2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herkese selam ben haziran annesiyim ama sizin sayfanızı okumayı çok seviyorum ne kadar güzel herkesin katılımı var. Paylaşım çok hoşuma gitti. benimde 19 haziran doğumlu oğlum var sizinkilerden yaklaşık 2 ay büyük. ben çalıştığım için oğluma ananesi bakıyor. geçen aya kadar bakıcısı vardı ama taşındık artık o yüzden anane bakıcak sağolsun.

Ayyyyyyyyyyyyy ınanmıyorum ıbrahım tatlıses evlenmıssss DDDDDDD Sarsıcı bır gundem haberı fleşşş fleşşş fleşşşş DD

Neyse, gazetelerı okudum yanınıza geldım.. halıyle bole oldu

Serapcım, normaldir tepetaklak olman, ben Izmırden Antalya ya geldım tepetaklak oldum, ınsanın bıldıgı yasadıgı yerden bılmedıgı bı yere gıtmesı halıyle ınsanı sasırtır.. Dıyarbakır da uzun yılları gecmıs bırı olarak asagı yukarı ne demek ıstedıgını anlıyorum.. ama özünde ınsanları ıyıdır, yardımseverdır, cok mısafırperverlerdır.. ama muhakkak ki her acıdan bır farklılık yasayacaksınız ki.. bu cok normal, zamana ıhtıyacın var.. oranın da kendıne gore gercekten cok fazla guzellıklerı var,zamanla goreceksın.. kendını kapıp koyma.. evladın ve esın yanında oldugu surece oturup aglaman sadece Rabbını gucendırır.. bunlar ıcın kendını bırakma.

Şu oyun meselesine gelınce.. gercekten hepınıze katılıyorum. lkuzey de oyle delı oluyor kendı yasıtlarına, kendınden buyuklere, kucuklere.. yetıskınler harıc, adam gerı kalan tum canlılara oldukca ılgılı.. aslında cok ısterdım O nu, yarım gun krese gondermeyı.. ama bu seneyı de koyun koyuna atlatmalıyız.. care yok cunku bı sekıl hastalanacaktır.. kendı ruh saglıgım ıcın bu sene sükun ıcınde gecmelı :))

Ayçacan.. ben ıcten ıce Ruzgar ıle olmayı daha cok ıstedıgını bılıyorum.. hıssedıyorum. Bazı kadınlar calısmayı tercıh eder, daha kalıtelı zaman gecırırım dıye kendınce en dogrusunu secer,buna ıhtıyacı vardır cunku.. bazı kadınlar cocugunun her nefes alısına sahıt olmak ıster.. cunku buna ıhtıyacı vardır..

Ruzgar ın sana ıhtıyacı var mı suphelı ama senın O na ıhtıyacın var.. bunu hıssedebılıyorum. Kımse dunyaya 300 sene yasama garantısı ıle gelmıyor.. varsın eve eksık para gırsın.. ınsanın ruhu doysun once.. bı sekıl eve para gırıyorsa yasanabılıyor.. yasanamasaydı bız yasayamazdık herhalde..

Kucucuk evde dötümü kaldırmaya üşenirken, ay ben bu evde cok hamarat oldum hanımlar, 30 umdan sonra hamaratlığum tuttu.. her gun 150 m2 ev supuruyorum.. 1 saatımı alıyor :)) her gun evde ne varsa izinli balkondan cırpıyorum,rahatlıyorum.. ev hanımlıgı kanımda dolasmaya basladı şükür :)))

Sonra bırden oglum uyanıyor.. afallıyorum cunku evde yemek yok.. addddddddaaa Ediiii dıye tutturuyor.. dün 15 dk da hem karnıyarık hem de pılav yaptım ben.. dısarı cıktık 10dk sonra da ocakların altlarını kapatmaya eve geldım.. :))

aynı zamanda da hem gencım hem de guzelımm D Neyse amma gevezelık ettımm yaf :))

