2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

fatmacım yanık tenlı hatun olmussun saclar falanda boyanmıs degısım ıyı gelmıs galıba. yiğitsiz bı tatılde dınlendırmıstır sızı hernekadar arada özlesenızd.şevval bensız anca 3-5 saat durur.neguzel 1 hafta kalabılmıs sensız

fatmacım
hepatit a ozel ası ilk dozu yapıldı ikinci dozu 6 ay sonra 2,5 yaslarında yapılacak

Hoşgeldim Fatma, ne güzel tatil yapmışsın,ohh ..Bronz ten de harika...
Ne güzel süt e köfte olayı da çok iyi olmuş yarasın kuzuya...

Ama artık çok rahatsız oluyorum bu durumdan ...
Böyle bir problemi olan ve çözüm bulan var mı ve sizler nasıl yemek yediriyorsunuz.

buketcim bu konuda berkeyle ilgili deneyimlerimi paylasayım konunun uzmanı olan biri olarak 11 yasında ve hala istahsiz hani buyuyunce elinden almang erekir istahi nasıl acılacak soylevleri olur ya buyukler tarafından ama yok yani hala yok bizde bir nebze diyim %10a rtmıstır kuçuk çocklugna gore
berkede tv pc karsısında ne soksan yer iki tabak bitirebilir ama yanlız asla yemezdi boyle kuçuk ece kadarken.
vbende konudan rahatsızdım ama dr a da sormustum sofraduzenini ogrenmesimi yoksa fiziksel olarak besin almasımı diye tabiki dedi adamda besin alması

yan iben saglıklı bir beden çocukluk çagındaki beslenmeden geçer fikrine kesinlikle inananlardanım o yuzden beslenme benim için çok onemli saglıklı bir vucut için omur boyu ama. yoksa bizimkide istahsızdı bak kocaman oldu lafları bana bos geliyor saglıklı olup olmadıgı insanın yaslandgında ortaya çıkıyor bence.

neyse yani yesin de nasıl yerse yesin modundayım
hiç sevmem mesela elined yiye yiey gezen çocukları titizimdir yerlere dokulsun vs istemem berke hiç geçzinmedi allahtan hos gezinip yese onada musade ederdim sanırım ama olmadımı olmuyor tv siz yemiyorsa hiç kendini hirpalama varsın boyle bir alıskanılgı olsun ama siz yerken yanınıza otursun tirtiklasın ece oyle mesela ayrı yediriyoruz rahatca biz yemek yiyelim diye bizle de mutlaka tırtıklıloyr ne yiyorsak ama ekstra olduu için yemis yememi gerilmiyouz

ablamın oglu 5 yasında aynı sekilde pc acılmadan yemek yemiyor yersede eziyet halinde ama pc basında çok guzel ablamda arada deniyor normale donsun adam gibi yesin masada diye ama yok kendini hirpaladıı sinirlendigi ile kalıyor :)
o yuzden kasma hiçç
yesin oyle yesin ya oylede yemese naparsın onu dusun

maalesef durum bızdede uzun zamandır böyle.hıcc sevmedıgım seydı tv karsısında yemek yemesı.ama maalesef orda yıyor anca.fakat sabah kahvaltılarını beraber yapınca azıcık ondan azıcık bundan yıyodu,ramazan geldı sabah kahvaltısı kaktı sevval yıne tv basına gectı.aksam yemeklerımız hepberaberken masada gecıyo.işte arada cok acıktıysa kendısı masaya oturup anne mama koy koy dıo ozamanlar yıyo onun dısında pepe veya kayyu ızlerken yıyoruz.ama zorlamıyuorum bıara ıstah sıfırdı resmen şu sıralar acıktıgında anne mama dıo yada karnı aç karnı dıo :)) ama şu bı gercekkı nekadar üstelersen ters tepıyo bunu anladım.

