2009 Aralık Anneleri

iyi geceler kızlar kesintisiz uykular inş. benim cdı hala ayakta:(

Aktivite masasina rakip geldi siteue egitim halisi gel abla gellllllll :))

:))))))))) eski leğen versek halıyı alabiliyo muyuz :P

darülaceze işine gelince aslında pelin benim gönlümden geçen 2009 aralık anneleri olarak istanbul tayfası gidebilse bizler de hediyelerini gönderebilsek muhteşem olur ama kimsenin ilgisi çekmiş gibi değğil mevzu

:79:

günaydın herkeze bugün son çok şükür.:21:

bilgecim dün çok gıymetli kaynanamı sormuşsun. ama yoğunluktan yazamadım cevap.bugün bakmaya geldi gene. 15 gün bakacaktı ya.çarşamba ve bugün olmak üzere 2 gün baktı sayılır.akşamdan beri atışıyoruz. 100 kere söledim gel bizde bak diye akşam gene aradık gelecekmisin diye,bana ben geliyorum ecrinazı alıyorum bize götürüyorum..biz de bakıyorum senin yol paranı veriyorum sende bize geliyorsun bende sarma sarayım evde diye konuştu:36:. anne gelceksen gel bizde bak işin varsa zaten annem gelir bakar dedim. bayrama 3 gün var daha yapatrsın sarmanı hafta sonu dedim:47:. iyi tamam demek zorunda kaldı. iyice tepem attı bakma işine ki neyse bugün oda bitiyor çok şükür 9 gün kuzumla beraberim.:8::21:

darülaceze işine gelince aslında pelin benim gönlümden geçen 2009 aralık anneleri olarak istanbul tayfası gidebilse bizler de hediyelerini gönderebilsek muhteşem olur ama kimsenin ilgisi çekmiş gibi değğil mevzu

:79:

bilge rica etsem şu mevzuyu bana bi özet geçermisin. bakamadım dün. ne yapabilirim bi bakalım:77:

günaydın herkeze bugün son çok şükür.:21:

bilgecim dün çok gıymetli kaynanamı sormuşsun. ama yoğunluktan yazamadım cevap.bugün bakmaya geldi gene. 15 gün bakacaktı ya.çarşamba ve bugün olmak üzere 2 gün baktı sayılır.akşamdan beri atışıyoruz. 100 kere söledim gel bizde bak diye akşam gene aradık gelecekmisin diye,bana ben geliyorum ecrinazı alıyorum bize götürüyorum..biz de bakıyorum senin yol paranı veriyorum sende bize geliyorsun bende sarma sarayım evde diye konuştu:36:. anne gelceksen gel bizde bak işin varsa zaten annem gelir bakar dedim. bayrama 3 gün var daha yapatrsın sarmanı hafta sonu dedim:47:. iyi tamam demek zorunda kaldı. iyice tepem attı bakma işine ki neyse bugün oda bitiyor çok şükür 9 gün kuzumla beraberim.:8::21:

günaydın şekerim
alla alla bizim evde 3 kişi var bir çocuğun başında anca öyle sarma yapılabiliyor :22:
yalnız başına hem çocuk hem sarma nası olcakmış ki :44: gerçi bizim bebe aşırı kuduruk eyvallah da yine de :26:

bilge rica etsem şu mevzuyu bana bi özet geçermisin. bakamadım dün. ne yapabilirim bi bakalım:77:

tülaycım konunun özeti burada ilk sayfada ilk ziyaret fotoları da var...
hatırlar mısın face'den birine oy atın diye mesaj gelip duruyordu... işte o yarışmalar kazanıldı ve ödüllerin hepsi kk'dan ziyarete katılmak isteyenlerle birlikte (ki hepsi sarmadır börektir bir şeyler de yaptılar) okmeydanı darülacezeye götürüldü... ama bu arada görmüşler ki daha ihtiyaç çok fazla, özellikle çorap çamaşır istiyormuş amcalar teyzeler... ikinci bir ziyaret planlıyorlar şimdi bayram sonrası... tam da bayramdan sonra el ayak çekilip tekrar yalnız kaldıkları anda yanlarında olabilmek için :kkk: para yardımı yapmak mümkün değil ama gidecek üyelerle temasa geçip ihtiyaçlardan alabildiklerini göndermek mümkün. Pelin'e çok yakınmış eğer o giderse ben alacaklarımı Pelin'e göndermeyi düşünüyorum, olmazsa da Kalliste ekran isimli bir ablamız var Eskişehir'de yaşıyor, ilk ziyarete de katıldı ikinciye de katılmaya hazırlanıyor o bana adres verecek ona göndereceğim.
hatta kayınvalideye kızanların ilk ziyarete ilişkin konu başlığını okumalarını öneririm... gelin yüzünden oraya "bırakılmış" olanlar vs... kaynanam daha şirin görünmeye başladı gözüme ne yalan söyleyeyim :17:

Gunaydinnnn bige ok ben gidecegim esimle sizler organize olup yollayin bana kargo ama tek sartim var diyeceksiniz bu iste sart olurmu valla minanin duzeni icin olur herkes ayni gun kargoya versin ve mumkunse ayni kargo sirketi cunku kargodan gelince alacakli gibi basiyorlar zile minanin olmayan uyku duzeni mafoluyor annemde sıkıldı bnim kargolardan :)

Gunaydinnnn bige ok ben gidecegim esimle sizler organize olup yollayin bana kargo ama tek sartim var diyeceksiniz bu iste sart olurmu valla minanin duzeni icin olur herkes ayni gun kargoya versin ve mumkunse ayni kargo sirketi cunku kargodan gelince alacakli gibi basiyorlar zile minanin olmayan uyku duzeni mafoluyor annemde sıkıldı bnim kargolardan :)

günaydıııınnnnnnn
olur tabii pelincim... sen bizim için onca şeyi taşıyacaksın biz aynı zamanda teslim edemeyecek miyiz? ama geldiği yerden kaynaklı olarak yine farklılık olacaktır teslimatta o yüzden yakınında kargo firması varsa eve teslim yerine ofisten alınacak şekilde yollayalım kapı çalmasın :34:

Kayisdagi darulaceze bige bebeklerde varmis orda sanirim acaba temiz kalmis kiyafetleri kabul ederlermi ya vaktin olunca bir netten bakarmisin

günaydın şekerim
alla alla bizim evde 3 kişi var bir çocuğun başında anca öyle sarma yapılabiliyor :22:
yalnız başına hem çocuk hem sarma nası olcakmış ki :44: gerçi bizim bebe aşırı kuduruk eyvallah da yine de :26:

hatırlar mısın face'den birine oy atın diye mesaj gelip duruyordu... işte o yarışmalar kazanıldı ve ödüllerin hepsi kk'dan ziyarete katılmak isteyenlerle birlikte (ki hepsi sarmadır börektir bir şeyler de yaptılar) okmeydanı darülacezeye götürüldü... ama bu arada görmüşler ki daha ihtiyaç çok fazla, özellikle çorap çamaşır istiyormuş amcalar teyzeler... ikinci bir ziyaret planlıyorlar şimdi bayram sonrası... tam da bayramdan sonra el ayak çekilip tekrar yalnız kaldıkları anda yanlarında olabilmek için :kkk: para yardımı yapmak mümkün değil ama gidecek üyelerle temasa geçip ihtiyaçlardan alabildiklerini göndermek mümkün. Pelin'e çok yakınmış eğer o giderse ben alacaklarımı Pelin'e göndermeyi düşünüyorum, olmazsa da Kalliste ekran isimli bir ablamız var Eskişehir'de yaşıyor, ilk ziyarete de katıldı ikinciye de katılmaya hazırlanıyor o bana adres verecek ona göndereceğim.
hatta kayınvalideye kızanların ilk ziyarete ilişkin konu başlığını okumalarını öneririm... gelin yüzünden oraya "bırakılmış" olanlar vs... kaynanam daha şirin görünmeye başladı gözüme ne yalan söyleyeyim :17:

anladım bilgecim. mesala sen neler göndereceksin.bende yapmak isterim.fikir olsun diyr soruyorum.

Kayisdagi darulaceze bige bebeklerde varmis orda sanirim acaba temiz kalmis kiyafetleri kabul ederlermi ya vaktin olunca bir netten bakarmisin

bir yerde 2006dan sonra bebeklerin de olacağı yazıyor ancak güncel sitede 6 yaştan başlıyor çocuk evi... inceliyorum, telefon falan da ederim birazdan bu arada arkadaşlarım bilgi olsun:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1999 yılında açılan Kayışdağı Darülaceze, 46.000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 151.000 metrekare alan üzerine kurulmuş, Türkiye’nin en büyük bakım ve huzur evi olma özelliğini taşımaktadır.

1000 kişi kapasiteli Kayışdağı Darülaceze’de kalan vatandaşlarımız, fiziksel ve psikolojik durumlarına göre gruplandırılmış olup kendilerine en uygun yaşam sitesinde 550’yi aşkın çalışanla hizmet verilmektedir. Yaşam sitelerinin fiziki şartları site sakinlerinin profiline göre oluşturulmuş olup yaşamsal ihtiyaçları da bilgisayarlı otomasyon sistemi ile takip edilmektedir.

