2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.


ben egildigim zaman hatta dizlerimn ustune çömeldigim zaman kalkarken aglıycak kadar acıo
 
İstanbul kızlarıııı,

Pazartesi annem burada olmazsa gelebilirim. O gün akşam 5'te doktor randevum var ama o saatten önce buluşulur diye düşündüm ?? Neyse dediğim gibi, benim durum biraz karışık, annem olursa zaten yalan olur buluşma bana..
 
yatak odası hamam gibi olmus bide gunes almadıgı halde camıda acık. ben nası yatırcam cocugu orda ya.. napcaz nası etcez
 
merhaba kızlar nasılsınız iki gündür çok yoğunum son hazırlıklar o yüzden giripte bişey yazamadım
bu arada sancılarım arttı yürüyüşüm iyice zorlaştı ve çok yorgunum dün gecede sıpam çok korkuttu çok sancılandım aşrı miğde bulantsı ama geçti öylece uyuyp kalmışım bir an geliyormu acabadediş eşimle benden şimdilik bu kadar azcık geçmişe bakınıp uzanacağım
 

Hay Allah!! Ne kadar sinir bozucu olduğunu tahmin edebiliyorum. Ama boşver be kuzum.. olur böyle vakalar.. Akşama eşine talimat verir temizletirsin olur biter... zemuszemus
 

canım aman dikkat yorma kendını.ne kaldı şurda sezeryan gününe.sancın nerde oluyo,kasıklarındamı belındemı.artık her sancım var dıyenınkını merak edıyom,
 
erken bululur cnm öğleden önce
aa nasil olur, buraya kaar gelip cekim yapip beni cekmemek, bak cok alindim simdilmaz:
dimee aa ne ayıp
delikafadulden
 
yatak odası hamam gibi olmus bide gunes almadıgı halde camıda acık. ben nası yatırcam cocugu orda ya.. napcaz nası etcez

Dun bu konuyu uzun uzun konustuk Taze burcu ıle de.. yıne de ısın ıcınden cıkamadık.. klımayı 26 ya ayarlasak.. yok uyumaya bırakalım klımayı az calıssın, klıma calıssın,oda serınlesın ole bebegı getırelım.. yıne de olmadı.. ama bu sıcakta cocugu bu kadar sıcaga maruz bırakmak ta ne kadar dogru onu da bılemıyorum.. bakalım doktorlar ne dıyecek??


Ahh ahh Deryamm.. az kaldı annem yaa.. Allah yardımcın olsun..
 
deryaaa
sen böyle yazdıkça bana bi haller oluyooo
son hazırlıklar felannn
oyy oyyyy
 
GULER MISIN AGLAR MISIN??

az once annemi aradim, haber vereyim diye, 13.08 e sezeryan tarihim belli oldu, anane olmana 30 gun var diye..
1. yorum: " aa niye o kadar gec, cok varmis"
2. yorum: " ayin 13 u mu, ugusuz rakam, 12 yada 14 u olmuyormuymuss"

he dedim anne ben keyime gore aliyorum tarihi, doktor tum randevularini muayehane ve hastane calisma saatlerini ban gore ayarliyor..
ya bu hamile ve neseli bir kadina soylenecek seymi allah askina???

Kayin validemi aradim; kadin ne guzel " hayirli olsun yavrum, saglikla gelsin onemli olan o" dedi

siyircam yaa; nasil moralim bozuldu, hep boyle yapiyor, anne erkek olucak, aa keske kiz olsaymiss, anne hamileyim, aa erken degilmi??anne adini teoman koyucaz, aa ne bicim isim,baska bulamadiniz mi??
2 dk konustum, kapadim, konusmak gelmedi icimden...
ne yani cocuk 13 unde dogucak diye ugursuzmu olucak, varmi bole bi inanc, tvde psikolog bile demis, 13 rakaminin ugursuzlugunu, eger bunu diyen psikologsa diplomayi bakkaldan almistir..
 