buketcim bu konuda berkeyle ilgili deneyimlerimi paylasayım konunun uzmanı olan biri olarak 11 yasında ve hala istahsiz hani buyuyunce elinden almang erekir istahi nasıl acılacak soylevleri olur ya buyukler tarafından ama yok yani hala yok bizde bir nebze diyim %10a rtmıstır kuçuk çocklugna gore
berkede tv pc karsısında ne soksan yer iki tabak bitirebilir ama yanlız asla yemezdi boyle kuçuk ece kadarken.
vbende konudan rahatsızdım ama dr a da sormustum sofraduzenini ogrenmesimi yoksa fiziksel olarak besin almasımı diye tabiki dedi adamda besin alması

yan iben saglıklı bir beden çocukluk çagındaki beslenmeden geçer fikrine kesinlikle inananlardanım o yuzden beslenme benim için çok onemli saglıklı bir vucut için omur boyu ama. yoksa bizimkide istahsızdı bak kocaman oldu lafları bana bos geliyor saglıklı olup olmadıgı insanın yaslandgında ortaya çıkıyor bence.

neyse yani yesin de nasıl yerse yesin modundayım
hiç sevmem mesela elined yiye yiey gezen çocukları titizimdir yerlere dokulsun vs istemem berke hiç geçzinmedi allahtan hos gezinip yese onada musade ederdim sanırım ama olmadımı olmuyor tv siz yemiyorsa hiç kendini hirpalama varsın boyle bir alıskanılgı olsun ama siz yerken yanınıza otursun tirtiklasın ece oyle mesela ayrı yediriyoruz rahatca biz yemek yiyelim diye bizle de mutlaka tırtıklıloyr ne yiyorsak ama ekstra olduu için yemis yememi gerilmiyouz

ablamın oglu 5 yasında aynı sekilde pc acılmadan yemek yemiyor yersede eziyet halinde ama pc basında çok guzel ablamda arada deniyor normale donsun adam gibi yesin masada diye ama yok kendini hirpaladıı sinirlendigi ile kalıyor :)
o yuzden kasma hiçç
yesin oyle yesin ya oylede yemese naparsın onu dusun

Çok teşekkürler cevaplar için...
Evet benim de evde sessiz bir ortamda, örtüyü serip yemek yedirme girişimlerim oldu ama yok, oturmuyor ki bir kere.
Mama sandalyesini hiiç istemiyor ayaklarını diretiyor falan.
Ağzına bir lokma koyuyorum artık ne zaman yutarsa diye bekliyorum veya yutmak istemezse çıkartıyor evin bir köşesinde buluyorum.
Ama sabah işe gideceğim diye koştururken ve akşam yordun argın gidince de bende hal kalmıyor onunla uğraşacak. ÇAbuk sinirleniyorum bu da çocukla ilişkime yansıyor falan.
Elif de sofrada ekmek, makarna ve pilavdan tırtıklar daima bir de salatalık hastası içindenseçip seçip yer.
onun dışında da karpuz varsa onu yer.
Ama hep de onlarla olmaz yani, içi rahat etmiyor insanın.
uzun süre aç kaldığı istemediği zamanlar oldu. Gidiyor ekmek sepetinden ekmek alıp yiyor. O da onu bir süre tok tutuyor. Yavan ekmek çok seviyor. poğaça, ekmek gibi şeylerin içinde peynir falan ağzına gelirse anında tükürüyor.Gıcık bir durum yani...
Ben doktora sormadım bu durumu ama senin yazdıkların içimi rahatlattı biraz açıkçası.
Yedirmesem hep makarna, pilav ekmek yese olmaz.
Sevmediği ama ona faydalı olacak şeyleri Tv karşısında yedirmek çok sinir bozucu ...
Büyüyecekler ama nasıl bakalım

Hoşgeldim Fatma, ne güzel tatil yapmışsın,ohh ..Bronz ten de harika...
Ne güzel süt e köfte olayı da çok iyi olmuş yarasın kuzuya...

Topikte okuyan arkadaşlar a bir uzmanlık zorum olacaktı.
Elif hiç bir zaman iştahlı bir çocuk olmadı ve hep yemekte problem yaşadık.
Gün içinde televizyon izlemiyor ama yemek zamanında televizyon açık olmazsa yemek yediremez hale geldik.
Tatilde iyiydi, dışarda etrafa bakarken falan da oyalanıp yiyor..

