2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

ya defne benim dr da karından bakma meraklısı anlamıyorumki nedennn. yani ho ilkinde ben keseyi net olarak kendimde gormek istiyorum dedim e gel i çin rahat etsin peki dedi karından kendi gordugu halde birde vajinal baktı ben goreyim diye . ama yarın karından bakarv e kalp atısıng oremesse altatn bak diycem ama bu bile beni gunelrdir stres ediyor dr la çekisme halinde olmak hos uma gitmiyo tabii ama r umu değistirmeycek kadars eviyorum ve inanıyorum neyse 9. haftadan itibaren artık her gelisim karından izlenebilir hale geliyormus az kaldı:)


esracım ağrı filan yapabilir diye gerek yok diyor ilkinde keseyi gördü ikincidede kese büyümüştü bu yeterince olumlu dedi dediğin gibi 9. haftadan sonra nasıl olsa görülecek diye yapmıyo zaten öyle deyince benimde aklıma takıldı ağrı yapmayacaksada yapcak bu kez vazgeçtim sınırsız midem bulanıyor zaten boş bir keseyle olacak değil boşver hiç olumsuz düşünme 9 ay stresle yaşayamayız ya sende keyfine bak bebişinde
 

defne damla, ben anlamıyorum neden bazı doktorlar alttan bakmıyor. benim doktorum bana hiç sormadan direk alttan bakmıştı ilk seferden beri böyle. çok daha sağlıklı oluyor bu şekilde kontroller. zararlı olsa o kadar doktor yapar mı bunu? vajinal ultrasonla 6 haftalıkken kalpatışı bile duyulabiliyorken senin doktorun 8 haftalıkken sana bebeği bile gösterememiş. bence bir kere de başka bir doktora git bakalım.
 

ajda bir arkadasımda bu igneleri 9 ay boyunca oldu ve çok saglıklı birkizi var su an 6 aylık hemde. yani bu çok bilinen kullanılan bir igne emboli deniyor sanırım hastalık adı olaraksende yokmus madem bu hastalık belki bir sure kullyanman onlem olarak iyi olur dr un dediyse kullan diycem ama istersen bir baska dr danda fikir al. çunku kanın durduk y ere pıhtılastırılmasıda pek iyi olmasa gerek allah korusun beyin damarları falan tıkanırsa hani bilemiyorumdedigim gib bir dr a daha gorunurdum ben olsam.


serni bende yarın 6+6 da dr da kalp atısı gormeyi hayal ediyorum benim dr umda 27 aralıkta gelin yılbası oncesi bir goruselim ama belki goremeyiz dedi. ama çogu arkadas goruyor. sen karındanmı vajinalmı b aktırmıstın ? yolk kesesini bemde gordum geçen hafta aynen oyuzden içim rahat benimde
 
arkadaşlar benim dr.um 6 haftalıkken karından ultrasonla baktı ve bebişim kalp atışlarını gösterdi.ve ultrasonda da 6 haftalık çıktı.minik nokta fotoğrafını verdi bana.miniğim albümündeki ilk fotosu:):)
 

tarz demekki bende anlamadım zaten ben yeni doktor bulayım derken 9 haftalık olacağım:)) benim doktor işimde karışık ya ne olacak bilmiyorum sinopta ilçede yaşıyorum ilçedeki hastanede herşey yetersiz ama acil durumlarda muhatap olunacağı düşünülerek tek kadın doğumcu var herkes ona illaki gidiyor birde ilde birine gitmem gerek doğumu ankarada yapmayı planlıyorum inşallah aksilik olmazsa birde orada doktor bulsam iyi olacak sonuç olarak ilçede yaşıyorsanız sağlıkla ilgili işleriniz zor((
 
