2009 Aralık Anneleri

canım oyle hemen moral bozmak yoklmaz:evet can sıkıcı bır sey ama sonucda doktor kontrolunde allahhın ıznıyle çözülür.hem strese gırdıkce olan sutun de gıder.bılıyorum demesı kolay dıyceksın ama ınan stres herseyın başı.bak kıloda verıyomussun gucden duşmessen bebegıne daha ıyı bakarsın.tabıkı anne sutu alsın bebelerımız ama cokda guzel mamalar var ben emınım ıyı bır mama takvıyesıyle bebegın hemencecık kılo alır.ben 2 saatte bır emzırıyorum uyusada verıyorum uyandırıyorum.
bak benım kızımdada bagırsak enfeksıyonu cıktı surup verdı gecmedı sımdı el kadar bebege hap verdı doktorum .sutumu sagıp ezıpde verıyorum.ama ınsallah duzelecek.yanı kısacası artık bız bırer ANNE olduk bundan sonra evlatlarımızın derdıyle ugrasıp duracagız.allah dermansız dert vermesın .emınım sızın kılo problemınız de duzelecek
ben 63 le hamıle kaldım 85 le doguma gıttımkafamçokkarıştı
suan 68 kıloyum ama kendımı cok cırkın hıssedıyorum bunun nedenıde kendımıze zaman ayıramamamız sanırım.hıcbır kıyafetımde olmuyor ama napayım.sonucda bunların hepsını kafaya taksam iş içinden cıkılmaz bır hal alıcak.bazen bıraz koyvermek lazımmmmmmlaelaelaelaelae

Bence çokda kötü değil kilosu bozma moralini belki sütün az gelebilir ama gerekiyorsa mama da verirsin dr.un dediği gibi.Sen yinede sık sık emzir canım
ben yeni doğduğunda bi kaç kez mama verdim artık hep emiyor 2 - 3 saatte bir emiyor
ben uyurken hiç uyandırmıyorum emzirmek için acıkınca zaten o uyanıyor başlıyor ellerini yalamaya.

sağol canım çok doğru söylediklerin ama ben takıntılıyım biraz.sanada çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin.benimde kıyafetlerim olmuyor önceden dar gelen kıyafetleri şimdi düşmesin diye kemerle giyiyorum.60 ile hamile kaldım ilk 3 ay 52 ye kadar düştüm 60.5 le doğum yaptım.doğumdan sonra tekrar 52 oldum en son tartıldığımda 51 dim ondan sonra dahada kilo verdim.herhalde 50 nin altına düşmüşümdür.Allah hepimizin yardımcısı olsun..

bende uyandırmıyordum ama bundan sonra uyandıracağım.nasıl kıyacaksam.zaten zor uyuyor.dün gece 4 te kalktı akşam 4 e kadar toplasan 1 saat anca uyumuştur.

canım benim önce kendine iyi bak bebeğinin iyi olması için sana ihtiyacı var o yüzden sen iyi olmalısın bol bol sıvı ve tatlı şeyler tüket ben humana still tee içiyorum sütüm gayet iyi bende doğumdan sonra hamile kalmadan önceki kiloma düştüm kotlarım olmuyor ama o basenlerden o kısım maalesef büyüdü ((( canım tahin helva ve boza tüketmeye çalış vita maltın çok methini duydum bende internetten sipariş verdim onu bir dene istersen hem mamalarda artık anne sütüne yakın yeterki sağlıklı olsun da boşver mama yesin genede emzir ben uyandırmıyorum ama eğer seninki uyanmıyorsa uyandır fazla uzun uyutma gece 5 saatten fazla uyursa uyandırmadan al kucağına emzir tam uykusu açılmadan tekrar yatır moralini bozma bakalım 10 gün sonra ne olacak