Evde Ya elinde çok ilgisini çekecek bir oyuncak olacak veya TV açılacak.
Ama artık çok rahatsız oluyorum bu durumdan ...
Böyle bir problemi olan ve çözüm bulan var mı ve sizler nasıl yemek yediriyorsunuz.
hoşbulduk buket.teşekkürler. iştah konusunda yiğitte hiçbir zaman iştahlı olmadı diyebilirim. çoğu zaman çok zorlandım. yemek seçer, canı istediği zaman o yemeği seviyorsa yer filan. ama tv ile pek alakamız yok bizim. annem biz tatildeyken balkona alıştırmış. balkondan dışarıyı izleyerek yedirmiş ama onun evi çevre yoluna bakıyor.acayip yani trafik. burda kendi evimde o şansım yok. tavana asılan salıncaklardan almıştık biz belki duymuşsundur. onda hem sallanıyor hem yiyor genelde. ama annemin sayesinde şu aralar sandalyede oyalayarak ya da kucağımda oturtarakta biraz yedirebiliyorum. yesin de nasıl yerse yesin diyorum napiyim...
fatmacım yanık tenlı hatun olmussun saclar falanda boyanmıs degısım ıyı gelmıs galıba. yiğitsiz bı tatılde dınlendırmıstır sızı hernekadar arada özlesenızd.şevval bensız anca 3-5 saat durur.neguzel 1 hafta kalabılmıs sensız
:) saol tubacım. değişim iyi geldi tabi. zor bir yıldı biliyorsun bizim için. yiğit durmaz diyordum ama durmuş. ya da annem bana öyle söyledi bilmiyorum. kız kardeşimi benim yerime koymuş yiğit sanırsam. ona baya bağlanmış kuzucum.
fatmacım
hepatit a ozel ası ilk dozu yapıldı ikinci dozu 6 ay sonra 2,5 yaslarında yapılacak
tamam canım. yarın doktora randevu aldım bende. bakalım hem bi genel kontrol yapsın zaten gidecektik tatil dönüşü konuşma durumu için de.. hem aşısını yaptırırız. kendim için de randevu aldım kadın hastalıklarından. kistlere bakılacak bakalım. sancılar bitti inşallah kistler de bitmiştir.

arkadaşlar dualarınıza ihtiyacım var. bu cuma ünv sonuçları açıklanıyor. erkek kardeşim sonuç bekliyor. hayırlısıyla bir yere yerleşir inşallah. en çok kendisi için istiyorum tabi gitsin okusun. hem giderse annem de yiğite bakmaya gelebilecek. diğer annemle dönüşümlü yapacaklar bu sene. ama herşey cuma günki sonuçlara bağlı...

Fatma hoş geldin hayırlısı olsun kardeşin için inşallah iyi bir yere yerleşir annen gelince sende rahatlarsın biraz

slmm kızlarr
primanın yarışmasına katıldık
bizi desteklerseniz seviniriz :))
Prima Yıldızını Arıyor
sitesine girip ''medaa'' diye aratırıp oylarınızı verebilirsiniz :))

Ayça merhaba nasılsın bakıcı işine çok üzüldüm ne yaptın şu an halledebildinmi? Annenmi bakıyo hala Rüzgara

Annem hala bizde. Sanırım bayrama kadar kalacak, sonra babaanneyi getirtcez, kreşe haftada 3 yarım günle başlatmayı düşünüyorum. İşler yolunda giderse kreşe tam gün devam eder, cumartesi günü için de eşimle nöbetleşe cumartesi çalışmayıp yerine pazar çalışarak şirketlerimizden izin alacağız.

Buket,
Rüzgar'ın yemekle ilgili bir sıkıntısı pek fazla olmadı. Amaaa hiçbir zaman da iştahla isteyerek yemek yiyen bir çocuk olmadı. Hep üç kaşıktan sonra reddeder yemeği. Ya tadını sevmez ya oyuna dönmek ister. Bebekliğinden beri ne yazık ki, hep oyalayarak ya da TV karşısında (ki ben de karşı idim ama insana tükürdüğünü yalatıyor bu veletler) oyalayarak tabağını kolayca bitirtiyoruz. Bu duruma çok alıştı. Düzelir bir gün diye endişe etmiyorum.

