- 12 Mart 2008
- 2.726
- 2
özlem gizemle buluştunuzmu siz oda balıkesirde şu an dimi ? bi ara buluşma lafı geçiyoduda
aynen yazdıklarına katılıyorum.çogu seye bende hep kulak tıkadım, dogru bıldıgım, dogru olduguna ınandıgım seylerı yapıyorum genel itibariyle.annelık içgüdüsü :)) asla yemek konusunda zorlamıyorum ama yıyorsa oyunla balkonda veya tv karsısında mutlaka yedırıyorum napıyım...Buket,
Rüzgar'ın yemekle ilgili bir sıkıntısı pek fazla olmadı. Amaaa hiçbir zaman da iştahla isteyerek yemek yiyen bir çocuk olmadı. Hep üç kaşıktan sonra reddeder yemeği. Ya tadını sevmez ya oyuna dönmek ister. Bebekliğinden beri ne yazık ki, hep oyalayarak ya da TV karşısında (ki ben de karşı idim ama insana tükürdüğünü yalatıyor bu veletler) oyalayarak tabağını kolayca bitirtiyoruz. Bu duruma çok alıştı. Düzelir bir gün diye endişe etmiyorum.
Ben çocuk büyütürken bir şeyi çok iyi anladım. Kesinlikle kasmanın bir anlamı yok. Biraz relax olup işi oluruna bırakmak gerekiyor. Kriz anlarında her yol mübah diye düşünüyorum. Bebekken "sakın kucağına almaaa ha alışır sonra baş edemezsin" lerle başladık bu yola hepimiz. Yeri geldi battaniyeyle de salladım, birlikte aynı yatakta da haftalarca yattık, yemeğini TV karşısında da yedirdim. "Ay çok büyüdü memeden kesemezsin ilerde yol yakınken kes" diyenlere de kulaklarımı tıkadım. Hiçbirine de alışmadı. Kriz yaratıp hem çocuğu hem kendimi de germektense, biraz daha rahat olmak gerekiyor galiba.
Yani diyeceğim o ki, nacizane düşüncem bırak nasıl istiyorsa öyle yemek yedir. Önemli olan yemesi değil mi. Elbet bir gün normale dönecektir.
Anne olduktan sonra bu cümleleri kuruyorum. Önceden olsa muhtemelen şöyle derdim: Aç kalınca kendisi gelir yer zaten, aman zorlamayın çocukları bıdı bıdı...Şimdi anladım ki iş öyle değil. Bazı çocuklar hakkaten yemeği sevmiyor. Ama bir şekilde iyi beslenmek adına birşeyleri kaçırmamak gerekir. Benim çocuğum 1 yumurta yer ama seninki çeyrek yer onun bünyesine o kadarı yeterlidir, olabilir. Ama mutlaka yemelidir değil mi.
Not: Bu yazımdan saldım çayıra mevlam gayıra yapıyorum anlaşılmasın, doğru olduğuna inandığım şeyleri fazla kasmadan uyguluyorum elbette ama kriz anları yaratmaktansa, işi çoğu zaman oluruna bırakıyorum demek istedim.
Ahh Evrim olsa neler neler anlatır şimdi.
ahh keske dıyorum sallansa ayagımda!! hala emerek uyuyor ve ben emzırmeyı bırakınca ne yapacagımı bılmıyorum.nasıl uyuycakBu arada hala ayağında sallayan varmı??? Ben Nehiri hala ayağımda sallayarak uyutuyorum.dana gibi oldu bacağma sığmıyo ama hala sallanmak istiyo
yaa cok tatlılar ama yaaaa.bayılıyorum her hareketıne.bugunlerde pepeden küsme öğrendı.iki kolunu baglayıp hıhh oynamıcam işte dio yada hıh yemıcem, hıh sevmıyom işte, hıh hıh gidiyo.iki gundur rica ekini eklemeyi ogretiyorum ece ye ve hemen kaptı umdugudan kolay old u
simdi bugun mesela kayemm verrr diye bagrınıyor aklına geliyor cilveli bir sekilde veyiymisinnn diyor :))
hemen hatırlıyor yakında verrr diye bagırmayı keser sanıyorum çunku çok yeni ve çok çabuk alıstı. anne gell buyaya otuyy diyordu geliymisinnn diyor simdi :))
hadı gözün aydın her ıkı konudada.dün doktora gittik. benim kistler bitmiş. hamdolsun...
