- 3 Ekim 2009
- 2.266
- 9
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Annenanne ve babaanne ve kreş daha iyi çocuk bakımı için aslında, hayırlısı olsun...Buket,
Rüzgar'ın yemekle ilgili bir sıkıntısı pek fazla olmadı. Amaaa hiçbir zaman da iştahla isteyerek yemek yiyen bir çocuk olmadı. Hep üç kaşıktan sonra reddeder yemeği. Ya tadını sevmez ya oyuna dönmek ister. Bebekliğinden beri ne yazık ki, hep oyalayarak ya da TV karşısında (ki ben de karşı idim ama insana tükürdüğünü yalatıyor bu veletler) oyalayarak tabağını kolayca bitirtiyoruz. Bu duruma çok alıştı. Düzelir bir gün diye endişe etmiyorum.
Ben çocuk büyütürken bir şeyi çok iyi anladım. Kesinlikle kasmanın bir anlamı yok. Biraz relax olup işi oluruna bırakmak gerekiyor. Kriz anlarında her yol mübah diye düşünüyorum. Bebekken "sakın kucağına almaaa ha alışır sonra baş edemezsin" lerle başladık bu yola hepimiz. Yeri geldi battaniyeyle de salladım, birlikte aynı yatakta da haftalarca yattık, yemeğini TV karşısında da yedirdim. "Ay çok büyüdü memeden kesemezsin ilerde yol yakınken kes" diyenlere de kulaklarımı tıkadım. Hiçbirine de alışmadı. Kriz yaratıp hem çocuğu hem kendimi de germektense, biraz daha rahat olmak gerekiyor galiba.
Yani diyeceğim o ki, nacizane düşüncem bırak nasıl istiyorsa öyle yemek yedir. Önemli olan yemesi değil mi. Elbet bir gün normale dönecektir.
Anne olduktan sonra bu cümleleri kuruyorum. Önceden olsa muhtemelen şöyle derdim: Aç kalınca kendisi gelir yer zaten, aman zorlamayın çocukları bıdı bıdı...Şimdi anladım ki iş öyle değil. Bazı çocuklar hakkaten yemeği sevmiyor. Ama bir şekilde iyi beslenmek adına birşeyleri kaçırmamak gerekir. Benim çocuğum 1 yumurta yer ama seninki çeyrek yer onun bünyesine o kadarı yeterlidir, olabilir. Ama mutlaka yemelidir değil mi.
Not: Bu yazımdan saldım çayıra mevlam gayıra yapıyorum anlaşılmasın, doğru olduğuna inandığım şeyleri fazla kasmadan uyguluyorum elbette ama kriz anları yaratmaktansa, işi çoğu zaman oluruna bırakıyorum demek istedim.
Ahh Evrim olsa neler neler anlatır şimdi.
+1 gündüzleri mutlaka ayakta sallıyoruz. Gece karanlık olunca yanına yatıyorum uyuyor bir süre sonra...Bu arada hala ayağında sallayan varmı??? Ben Nehiri hala ayağımda sallayarak uyutuyorum.dana gibi oldu bacağma sığmıyo ama hala sallanmak istiyo
dün doktora gittik. benim kistler bitmiş. hamdolsun...
yiğiti gelişim doktoruna götürdük. daha önce götürmüştük birine beğenmemiştik. bu defa değiştirmek istediğimizi söyledik. gelişim testi yaptı. diğeri neden bera testi istedi diye şaşırdı. duymasında problem yok ve alıcı dili çok iyi nörolojiye de gerek yok ilginç dedi. yiğit kadının her söylediğini yaptı. kadının söylediklerine gelince:
-dilde kıvaklık yok dedi. dilini çıkartıyor ama dümdüz. yukarı aşağı sağa sola çıkartmıyor. onu kazandıracak sesler öğreteceğiz. birkaç örnek gösterdi. çikolata sürün ağzının etrafana onu yalasın öğrensin dedi. ya da damağına lokun sürün onu yalasın filan dedi.
-eveeet, hayııır gibi hareketler hani baş sallayarak. ya da omuz kaldırarak. onları öğretin gelişimi için iyi olur dedi.
-sabırsız bir çocuk. dikkatini uzun süre birşeye tutmaya çalışın dedi. zeka oyunları. kart oyunları. hadi kedi olan kartları topluyoruz. temiz kedi olan kartı bul gibi. oturup onunla sürekli oynayın dedi. bi kitaptan fotokopi çektirdi oynayabileceğimiz oyunları.
-iyi bişi yaptığı zaman ödüllendirin. ama rüşvetçliğie alışmaması için o davranışı öğrendikten sonra rüşveti kademeli olarak kaldırın dedi.
