2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar
uzun zamandır giremedim şöle istediğim gibi
nasılsınız
artık daha sık gircem şu andan itibaren yalnızımm zemuszemuskaydirigubbakcemile2sositosositoalkisalkisalkisdelikafaduldenhihoyyythihoyyythihoyyyt
 
KIZLAR EMZİRMEDEN EVEL SİLİYORMUSUNUZ GOGSUNUZU ??

OGLUMDA YILLAR EVEL KAYNAMIS SOGUMUS SU İLE PAMUKLA SİLİNYORDU HAZIRLIYORDUK BİR KABA ONCENED KAYNAMIS SOGMUSU SU VE PAMULKARI KUÇUK KUÇ UK KOPARIP STERİL KABA KOYUYORDUK OYLE SİLİYORDUM AMA BU SEFERHASTANEDE KİMSE OYLE YAP DEMEDİ SİLMENE GEREK YOK DEDİLYER VE BEN HİÇ SİLMEDEN AGZINA VERİYORUM DİREK HERGUN DUS ALIYORM ALAMASSAM MUSLUKTA YIKIYORUM GOUSLERİMİ SİZLER NASIL YAPIYORSUNUZ Xx??

ECE NİN KAKASINDA AMİP ÇİKTİ NERDEN NE MİKROBU KAPTI ANLAMIS DEGİLİZ İLAC KULANIYORUZ HERSEYİ SORGULUYORUM SU ANDA ÇUNKU
 
Bugün Doruk'u ilk defa sıkıştıra sıkıştıra sevdim. Şeniz Sarstım resmen çocuğu, çok zevkliydi. Doruk'u da bir görseniz, gevrek gevrek sırıtmıyor mu, ölecektim :) Az daha büyüsün, havalara atıcam, ısırıcam, daha çok sıkıştırıcam :) Ay çok güzeldi, yok artıköyle süs bitkisi gibi sevmek :)

valla taze bende öyleyim 2-3 gündür. evde yalnızdım ve depresyon hali bende de vardı aslında tamamen geçmişte değil ama. böyle koklaya koklaya sıkı sıkı sevince hormonlarada iyi geliyor sanırım.kendimi iyi hissediyorum.
bu arada baby sling aldım arkadaşlar bakalım becerip kullanabilecekmiyim?

telsiz soran olmuş bende chicco nun 100 tl civarında olanturuncu telsizi var idare eder derecede iş görüyo.
 
evet nurdancım ogulmdada girmistim ruhen cabuk çokebilen biryapım var alıskanlıklarım elimdenalınınca hemen dibe vuruyorum kendime donuk biryapım var sanırım o istegim disinda degisince ortamım çok kotu etkileniyorum
esim diyorhatta sen fizikençok dayanıklısın agrı esiginyuksek canı tatlı degilsinama rihen hemençokuyorsuntoplanman zor oluyordiyor çok dogru bir yorum yapacak birseyy yokalahtan bir daha dogurmayacagım:)
oglumda boyle oldum bundada olacagım diye çokkorkuyordum basıma geldi ilk bir hafta çok iyiydim yaslında çok mutluydumkizim olud doum yaptımsaglıkla falan diyeama sonra ne olduysa eski tas eskihamam simdilerde daha iyiyim sizleri çok ozledim insallah ilk firsatta m usait oldukca tekrarg ireceğim tabi annem burda yanımda oldugu surece yoksa yemek ev isi berkenin baktımı ilgilenilmesi vs zaman ne kadar kalırsa artık
canim bendede asiri bi duygusallik vardi 1-2 hafta herseye agliyordum, ama simdi gecti, cokdaha iyiyim..gecicek tamamen hormonal, bozma moralini, anneligin keyfini cikar..

KIZLAR EMZİRMEDEN EVEL SİLİYORMUSUNUZ GOGSUNUZU ??

OGLUMDA YILLAR EVEL KAYNAMIS SOGUMUS SU İLE PAMUKLA SİLİNYORDU HAZIRLIYORDUK BİR KABA ONCENED KAYNAMIS SOGMUSU SU VE PAMULKARI KUÇUK KUÇ UK KOPARIP STERİL KABA KOYUYORDUK OYLE SİLİYORDUM AMA BU SEFERHASTANEDE KİMSE OYLE YAP DEMEDİ SİLMENE GEREK YOK DEDİLYER VE BEN HİÇ SİLMEDEN AGZINA VERİYORUM DİREK HERGUN DUS ALIYORM ALAMASSAM MUSLUKTA YIKIYORUM GOUSLERİMİ SİZLER NASIL YAPIYORSUNUZ Xx??