Ahan da buldum :))

Oda ısısı : Sizin rahat ettiğiniz oda ısısında bebeğiniz de rahat edecektir. Zamanında doğan bebekler için 21 derece uygundur. Eğer klima kullanıyorsanız, bebeğin üzerine üflememek koşuluyla bebeği odada tutabilirsiniz. Unutmayın, bebek, kapı veya pencerenin aralanmasıyla, çok soğuk olmayan bir ortamda hemen üşümez. Üşüse de hasta olmaz. Aşırı ısıtma, beslenmeye isteksizlik ve uyku haline neden olur. Bebeğin elleri ve burnu soğuksa, ortam ısısı yetersiz demektir. Bu durumda vücut ısısına da bakılabilir. Uzerine bir battaniye örtülerek bebek ısıtılmalıdır. Devamlı soğuk olan bebekler iyi büyüyemezler
 
deryacim gecmis olsun kuzum az kaldi, biraz daha sabir, dun banada cok siddetli adet sancisi gibi agri girdi ara ara, 10-15 dk sonra gecti..
 

Annelere laf yok lmaz:

Sen onun evladısın.. ıcınden gecenı soluyo..kayınvalıde yıyosa ıcınden gecenı solesın.. sen de ne hemen havadan nem kapıyorsun.. ne var bunda moral bozulacak.. Hrıstıyan dınınde 13 ugursuzdur.. bızımle alakası yoktur de, gül-geç... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. getırme benı oraya!!
 
bende eşimin şort ve tişörtlerini giyiyorum çok gülüyorum kendime

hayırlısı artık sancıya da alışacağız galiba
 
Emzirme düzeni : Ilk haftalarda emzirme düzensizdir ve bebek her istediğinde emzirilmelidir. Her iki göğsü de eşit sürelerde emzirtmek idealdir. Ancak bu her zaman gerçekleşmez. Bebek bir seferde tek göğsü emerse bir sonraki sefer diğer taraftan emzirmek gerekir. Ilk 10 dakikadan sonra gelen süt daha yağlıdır; bebekte doygunluk hissi uyandırır. Bir göğsü emmesi bu nedenle yeterli olabilir. Günde yaklaşık 10-12 kere emmesi ve ilk 4-6 ay gece beslenmesi normaldir. Emzirilen bebeğe su vermek gerekmez. Meyve püresi ve pirinçli mama benzeri ekbesinler 6 aydan sonra verilmelidir
 
Dışkı ve idrar sıklığı : Bebeğinizin ilk ayında dışkı sayısı fazladır (günde 6-8 kez). Anne sütüyle beslenen bebeklerin dışkıları cıvık olur. Dışkı ilk günler yeşilimsi, daha sonra altın sarısı renk alır. Mama ile beslenen bebeklerin dışkıları daha kıvamlı ve sıklığı daha azdır. Bu bebeklerde kabızlık da olabilir. Bebeğin günde en az 6-8 kez idrar yapması gerekir.Bu beslenmenin yeterli olduğunu gösterir. Bir iki ay sonra bebek 2-3 günde bir de dışkılıyabilir, buda normaldir.
 
Alt değiştirme : Bebeğinizin altını sık değiştirin. Beslenme öncesi altı kirli ise veya bebek huzursuz ise bebeğinizin altını değiştirin. Beslenme ile barsak hareketleri artacaktır; bu nedenle beslenme sonrasıda bebeğinizin altını değiştirmeniz gerekebilir. bebeğin altını ıslak pamukla silebilir, çok kirli ise yıkayabilirsiniz. hazır silme bezleri, yolculuklarınızda pratik olacaktır. bebeğin cildi çok hassastır. Islak veya kirli bez uzun süre ( 3-4 saat ) kalırsa PıŞıK olur. Bu durumda bebek cildine uygun pişik kremi uygulayabilirsiniz. Unutmayın kız bebeklerin altları önden arkaya doğru temizlemek gerekir.
 
pervincim nurdan cım bebişlerinize kavuşmanıza az kalmışş..... nurdan ne güsel günün belli olmuş. artık daha bi rahatlamışsındır.

esracım benim kardeşim de ilk kakasını anne karnında yapıp yemeğe başlamış zehirlenmiş az biraz. sebebi de travma durumunda bebişler biriktirdikleri ilk kakalarını bırakırlarmış anne karnına. kardeşime de kordon dolanmış. ondan tehlike anı sayıp bu durumu salmış kakayı ve aminon sıvısınla yutmuş. son anda kurtarmışlar zaten annemin suyu boşaldığında kara bi su boşalmış.
 