Ben çocuk büyütürken bir şeyi çok iyi anladım. Kesinlikle kasmanın bir anlamı yok. Biraz relax olup işi oluruna bırakmak gerekiyor. Kriz anlarında her yol mübah diye düşünüyorum. Bebekken "sakın kucağına almaaa ha alışır sonra baş edemezsin" lerle başladık bu yola hepimiz. Yeri geldi battaniyeyle de salladım, birlikte aynı yatakta da haftalarca yattık, yemeğini TV karşısında da yedirdim. "Ay çok büyüdü memeden kesemezsin ilerde yol yakınken kes" diyenlere de kulaklarımı tıkadım. Hiçbirine de alışmadı. Kriz yaratıp hem çocuğu hem kendimi de germektense, biraz daha rahat olmak gerekiyor galiba.

Yani diyeceğim o ki, nacizane düşüncem bırak nasıl istiyorsa öyle yemek yedir. Önemli olan yemesi değil mi. Elbet bir gün normale dönecektir.

Anne olduktan sonra bu cümleleri kuruyorum. Önceden olsa muhtemelen şöyle derdim: Aç kalınca kendisi gelir yer zaten, aman zorlamayın çocukları bıdı bıdı...Şimdi anladım ki iş öyle değil. Bazı çocuklar hakkaten yemeği sevmiyor. Ama bir şekilde iyi beslenmek adına birşeyleri kaçırmamak gerekir. Benim çocuğum 1 yumurta yer ama seninki çeyrek yer onun bünyesine o kadarı yeterlidir, olabilir. Ama mutlaka yemelidir değil mi.

Not: Bu yazımdan saldım çayıra mevlam gayıra yapıyorum anlaşılmasın, doğru olduğuna inandığım şeyleri fazla kasmadan uyguluyorum elbette ama kriz anları yaratmaktansa, işi çoğu zaman oluruna bırakıyorum demek istedim.

Ahh Evrim olsa neler neler anlatır şimdi.

ayça yemek konusu hariç bende senin gibi davranıyorum.kriz anı yaratmamak için ne mübahsa onu yapıyorum. Yemek konusunda yemesse biraz sabrediyorum zorlamıyorum bir kaç saat sonra tekrar deniyorum aç kalınca yer düşüncesi ile bazen yiyor bazen yemiyor yemesse önemli olan tok durması diyerek onun sevdiği şeyleri veriyorum mesala patates kızartması muzlu puding gibi ne olursa

ayça cumartesi devam eden kreşler yokmu niye böyle bir karar aldınız.Alışma zamanları içinmi süreklimi böyle devam edecek.

Bu arada hala ayağında sallayan varmı??? Ben Nehiri hala ayağımda sallayarak uyutuyorum.dana gibi oldu bacağma sığmıyo ama hala sallanmak istiyo

Bu arada hala ayağında sallayan varmı??? Ben Nehiri hala ayağımda sallayarak uyutuyorum.dana gibi oldu bacağma sığmıyo ama hala sallanmak istiyo

Hehe cvp veriyorum. Rüzgar Bey 2 yaşından sonra ayakta sallanmaya alıştı. NAsıl ama?? Gündüz annem pışpış yapıp uyutuyor.

Ben memeden keserken mecburen gece uykusunda ayağa alıştırdım. ŞAka gibi oldu. Bir süre geçsin vazgeçiririm ben onu.

Cumartesi alan kreş varsa da ben denk gelmedim. Baktıklarımın, aradıklarımın hiçbiri cumartesi almıyor Seda. Evet alışması için böyle düşünüyorum.

Son düzenleme:
aycaa yazına her harfine katılıyorum bende bu tarz yorumlar yaptım zaten fatma ya. kesinlkle oyle dusunuyorum hiç kasmaya gerek yok

yillarca arkadaslarım falan yatagına alma alısırh er gece gelir sonra vs dediler arkadaslarım yine yataga almamak için kirk takla attılar her gece onun od asında yanında uyumasını beklediler yeterki yatag gelmesin diye hepsi uykusundan oldu benb erkeyide aldım hep sonra çesitli oyunlar kurallar bir hafta gelmezsen sinemaya on gun gelmezsen suraya buraya goturcem diye oduller koyarak kestim bu isi zamanı geldiginde kocaman adam oldugunda bebekken varsın sarılsın anne baba kokusuyla uyusun dedim zamanı gelince hersey oluyor sonuçta tadını çıkarmak gerek yasarken o anları nasıl keseceğim derdine dusmemek gerek bir gun kesilecek zaten