-kendisini yapabildiği bişiyi siz yapmayın. kendisinin yapması için teşvik edin ve gerekirse birazcık yardım edin dedi.
-anne de baba de diye sakın uğraşmayın, baskı yapmayın dedi.
aklımda kalanlar bunlar. yavaştan başladık bakalım uygulamalara.
fatmacım hayırlısı oldun kardeşin için çok sevindim.ayrıca anneninde sizinle olması süper birşey.bak herşey yavaş yavaş oturuyor.seninde kistler geçmiş.
arkadaşlar dualarınıza ihtiyacım var. bu cuma ünv sonuçları açıklanıyor. erkek kardeşim sonuç bekliyor. hayırlısıyla bir yere yerleşir inşallah. en çok kendisi için istiyorum tabi gitsin okusun. hem giderse annem de yiğite bakmaya gelebilecek. diğer annemle dönüşümlü yapacaklar bu sene. ama herşey cuma günki sonuçlara bağlı...
şükürler olsun kardeşim yerleşti. üzerimizden büyük bir yük kalktı sanki. inşallah hakkında en hayırlısı olmuştur. ve deeee annem büyük ihtimal bizimle olacak :)
fatmacım dun acıklanmıs galia unv sonuçları nedir durum umarım dliedigin gibi kazanmıstır kardesin
Hayırlı olsun Fatma, nereyi kazandı kardeşin?
Annenin seninle kalacak olması da süper bir haber çok sevindim.
Doğum gününüz kutlu olsunMERHABA KIZLARRRR
ŞÖYLE HOP DİYE HAVADAN DÜŞMÜŞ GİBİN OLDU AMA Bİ ARA BURDA YAZMIŞTIMDA SONRADAN GELDİĞİM İÇİN MİDİR NEDİR PEK SOHBETE ALINMADIM NEYSEEEEE
BUGÜN KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ ÇOK MUTLUYUM
İYİ Kİ DOĞDUN AZRAM İYİKİ VARSIN RABBİMİN en güzel hediyesisin bize çok şükür.23/08/2009 muhteşem günnnnnn
özlemm hoş geldin valla yazını bir solukta okudum özlemişim kimse yazmasada sen yaz yinede biz dinleriz:))))))
aayy işsiz kalmak ne güzel bi duygu bu aralar bende çalışmayı hiç istiyorum sanki kızımın bütün çocukluğunu güzel anlarını kaçırıyomuşum gibi geliyo
özlem face e özde için 19 kilo yazmışsın anamm şaşırdım valla ben nehire tombiş derdim bizimki zayıf kalmış özdenin yanında bulamaç kıymalı çorba en çok kilo yapan şeyler heralde bide cicibebe nehire o da çok kilo yaptı şimdi hiç vermiyorum finger verdim bi ara cicibebenin yerine sonra tamamen bıraktım
Özdeye çok geçmiş olsun ay o aftlara ben tahamül edemiyorum küçücük çocuk nasıl dayanır canım ya
teşekkür ederim arkadaşlar. bartını kazandı işletme bölümünü. aslında kütahyaya da yetiyordu puanı ama biraz evden çıksın hayatı öğrensin istedik. hayırlısı olur inşallah. annemle kayınvalidem ikişer ay dönüşümlü bakacaklar sanırım yiğite. yani ben öyle istiyorum gibi. o konuda da hayırlısı...
hoşgeldin özlem. ne güzel anlatmışsın. biz de daha çoğunlukla bebek havasındayız merak etme yalnız değilsin. danino, cici bebe, kaşık maması.. zeytin peynirle arası pek yok. yemekleri de çok seçiyor. deniz olduğu için çok şanslısınız. ne güzel yüzer eğlenirsiniz anne kız beraber. eş ile aynı ortamda hiç çalışmadım bi ara istedim doğrusu ama herkesten duyduğum iyi olmadığı...
MERHABA KIZLARRRR
ŞÖYLE HOP DİYE HAVADAN DÜŞMÜŞ GİBİN OLDU AMA Bİ ARA BURDA YAZMIŞTIMDA SONRADAN GELDİĞİM İÇİN MİDİR NEDİR PEK SOHBETE ALINMADIM NEYSEEEEE
İYİ Kİ DOĞDUN AZRAM İYİKİ VARSIN RABBİMİN en güzel hediyesisin bize çok şükür.23/08/2009 muhteşem günnnnnn
özlemm hoş geldin valla yazını bir solukta okudum özlemişim kimse yazmasada sen yaz yinede biz dinleriz:))))))
aayy işsiz kalmak ne güzel bi duygu bu aralar bende çalışmayı hiç istiyorum sanki kızımın bütün çocukluğunu güzel anlarını kaçırıyomuşum gibi geliyo
özlem face e özde için 19 kilo yazmışsın anamm şaşırdım valla ben nehire tombiş derdim bizimki zayıf kalmış özdenin yanında bulamaç kıymalı çorba en çok kilo yapan şeyler heralde bide cicibebe nehire o da çok kilo yaptı şimdi hiç vermiyorum finger verdim bi ara cicibebenin yerine sonra tamamen bıraktım
Özdeye çok geçmiş olsun ay o aftlara ben tahamül edemiyorum küçücük çocuk nasıl dayanır canım ya
Doğum gününüz kutlu olsun
Yok canım, bu ara sohpet falan nadir oluyor burda, pek aktif değil topik ondan öyle olmuştur.