yiğiti gelişim doktoruna götürdük. daha önce götürmüştük birine beğenmemiştik. bu defa değiştirmek istediğimizi söyledik. gelişim testi yaptı. diğeri neden bera testi istedi diye şaşırdı. duymasında problem yok ve alıcı dili çok iyi nörolojiye de gerek yok ilginç dedi. yiğit kadının her söylediğini yaptı. kadının söylediklerine gelince:
-dilde kıvaklık yok dedi. dilini çıkartıyor ama dümdüz. yukarı aşağı sağa sola çıkartmıyor. onu kazandıracak sesler öğreteceğiz. birkaç örnek gösterdi. çikolata sürün ağzının etrafana onu yalasın öğrensin dedi. ya da damağına lokun sürün onu yalasın filan dedi.
-eveeet, hayııır gibi hareketler hani baş sallayarak. ya da omuz kaldırarak. onları öğretin gelişimi için iyi olur dedi.
-sabırsız bir çocuk. dikkatini uzun süre birşeye tutmaya çalışın dedi. zeka oyunları. kart oyunları. hadi kedi olan kartları topluyoruz. temiz kedi olan kartı bul gibi. oturup onunla sürekli oynayın dedi. bi kitaptan fotokopi çektirdi oynayabileceğimiz oyunları.
-iyi bişi yaptığı zaman ödüllendirin. ama rüşvetçliğie alışmaması için o davranışı öğrendikten sonra rüşveti kademeli olarak kaldırın dedi.
-kendisini yapabildiği bişiyi siz yapmayın. kendisinin yapması için teşvik edin ve gerekirse birazcık yardım edin dedi.
-anne de baba de diye sakın uğraşmayın, baskı yapmayın dedi.
aklımda kalanlar bunlar. yavaştan başladık bakalım uygulamalara.
Uzun zaman sonra bakalım ne var ne yok dedim ama herkes benim gibi boşlamış sanırım artık çalışmıyorum.... Bol bol vaktim var... Özde nin tırnak yeme alışkanlığını doktor ikimizinde aynı and ilgiyi çekmesi olduğunu söyledi ki yatma olayı bile annemlerdeydi artık 7/4 çalıştığımda sabah 6 da kalkıp onuda uyandırmak istemediğimden annemde kalıyordu 3/12 çalıştığımda gece erken uyuduğundan alamıyordum yani günde 5-6 saat görüşüyorduk... Beni gördüğü dönem annenanne demeye başladı babama baba diyordu iş hayatım kısa sürdü... Hem eş ile aynı işte çalışılmıyormuş çok iyi anladım sorunlar kat kat arttı aynı evde 2 yabancıyız şu anda neyse çocuğumla vakit geçirmem yeterli bana...
bri park birde denize gitme sevdamız hiç bitmiyor bugün park yarın deniz :)) Simitle yüzmeye çalışıyor bırak ben yüzüyom diyor başardım diyor çok tatlı ya böyle yarım yarım konuşması evden çıkmadan bacak kremlemesi ve parfümsüz çıkmamasıda hasta ediyor beni artık hepsi çok tatlı ne maceralar yaşanıyordur sizlerde de kimbilir :))
Kahvaltı ayrı ayrı hayatta yemiyor peynir falan ayrı yemez bulamaç devam hala( ilkokul çağına kdar uzamasından korkuyorum :))) tuvalet eğitiminden köşe bucak kaçıyorum çok zor ya zaten söylediği dönem nasıl olsa alışıyor diye sabah uykusundan uyanmadım aman yap bizim bezin var dedim şimdi de ben söyle diyorum o sallamıyor beni :) yoğurt sade yemez hala daninolarlayız bebek modundayız yani ( her yere su dökme merakımız hat safhada ayrıca orasını burasını öptürmek amaçlı bak acıyo öp diye tutturuyor günde belki 20 kere :) ağzı aft dolu bugün ilaç falan aldım ekstra vitamin verdi doktor bakalım ne olacak ????