Darülaceze sakinlerinin yaşamsal ihtiyaçlarının yanı sıra sosyal ihtiyaçları da kurum tarafından karşılanmaktadır. Kampüste yer alan Spor Salonu, Kütüphane, Sanat Evi, Kafeterya, Doğal Dinlenme Alanları, Hobi ve Hayvanat Bahçesi gibi alanlarda da sakinlere rehabilitasyon amaçlı hizmetler verilmektedir.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İstanbul’da yaşayan kimsesiz yaşlı, genç ve çocuklar için bakım, barınma ve rehabilitasyon hizmetleri sunmaktadır.

Kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlılara Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde, sokakta yaşayan ya da yaşama riski bulunan gençlere İstanbul Gençlik Rehabilitasyon ve Meslek Edindirme Merkezi İSMEM’de, bakıma ve korumaya muhtaç çocuklara ise Gençlik ve Çocuk Evi bünyesinde hizmet verilmektedir. 1000 kişi kapasiteli Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, İstanbul’ lu kimsesiz yaşlıların fizyolojik ve psikolojik durumları göz önünde bulundurularak yapılandırılmış olup Türkiye’nin en büyük ve en modern huzur evi olma özelliğini taşımaktadır.

Kendi bakımını gerçekleştirebilecek nitelikteki yaşlıların alıştıkları sosyal ortamlarından ve semtlerinden koparılmadan ihtiyaçlarının giderilmesi ve bakımlarının yapılması amacıyla İstanbul’un çeşitli semtlerinde Yaşam Evleri kurulmuştur. Evlerin tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır. İSMEM bünyesinde sokakta yaşayan çocuklara barınma hizmetleri yanı sıra meslek edindirme hizmeti verilmektedir. MEB ile yapılan protokol çerçevesinde temel eğitimlerini alan gençler 13 ayrı meslek dalında eğitilerek işe yerleştirilip meslek kazanmaları sağlanmaktadır.

Çocukların ve gençlerin sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırılması amaçlanarak kurulan Çocuk ve Gençlik Evi, ailesi tarafından bakılamayan ya da kimsesiz 6-12, 13 -18 yaş gurubu çocuk ve gençlere barınma ve eğitim hizmeti vermektedir.

ZİYARETÇİ REHBERİ

Değerli Konuğumuz;

Müdürlüğümüzde sakin ziyaretleri bakım hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için saat 10.00- 11.30 / 13.00- 17.00 arasında yapılabilmektedir. Yaşam sitelerimizde kalan sakinlerimiz birbirinden farklı sağlık ve sosyal profile sahiptir. Bu nedenle ziyaretinizden önce temasta bulunmak isteyeceğiniz sakinlerimizin özel durumları hakkında önceden bilgi almanızı önemle hatırlatmak isteriz. Darülaceze Müdürlüğü’nde, sakinlerimizin yaşam alanlarında rahatsız olmamaları ve siz ziyaretçilerimizin bu kutsal mekândan daha doyumlu ayrılabilmesini sağlamak amacıyla aşağıdaki ziyaret usulleri belirlenmiştir. Ziyaretiniz esnasında prosedürlere uyulması önemle rica olunur.

Ziyaretleriniz İçin Randevu Telefonu:
(216) 528 84 00 / 8624

ZİYARETİNİZ ESNASINDA;

•Sakinlerimize misafir olup, onlarla kurumsal ve bireysel iletişimde bulunabilir,

•Sakinlerimizi kurum dışında misafirliğe davet edebilir,

•Kurumumuza ayni ve nakdi yardımda bulunabilir,

•Mesleki ve bireysel becerilerinizi sakinlerimize veya çalışanlarımıza destek olma amacıyla kullanabilir,

•Kurum sosyal ünitelerimizden sakinlerimizle beraber istifade edebilirsiniz.

LÜFTEN DİKKAT

•Sakinlerimizin izni olmadan onların yaşam odalarına girmemenizi,

•Getireceğiniz gıda maddelerini personel bilgisi ve nezareti dışında vermemenizi,

•Fotoğraf ve video için sakinlerimizin izni olmadan çekim yapmamanızı önemle rica ederiz.

NELER GETİRMELİ

Ziyaretlerde “eli boş gelmemek” değerli geleneklerimizden biridir. Oysaki en çok getirilen hediyelerden biri olan “tatlılar” gerçekte sakinlerimizin sağlığını tehdit eden pek çok etki yaratmaktadır.