ECE NİN KAKASINDA AMİP ÇİKTİ NERDEN NE MİKROBU KAPTI ANLAMIS DEGİLİZ İLAC KULANIYORUZ HERSEYİ SORGULUYORUM SU ANDA ÇUNKU

ben hic silmiyorum esracim, emme sonrasi anne sutu damlasini yayiyorum gogsume, sonra pedi koyuyorum..her dokunma onceside ellerimi yikiyorum, eve herkes adet edindi artik eller habire yikaniyor..
 
ESRAKO ben de silmiyorum. günde bir kere duş almak gögüs temizliği için yeterliymiş. ellerin temizse sorun yok. ben de norraa gibi son damla sütü ucuna sürüp sütyeni kapatıyorum.
ÖNEMLı;
kızlar benim sağ meme ucum çok acıyordu, bir baktım bembeyaz toplu iğne ucu gibi bişey var meme ucumda. sandım ki deliğin birinde süt tıkanmış. çünkü dokusu aynı kesik süte benziyordu. ceren emerken dikkat ettim o uç daha çok acımaya başladı ve tıkanıklık sandığım o beyazlık bi türlü emmeyle de gitmedi. pompayı denedim, eğer süt kurumuş da tıkamışsa çıksın diye, ama yok daha da büyüdü. artık 3 adet topluiğnebaşı kadar. aft gibi görünüyor. galiba yara oldu benim de memem. göğsü yara olanlarınki de bu şekilde miydi? benimki acaba mantar mı? sizin yaralar da böyle bembeyaz mı? aynı aft gibiymiş. ben aft bilmem ama eşimde çok çıkar, ona benziyormuş.
 
MERHABA TÜM ANNELERE...

Uzuuuuuuunnn bir aradan sonra sizlere yazabiliyorum. Sizleri çok özlemişim. Geçmişi okumayı çok istiyorum, çok güzel gene herşeyi paylaşıyorsunuz. Ama onu okumaya kalksam sizlere hiç yazamam.
Şu an sizinle paylaşmak istedim. Yazacak o kadar çok şeyim var ki sizle paylaşmak istediğim. Ama vaktim yok. Sadece şunu söyleyeyim, çok zorlu günlerdi, çok sıkıntılı, çok korkunç, çok heyecanlı...
Ama Allah'a şükür şu an herşeyi atlattık ve kızımla beraber evdeyiz. Sağlıklıyız.
Benim kalp problemim arttı ama idare etmeye çalışıyorum. Zaten de kalbim yüzünden pek sık giremiyorum. Buse Dilara'dan vakit kalırsa dinlenmeye çalışıyorum, çünkü yorgunluk kalbimi tetikliyor.

Geçmişe fazla bakamayacağım, sütü az gelen anneler birisi bana süt nasıl artırılır yazabilir mi?
Çünkü sütüm çok az geliyoo. Bu da beni çok üzüyor. Şu an 46 günlük olduk ve 24 saatte toplam 40 ml. süt geliyor. Sizlerin nasıl. Çok merak ediyorum bana özelden yazabillirseniz çok mutlu olurum, çünkü burayı takip etmem çok zor oluyor.

Ayrıca yukarıda okuduğum kadarıyla bildiklerimi paylaşayım. Benim de kızımın yüzünde sivilceler var. Doktora sorduk. Anne karnında hiçbişeye maruz kalmadığından dışarı çıkınca olurmuş, kendiliğinden geçermiş, korkacak bişey yok. Tüm bebeklerde oluyor.

Hıçkırık için bir çay kaşığı suya bir damla limon deniliyor ve anında da geçiriyor. Ama ben zorda kalmadıkça yapmıyorum. Limon zararlı olabilir diye. Onun yerine ya mamasını veriyorum, istemese de zorluyorum, ya da vitamini ni veriyorum. Onları ismeyi sevmediği için nefesini tutuyor o da hıçkırığını hemen geçiriyor.
Ayrıca da hiçbişey yapmasak da kendisi bi müddet sonra geçiyor. (ben dayanamıyorum ama...)