kızlar ben 23 ocakta fetal biometri için randevu aldım. 4 boyutlu ultrasonla bazı ölçümler yapacaklar, ikili test dediklerini yapacaklar. eğer değerler güzel çıkarsa içim biraz daha rahatlamış olacak. çok hevessiz başlamıştım bu hamileliğime, hiç kendimi kaptırmıyordum, hep olabilecek kötü gelişmelere kendimi hazırlıyordum, ama yavaş yavaş yine havaya girmeye başladım. daha olumlu düşünmeye başladım. inşallah hep böyle gider. doktor fobim hala hat safhada. karnıma ağrı giriyor o ekrana bakana kadar. ödüm patlıyor. iki kere zaman durmuştu o ekran karşısında benim için. ama her şeyde bir hayır varmış. iki düşüğüm sonucumda belki de benim hayatım kurtuldu. benim için de çok yüksek riskli bir hastalığımı öğrenmiş oldum bu sayede ve önlemlerimi alıyorum artık. hepimiz buna inanalım arkadaşlar, her şeyde bir hayır vardır.
 
inanıyorum aftabru senin çok sağlıklı bir bebişin olcak.sen yeterki kalbini ferah tut.allaha dua et.hepimiz için allah bir kolaylığını verecektir..:):)
 

genetik tahlillerde factor V leiden diye bişeye bakıldı mı? tahliller sende duruyorsa bir bak. bi de MTHLR mi MHTRL mi ne öyle bişey var mı? protein S ve protein C aktivitelerine bakıldı mı? tahlil sonuçlarına bir göz at bakaılm. kanın pıhtılaşmasına en çok bu etkenler sebep oluyormuş galiba. ve bende bunların üçü normal değil. sadece protein c aktivitem normal çıktı. eğer sende bunlara bakılmamışsa bakılmalıydı. yok bakıldı da normal çıktı ama yine de doktorun bu iğneleri kullanmanı istiyorsa bu konuda hiç bir yorum yapamam. bildiği bşey vardır. buarada benim kullandığım iğne farklı. clexane la başlamıştım ki en yaygını bu. sonra o bulunamamaya başlanınca doktorum fraxiparine verdi. aynı işe yarıyordum. artık hergün fraxiparine kullanıyorum. seninkileri daha önce duymadım. internetten bir araştır istersen. ama iğne kullanarak sağlıklı doğum yapan çok duydum. inşallah bize de yarar bu iğneler arkadaşım.
 

yok canum ya.ilişkinin kendisi kasılmalara yol açıyor.orgasm durumu falan.söyletmeyin beni şimdi.sen iyice araştır canım.alakası yok menininkaydirigubbakcemile3
 
Aidaa bir sorunu yanıtlamayı atlamışım. tahlil masraflarını bankam karşıladı. maliyeti biraz yüksek oluyor genetik tahlillerin ama saolsun bankam cebimizden bir kuruş çıkartmıyor. çok şanslıyım sosyal güvencem açısından. ama bazı arkadaşların mesajlarını okuyunca üzülüyorum, ilçede olduklarını, doğuda sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu filan yazıyorlar. ama ben inanıyorum, oralarda da kendisini çok güzel geliştiren doktorlar vardır. ve en önemlisi doktorun ahlakı arkadaşlar. hastaya verdiği değer. o yüzden üzülmeyin, melekler yardım edecek size de... allah yazdıysa gökte, gelir bulur sizi yerde... koruyordur hepimizi, en iyisini düşünüyordur bizler için. her türlü imkanı olup da en donanımlı hastanelere gidip hamile kalamayan arkadaşlarımız var. o yüzden herkes haline şükretsin.
 
Aftabru ne guzel ya bankanın karsılaması tum bu ozel tahlilleri bile. Hangi banka acaba ?

Ya elbette neler oluyor benim birarkadasım uskudarda bir hast gitti 9 ay boyunca ve kızının parmaklarının sıkısıp gelismedigini el hemde sag el. Goremedi dr. Kızın ozel sigortasıda vardı maddi durumuda yerindeydi arkadası gitmis diye o hastaneye gitmis daha iyi yerlere gidebilirdi vs. Yani insaf insan 9 ay boyunca hiçmi saymaz ultrasonda parmak bu ya dıs organ. Yani o yuzden ist da gelismis hastanelerde hersey iyi olacak diye bir kural yok. Allaha emanetiz hepimiz valla.
 