Dun aksam Ozguru beklıyoruz dısarıda.. aynı yerde calısan arkadasımız onden geldı.. konsuuyoruz ayak ustu.. Kuzeyden 6 ay kucuk ogulları sıtenın ıcındekı markete gırdı, daldı.. cıkolataları doldurdu kucagına.. Kuzey de arkasından kosturmustu.. Kuzey ın cocuga bı bakısı vardı.. napıo bu der gıbı :)) arkadasımın eşi dıyor kı, hadı Kuzey sen de bır sey ler al :)) Kuzey bana bakıyor.. cocukta bakkkal, market kültürü yok :)) halıyle ne yapacagını bılemedı, ben mınık bı cıkolata aldım, elıne verdım al oglum dıye.. kahkahayı patlattı mıllet... nasıl bı cocuk bu dıyeee D

Ama gıdelım Mıgros a, sepete elıne ne gelırse atıyor, makarna, toz seker, bulgur DD

Oldum olası bundan korkuyorum, abura cubura duskun bır cocuk olmaması ıcın elımden ne gelırse yapmaya hazırımm.. ben 30 yasıma geldım hala uzagım, bıskuvı yeme kulturum bıle yok, cıkolatayı hamılelıkten sonra yemeye basladım.. ınsallahh Kuzey ı de koruyabılırım.. ınsallahh, Rabbım utandırmasın.

Arkadasım hoşgeldın..

demek bu halımızden bıle etkılendın.. bır de bır sene once gorecektın burayı.. sanırıımm ınanamazdın.. hey gıdı gunler hey.

hoşgeldin menekşe bizim topik süper gercekten ben 1 yıldır uzağım topiğe ama aklım hep burdaydı faceden takip ettim herkesi burası gb olmadı hamilelik döneminde gelseydin birde daha bi heyecanlydı

evrimcim aynen dediğin gb insan oğlu ölüme bile alışıyor burayada alışıcaz dediğin gb yanımda enbüyük destek kızım var allahıma çok şükür eşim dışında sohbet edebileceğim biri olarak bana çok büyük destek kuzey süper yaa demek marketten makarna,bulgurmu atıyor sepete en güzeli bizdede lena süt yoğurt tereyağı atıyo birde mutlaka kitap reyonu varsa bütün vaktimiz orda geçiyor her defasında 1 kitap alınıyor....

burda hava karardı güneşte çok erken doğuyor

herkeze iyi aksamlarrr....
cok sevındım topik canlanmıs kanlanmıs... gireemedım epeydır, memeden kesme, hastalık derken fırsatım olmadı.
sonunda kesın bır kararlılıkla gecen persembe memeden kesmeye karar verdım. aksamına ben hastalandım bulantı kusama falan.noldugunu anlamadık,ilk aksam halıyle zor gectı hem ben hastayım hemde benı emmeden kesınlıkle uyumaz.Hakan baktı falan ama uykusu geldı atıyo kendını ordan oraya emcem demıyo ama ne ayakta sallanıyo ne uyuyo.hasta masta cıktık arabasıyla uyuttum.babasını ıstemedı,gece 11.5 araba turu yaptık neyse uyudu.ertesı gun uyanınca ıstedı ,uf oldu dedım bant yapıstırmıstım Gülimin tavsiyesı üzerine.meme operasyonumuzun 2. gecesı Şevval hastallandı, fecı sekılde kusma basladı ama öyle böyle degıl.mahvoldu kuzum,hıc bukadar kustugunu bılmem.hatta bu hastalıgından sonra diyorum meger bız hıc hastalık görmemişiz.gece acile yatış yaptık mecburen, 5-6 saat boyunca belkı 20 kere kusmustu cunku.sabahı zor ettık cocuk doktoruna götürmek için.mide bagırsak enfeksıyonu dedı ama tahlıllerı temız cıktı ıdrar ve kan.neyın nesıydı anlamadık.ilk defa serum yedı yavrum onu o halde görmek mahvettı benı.hıc bıse yemedı memeyıde kesmıs oldugumuz için emzıremedım 2 gun hıc bıse yemedı sayılır ama herseyde bı hayır varmıs eger araya bu hastalık girmeseydı belkı memeden kesme olayı cok sorunlu gececektı psikolojık olarak cok etkılenecektı.hıc ummadıgım kadar kolay bıraktık sayılır arada sordu sabah uuyandıgında cok pürüz oldu gece bı kac kere aglayıop istedı ama gectı cok şükür bugun tam 1 hafta gectı.tabı göğüslerım şişti, aktı, benı arada sıtma tuttu, ates bastı. menopozlulara döndüm ve cok halsızlık yaptı.Şevval hasta olmasa tum gun yataktan kalkmazdım heralde.ama anladımkı emdıgı ıcın hıc bırsey yemıyormus meger.şimdilerde cok şükür herseyı yıyor.gözlerim fal taşı şoktayım bu cocuk benım olamaz dıe :)) zaten 4 gunluk hastalık süresince 1.5 kılo kaybetmıstı 12ye düşmüştü.cabuk toparladı.Şevval bırde tiryakı gıbı emdıgınden şimdilerde onun yerıne ne koyacagını şaşırdı.2 gun boyunca süreklı köfte istedı,ama gunde belkı 10 kere.son 2 gundurde bademe sardık :)) emme isteği aklına geldıkce yerıne koyacak bıseler arıyor.
olamazzz amma uzun yazmışımmm buneeee konusmaya ihtiyacım varmıs döktürmüşüm :))