ece yi birkaç ay evel sanırım kıs sonu idi ayakta sallamayı kestik yatagına koyup yanındaki sandalyede oturarak el tutarak uyuttukt sonra elim agrıdı diyerek el vermeyide kestim uf olud elim falan dedik inandı hemen garibim :) el tutunca iki saat el mincikleamaktan uykuya geçemiyordu çunku derken emzigide braktık sonra bir aydır falan yanında oturmayıda bir sekil kestim. altını degistirioyrum sen yat gozlerini kapat diyip yatagına koyuoyurm elimi yikayıp gelicem bende diyorum mamam mamam diyor gozelri kapalı olarak :) ve o arada etrafı topluoyrum evde sessizlik hakim ama kapısı acık çunku gelicem havası varya :) on dk içinde bakıyorum uyumus kapıyı kapatıyorum. ben bunu bir aydır falan yapıordum hatunda gunduzleri yapmaya basladı 1 hafta falan oldu artık kend yatagına kondumu uyuyor diyebilirm sanırım alaha sukur

Hehe cvp veriyorum. Rüzgar Bey 2 yaşından sonra ayakta sallanmaya alıştı. NAsıl ama?? Gündüz annem pışpış yapıp uyutuyor.

Ben memeden keserken mecburen gece uykusunda ayağa alıştırdım. ŞAka gibi oldu. Bir süre geçsin vazgeçiririm ben onu.

Cumartesi alan kreş varsa da ben denk gelmedim. Baktıklarımın, aradıklarımın hiçbiri cumartesi almıyor Seda. Evet alışması için böyle düşünüyorum.

ama memeden vazgeçrken baska seye baglaman çok normal aycacım olsun ondanad vazgeçer birs ekil ayakta sallamak bana çok zor gelmiyordu yatagında o yatarken yanında oturmak bana zorg elmisti ayagı bırakmasammı falan diyordum ama artık çok agır 15 ikilo iboda boyun fitifi var adam benim ayagımdan aksam onu alıp yataga tasıyordu agır diye bunu kestik bir an evel.

odada yanında oturmak ise daha zor karanlık çunku uykum geliyor otur otur bos bos oyle karanlıkta: ) simdi odadan çıkıyorum oh dunya varmıs dedim o arada etrafı topluyorum ece uyuor kapısını çekip keyfime bakıyorum

iki gundur rica ekini eklemeyi ogretiyorum ece ye ve hemen kaptı umdugudan kolay old u

simdi bugun mesela kayemm verrr diye bagrınıyor aklına geliyor cilveli bir sekilde veyiymisinnn diyor :))
hemen hatırlıyor yakında verrr diye bagırmayı keser sanıyorum çunku çok yeni ve çok çabuk alıstı. anne gell buyaya otuyy diyordu geliymisinnn diyor simdi :))

Buket,
Rüzgar'ın yemekle ilgili bir sıkıntısı pek fazla olmadı. Amaaa hiçbir zaman da iştahla isteyerek yemek yiyen bir çocuk olmadı. Hep üç kaşıktan sonra reddeder yemeği. Ya tadını sevmez ya oyuna dönmek ister. Bebekliğinden beri ne yazık ki, hep oyalayarak ya da TV karşısında (ki ben de karşı idim ama insana tükürdüğünü yalatıyor bu veletler) oyalayarak tabağını kolayca bitirtiyoruz. Bu duruma çok alıştı. Düzelir bir gün diye endişe etmiyorum.

Ben çocuk büyütürken bir şeyi çok iyi anladım. Kesinlikle kasmanın bir anlamı yok. Biraz relax olup işi oluruna bırakmak gerekiyor. Kriz anlarında her yol mübah diye düşünüyorum. Bebekken "sakın kucağına almaaa ha alışır sonra baş edemezsin" lerle başladık bu yola hepimiz. Yeri geldi battaniyeyle de salladım, birlikte aynı yatakta da haftalarca yattık, yemeğini TV karşısında da yedirdim. "Ay çok büyüdü memeden kesemezsin ilerde yol yakınken kes" diyenlere de kulaklarımı tıkadım. Hiçbirine de alışmadı. Kriz yaratıp hem çocuğu hem kendimi de germektense, biraz daha rahat olmak gerekiyor galiba.

