2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

günaydın esrakocuğum..nasılsın bu gün?

sagol didecim çok iyiyim bugun basımın agrısı tamamen geçtii kendimide iyi hissediyourm:) sende iyisin umarım ?


aynen dide ben boyle uyanıyorum son bir iki haftadır . midem gurul gurul gunun hers aati bir gaz hali var gazman gibi oldum.a ksamlar ıesim ve ooglum ben gaz çıkardıkca itiksinerek bana bakıyorlar napim doyrum mecburum bunları çıkarmaya.) ama durum bu ne yazıkkı:)
 
petrik karın buyudugu zaman kasınıyo ve gerilio bendede oldumu hemen yagı fazla surmeye baslıyorum biraz rahatlıyo.

sakaleyn dide ne guzel sabah sabah temizleyip icinizi gune baslıosunuz bence sorun olarak gormeyin bunu masallah diyin ilerde kabızlıklar baslayınca cok zorlancaz
 

canım kaşıntın varsa muhakkak düzenli bir şekilde çatlak kremi, yağ vs.kullan...çatlıycağına delalet...hamile bir arkadaşım kalçasını kaşımıştı..hart hurt..kaşıdığı şekilde çatlamıştı...inanamamıştı..sen şimdiden önlemini al derim....ben bebe yağı kullanıyorum...
 
kızlar...
''hamileyken saç kestirirsen çocuğunun aklı kısa olur'' hurafesine inanan var mı?? ya da inanmayıp ta ''ben yine de kestirmiyeyim içim rahat etsin'' diyen var mı??
 

benim ailemimin de köpeği var. çok severim, ailemle yaşarken burun buruna yatardık liz le. hiçbir şeyinden çekinmezdik ailecek, toxoplasma bağışıklığım olacağını sanırdım bu yüzden. ama bende de yokmuş. ben de şaşırdım. gerçi lizin düzenli olarak aşılarını yaptırırdık. şimdi liz 16 yaşında ve artık aşı yapmıyor veterineri yaşından dolayı. o yüzden şimdi lize biraz daha mesefali yaklaşıyorum. poposunu ben yıkamıyorum artık.


ohhh afiyet olsun, ne güzel ballandıra ballandıra anlatmışsın. ben de çayı sadece böle ortamlarda içerim. onun dışında hiç düşkünlüğüm yoktur, bizim evde hiç çay demlenmez. çok şanslıyım ki çay kahve sigara gibi alışkanlıklarım yoktu. çay tiryakileri için üzülüyorum, ama bence açık içilirse ve çok demlenmemişse bi zararı olmayacaktır. benden size izin günde iki bardak için....


hiç üzülme arkadaşım, bence sen şanslısın, ne güzel hamile muamelesi görüyorsundur işte. hem boyun da varmış. yeter ki bebeğin sağlıklı olsun , doğumdan sonra 2 sene içinde yavaş yavaş verilir kilolar. hem ben hep derim "anne dediğim yumuşak olmalı, bebek sarıldığında kendini konforlu hissetmeli. sen benim gibilere bakma, ben de istiyorum biran önce göbeğim burnuma yaklaşsın diye.

Güzel anneler, yüzümde yer yer kuruma var. Sağ tarafta dudağımın üstü ile yanağım arasında. Sizin de cildinizde bozulma oldu mu, krem kullanıyor musunuz?

benim cildim çok bozuldu. kuruma yok ama feri söndü. renk farklılıkları oluyor suratımda. kızarmış gibi oluyor. sivilcelenme de var. artık ne makyaj yapıyorum ne de nemlendirici filan sürüyorum. sadece gülsuyu ile siliyorum.
 
şimdi bir tarftanda bunu araştırıyorum hastaneyi aradım doktorumla görüştüm 1 saat acilde bekletiyoruz sonra eve gönderiyoruz dedi kızmda bir gece hastanede kalmıştım.riskli bir durum neden hemen eve gönderiyorlarmış iyice kafam karıştı.:uhm:bu arada 400 tl ücreti varmış.
kızlar...
''hamileyken saç kestirirsen çocuğunun aklı kısa olur'' hurafesine inanan var mı?? ya da inanmayıp ta ''ben yine de kestirmiyeyim içim rahat etsin'' diyen var mı??

aslında inanmıyorum ama bende aklı değil ömrü kısalır diye duymuştum hurafe işte .
 
Mercimekim bu saç olayı beni de çok düşündürüyo kestirmek istiyorum baya uzadı ama tedirginim inanmıyorum da hurafe diye gel görki gönül rahat değil bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa ben de rahatlıkla giderim kuaföre
 
Arkadaşlar,
bana bir mail geldi..paylaşmak istedim...kaktüs radyasyonu emiyormuş..bu yüzden de nükleer santrallerin yakınlarında tonlarca kaktüs bulunuyormuş....evinizde,mümkünse her odada bir tane kaktüs bulundurun diyorlar..doğruluğu tartışılır...
tesadüftür ki benim bilgisayarımın yanında 3 minik kaktüsüm var...
 