Evrim Kuzy hala devam sütü içiyo dimi.yanlış hatırlamıyosam cok düşkündü galıba.belkıde oyuzden fazla yemek yemıyordur.2 sene boyunca bunu bana cokca kişi söledı, emdıgı için yemek yemıyodur dıe.pek önemsememıstım ama nezamankı bıraktık emmeyı yemege saldırdı.hanı dıyorum belkı sızın durumda böle olabılırmı.
aynen :))
cook cook gecmıs olsun ikinizede.atesden bende cok korkarım ki diosun okadar ilaca duşa ragmen 39 un altına düşmedi.gercekten cok zor bı 4 gun gecırmıssınız sonrasındakı döküntüde kötüdür emınım.taş düşürmeyi hiç sölemıyorum bıle sancısınıda cekmedım ama yakınlarımdan bılıyorum dogum sancısından beter oldugunu duydum hep...
bizimde vazgeceemedıgımz oyuncaklar legolar ve ahsap yapbozları.en cok onları yapmayı sevıyor gerı kalan herseyden sıkılıyor
bence harf ögretme Nurcum.dayım ve yengem ılkokul öğretmenı.artık sıstem degısmıs,sanırım kelımelerı butun olarak öğretıyorlar ve harflerıde abecede dıe degıl.ama sayıları sekıllerı ögretebılırsın kanımca
sizede cok gecmıs olsun.hepimiz 2 yasına basarken bı hastalık bıse atlatmısız nerdeyse.bence hıc pişman olma kumla falan oynattıgın ıcın.olacagından ,kumdan kapmasa baska bı cocuktan kapardı.netıcede mıkropta lazımkı bagısıklık kazansın.
hayırlı ugurlu olsun ıns zaman su gıbı akar gecer sizin şiçin.ılk zamanlar mutlaka cok zor gececektır ama ıllakı kendıne yakın bırılerını bulursun.cok normal batıdan doguya gıtmek.oraları kucumsemek degıl elbette netıcede yer ve mekan degısıklıgı.oranın yerlısıyle degıl belkı ama sızın gıbı memur olup mecburi göreve gıden bırılerıyle tanısırsın ıllakı.üzülme okadar

off off bu annelık yokmu bu annelık... :)) hayırlısı olsun hakkınızda bence evde Ruziyle olmak herıkınızede cok ıyı gelecektır.bende böyleyım guvenıp bıyere bırakamıyorum cocugu.kuzenım kreste calısıyor arada yollluyorum ama kres sahıbıyle anlastım gunluk gönderdıgımde hem para verıyorum hem kızımın bakıcısınıda yolluyorum (yanı kardesımın stajı olmadıgında kızımla bereber krese gıdıyor :)) Şevval cok sevıyor kreste oynamayı,ordakı oyuncaklar cok farklı gelıyo ona degısık arkadaslar hep yasıtları falan.cumartesılerı fazla kalabalıkta olmuyo yarım gun gıdıyo arada.kuzenım dıo "askolsun ben varım nıe Büşrayı beklıyon,o yokken de yola "dıe ama,ama işte :))