Kaka ise doktor şöyle dedi. Yeni bebekler günde 3-4 kez yapabilir bu da normal, 3 gün boyunca hiç yapmayabilir bu da normal. Bunun dışında olursa değerlendirmek gerek.

Ayrıca ben kızıma kanguru almıştım Onu sorduk, 5 aya kadar çocuğu çok dik ve oturur pozisyonda tutmamaya çalışın yatar pozisyonu tercih edin dedi. Halbuse kanguruda taşımak çok hoşuma gitmişti. Ama sizin de bilginiz olsun istedim.
Hepinizi ÇOOOOOOOKKKKK ÖZLEDıııMMMM. ÇIKMAK ZORUNDAYIM.

SÜT ARTIRIMI KONUSUNDAKı CEVAPLARINIZI ÖZELıME BEKLıYORUM.

AYRICAAAAAAAAAAAAAAA SıZLERı VE BEBıŞLERıNıZı ÇOOOKKKK SEVı YO RUM...
 
valla taze bende öyleyim 2-3 gündür. evde yalnızdım ve depresyon hali bende de vardı aslında tamamen geçmişte değil ama. böyle koklaya koklaya sıkı sıkı sevince hormonlarada iyi geliyor sanırım.kendimi iyi hissediyorum.
bu arada baby sling aldım arkadaşlar bakalım becerip kullanabilecekmiyim?

telsiz soran olmuş bende chicco nun 100 tl civarında olanturuncu telsizi var idare eder derecede iş görüyo.
canım ben hamile kalınca ilk aldığım şey baby sling di ama malesef kullanamadım cocuk içinde rahat olmuyo gb öylece kaldı oda bakalım sen kullanabilecekmisin...
gecmis olsun pevincim, bizimki gezinmeyi sevdigi icin emerken uyurken, benimde belim ve kolum agriyor..ama dedigin gibi unutuyorsun herseyi...
ya ben bazen annemden bile kiskaniyorum..hatta dun kadincagizi biraz kirdim galiba..geceleri annem aliyor bazen yanina biz uyuyalim diye, bana 2-3 saatte bir emzirmeye getiriyor, yada gunuduz bazen cok ilgileniyor ben susturamayinca, Teo onda sakinliyor,bende yirtiniyor..
bende bu cocuk seni annesi saniyor, beni emzik olarak goruyor dedim gece senle yatip senin kokunu aliyor dedim, hata yaptik heralde dedim,o da alindi..halbuki ben toparliyayim ve tansiyonum dusuyor diye yardim etme istiyor..
aynen benim cimcimede bizde durmazken annemin kucağında uslu uslu duruyodu hatta geceleri bizim yanımızda beşikte yatarken uyutmuyodu annemin yanına getirince cocuk sabaha kadar rahatsız etmediği bile olurdu...
 
slm kızlarr artık çok fazla giremiyorum hatta birazdan yine çıkacağım ütüm var çünkü ama kolumu kaldırasım yok vallabenneyaptımki
 
DOKTOR RANDEVUMUZDAN NOTLAR;
. 3710gr 54 cm olmuşuz. yani doğuma göre 750gr almış ve 5cm uzamışız. normali bir ayda 800-1000gr almakmış. eee bizim de bir ayımızın dolmasına daha 4 gün vardı, herhalde 800ü tamamlamış oluruz. yani büyümesi açısından problem yok.
.refleksleri filan çok iyiymiş.
.görmesi işitmesi normal
.kalça çıkığı yok
.isilik, pişik, pamukçuk, konak türü cilt problemleri yok allaha şükür
.kakası idrarı normal
.
kısacası güzel haberlerle döndük arkadaşlar. darısı sizlerin başınıza. herşeyimiz normalmiş bizim. hatta başını dik tutabiliyor olması pek normal bile değil herhalde ki doktorumuz şaşırdı ve bravo dedi kızıma. kucaktayken resmen büyük çocuklar gibi kafası dimdik etrafa bakabiliyor. boyun kaslarımız kuvvetli olacak galiba. maşallah diyeyim de kendi nazarım değmesin.
 