Uzun zaman sonra bakalım ne var ne yok dedim ama herkes benim gibi boşlamış sanırım artık çalışmıyorum.... Bol bol vaktim var... Özde nin tırnak yeme alışkanlığını doktor ikimizinde aynı and ilgiyi çekmesi olduğunu söyledi ki yatma olayı bile annemlerdeydi artık 7/4 çalıştığımda sabah 6 da kalkıp onuda uyandırmak istemediğimden annemde kalıyordu 3/12 çalıştığımda gece erken uyuduğundan alamıyordum yani günde 5-6 saat görüşüyorduk... Beni gördüğü dönem annenanne demeye başladı babama baba diyordu iş hayatım kısa sürdü... Hem eş ile aynı işte çalışılmıyormuş çok iyi anladım sorunlar kat kat arttı aynı evde 2 yabancıyız şu anda neyse çocuğumla vakit geçirmem yeterli bana...
bri park birde denize gitme sevdamız hiç bitmiyor bugün park yarın deniz :)) Simitle yüzmeye çalışıyor bırak ben yüzüyom diyor başardım diyor çok merakımız hat safhadaayrıca orasını burasını öptürmek amaçlı bak acıyo öp diye tutturuyor günde belki 20 kere :) ağzı aft dolu bugün ilaç falan aldım ekstra vitamin verdi doktor bakalım ne olacak ????
MERHABA KIZLARRRR
ŞÖYLE HOP DİYE HAVADAN DÜŞMÜŞ GİBİN OLDU AMA Bİ ARA BURDA YAZMIŞTIMDA SONRADAN GELDİĞİM İÇİN MİDİR NEDİR PEK SOHBETE ALINMADIM NEYSEEEEE
BUGÜN KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ ÇOK MUTLUYUM
İYİ Kİ DOĞDUN AZRAM İYİKİ VARSIN RABBİMİN en güzel hediyesisin bize çok şükür.23/08/2009 muhteşem günnnnnn
bizde de ilk kaşıktabir inat var hala ama tadını alınca devamı geliyor sağlıklıysa no problem kilo zaten iyi birşey değil :))
Sedacım nehir e de maşallah iyiymiş :)) Bakalım eskişehir i görmek kısmet olur herhalde 4 yıl boyunca...
Tuğba yanınca bacaklarım kaşınınca beyaz beyaz olur ya hoşlanmam krem sürüyorum dışarı çıkarken zorla elini daldırıyor krem kutusuna sürüyor geçenlerde birde halhal krizi yaşadık neden bende varmış onda yokmuş bir çene var ki sorma 100 kere tekrarlıyor takmadan çıkmadı evden :))) işim zor o uyurken makyaj yapmak hazırlanmak daha kolay yoksa ne olsa bende bende diye dikiliyor başıma :)) bizde öptürmek için herşeyi alet ediyoruz sinek ısırması bilerek kendini yere atmak v.s. ne varsa aklına gelen am durup durup benide öpüyor öptüm diyor sonrada :))
Esracım beklerim ne olacak ya zaman bol ne de olsa :)) Boyuda 98 cm oldu... Benim sorunlar boşanınca son bulur galiba yoksa işim zor...
bizde de ilk kaşıktabir inat var hala ama tadını alınca devamı geliyor sağlıklıysa no problem kilo zaten iyi birşey değil :))
Sedacım nehir e de maşallah iyiymiş :)) Bakalım eskişehir i görmek kısmet olur herhalde 4 yıl boyunca...
Tuğba yanınca bacaklarım kaşınınca beyaz beyaz olur ya hoşlanmam krem sürüyorum dışarı çıkarken zorla elini daldırıyor krem kutusuna sürüyor geçenlerde birde halhal krizi yaşadık neden bende varmış onda yokmuş bir çene var ki sorma 100 kere tekrarlıyor takmadan çıkmadı evden :))) işim zor o uyurken makyaj yapmak hazırlanmak daha kolay yoksa ne olsa bende bende diye dikiliyor başıma :)) bizde öptürmek için herşeyi alet ediyoruz sinek ısırması bilerek kendini yere atmak v.s. ne varsa aklına gelen am durup durup benide öpüyor öptüm diyor sonrada :))
Esracım beklerim ne olacak ya zaman bol ne de olsa :)) Boyuda 98 cm oldu... Benim sorunlar boşanınca son bulur galiba yoksa işim zor...