Yani diyeceğim o ki, nacizane düşüncem bırak nasıl istiyorsa öyle yemek yedir. Önemli olan yemesi değil mi. Elbet bir gün normale dönecektir.

Anne olduktan sonra bu cümleleri kuruyorum. Önceden olsa muhtemelen şöyle derdim: Aç kalınca kendisi gelir yer zaten, aman zorlamayın çocukları bıdı bıdı...Şimdi anladım ki iş öyle değil. Bazı çocuklar hakkaten yemeği sevmiyor. Ama bir şekilde iyi beslenmek adına birşeyleri kaçırmamak gerekir. Benim çocuğum 1 yumurta yer ama seninki çeyrek yer onun bünyesine o kadarı yeterlidir, olabilir. Ama mutlaka yemelidir değil mi.

Not: Bu yazımdan saldım çayıra mevlam gayıra yapıyorum anlaşılmasın, doğru olduğuna inandığım şeyleri fazla kasmadan uyguluyorum elbette ama kriz anları yaratmaktansa, işi çoğu zaman oluruna bırakıyorum demek istedim.

Ahh Evrim olsa neler neler anlatır şimdi.
bende katılıyorum söylediklerine. ama uygulayabiliyor muyum dersen pek sayılmaz. eskiye göre birazcık olsa da iyiyim ama...
Fatma hoşgeldin.
hoşbulduk.
ben de hala sallıyorum.
iki gundur rica ekini eklemeyi ogretiyorum ece ye ve hemen kaptı umdugudan kolay old u

simdi bugun mesela kayemm verrr diye bagrınıyor aklına geliyor cilveli bir sekilde veyiymisinnn diyor :))
hemen hatırlıyor yakında verrr diye bagırmayı keser sanıyorum çunku çok yeni ve çok çabuk alıstı. anne gell buyaya otuyy diyordu geliymisinnn diyor simdi :))
ya maşallah bayılıyorum eceye.. ne güzel olur veyiymisinnn :)

dün doktora gittik. benim kistler bitmiş. hamdolsun...
yiğiti gelişim doktoruna götürdük. daha önce götürmüştük birine beğenmemiştik. bu defa değiştirmek istediğimizi söyledik. gelişim testi yaptı. diğeri neden bera testi istedi diye şaşırdı. duymasında problem yok ve alıcı dili çok iyi nörolojiye de gerek yok ilginç dedi. yiğit kadının her söylediğini yaptı. kadının söylediklerine gelince:
-dilde kıvaklık yok dedi. dilini çıkartıyor ama dümdüz. yukarı aşağı sağa sola çıkartmıyor. onu kazandıracak sesler öğreteceğiz. birkaç örnek gösterdi. çikolata sürün ağzının etrafana onu yalasın öğrensin dedi. ya da damağına lokun sürün onu yalasın filan dedi.
-eveeet, hayııır gibi hareketler hani baş sallayarak. ya da omuz kaldırarak. onları öğretin gelişimi için iyi olur dedi.
-sabırsız bir çocuk. dikkatini uzun süre birşeye tutmaya çalışın dedi. zeka oyunları. kart oyunları. hadi kedi olan kartları topluyoruz. temiz kedi olan kartı bul gibi. oturup onunla sürekli oynayın dedi. bi kitaptan fotokopi çektirdi oynayabileceğimiz oyunları.
-iyi bişi yaptığı zaman ödüllendirin. ama rüşvetçliğie alışmaması için o davranışı öğrendikten sonra rüşveti kademeli olarak kaldırın dedi.
-kendisini yapabildiği bişiyi siz yapmayın. kendisinin yapması için teşvik edin ve gerekirse birazcık yardım edin dedi.
-anne de baba de diye sakın uğraşmayın, baskı yapmayın dedi.
aklımda kalanlar bunlar. yavaştan başladık bakalım uygulamalara.

X