SAKALEYN ve NORRAA gibi ben de kilo aldım. o kadar çok tatlı yiyorum ki inanamazsınız. bir kalıp tahin helvasını ayakta götürüyorum bir kerede. daha neler neler. ayrıca da ben bunları süt yapsın diye yemiyorum. tamamen canım istediğinden... resmen ben hamilelikte bile böle aşermedim. tatlı da tatlı., çıldırıyorum...
 
bizde dr ye gittik bende bilgi vereyim barii
bizde 4600 gr olmuşuz doğdumuzda 3900 ama 2 üçünde 3000 kiloya düşmüştük baya ii almışsınız dedi dr 54 de boyumuz olmuş bizimde kötü bir sorunumuz yok sadece isilek olduk okadar bizdende haberler bukadar
 
benim kızım da ağlayınca annem kayınvalidem ve eşim çok güzel avutuyorlar ama ben susturamıyorum. benim kucağımdayken ya emecek ya da ağlayacak yani. ha bi de eğer toksa benim kucağımda uyumayı çok seviyorum. ama ağladığında kesinlikle emzirmeden susturamıyorum. galiba bende süt kokusu aldığından başka türlü susmuyor.
 
EFTELYA maşallah seninkine. ne kadar güzel kilo almış. valla ben 750gr ıma bile şükrediyorum. seninki sadece anne sütüyle mi bu kadar büyüdü? eğer öyleyse maşşalah yani sana...
 
anne sütü canım şu son 3 gündür günde 2 kere mama veriyordum dr sütün yeterliyse sakın verme dedi çok şükürr asın kuzum anca toparladı kendisini teyzesi baya eziyet çekti doğduğunda bende sütü çoğalmak için elimden geleni yapıorum fazla yiyip içmiorum ama humana çayını çok içiyorum canım
 
EFTELYA demek ki ben de yarından tezi yok humana still tea alıyorum. sağol canım. tekrar maşallah diyeyim ben
 
bencede al ben ilk günler emziriorum zannediodum ama sütüm yokmuş sonra pompa ile çektik damla damla geldi şimdi sıktığım anda fışkıro kesinlikle iç tavsiye ederim canım seninde kızına maşallah canım
 
şimdilik ben çıkıyorum çok bile kaldım falla bugün hayret gidiyim ütüyüde yapmıcam vazgeçtim oğluşum uyanmada az tv keyfi yapıyımkaydirigubbakcemile3
 
Nazan unuttum senı arayacaktım erhan beyden memnun kaldınızmı devam edecekmısınız ızlehnımlerını merak edıyrumm

massallah bu arada naz ın kılosu gayet ıyı bızım tombık eceyı yakalayacak nerdeyde bızım cumartesı gunu kılomuz 4140 ıdı haftaya ası var kalca ultrasonu var cumartesı gunu
sız asııyı orda mı yaptırcaksınız szayet oyle ıse sızde hyaftaya yaptırmalısıhnız ya ayarlasak nrandevuyu pes pese alsak barı orda bır gorusekkk
 
Benim oğlumun kulağında, bacaklarında,sırtında ciddi ciddi kıllar var.. Yaw kıllı bi oğlancık mı olacak yoksa sizinkilerde de var mı??

Olmazsa ağdaya götürücem oğlumu hehe:))
bütün bebekler tüylü doğuyor canım. bizimki çok tuylü değil ama özellikle erkek bebekler çok tüylü doğuyor, sonra dökülüyorlar korkma

EVRİŞ, GYPSY, SAKALEYN, BABY, TAZE.... arkadaşlar fotolarınız muhteşem. özellikle uyku pozşarı. bizim ceren de sefil uykuyu tercih ediyor. yatağa ve beşiğe boşyere para vermişiz.
yahyanın ve doruk un saçlar ne biçim yauw? hiç yeni doğmuş gibi değiller. benim kız biraz saçlı doğmuştu o da dökülüyor. kel kalacak. ama olsun ben dazlak bebeği de çok severim. sizi kıskandım bne de fotosunu ekleyeceğim şimdi.
BAŞAKÇIM, çok geçmiş olsun. bence kalbindeki problem zamanla düzelecektir. endişe etme. ben de çok duyuyorum, pek çok bebek kalbi delik doğarmış hatta. ail şifalar diliyorum burçinimize. kilo mevzuuna gelince, bizim kız da cimcime... mama vermemeye gayret österiyorum ama doymayınca vermek zorundayız. bence sen de mamayı biraz artırabilirsin. biraz daha kilo alsa çok rahat edersin. ha gayret sen de güzel beslen ki sütün yarasın burçine.
 
Nazancim Eftelya masalllah bebislerinize cok guzel kilo almislar, bakalim biz ne kadar aldik haftaya, randevumuz var 1. ayi doldurunca...
 
X