Günaydın güzel anneler.. Ben gene lekeleniyorum yaa... Bebişimi öğreneli 3 hafta oldu 3 defa kahverengi leke geldi. En son 2 gün önce doktora göründüğümde her şey gayet güzeldi. Kalp atışı, boy vs. Dün akşam ve bu sabah kahve lekelerim oldu. Pazartesiye tekrar randevu aldım. Bir şey olduğunu sanmıyorum ama tek yaptığım okula gidip ders anlatmak, eve gelip yemek yapmak. Başka hiç bir aksiyon yok hayatımda. Bulduğum her fırsatta yatıyorum, neden kanıyorum?

Gittiğim doktor bana kanama önemli değil demişti ama, kafama takmadan duramıyorum, etrafımdakileri de huzursuz ediyorum galiba. Önceki bebeğimi tam bu haftada kaybetmiştim, çok korkuyorum. Gerçi bebekte bir problem varsa her türlü düşer, sağlıklıysa her türlü tutunur demişti doktor. Senin bebeğin % 85 sağlıklı bir şekilde doğacak demişti. Öffff pöffff.... :çok üzgünüm:
 
BALIK tüketimine dikkat ediyorsunuz değil mi? Ton, Somon gibi büyük balıklar yemeyin. İçerdikleri civa açısından tehlikeli olabilir. Bir de mevsiminde olmayan balıkları tüketmeyin. Midyeden uzak durun (of çok severim midyeyi nasıl da canım çekti şimdi)...
 
aftabru arkadaşım ben kaçırdım galiba, sen dün doktora gidecektin, bebeğinin gelişmediğinden yakınıyordun, değil mi? O başkası mıydı? Sen idiysen neler oldu?

esrako yay değilim, ikizlerim de, her ne kadar okul dışında öğretmenlik yapmaktan hoşlanmasam da, ısrarla yanlış yazılmış bir şey görünce dayanamıyorum :) Aslında matematikçiyim..
 
taze fasulye aynı dertten bendede var. kahverengi lekenmeler oluyordu. hemen doktora gittim. bana düşük riski olduğunu söyledi. ve ilaç verdi. bebeğin tutunmasına yardımcı olacakmış. 2 gündür lekeler yok çok şükür. senin yazını okuyunca bende bişeyler yazmak istedim. inş. bebişlerimiz sağlıklı olarak dünyaya gelir. :)))
 
kızlar bugun pek yazısacak modda deilim okuyorum yazdıklarınızı midem garip yine cubuk krakerle kanka oldum resmenkafamçokkarıştı
 
Tazefasulye ya nekadar miktarda geliyorki bu lekelenmeler. Benimki yumurtlama zamanı olan sumuksu yapıda oluyor 3-4 gunde bir ve giderek renk kahverengiden sutlu kahve hatta krem e d ondu gibi yani geçmis bir kanamanın suruntusu gibi içerde olan. Sennide boyle mi ?
Dr un çok guzel d emis tutuncak olan her sekilde tutunuyor arkadasım 40 yasında bir korunmasız iliski ile hamile kalmıs hemde pko hastalıgı var iken ve agır yuk taasımıs bilmeden ki bebek yinede duruyordu. Ama sonra aldırmak istedi ve aldırdı yani tutuncak olan tutunuyor bu bir gercek sen yapmaman gereklenleri bil ve uzak dur gerisini doganın duzenine ve allaha bırak.
 

Progestandan bahsediyorsan ben kullandım 1 kutu. Pazartesi gidicem, belki 2. kutuyu verir? Çok korkuyorum canım yaa, inşallah bir şey olmaz.



Evet!!! Aynı, tamamen aynı şeklide oluyor, 3-4 günde bir, sümüksü, reglin son günü gibi! Sonra kreme dönüyor..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…