahatladım yuruduk havada guzeldı
bırde esım sevgılıler gunu ıcın set aldı bana yanındada su pırlanta taslı melek kolyeyı hedıye ettıler
ama o kadar mınıkkı gorsenız gulersınız tabı hedıye olunca oyle oluyor televızyondakı buyuk gıbıydı
nefes almak gıbı guzeldı yanı
umarım sızlerde bu aralar boyle rahatlayacagınız bır gun yasarsınız

Ah Pelin ahhhh. Ne düzelmesi gittikçe daha beter oluyor. Üç gecedir toplasan 3 saatlik uykumuz yok. Sürekli kıvranıyor, ağlama krizleri geliyorarada.
Önceki gece 3 30 dan sonra hiç uyumamıştı, bu gecede her saat başı uyandı, uyanınca uyumuyor sürekli emmek istiyor vermeyince çığlık çığlğa en son dün gece 2 30 da kendimi suuuuuuuuuuussssssssssssssss diye bağırırken buldum.Psikolojim acaiyip bozuldu uykusuzluktan nevrim döndü.
Sabah kaka yaptı 3 gün sonra, rahatlar diyordum yarım saat uyudu uyandı başladı ağlamaya ıkınmaya tekrar. Doktora götürdük muayene etti %99 gaz dedi.
Hiçbir ilaç fayda etmez diyordu zaten gerçektende öyle etmiyor. Kakası için günde 3 kere sütünü sağıp bir çay kaşığı z.yağ karıştırıp ver dedi. Sen de bolca kayısı ve armut ye dedi. Sütten etki eder mi bilmiyorum artık.
Dört gün yapamayıp karnı şişer taş gibi olursa ancak o zaman fitil veririz dedi.
Ayy böle işte ne oldu bu yavrulARA böyle bilmiyorum ki Pelin.
Allah yardım etsin hallerine acısın yeter rahatlasın artık bebeklerimiz..
Bir de tırnağını keseyim derken etini kestim salak tırnak makasıyla sen chicconunkini mi kullanıyordun. Normal makas şeklinde mi o? Çok ağladı yaaa. Hep korktuğum şeydi başıma geldi.

Benim oğlumda çok gazlı, gaz çıkarırkende çok zorlanıyordu. Denermisiniz bilmiyorum ama ben bir çay kaşığı badem yağının içine çok az muskat kazıyıp içirdim.Şimdi ne kaka ne gaz problemimiz kaldı. Yine çok gazlı ama çok rahat çıkarıyor ve yaklaşık 1,5 günde bir de rahat rahat kakasını yapıyor. Muskatı ben kuruyemişciden aldım, sanırım aktarlardada vardır. bıçakla çok az kazıyorum üzerini.İlk bir ay hergün verdim şimdi haftada bir falan veriyorum. Faydasını gördüm, sizlerin de bu problemlerini okuyunca paylaşmadan geçemedim. Yaşadığım için biliyorum bu sıkıntıyı. Allah yardımcınız olsun...

benim d ecanım sıkıldı.oğlum mamayı azalttı diye seviniyordum.ama bi yandan da sütüme güvenmediğim için korkuyordum kontrole götürdüm.5 şubatta 2 .aylık kontrolümüzde kilosu 5.50 ölçüldü.bu kilodan önce mamayı günde 180-300 arası alıyordu.kontrolden sonra ben de sütümün arttığını düşünüyorum çünkü mamayı üste verdiğim halde almiyordu 20 anca alıyordu.günlük 80 cc i geçmemeye başladı.5 gün böyle devam etti.kilo alıyor mu sütüm yetiyor mu diye tarttırtığımızda 5250 çıktı sevindik çünkü günde 40gr almış gayet güzel demekki sütüm yarıyor ve yetiyor dedik.5 gün daha aynı dozda mama aldı .5.günün sonu yanibugün gene kontrole gittik bu sefer 5290 çıktı kilosu yani 5 günde 40 gr almış çok canım sıkıldı.dr emzirmete devam et 2 ayın ortalama kilosu iyi dedi ama benim gene sütüme güvenim azldı.ben çocuğumu besleyemiyormuyum?offff of

valla benımkı uyuyo ama yakındır uyanması . .uyusammı yoksa beklesemmi<kararsız kaldım . .biraz buraya bakim dedim . .bu arada kimseden ses seda yok . .bende bebişimin resimlerini koydum ama kimse bakmıyor galibaaa . .bu arada serinus kızın cok ama çok sevimli bence cok sıcak kanlı biri olucak ilerde öyle hissettiriyo bebeğin . .inşallah bütün bebeklerimiz kaderleri tahtlarıda bahtlarıda en güzelinden olur . .