Göbek bakımı : Göbeğin ve çevresinin temiz ve kuru kalması gerekir. Göbek bağı kullanmayın. Günde 2-3 kere göbek kordonunu dibinden, alkollü pamuk ile silin. Göbeği bezin dışında bırakmaya dikkat edin. Göbek 7-14 gün içinde düşer. Düştükten sonra yerinde hafif bir kanama olması normaldir. Bu durumda alkol ile silebilirsiniz.

Bebek banyosu : Göbek düştükten 1 gün sonra banyo yaptırabilirsiniz. Göbek düşene kadar yumuşak bir bezle bebek cildini uygun bir sabunla silin ve daha sonra durulayın. Gün aşırı banyo yeterli olacaktır. Ancak ağzını, çenesini ve genital bölgesini sık sık ıslak, sabun- suz, yumuşak bir bezle silmeniz gerekir. Banyolarında içme suyu kullanmanız gerekmez.
Ancak cildinde yara varsa veya ameliyat geçirdiyse kaynamış ve ılıtılmış su kullanmanız gerekebilir. Bu konuda DOKTORUNUZUN TAVSıYELERıNı almalısınız. Suyun ısısını, kolunuzun iç kısmını suya daldırarak test etmelisiniz. Banyo sonrasında cildi durulamak son derece önemlidir. Sabun bebek cildini tahriş edebilir

Cilt bakımı : Her banyo sonrası krem veya yağ sürmek gerekmez. Bebek cildi çok hassastır. Krem ve yağlar sürerek cildin terlemesi önlenirse, ufak sivilceler ve isilik tarzında döküntüler ortaya çıkabilir. Eğer cildi kurur ve çatlaklar gelişirse, bir bebek losyonu veya nemlendiricisini günde 2 kere sürebilirsiniz.Bebeğin cildi kuru ise çok banyo yaptırmayın.Banyonun suyuna bebe yağı eklemek de işe yarayabilir.

Tırnak bakımı : Bebeğin tırnağını, ona özel bir bebek tırnak makası ile kesebilirsiniz. Uzamış tırnaklarıyla bebek, yüzünü ve gözünün kornea tabakasını çizebilir. Bebek tırnak makasıyla tırnağın keskin ve sivriköşeleri de ince bir törpüyle yumuşatın. Bu işlemi yaparken ya- nınıza bir yardımcı a lmalısınız.

Hapşırık ve hıçkırıklar : Hapşırık, genze kaçan damlacıkları temizlemek üzere bir reaksiyon, hıçkırık ise solunum kası olan diyaframın uyarılması sonucu ortaya çıkan bir reflekstir. Hıçkıran bebek kısa süre ile emzirilirse bu refleks yavaşça kaybolur.

Yatma pozisyonu : Bebeğinizi sırtüstü yatırın. Son yıllardaki araştırmaların sonuçlarına göre sırtüstü yatış en güvenli yatma şeklidir. Bebeğin başını uyurken her iki yana çevirebilirsiniz. Bebek uyanıkken yüzükoyun yatırarak kollarının kuvvetlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Yastık ve kuştüyü yorgan kullanmayın. Yorganını göğüs hizasına kadar örtün, başına çekmeyin. Bebeği fazlaca ısıtmayın. Yatağında yumuşak oyuncaklar bırakmayın. Bu önlemler SIDS denilen nedensiz beşik ölümlerini önlemek amacıyla tüm dünya bebeklerine önerilmektedir.

ALINTIDIR
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…