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

1 – Anne hamileyken ayva yerse,kan dolaşımına faydalı olur.Kompostosunu sütü artırır.
2 – Marul yemek, anne sütünü arttırır
3 – Nohut yemek, anne sütünü arttırır
4 – Bal şerbeti, tıkanan damarları açar,sütü arttırır
5 – Yoğurt, üzüm, hurma, kuru incir, doğum yapan kadınların vazgeçilmez gıdasıdır.Hurma ve bal, lohusalık yaralarının tedavisini kolaylaştırır.
6 – Mürver çiçeği, biberiya anne sütünü arttırır
7 – Çakal eriği ( dağ eriği ) suda kaynatılıp, günde 3 kere 1’er çay kaşığı içilir.( Kabızlık yapmaması için sinameki ilave edilir )
8 – Havuç tohumu, su ile kaynatılıp içilir(bebeklerde iştah açıcı olarak verilir.Bir çay kaşığı havuç tohumu bir çay barda suda kaynatılır 5dk,günde 3 kez yemekten sonra içilir)
9 – Funda, su ile kaynatılıp içilir
10 – Rezene, su ile kaynatılıp içilir
11 – Anason, su ile kaynatılıp içilir
12 – Turp tohumu, su ile kaynatılıp içilir
13 – Isırgan otu, su ile kaynatılıp içilir(fazla içilmemelidir 20 gün işilirse 10 gün dinlenmelidir)
14 – Kırmızı mercimek, mısır unu, yulaf unu, kimyon, kekik çorba yapılıp içilir.
15 –Turp, badem, tavuk eti, yerelması, şalgam, enginar, muz, elma
16 – Şalgam suyu, anne sütünü arttırır
17 – Adaçayı, anne sütünü arttırır
18 – Boza,tahin helvası annelere göre sütü artırır.
19 – Süt düğümlenmesinden, tıkanmasından şişen , sertleşen memeye nane lapası konursa tıkanıklığı giderir,şişi indirir
20 – 2 yaşına kadar bebek emzirilir.Bu zaman içinde beyni çok gelişir.Beyin için gerekli olan gümüş iyonu, cevizde bol miktarda vardır.Anne çokça ceviz yerse, sütten bebeğe geçer.Bebek, hariçten yemeye başladığında da ceviz yedirmek gerekir.Cevizi bal, azıcık sirke ile macun yapıp yedirmek yan tesirini telafi eder.Anne de ceviz yiyince bal şerbetine sirke katıp içerse daha aydalı olur.
21 – Çörek otu, ılık bal şerbetiyle içilirse anne sütünü arttırıriÇörek otu yağı birkaç damla bir fincan ılık suda katılır günde 3-4 kez içilir anne sütü artırır.
22 – Antep fıstığı, anne sütünü arttırır.Fazlası baş ağrısı yapar.Şeker telafi eder
23 – Soğan, anne sütünü arttırır.Fazlası bebekte karın ağrısı yapar
24 – Kara lahana ( Karadenizlilerin çok sevdiği lahana ) yemek, yemeğini yemek, anne sütünü arttırır
25 – Enginar yemek, her türlü yemeğini yemek anne sütünü arttırır
26 – Ayva, balla pişirilip lapa olarak ğöğüse bağlanırsa süt yollarını açar.
27-- Ihlamur,pağpatiya kaynatılır sütü artırır.Sekersiz ıhlamur iştahı kapatır bebeklere ve emziren annelere sekerli içmelidir.
TAVSıYE : Sütümüz olmuyor, az oluyor diye, bebekler suni gıdalara mahkum edlmemelidir.Siz de 27 formülden birini seçip, deneyebilirsiniz.Anne sütüyle beslenen bebek, hem gıdalanır, hem de anneye karşı olan sevg bağı artar.Anne sütünden sonra, anti alerjik süt, anne sütüdür.A da inatçı yapabilir.Annelerin çoçuklarını tam 2 sene emzirmesi ayetle sabit olduğu gibi ( Kadınlar çocuklarnı tam iki yıl emzirirler-Bakara suresi 233.ayet ), tıp da bu gerçeğe doğru hızla ilerliyor.2 sene zarfında anne, 2 yaşından küçük başka bir çocuğa süt verirse, bu kendi çocuğunun sür kardeşi olur.Bunların evlenmesi dinen ve tıbben zararlıdır.Ahmak, sinirli kişilerin sütü ve kanı, verilen kişiye geçeceği için seçici davranmak gerekir.( Kadın,hamileliğinde, doğum yapıncaya kadar ve bebeği memeden kesilinceye kadar, Allah yolunda hudutlarda nöbet bekleyen mücahit gibidir.Eğer bu safhalarda ölürse, ona şehit mükafatı ve sevabı vardır. –Ahmak kadına süt emzirtmeyiniz-Hadis-i Şerif )
28 dere otu.cay olarak icilebilir veya cacik icine katabilir veya slatalara katabilir.