Müdürlüğümüzde; sakinlerin uzun, mutlu ve sağlıklı yaşamalarını sağlayabilmek için yaşları ve sağlık profilleri dikkate alınarak her sakin için farklı beslenme programları uygulanmakta ve diyabetik gıdalar dışında dışarıdan yiyecek kabul edilmemektedir. Bu nedenle getireceğiniz yiyecekleri asla kendiniz ikram etmeyiniz, görevlilere teslim ediniz. Görevlilerin sizin adınıza ikramda bulunmasına yardımcı olunuz. Aksi halde büyük sağlık problemleri yaratacağınızı unutmayınız..

KÜÇÜK BİR ÖNERİ

Sakinlerimizi ziyaret ederken, ihtiyaç sahibi başka sakinlerimize de yardımcı olabilirsiniz. Kampüsümüzün merkezinde yer alan “Dar Çarşı”daki hediyelik eşya merkezimizde sakinlerimiz tarafından hazırlanan rehabilitasyon ürünleri sakinlerimiz yararına yapacağınız küçük bağışlar karşılığında hediye edilmektedir.

Bu sevimli seramik ve ahşap biblolar, resim tablolar, örgü ürünler, takı ve aksesuarlar sakinlerimiz için birer anı özelliği taşırken, buradan temin edilen gelirler ile birçok sakinimize sosyal rehabilitasyon olanağı sağlayabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

GÖNÜLLÜLÜK UYGULAMALARI

İstanbul Darülaceze Müdürlüğü, gerçekleşen gönüllülük esası kapsamındaki başvuru çalışmalarını yönlendirmek, denetlemek, maddi-manevi süre gelen destekleri ve gönüllüleri belirli bir hukuki prosedürde işlemeyi amaç edinir.

Gönüllülük başvuruları; Halkla ilişkiler Biriminde form doldurularak kabul edilmekte ve değerlendirilmesi biten başvuru sahibine kısa sürede dönülmektedir.

Sakinlerimize; sosyal hayata katılma ve yaşamın bir parçası olmaları konusunda desteklerini esirgemeyen, idari, hukuki, ekonomik ve sosyal çalışmalarda bizlere maddi, manevi ve mesleki imkanlarını seferber eden, hasreti vuslata, duaları şükre dönüştüren siz Darülaceze Dostları’nın varlığını hep yanımızda hissetmeyi ümit ediyoruz…

hiçbir yaşta çocuk almıyorlarmış artık Pelin şimdi konuştum en genç 55 yaş

internet sitelerine göre okmeydanındakinde var 0-6 yaş

Daire-1 Çocuk Yuvası
Sokağa terkedilmiş 0- 6 yaş grubu çocukların her türlü ihtiyacının (barınma,yiyecek,giyecek,sağlık) giderildiği bir birimdir.
Çocuk yuvasında verilen hizmetler Yuva Sorumlu Hekiminin şefliğinde çocuk sayısına göre yeterli sayıda bulunacak hemşire ve hastabakıcılar tarafından verilir.
Yatak Kapasitesi 50

gördüğüm kadarıyla kayışdağı büyükşehir belediyesinin kurduğu bir darulaceze
okmeydanındaki başlı başına ayrı bir kurum...orayı da ararım birazdan muhtemelen temiz ikinci el kabul ediyorlardır tabii baktıkları çocuk varsa şu sıralar

Aktivite masasina rakip geldi siteue egitim halisi gel abla gellllllll :))

ben kuponla ali babanın halısını almıştım hayvanlar var sesli ve 2-3 oyun var sesi veriyor hangi hayvana aitse basıyorsun filan şarkılarda var ama oturuyor üzerine veya üstünde emekliyor sesler birbirine giriyor o yüzden bende kaldırdım

günaydın şekerim

aaaaaaaa iyi fikir ben de benimkini yollasam mı ama kadının evi var bekar oğlu var uyuz bir kızı var bir de benim meşe var göndermezler tüh tamda heveslenmiştim

günaydın kızlar bugün cuma yarın babamla yer değiştireceğiz ben anneme yardım edeyim son rötuşlar ayyyy hiç bayram gibi gelmiyor bana daha kızıma çorap bile alamadım yaaa bu erkekler neden bu kadar ağır ve vurdumduymaz söylüyorum ooo daha bayram salı diyor

Pelincim ikinci el kabul etmiyorlarmış
1 yaş altı bebekler varmış çocuk yuvasındaki çocukların yaşları ve her yaşta kaç çocuk olduğuna dair bilgiyi 12den sonra arayıp alıcam şimdi bakım yapıyolarmış çocuklara

Back