2009 Aralık Anneleri

gidip yatayım mına sızmışken
ayaklarımın altı sızlıyor
bir duş alsam süperolurdu ama saçımı kurutmaya uşenıyorum
ay eskıden bu gur saçları kurutmazdım hiç şimdi mina uşutmesın ben uşutursem dıye 15 dk saç kurutuyorum bırde

lkeser bozma moralını bır tavsıyede bulunamıyorum bızımkı çok emmek ıstıyor bızımde sorunumuz o
aöa sıkmacanını olan sutunazalmasın alır inşallah kuzucuk mama takvıyesıde ölum degil aa unutma arkadasım

sağol canım bozmamaya çalışıyorum ama şimdide eşimle gerginiz.sanırım bu daha çok etkileyecek beni.ağlayacağım ya sinirden.niye herşey üst üste geliyor sanki.bıktım artık ailesindende onların hiçbir hatasını görmeyip sürekli savunmasındanda.bir ablası var yakınızda daha çocuğu görmeye gelmedi.annesi babası doğduktan 1-2 hafta sonra görmeye geldiler.şiddetli yağmur yağdığı zaman hamileliğim son haftalarında taşındık hiç arayıp sormadılar.nerdeyse 1 ay sonra kaynanam gelip 5 dakika oturup gitti.daha neler neler..ama ben hep yanlış anlıyorum olanları onlar hep haklı..sinirlerim çok bozuk ya..

valla benimkide uyanmak bilmedi pelin . .korkarımki bukadar uuyumaya gece ayaktayız demektir . .bide bizimkinin huyu uyanınca kımıl kımıl bi kazınma durumu mevcut fıkır fıkır diyorum oğlum hangi tarlada kök söküyosun da böylesin :) :emir_bebek:

B u aeada söyliyim resim koydum herkeşler baksın benim küöük tıytılımada . .bütün bebekleride Allah nazarlardan korusun ve kocaman MAŞALLAH . .:nazar:

o zaman sende git yt bakalım gece uzun olabılır
inşallah olmz ya

kimse yok galiba annecikler tatliş bebikler herkes uyuyor yada bebiklerle ugrasılıyor . . ne yapalım herkese iyi geceler bebeklere güzel tatli uykular . .:ecrin_bebek:

sağol canım bozmamaya çalışıyorum ama şimdide eşimle gerginiz.sanırım bu daha çok etkileyecek beni.ağlayacağım ya sinirden.niye herşey üst üste geliyor sanki.bıktım artık ailesindende onların hiçbir hatasını görmeyip sürekli savunmasındanda.bir ablası var yakınızda daha çocuğu görmeye gelmedi.annesi babası doğduktan 1-2 hafta sonra görmeye geldiler.şiddetli yağmur yağdığı zaman hamileliğim son haftalarında taşındık hiç arayıp sormadılar.nerdeyse 1 ay sonra kaynanam gelip 5 dakika oturup gitti.daha neler neler..ama ben hep yanlış anlıyorum olanları onlar hep haklı..sinirlerim çok bozuk ya..

bu kadar uykusuzluk ve bebege panık halınde olmamız bızı zaten geriyor pimi çekılmiş halde dolaşıyorum valla
tınlama ya gelmesınler görmesınler eşinede gelmedıler görmedılerdeme
eşin ezık aileinin bu drumdan o yuzden laf ettırmıyor uste çıkıyor bellı
çocugunu senı onemsemeyen insanlar için gerilipte bebişinin rızkını sutunu etkıleme

o zaman sende git yt bakalım gece uzun olabılır
inşallah olmz ya

pelinim inan yatmaya korkuyorum çünkü öyle hemen uyanıncada hepten kafa bulanıyo . .biliyomusun su yataga uzanmanın bu kadar keyifli oldugunu hiç hatırlamıyorum . .tamam çalışırkende insan yoruluyo felan ama . .bebeği uyuttuktan sonra ki ohhhh beee uzanması bambaşka yanii . .

Ya zaten hiç bi şey yokken bile havadan nem kapma ruh halindeyiz hepimiz bide bu insanların yaptığı vicdansızlık . .inan ben bile eşime parlamamk için zor tutuyorum kendimi adamın bişeyden haberi yok ama normalde önceden yaptıgı seyler şimdi batar oldu çok garip bi ruh durumu tam acillik . .sen tatlım salla gitsin hepsini zaten süt sorunumuz var bide böyle kasma . .zaten anladımki hiçbişey tam olmuyo anası olmasa bacısıyla oluyo oda olmadı kocanla oluyo SABIR SABIR YA SABIRRR . .

bu kadar uykusuzluk ve bebege panık halınde olmamız bızı zaten geriyor pimi çekılmiş halde dolaşıyorum valla
tınlama ya gelmesınler görmesınler eşinede gelmedıler görmedılerdeme
eşin ezık aileinin bu drumdan o yuzden laf ettırmıyor uste çıkıyor bellı
çocugunu senı onemsemeyen insanlar için gerilipte bebişinin rızkını sutunu etkıleme

çok haklısın canım ya ama gerçekten elimde değil.onları önemsemiyorum zaten gelmesinler oda önemli değil ama yapılan o kadar çok haksızlık varki hala onları savunuyor..