teşekkür ederim.hayırlı olsun kardeşin için Fatma ve senin içinde hayırlı olsun kreş bakıcı derdin olmayacak en azından
mutlu yıllar. rabbim uzun uzun güzel ömürler verir inş. ben hatırlıyorum seni. hatırladığıma göre de cevap yazmışımdır...MERHABA KIZLARRRR
ŞÖYLE HOP DİYE HAVADAN DÜŞMÜŞ GİBİN OLDU AMA Bİ ARA BURDA YAZMIŞTIMDA SONRADAN GELDİĞİM İÇİN MİDİR NEDİR PEK SOHBETE ALINMADIM NEYSEEEEE
BUGÜN KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ ÇOK MUTLUYUM
İYİ Kİ DOĞDUN AZRAM İYİKİ VARSIN RABBİMİN en güzel hediyesisin bize çok şükür.23/08/2009 muhteşem günnnnnn
teşekkürler özlemcim. eskişehir çok güzeldir. hayırlı olsun size de. şırnağa çok üzüldüm ama inşallah korkulduğu gibi olmaz sakinleşir ortalık..hayırlı olsun canım bizim küçük sıpa da eskişehir i kazandı maden mühendisliği sayesinde eskişehir i görebileceğimi umuyorum... Ben evde kalınca özde yi aldım annem tamamen yalnız kaldı büyük kardeşim askerde şırnak a düştü( küçüğü ünv. kazandı annemle babam yalnız kaldılar yine... 2. baharlarını yşarlar artık...
yalnız olmadığım sevindim... böyle dha kolyıma geliyor şimdilik düğer türlü veriyorum tükürüyor falan sinirlerimi hoplatmaktns bebek modunda devam bir süre daha... eşinle ynı işyerinde çalışmayı hayal etmeyi bile deneme biz zaten didişiyorduk daha da fena oldu...zorr..
.
teşekkürler.hadı gözün aydın her ıkı konudada.
hahhayni ece yemiycem diyor hatın basında gelip dikilince onu yemee goturcek anlıyor yemiycemm yemek yemiycemm ilk kasık kabus sonrası bes dk surmuyor allahtann
ehee bende banyodan sonra kremlenirim hemen yanımda dikiliyor eline degidiriyorum minik kirem kendine suruyor arada benim bacagma suruyor serseri bunlar yaaa
ece ninde boy 94 kilo 14,8 15 arası inip çikiyor bez durumuna gore:)
istanbulda kalacakmısın ? bayram donusu buralardamısın sen geliyorsun ben gidiyorum bayramda yokum kalıyorsan duzgundce biryerde bir gun bulussak:))) anlarsın ya duzgunce biryerde:))
çogunuz epeydir yazıyordunuzda çok yaramaz oldu zaptetemiyoruz vs diye ben bizimki uslu aman dilimi isirayım diyordum buraya kadarmıs:))
hatunun benzetmesni anlatayım karsı komsusu nun kizi varmıs ece ile tam aynı yaslarda ay ece çok uslu esra abla diyordu komsunun kızını gormen gerek neler yapıyor vs bugun dedi hatun da ece karsı komsunun kizi gibi oludn yani artık o masumuysal halinden eser kalmadı:)) aha dedim oderece diyorsun yani:)
kiza tum gun vurup duruyor kollarına
bugun avm ye gittik asansorden indik 5 yaslarında falan bir kiz atıldı asansore binmeye inerken ece nin kol hizasina gelme gafletinde bulundu agzını kızın bir buzusledi ece kiz vurdu bana diye diye bir hal oldu hemen uzaklastık:))
sonra yan pusette oturup sekerini yiyen çocugn seker torbasını çekistirdi allahtan alamadı yada yerlere dokemedi diyim:) bir an durmuyor evde bebek koltugunu ters cevirip ustune tirmanıyor dusersin ece bbak aglarsın diyorumh ani boyle dusersin diyip sonra dusunce yaa bak dinlemedin dusytun vs denir ya çocklara dusersin diyorum iki saniye sonra yere dusmus gibi yatıyor bakk dustum yaaaaa diyor birde ustunea alay eder gibi suratında hep muzur bir gulumseme abisinin iki yas hali gibi degil bu uysal diyordum tam oldu tatil oncesi harika oldu bu asırı yaramaz haller karalar bagladık simdiden nasıl base decegiz tatilde diye