buarada gecmıse fazla gıdemedım son ıkı sayfadan ne kaptıysam alıntılardan Dilek sizinde zehırlendıgınız okudum cok gecmıs olsun ikinizede
Özlemcım senınde işin baya karısık ,inş gönlunce olur yoluna gırer hersey.en cokda Özdeyı göremedıgın için üzülüyorsun bellıkı.
Deryacım o salıncagı reklamlarda bende görüyorum ve cok hosuma gıdıyo.siz nere astınız evde.ben düşünüyorum bizim evde asabılecek biyer bulmadım henuz :))

Herkese selamlar,

şöyle bır bakıp cıkayım dedım ne guzel sayfalar ılerlemış. henuz bııtıremedım ama tadelle salıncaktan bahsedılmış. alp yaklaşık 1 yıldır o salıncakta uyuyor. Allah razı olsun yapanlardan, ayaklarım kopmuştu sallamaktan. evrım; dusmesı pek mumkun değil çünkü bır tarafı egık duruyor salıncağın dengede tutuyor kuzucukları. ben salonun ortasına astım :) başta oynar dıye dusunerek almıştım cunku bır daha da değiştirmedım. ama alperen uyku aracı olarak gordugu ıcın normalde oynamıyor. genel cocuklar keyıfle bınıyor.

Evrim, demek sen geleneksel-ideal ev hanımı yolunda önemli adımlar attın :) Süper genlerinde varmış demek ki.
Ben çok üşengecim herşeyi bu aralar yalap şap yapıyorum günü kurtarayım mantığı ile.
Ama senin önünde saygıyla eğiliyorum, Maşallah.
Demek Kuzi makarna bulgur alıyor markette ha, enteresan bir çocuk

Menekşe hoşgeldin, bence de sen önceden görmeliydin gecesi gündüzü yoktu bir alemdi burası...
Paylaşımda sınır tanımayanlar derneği. Sorunlar, mutluluklar , yemek tarifleri , oyun tarifleri, herşey var hayata dair.
Tuğba çok geçmiş olsun çok sevindim memeden sonra iştah olayının artmasına ne mutlu sana....
Güliz salıncak oyuyor demek Alpella evde iyi ma başka yerde falan ne yapıyor kuzu merak ettim..

Son düzenleme:
minik kelebek:
memeden ayrılırken herşeyiniz üstüste gelmiş ama şimdiii iyi dimi annelik nekadar zor memeye alıştırmak zor ayırmak zor yemek yedirmek tam bir dert kilosuydu,boyuydu,vitaminiydi herşeyi biz düşünüyoruz okuduğum kadarıyla burdaki herkesin çocuğunun gelişimi ileri bizimki hala 11.300 gr.ve 87 boyunda yemesi çook problemlide değil seven seas balık şurubu içiyoruz hep:
,öğünlerimizde şöyle`;
sabah: tereyağında patlamamış yumurta biz ona patlatık yumurta diyoruz kendi patlatınca çok seviyor,tamek kahvaltım 1 bard. tereyağlı ekmek reçel domates ne varsa yiyiyoruz,canımız isterse peynir

ara öğün nesguikle süt yiyiyoruz yada yemiyor

pek öğle yemeği kavramı yok olursa çorba yada makarna

akşamüstü meyve

akşam yemeği biz ne yiyiyorsak oda yiyiyor

2 ay önceye kadar yatmadan önce mutlaka karışık tost ve süt içiyorduk şimdi tek süt onuda keçisütü içiriyoruz..

ama gün içinde sürekli buzdolabının içinde bana şunu ver bunu ver yemesede hepsini 1-2 ısırık yada kaşık alıp bırakıyor.

ve hergün elma hastalığımız var

ama yinede kilomuz düşük(((

Son düzenleme:
benim oğlumda yoğurt ve peynir yemiyor. peyniri tostta ve bulamaç kahvaltıda yedirebiliyoruz. yoğurtta sadece meyveli yoğurt yiyor. nasıl alıştırıcam bilmiyorum. ayran filanda içmez. ama sütü seviyor Allahtan.