Ya zaten hiç bi şey yokken bile havadan nem kapma ruh halindeyiz hepimiz bide bu insanların yaptığı vicdansızlık . .inan ben bile eşime parlamamk için zor tutuyorum kendimi adamın bişeyden haberi yok ama normalde önceden yaptıgı seyler şimdi batar oldu çok garip bi ruh durumu tam acillik . .sen tatlım salla gitsin hepsini zaten süt sorunumuz var bide böyle kasma . .zaten anladımki hiçbişey tam olmuyo anası olmasa bacısıyla oluyo oda olmadı kocanla oluyo SABIR SABIR YA SABIRRR . .

aynen bende senin gibiyim.şimdi bebek uyuyor oda o kadar rahat onunla uyuyor..ya ben uyumam lazım ama nerdee..başka odaya geçtim uyurum diye oda yok.valla şeytan diyorki git uyandır söyle lafları git yat ondan sonra..

aynen bende senin gibiyim.şimdi bebek uyuyor oda o kadar rahat onunla uyuyor..ya ben uyumam lazım ama nerdee..başka odaya geçtim uyurum diye oda yok.valla şeytan diyorki git uyandır söyle lafları git yat ondan sonra..

Aynen tatlım gecen akşam yanımda yattı ki biz hala ayrı yatıyoruz amannnnn bi söylendi bi soylendi dedim sen kalk git en iyisi yerinde yat :) . .kaç gündür evde takıldık kaldık gün yüzü görmuyoz malum şikayetçi deggilia Allah bebelerimize sağlık versin yeterki eee neymiş bizimki çok bunalmış arkadaslarıyla yarın geceyi dısarda gecirip kafa dağıtcaklarmış . .ba ba ba hadi gelde sinir olma . .kafa dagıtcak biri varsa oda benım . .eee ne oldu şimdi bizde kaynana yok ama bu seferde bu kasıyo ne yapalım bunun bi ortası yok işte . .

kızlar gece nöbetçisi tek benim galiba.. benimki 3 de uyuyor.. resmen 3 e beş kala esnemeye durulmaya başlıyor ve sabah 9 a kadar uyuyor kesintisiz maşallah.. ben de bu duruma alıştım..aralarda zırt pırt kalkmaktansa bu iyi geliyor bana en azından bu düzeni bozulmasa bari..

kızlar gece nöbetçisi tek benim galiba.. benimki 3 de uyuyor.. resmen 3 e beş kala esnemeye durulmaya başlıyor ve sabah 9 a kadar uyuyor kesintisiz maşallah.. ben de bu duruma alıştım..aralarda zırt pırt kalkmaktansa bu iyi geliyor bana en azından bu düzeni bozulmasa bari..

masallah Arzucum 6 saat kesintisiz uyumak güzel ama saat 3 e kadarda beklemek Allah kolaylık versin hiç kolay degıldir . .işte kendimizi avutuyoruz bi şekilde ne yapalım . .

Kızlar oğlum 2aylık sayılır bugün tarttık bu ay 2kilo almış maşallah:nazar: Ama aslında biraz fazla değilmi kafam karıştı zaten iri doğmuştu aşırı şişman olursa:KK43:

6saat kesintisiz uyuması normal mi?benim ki de 2 de anca yatıyor.ben de bıraksam uyuyacak ana aç kalır diye 2.5 -3 saatte bir uyandırıyorum besliyorum.

6saat kesintisiz uyuması normal mi?benim ki de 2 de anca yatıyor.ben de bıraksam uyuyacak ana aç kalır diye 2.5 -3 saatte bir uyandırıyorum besliyorum.
uyandırma o acıkınca uyanır buyudu artık 5 saatden fazla uyursa emzırmeye kaldır
o 2-3 saat ilk 1 aydaydı şimdi yine 3 saatde 1 emzırecegız ama uyuyorsa uyandırmaya gerek yok 3 saatte uyuyarakda buyuyecekler gece 5-6 saat uyuması normal bu ayda aÇ KALMAZ
Kızlar oğlum 2aylık sayılır bugün tarttık bu ay 2kilo almış maşallah:nazar: Ama aslında biraz fazla değilmi kafam karıştı zaten iri doğmuştu aşırı şişman olursa:KK43:

masallah nazan
mama verıyorsan azalt mamayı der doktorun yada kes der çunku 1 kılo alıyor mına iyi diyor doktor mama verdırmıyorlar 600 -700 gr bıle alana
pelincim arada girip okuyup çıkıyorum...hiç keyfim yok :KK43:( bakalım ne zaman düzelicem :S