sağol canım baktım ama göremedim bebişi arkadaş değiliz galiba belki ondandır amin canım bebişlerimiz hep şanslı ve mutlu olsunlar inşallah

6saat kesintisiz uyuması normal mi?benim ki de 2 de anca yatıyor.ben de bıraksam uyuyacak ana aç kalır diye 2.5 -3 saatte bir uyandırıyorum besliyorum.

uyandırmana gerek yok tatlım o acıksa basar feryadı o ilk aydı sarılık olmasın diye 2-3 saatte bir uyandırma bırak gece gündüz düzenine girsin yoksa o da zorlanır

benim d ecanım sıkıldı.oğlum mamayı azalttı diye seviniyordum.ama bi yandan da sütüme güvenmediğim için korkuyordum kontrole götürdüm.5 şubatta 2 .aylık kontrolümüzde kilosu 5.50 ölçüldü.bu kilodan önce mamayı günde 180-300 arası alıyordu.kontrolden sonra ben de sütümün arttığını düşünüyorum çünkü mamayı üste verdiğim halde almiyordu 20 anca alıyordu.günlük 80 cc i geçmemeye başladı.5 gün böyle devam etti.kilo alıyor mu sütüm yetiyor mu diye tarttırtığımızda 5250 çıktı sevindik çünkü günde 40gr almış gayet güzel demekki sütüm yarıyor ve yetiyor dedik.5 gün daha aynı dozda mama aldı .5.günün sonu yanibugün gene kontrole gittik bu sefer 5290 çıktı kilosu yani 5 günde 40 gr almış çok canım sıkıldı.dr emzirmete devam et 2 ayın ortalama kilosu iyi dedi ama benim gene sütüme güvenim azldı.ben çocuğumu besleyemiyormuyum?offff of

yapma tatlım kilosu bence gayet iyi maşallah biraz dene dr un dediği gibi kilo alımı iyice düşerse mamaya geçersiniz aç olan bebek doymayan bebek mamayı geri çevirmez hem emzirdikçe sütünde artar aç kalsa hiç susuturamazsın bozma moralini

kizlarr sizin bebislerin yuzunde kucuk siivilceler ciktimi kenarlari kirmizi noktalar ciktimi neden acaba benim silada var bogazinin altinda daha cok yuzunde az

evet canım bizdede aynı durum söz konusu.ben biraz araştırdım sıcaktan olabilir,sütün çok yağlıysa olabilir ve bizim kıyafetlere değiyor yüzü gazını çıkarırken deterjana alerji olabilir..bu sonuçları buldum..

evet canım bizdede aynı durum söz konusu.ben biraz araştırdım sıcaktan olabilir,sütün çok yağlıysa olabilir ve bizim kıyafetlere değiyor yüzü gazını çıkarırken deterjana alerji olabilir..bu sonuçları buldum..

birde eskiler gusül abdesti olmayan birisi baktıysa yüzüne ondan olabilir diyorlar artık hurafe filan ama

çok buyuk bır gaz krızınden sonra aglamaktan yorulup sızdı mina
içim acıyor resmne o aglarken
ebrucum ya Allah sabır versın bıze o an bişey yapamamak zaten stres yapıyor kı sen bıde uykusuz kalmaya basladın Allahım yardımcın olsun 1 ayımız kaldı sabır doktorda annemde 1 ay sonra bışeyı kalmaz dedı inşallah

makas chıcco çıtçıt makaslardan degil normal kumaş makası gıbı olan makaslardan
ay benımde en korktugum şeydı daha mına dogmdn sıkıntı yapmıştım ama makas işi tahmınımden kolaylaştırdı

bu arada meralle konuştuk herkese slmı var oykude o da ıyımış çok slm soyledı dedım öykuyu merak edıyrz bırara gırde bıryerden koy resmını

lutfen stres yapma kısır döngu olmuş artık sen sutum yetmeyecekmı acaba demekten stres yaparak sutunu azaltacaksın

melıke nbr turta zeynebın ne alemde

turta bütün gün uyumadı annemler geldi görmeye tabii hep ilgi ilgi uyurmu bebe banyo yaptırdım uyuttum başına şapka taktım üşümesin başı diye arada o kayıyor kızıyor uykusunda ya bunlar çok komikler büyüsün istiyoruz ama belki sonra bu hallerini özleyeceğiz minayı konuştuk bugün annemle hatta fotolarına baktı maşallah bu kıza mı biz dua ettik sürekli maşallah kocaman kız olmuş bu dedi artık mina hepimizin kızı oldu