Maydanoz ve mısır için anne sütü azıltır okumuştum.Bazı yerler artırır bazı ise azaltır.Ben kesin olmadığı için ne mısır ne de maydanoz tüketiyorum.
Limon,çok tuzlu ,çok ekşi yicekler,Turşular anne sütü azaltır.
Sarmsak kokusu süte geçer bebek amek istemeye bilir.
Emziren anneler pekmez.ıspanaküet yumurta yani demire zengin gıdaları tüketmeli bebeğin kansızlığı önleyebilsin.
forumda buldum hepimize lazım....

evdila arkadaşımız yazmıştı bende kopyalamıştım lazım olur diye biliyorsundur zaten ama bir bak genede

ahh ahh bende takıntılıyımdır da hal kalmadı takamıyorum bıle artık.
cok tesekkur ederım kımsenın cocugu hasta olmasın .
bence sen yemek olayına gir.kalorılı seyler tuket hem sana yarar hem sutune
allah korusun sende hastalanma sonra .[/QUOTE]

çok sağolun kızlar cevaplarınız için.gerçekten moral oldu.Allah razı olsun..

bende kararsız kaldım canım ya uyandırsammı yoksa uyusamı.zaten zor uyuyor birde rahatını ben bozmak istemiyorum.

Benim bir göğsümde problem olduğu için pek emziremiyorum sütü sağarak veriyorum genelde iki haftadır. Geçen hafta bol bol ayva kompostosu ve rezene çayı içmiştim.
Sağdığımda tek göğüsten 150cc kadar süt çıkıyordu.
Bu hafta içmedim ve 60 cc ye kadar düştü şok oldum. Yani bu kadar etkiler mi bilemiyorum ama dünden beri boza, ayva kompostosu ve süt arttırıcı çaydan içiyorum bayağı farketti çoğaldı yine çok şükür.

benim tadı da hoşuma gidiyor humananın gün içinde 2-3 bardak içiyorum hem rezene süte geçip bebeğide rahatlatırmış

bebeler uyudu mu benimki şimdilik uyuyor bende banyo yaptım toplam yıkanıp giyinmem 10 dakikada eskiden en kısa banyom 45 dakika-1 saat sürerdi ahhh eski günler

valla benımkı uyuyo ama yakındır uyanması . .uyusammı yoksa beklesemmi<kararsız kaldım . .biraz buraya bakim dedim . .bu arada kimseden ses seda yok . .bende bebişimin resimlerini koydum ama kimse bakmıyor galibaaa . .bu arada serinus kızın cok ama çok sevimli bence cok sıcak kanlı biri olucak ilerde öyle hissettiriyo bebeğin . .inşallah bütün bebeklerimiz kaderleri tahtlarıda bahtlarıda en güzelinden olur . .

bugun hiç bitmyecek sandım
uyumak bılmedi uyanmaz inşallah artık
kendımı çok yorgun hısedıyorum
resmen acıyorumda kaka yapamyınca çok sıkıntsı oluyor
off ya aglayacagım valla

lkeser bozma moralını bır tavsıyede bulunamıyorum bızımkı çok emmek ıstıyor bızımde sorunumuz o
aöa sıkmacanını olan sutunazalmasın alır inşallah kuzucuk mama takvıyesıde ölum degil aa unutma arkadasım

resim koydum bakın demen lazım masaşşh bebişne

ebru ne yaptın canberk ne alemde
biraz duzeldımı bu babulıne gazı çıkartmasına yardımcı oluyor
ama mına kabız dıye rahatlayamadı offffff offff

bugun hiç bitmyecek sandım
uyumak bılmedi uyanmaz inşallah artık
kendımı çok yorgun hısedıyorum
resmen acıyorumda kaka yapamyınca çok sıkıntsı oluyor
off ya aglayacagım valla

valla benimkide uyanmak bilmedi pelin . .korkarımki bukadar uuyumaya gece ayaktayız demektir . .bide bizimkinin huyu uyanınca kımıl kımıl bi kazınma durumu mevcut fıkır fıkır diyorum oğlum hangi tarlada kök söküyosun da böylesin :)

B u aeada söyliyim resim koydum herkeşler baksın benim küöük tıytılımada . .bütün bebekleride Allah nazarlardan korusun ve kocaman MAŞALLAH . .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…