Evet çalışmak gerçekten en güzel zamanları kaçırma hissini de beraberinde getiriyor haklısın..
Senin iş durumu ne oldu en son, hayırlısı olur sizler için inşallah...
Özlem artık çalışmadığına göre daha sık katıl aramıza seni ve simgeli mesajlarını özlemişiz gerçekten...
Daha çok özlediklerim var ama....UZuuuuun zamandır gelmiyorlar buralara....
Önceden herkes toplanırdı topik sinerjisi bile olurdu, oturduğumuz yerden neler neler yapardık...:)
İnşallah gene eski günlere döner, benim için çok faydalı ve eğlenceli oluyor burdaki paylaşımlar.
Hatta hiç tanışamadığım burdaki arkadaşları rüyamda görüp onlarla ve tatlı çocuklarıyla maceralar yaşıyorum kendi hayal dünyamda...
Çok normal değilim ama ne yapayım ben böyleyim
Maşallah Özde ye annesi 4 yaş kilosu, 3 yaş boyu aman Allah ım.
Benimkinde de Keçi inadı, Maymun iştahı var . Saldım çayıra allah kayıra....
hoş geldin birsen Doğum gününüz kutlu olsun bi ara baya kalabalıktı topik gözden kaçmış olabilir yazdıklarınMERHABA KIZLARRRR
Evet çalışmak gerçekten en güzel zamanları kaçırma hissini de beraberinde getiriyor haklısın..
Senin iş durumu ne oldu en son, hayırlısı olur sizler için inşallah...
Özlem artık çalışmadığına göre daha sık katıl aramıza seni ve simgeli mesajlarını özlemişiz gerçekten...
Daha çok özlediklerim var ama....UZuuuuun zamandır gelmiyorlar buralara....
QUOTE]
ben aynı yerimde devam edicem patron değişikliği oldu birde yeni personel gelicek
hayırlı olsun canım bizim küçük sıpa da eskişehir i kazandı maden mühendisliği sayesinde eskişehir i görebileceğimi umuyorum... Ben evde kalınca özde yi aldım annem tamamen yalnız kaldı büyük kardeşim askerde şırnak a düştü ( küçüğü ünv. kazandı annemle babam yalnız kaldılar yine... 2. baharlarını yşarlar artık...
yalnız olmadığım sevindim... böyle dha kolyıma geliyor şimdilik düğer türlü veriyorum tükürüyor falan sinirlerimi hoplatmaktns bebek modunda devam bir süre daha... eşinle ynı işyerinde çalışmayı hayal etmeyi bile deneme biz zaten didişiyorduk daha da fena oldu...zorr..
mutlu yıllar...
kendi kendime konuşamam ki ama :))) en azından okul çağına kadar çalışacağımı sanmıyorum tabii şartlara bağlı... Nehir kaç kilo canım? 4 yaş kilosu 3 yaş boyu var dedi doktor ve rejim falan demedi hiç fiziksel gelişimi iyi dedi bende bebekken tombişmişim ama sorun olmaz sanırım kiloları başına en azından hamile kalana kadar :))) cicibebe koyuyorum kahvatılarda danino arada meyveler çorbasına az ekmek içi sebze çorbası modundan geçtikte çorbasına et parçaları falan koyuyorum normal bizim yediğimiz çorbalardan veriyorum süt içmiyor bazen çorbalara süt koyuyorum öyle yani aşırı bir besleme şekli yok kuruyemiş seviyor falan filan ....
sen yazdıkça bizde yazarız özlemcim bak sen geldin topik canlandı:)
kardeşin için çok sevindim eskişehir çok güzeldir tam öğrenci şehri eşim eskişehirli gezmeye gidiyoruz oralara çok güzel butikler var bursada yaşarken bile eskişehirden alırdım tüm kıyafetlerimi o küçücük yerde aradığmı bulurdum hep
Nehir de 15 kilo boyunu ölçmedim bayadı drde zaten ölçemiyoruz nehirin dr fobisi var kapıdan girdiğmiz an çığlıkları basıyo