Slm kızlar ne güzel şeyler yazmışınız yine

menekşe hoşgeldinnn bende yeni sayılırım bir kaç aydır bakıyorum
ama pek paylaşamıyorum bol bol okyrm ya bide pek kimseyi tanımadığımdan
benimde 23/09/2009 dğumlu azra adında bir kuzum varr

bende çlşyrm yavruma ananesi bakıyor.

Aynı msjjj..........................

Son düzenleme:

İyiki varlar annelerimiz. Gözümüz arkada kalmadan çalışabiliyoruz sağolsunlar..

bulamaç yemeyi 1-2 aydır bırakdık ama arada tekrar yapıyoruz
çünkü bulamaç yemeyince çok az bişiy yiyor kızım.

önüm, arkam, sağım, solum sobbbeeeee

çok özledim sizleri, bugün yeni birşeyi keşfettim çok mutluyum iş yerinden giriyorum 12 ila saat 2 arası nete girebiliyorum her siteye izin vermeyen yer kk ya izin veriyormuş meğer gerçi çok yavaş 2 ye kadar anca yazarım ağır mağır iki kelam yazmakta güzel:))))

geçmişe bakamıyorum sayfalar çok ağır açılıyor ama umarım hepiniz iyisinizdir sizleri çok özledim hayatımın unutulmaz yeri burası ne olursa olsun giremesemde kk nın ayrı bi yeri var seviyorum hepinizi

benim iş tempom çok yoğun haftanın 2 günü duruşmalar, geri kalan 3 günde ise genel işlerden hiç vakit kalmıyor dolu dolu çalışma tempom var ama arkadaş ortamım müdürüm çok iyi sıkıntısız gidiyor şimdilik, hal böyle olunca işlerin yoğun olması koymuyor insana huzurlu bi ortamda çalışmak çok güzelmiş, sabah 7 de evden çıkıyorum otobüsle bileciğe gel, akşamları 6-6,5-7 kaçta çıkacağım hiç belli olmuyor o saatten sonra 35 km yol gidip eve varıyorum, yemekti, selinle ilgilenmekti hiçbirşeye vakit kalmıyor, ne nete girebiliyorum ne başka birşey,

seline gelince gün güne büyüdüğünü daha çok farkediyoruz, hergün yeni birşeyler öğreniyor, kendince bi kelime dağarcığı oluşturmaya çalışıyor, hiç olmadık bi cümle kurup bizleri şaşırtıyor, adam olacak çocuk daha bu yaşta çok hamarat dışarı çıkıyorsak yerde terlik, ayakkabı ne varsa alıp yerine ayakkabılığa koyuyor, bir şeyi nerden alıyorsa aynı yerine koyuyor vb, çok tertipli düzenli olacak sanırım hiç bana çekmemiş:)))) bi o kadarda inat ağlayarak sızlayarak bi şekilde istediğini yaptırıyor, ne yapalım sağlıklı olsunlar yeter,

pazar gününden beri hasta selin ateş, burnu tıkalı ne denediysek geçmedi, aferin şurup, dolven, klamoks antibiyotik, tonimer baby sprey, dün akşam yeniden dr.a götürdük iğne verdi devapen, 7 gün vurunacağız ömrümüzden ömür gidiyor, iğnedensonra korkuttu bizi yarım saat basmadı yürümedi ağlıyor yere bıraktığımızda falan en sonunda carrefoura götürdük ikna oldu orda yürümeye başladı içimiz rahat etti, sanırım bi 6 gün daha bizi böyle günler bekliyor,
daha yazacak çok şey var ama inanın mutluluktan aklıma gelmiyor, inşallah yazdıklarım gitmez, hepinizi ve kuzucukları öpüyırum, kendinize iyi bakın, fırsat buldukça girmeye çalışacağım,

Kızlar aranızda istediği olmayınca çığlık atarak yaptırmaya çalışan bebişi olan varmı? Benim oğlum 3-4 aydır böyle maalesef çığlık atmaya başladı birde parkta yada eve bir çocuk geldiğinde herşeye benim diyor. Ellerinde ne görse benim diye istiyor. Düzeltmek için ne yapabilirim fikri olan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…