çabuk duzel özletme kendını

kızlar gece nöbetçisi tek benim galiba.. Benimki 3 de uyuyor.. Resmen 3 e beş kala esnemeye durulmaya başlıyor ve sabah 9 a kadar uyuyor kesintisiz maşallah.. Ben de bu duruma alıştım..aralarda zırt pırt kalkmaktansa bu iyi geliyor bana en azından bu düzeni bozulmasa bari..

gece uykusuzlugu zor be arzu allah yardımcın olsun gunduz uyutmamaya çalışsan veya sabah erken kaldırsan saatı bıraz daha gerıye çekebilirmisin acaba ben 10:30 da lambayı kapatıp ee lere baslıyorum bazen 12 yı buluyor eelerımız ama alışsın vaktıne dıye mecbur

ahh ahh bende takıntılıyımdır da hal kalmadı takamıyorum bıle artık.
cok tesekkur ederım kımsenın cocugu hasta olmasın .
bence sen yemek olayına gir.kalorılı seyler tuket hem sana yarar hem sutune
allah korusun sende hastalanma sonra .

bir de sunu dene çok faydası oldu.yemediğim şey kalmadı ama en etkili bu oldu.600ml suya8-10 adet inciri bütün olarak at.2 adet havucu doğra 10 dk kaynat.kepçeyle inciri iyice ez. incirin özü suyuna cıksın.bu karışımı sabah ve akşam olmak üzere 2 bardak iç.bunu her sabah yeneden yapıp günlük tüketmen gerekiyor.1 hafta boyunca uygula.10 gün ara verip tekrar devam edbilirsin.4. ve5. günde etkisini göreceksin.hemen yap lütfen canını da sıkma. dermansız dert vermesin Allah.

uyandırma o acıkınca uyanır buyudu artık 5 saatden fazla uyursa emzırmeye kaldır
o 2-3 saat ilk 1 aydaydı şimdi yine 3 saatde 1 emzırecegız ama uyuyorsa uyandırmaya gerek yok 3 saatte uyuyarakda buyuyecekler gece 5-6 saat uyuması normal bu ayda aÇ KALMAZ

sağol . ne bileyim ben deki bu aç kalma korkusu bir türlü geçmedi.verdiğim zaman da memeyi reddetmiyor ama.zaten 5dkyı da geçmiyoruz. o kadar dakikki.5 dk dolunca memeden ağzını çekiyor.sonra bir daha açmıyor.ben o yüzde 3 saate bir dürtüyorum.

ebru ne yaptın canberk ne alemde
biraz duzeldımı bu babulıne gazı çıkartmasına yardımcı oluyor
ama mına kabız dıye rahatlayamadı offffff offff

Ah Pelin ahhhh. Ne düzelmesi gittikçe daha beter oluyor. Üç gecedir toplasan 3 saatlik uykumuz yok. Sürekli kıvranıyor, ağlama krizleri geliyorarada.
Önceki gece 3 30 dan sonra hiç uyumamıştı, bu gecede her saat başı uyandı, uyanınca uyumuyor sürekli emmek istiyor vermeyince çığlık çığlğa en son dün gece 2 30 da kendimi suuuuuuuuuuussssssssssssssss diye bağırırken buldum.Psikolojim acaiyip bozuldu uykusuzluktan nevrim döndü.
Sabah kaka yaptı 3 gün sonra, rahatlar diyordum yarım saat uyudu uyandı başladı ağlamaya ıkınmaya tekrar. Doktora götürdük muayene etti %99 gaz dedi.
Hiçbir ilaç fayda etmez diyordu zaten gerçektende öyle etmiyor. Kakası için günde 3 kere sütünü sağıp bir çay kaşığı z.yağ karıştırıp ver dedi. Sen de bolca kayısı ve armut ye dedi. Sütten etki eder mi bilmiyorum artık.
Dört gün yapamayıp karnı şişer taş gibi olursa ancak o zaman fitil veririz dedi.
Ayy böle işte ne oldu bu yavrulARA böyle bilmiyorum ki Pelin.
Allah yardım etsin hallerine acısın yeter rahatlasın artık bebeklerimiz..
Bir de tırnağını keseyim derken etini kestim salak tırnak makasıyla sen chicconunkini mi kullanıyordun. Normal makas şeklinde mi o? Çok ağladı yaaa. Hep korktuğum şeydi başıma geldi.

X