Son düzenleme:

Hurafe aslında, ama şimdi hani ne gibi bir bilgisi olan olabilir ki bu konuda.. Merak edenler için Kuran' da böyle bir şey yazmadığını söyleyebilirim.. şakkıdı
 
kızlar...
''hamileyken saç kestirirsen çocuğunun aklı kısa olur'' hurafesine inanan var mı?? ya da inanmayıp ta ''ben yine de kestirmiyeyim içim rahat etsin'' diyen var mı??

BU HURAFEYE İNANMIYORUM CANIM AMA İÇİM RAHAT ETSİN DİYE DE KESTİREMİYORUM SENİN DEDİĞİN GİBİ.ASLINDA MANTIKLI DÜŞÜNECEK OLURSAK ALLAHIN VERDİĞİ ÖMÜRLE BENİM SAÇIMIN NE ALAKASI VAR DİYORUM AMA ESKİLERİN DE Bİ BİLGİĞİ VARMI ACABA DEMEKTEN ALAMIYORUM KENDİMİ :1no2:
 
aftabru bizdede hic cay icilmez sadece pazar sabahları oda 3 aydır sadece esime demliorum ben icmiodum iste dun gaza geldim ilk kez :)) hocanın dedigini yap yaptıgını yapma hesabı :))
birdeki dislericicin gerekli flor varya o ilac dısında cayda varmıs onu okumustum arada icsek flor alırız yani
 
mercimek ben hurafelere inanmam derdim:) saclarımı kestirmem gerek. ama erteliyorum hep sonunda kestireceğim bu kesin. ben aklı kısa olsa razıyım omru kısa olur diye biliyorum bu lafı:) yani sacma tabiki akıl mantık sacma diyor ama ozaman diycen niye erteliyorsun git kestir :) onumuzdieki ay kestircem ama.)
 
mercimekim ben hamileligimi trde ogrendim ve annemle kaynanam kesitrmeme izin vermediler ama sacım belimdeydi ve cok guzeldi ama bakamıyordum yuzumu zor yıkıorum heleki kurutmak iskence azbiraz nemli kalsa ertesigun basagrisi ve girpli gibi oluyorum. o bana hurafe geldiginden bakuye gelirgelmez kestirdim rahat ettim hem hemen kuruyo hemde topla cık fazla fonmus vs gerek kalmıo. oyle hamile oldugunu ogrenir ogrenmez kestiren arkadaslarımda var ama buna inanıp kestirmeyende var.
 
evet arkadaşlar kaktüs radyasyonu absorbe eden ender bir karaktere sahipmiş. Bu yüzden en büyük nükleer santral yakınlarında tonlarca kaktüs bulunmaktaymış okulda hocalarımızda derdi
 
esrako bende omru kısa olur diye biliyorum. biz annemlerle bu tartısmayı yaparken psikolog kuzenim dediki bebegin keratinine ihtiyacı var oda sacta var yani belki o sebepten bebek eksik kalıodur bilimsel acıklaması bu olabilir dedi ama bilmiorum. ben biraz kaderciyim egerki Allah o yavruyu bana yazmıs ve bagıslamıssa her halukarda kucagıma alırım ama nasibi yoksa zaten veren Allah alır .hepimiz onun emanetini tasıyoz sonuncta
 
elevit ve gynoferon .ayıptır söylemesi ama az önce wc ye koşturdum acayip bir karın ağrısı anlatamam.:bbo:
içerikleri aynı ama isimle farklı sanırım.demir,kalsiyum,folikasit,magnezyum benimkiler de.inşallah faydaları olur bu kadr ağrıyı çekiyoruz bari..
 
arkadaşlar şu linke bakar mısınız..bana çok faydası oldu..gerçi biliyorsunuzdur belki
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bybmom dediğin gibi bilimsel bi açıklaması olabilir merak ettiğim buydu ama bende az kaldı gidip kestirmeme doktoruma sormak istemiyorum güler diye komik geliyo tırnak kesmek ve epilasyon olayı ban saç kesmeyle aynı geliyo:bbo:
 
Kaktüs heberine çok sevindim Mercimekim, en kısa zamanda eve birkaç kaktüs alacağım. Gerçi bitki olarak da severim kaktüsleri. Bilgi için teşekkürler.
 
bende hic sevmem kaktus ne manasız bir bitki insan arada bir mutlaka elini batırır yani niye alınıp evde bakılırkı diye dusundugum bir bitki dir :))
bu ise yarıyorsa alabilirim ama :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…