Benim oğlumda çok gazlı, gaz çıkarırkende çok zorlanıyordu. Denermisiniz bilmiyorum ama ben bir çay kaşığı badem yağının içine çok az muskat kazıyıp içirdim.Şimdi ne kaka ne gaz problemimiz kaldı. Yine çok gazlı ama çok rahat çıkarıyor ve yaklaşık 1,5 günde bir de rahat rahat kakasını yapıyor. Muskatı ben kuruyemişciden aldım, sanırım aktarlardada vardır. bıçakla çok az kazıyorum üzerini.İlk bir ay hergün verdim şimdi haftada bir falan veriyorum. Faydasını gördüm, sizlerin de bu problemlerini okuyunca paylaşmadan geçemedim. Yaşadığım için biliyorum bu sıkıntıyı. Allah yardımcınız olsun...
Teşekkür ederim tavsiyen için denemediğim bir o kalmıştı ama buralarda bir yerlerde muskatın uyuşturucu olarak kullanıldığını fazla verilmesi halinde çok büyük yan etkilere sebep olabileceğini okumuştum.
Aslında çok da kullanan ve memnun kalan var ama bilemiyorum belki onu da deneyebilirim.Sonuçta gaz ilaçlarınında bağırsak hareketlerini azaltıp kolon kanserine neden olabileceğini iddia etmiş prof. doktorun biri.
çok buyuk bır gaz krızınden sonra aglamaktan yorulup sızdı mina
içim acıyor resmne o aglarken
ebrucum ya Allah sabır versın bıze o an bişey yapamamak zaten stres yapıyor kı sen bıde uykusuz kalmaya basladın Allahım yardımcın olsun 1 ayımız kaldı sabır doktorda annemde 1 ay sonra bışeyı kalmaz dedı inşallah
Bir ay değil benim bir gün bile dayanacak halim kalmadı artık yaa.
makas chıcco çıtçıt makaslardan degil normal kumaş makası gıbı olan makaslardan
ay benımde en korktugum şeydı daha mına dogmdn sıkıntı yapmıştım ama makas işi tahmınımden kolaylaştırdı
O makasla sanki daha zor olur gibime geliyordu ama sen memnunsan ben de bir deneyeyim bakalım artık çıt çıtlı makasla kesemem zaten herhalde.

merhaba arkadaşlar nasılsınız ben iyiyim pek giremiyorum nete ama arada açıp okuyorum.oğlum da iyi gaz ağrıları oluyo ama kısa süreli.gece uykumuzda baya iyi uykusuz kalmıyorum çok şükür.bende çarşamba günü tırnağını kestim oğlumun korkudan çok iyikesememişim çok zor bulursam chicconunkine bakıcam bende.pazarteside aşımız var sizlerin bebişlerde aşıdan sonra bi rahatsızlıkmoldumu umarım benim oğlumdada bütün bebeişlerde de bi sıkıntı olmaz

TIRNAKLARINI KESMEK BANADA ÇOK ZOR GELıYOR TUTUNCA ELıNı YUMRUKL YAPIYOR uğraşınca kızıyor bağırıyor ve en beteri sürekli elini çekmeye çalışıyor ellerinin içini bile temizlemek tam işkence acayip sinirleiyor

sicak degil evimiz dsari zaten -20 icerisinide 25 27 derecearai yapyorum ama sutum yagliolabilir kiyaftleinid hep 2 kere durulatyorum

sicak degil evimiz dsari zaten -20 icerisinide 25 27 derecearai yapyorum ama sutum yagliolabilir kiyaftleinid hep 2 kere durulatyorum

benim oğlumda da 1 aylıkken başladı yüzünde bişler çıkmaya isilik dediler sonra çoğaldı da çoğaldı büütn yüzünü kapladı doktora götürdüm isilik değil dedi bebeklerde olan bi cilt problemi dedi.bi ilaç verdi bunu çok olduğunda sür dedi 1 kere sürdüm baya azaldı 2.de geçti gibi ama yinede arada az az oluyo bende sebamed sürüyorum zaten onuda doktor dedi az olduğunda sebamedin losyonunu kullan diye...

X