Maviş, Pinky, Burko Allah analı babalı büyütsün bebişlerinizi. Yazmaya anca fırsat buldum. Sağlık, mutlulukla uzun, hayırlı bir ömür geçirsinler. Burkocum ben de hikayeni merak edenlerdenim canım, çok geçmiş olsun. Doğum sonrası nasılsın, toparlanabildin mi?
canlarım selam
beni tebrik eden arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum
burkom ve pinkim sonunda bebeklerimize kavuştuk.
burkom canım şu ayak şişmesi aynen bendede var felaket sanki ayaklarım patladı patlayacak gibi.
memelerde aynen senin gibi meydanda gelen giden herkesle haşir neşirler vallahi
meme ucum olmadığı için zorlanıyorum süt sağma makinası aldım yarım saatte bir sağıyorum biraz zor oluyor ama anne sütü gibisi yok
bu arada listeye beni eklersen sevinirim doğumum 1 eylül normal+sezeryan haftam 40+3 5kg 56 cm boyunda bir tosuncuk
Mavişcim benimde meme ucum yok. hastaneden medelanın makinasını kiralamıştık. Bir hafta kullandım ve sütümün gelmesinde çok etkili oldu. Bebek emmeyi beceremiyordu. Ucunu tutamıyor, diliyle damağı arasına sıkıştıramıyordu. Bir arkadaşım bir kez emzirdi ve 2 gün biberonla mama desteği verdik. Bu sırada yavrum memeyi kavramayı öğrendi, şimdi kendi emebiliyor. Makinaya gerek kalmadan sütü çekebiliyor. Memeni bebeğe vermeyi ihmal etme. İlk zamanlar birileri bebeğin başını memeye tutuyor ben de ucunu ağzına vermek için uğraşıyordum. Seni de uğraştıracak ama nasıl olsa almıyor deme, meme vermeye uğraş sonunda memeyi kavramayı beceriyorlar canım.
mavişim gözün aydın canım silikon meme ucu kullan canım ben sadece sag meme için kullanıyorum sol tarafı acıtarakta olsa burçin alabiliyor ama ben resmen üzerimde giydigim ne varsa ısırıyorum acısından.
birde kızlar bahsetmiştiniz ben kaçırdım sütü artıran çay vardı bana yazarsanız sevinirim mamada veriyorum ama mavişin dedigi gibi anne sütü gibisi varmı
Milupanın ve Humananın Still Tee diye çayları var canım. Bulursan Humananınkini al, bulamazsan Milupanınki de iyi. Milupanın Rezene çayı da sütü arttırıyor ve gaz çıkarmasına yardımcı oluyor. (Hem annenin hem bebeğin. rezeneyi içtip emzirdikten sonra biz ana-kız fosur fosur... anladınız siz onu kaydirigubbakcemile3 )
bugun ilk defa gece yıkadık topusumuzu bakalım nasıl uyuycak hemen sızmadı zor oldu yine sızması.. camasırlarını yıkadım astım sahur icin borek yaptım emraha ..biraz uyumustum ondan az uykuam var baba kız sızmısken azcık kendimle kalayım istedim. tam dusa gircektim benimki cırlamaya basladı artık yarına kaldı
bide bugun ilkdefa bebek arabasıyla cıktık cok komikti siteden cıkana kadar ece cırladı arabanın icinde sora sallantıdan uyudu park var evin yakınında orda turladım biraz sonrada oturdum o uyurken 2-3 sayfa kitap okudum bikac alısveris yaptım eve geldik. acemiligimizi atmıs olduk boylelikle.bende yuruyus yapmus oldum hava aldım bunalmıstım
Ben de bir kere arabayala markete gittim. Acemiliğim her halimden belli oluyordu. Arabayı sürmeyi beceremiyorum, yolda zik zaklar çizerek gidiyorum. kaldırımlarda ne yapacağımı bilemiyorum. Gidip gelene kadar sırtımdan soğuk terler aktı. Engelli vatandaşların çektiği sıkıntıları daha iyi anladım. Hiçbir kaldırımda bebek arabası yada tekerlekli sandalye iniş çıkışı için eğim yapmamışlar. Arabaların geçtiği yolda bebek arabasını sürmek zorunda kaldım, ödüm koptu.
Süt içtim korka korka. Umarım gaz yapmaz. Şimdi ben anlamıyorum, dünyanın çayını kahvesini içiyorum. Hatta geçen gün hem çay hem kahve hem de kola içtimaynı gün ve Doruk osura osura uyudu. Şmdikafein geçmiyor da, gaz yapan madde mi geçiyor? Nedir yani,biri bunu açıklasın bana!
Protein ve kalsiyumdan zengn beslenmeliymişiz. Ama gene bu ikisini karıştırmamak gerekiyor. Dikkat!
Tazecim kola gibi gazlı içeceklerin gazı süte geçmezmiş ama kahvedeki kafein süte geçiyormuş. Okuduğum bir yazıda "çay kahve içtikten sonra bebeğinizin daha az uyuduğunu ya da uykuya dalmakta zorlandığını gözlemleyebilirsiniz" diyordu. Pek çay kahve tüketmediğim için gözlemleyemedim. Ne kadar doğru bilmiyorum.