aksam ibo geliyor diyorum ibo formunda bugun yine yemek yiyelim kalk dısarı atalım kendimizi biraz daha oyalanıyor evde ntepemize çikiyor yoksa
haa birde avm de yine magazadayım 8 y aslarında bir erkek çocguk baası ile konusuyor bu arkadan gitmis çocgun kolunu sıkıyor etini çekistirmek nasıl ama çocukta donup birsey demiyor gel buraya diye ayırdık hemen
sonrayemek salonunda oturuyoruz arka masada bir delikanlı oturmus yemegini yemis bakınıyor gitti yanina sirin sirin once çocugua sirnastı oda bunu sevdi sonraadamın sandalyesinin arkasına geçti pat pat sirtina vuruyor yapma etme hemen kalktık tabi dadandı cunku kabus gibi yaaab unlar sadece bu aksam kısacık bir iki saatte yasananlar gerisi hayal gucunuze kalmıs
ama laflar cene o kadar tatliiiki eski bbir cantam vardı ihtyiacı olanlara verirm diye çikardım baktım eline aldı gordu benim diye içine oyuncakları dolduruyor koluna takip geziyor ona verdim oynasın madem diye
ojelerime bakıp benim yok benim yok diyor dudakları buzerek:))
geçen gun çorba yapmıs babannesi dedim bakiyim diyebilcekmi arıycaz simdi babanneyi babanne çorba çok guzel olmus eline saglık dyeceksin dedim tek tek soyledim ama nasıl agzıma bakıyor ezrebrelemye çalısır gibi :) ve soyledi inanamadım babanneside anladı anlarmı dedim ama anladı allahtan:) malum herkes dilinden anlamıyo r ler y olarak çıkıyor oyle tatiliki tabi bu hal bayılıyoruz
bu arada ilk denize gittiğimizde nehir simitle yüzmüyodu şimdi baya sevmeye başladı. ve gitmek istediği yöne ayaklarını hareket ettirerek ulaşıyo
ama pazar günü çok kötü bi şey oldu yaa akşam üzeri gittik yüzmeye çok dalga vardı nehiri soktuk ama dalgalar yüzüne geliyo diye çıkardık kumla oynuyordu plajda her tarafı kum olunca bi denize sokup getiriyim dedim eşim yüzüyodu yanımda bir kız arkadaş vardı onunla ilerledik düşersem beni tut dedim birden çok büyük bir dalga geldi biz hepimiz yuvarlandık suyun içine nehiri tutuyorum ama ayağa kalkamadım biraz su yuttu nehir ama o an aklım çıktı ya hadi 3 4 saniyede bi şey olmaz ama korkarsa (nehirin ağlarken veya canı yandığında bir katılması var donup kalıyo en çok ondan korkuyorum) bi daha giremesse diyede korktum o sırada arkadaşın eşi gelmiş yanımıza bana diyoki sen bıraksan ben nehiri çekip alıcam suyun içinden ama sen öyle sıkı tutmuşsunki alamadım dedi.Allahtan ucuz atlattık biraz su yuttu ama öyle çok ağlaması falan olmadı 1 saat sonra hiç bi şey olmamış gibi yine girdi denize:)
esra bayramda nerdesin Antalyaya gelicem diyodun gerçi bende bursaya gidiyorum ama siz uzun kalırsanız belki bu sefer görüşebiliriz
bu arada ilk denize gittiğimizde nehir simitle yüzmüyodu şimdi baya sevmeye başladı. ve gitmek istediği yöne ayaklarını hareket ettirerek ulaşıyo
ama pazar günü çok kötü bi şey oldu yaa akşam üzeri gittik yüzmeye çok dalga vardı nehiri soktuk ama dalgalar yüzüne geliyo diye çıkardık kumla oynuyordu plajda her tarafı kum olunca bi denize sokup getiriyim dedim eşim yüzüyodu yanımda bir kız arkadaş vardı onunla ilerledik düşersem beni tut ondan korkuyorum) bi daha giremesse diyede korktum o sırada arkadaşın eşi gelmiş yanımıza bana diyoki sen bıraksan ben nehiri çekip alıcam suyun içinden ama sen öyle sıkı tutmuşsunki alamadım dedi.Allahtan ucuz atlattık biraz su yuttu ama öyle çok ağlaması falan olmadı 1 saat sonra hiç bi şey olmamış gibi yine girdi denize:)