2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evet canım daha yeni 1 yılım doldu ama sigortamı geç yaptılar çok alıştım geldiğimde yakın davrandı herkes burdakilerin hepsi benden büyük abi abla gibi oldular. bide şirketin kapatılması ayrı bir üzüntüydü bende o kadar insanın işsiz kalması falan kötü bi durum

ayy size bi şey söylicem lise hocamın 3 tana kızı vardı şimdi oğlu olmuş bir mutlu bir mutlu anlatam adına şiirler falan yazmış facete
kız erkek göreceli bi kavram işte

tost makinasına ihtiyacım var bim deki tost makinasından alsammı diye düşünüyorum fakirin 50 liraymış nasıl olur sizce?

agustos annelerımın ramazanı hayırlı olsun dıyerek ortadan bıyerden dalmak istiyorum :))
dogum gunun gelen ve kacırdıgım tuum bebeklerımızee nıce nıce yenı yaşlar mutlu yıllar diliyorum.2 yasına bastı sıpalarımız vakıt nası gectı hıc anlamadım.
daha dun gıbı hamıleleık gunlerımız ve aynı zamanda hep hayatımda varmıs gıbı guzel kızım...
kac ay oldu gıremedım topıge,hep aklımda ama bı turlu fırsat olmadı özellıkle yaz dolayısıyla.facede olmasa kımseden haberım olmıycak onada cepten girince pcyı rafa kalktı yaz geldı gelelı.
hazır kuzum uyurken yakın bır gecmıs yapıp nevar ne yok okumak istiyorum.
neler yaptı agustos kuzularımız meraktayım özellıkle tuvalete alışlan kımler var.bugun ıtıbarıyle basladık bızde,sonumuz hayır olsun inş.
Şevval gıbı meme tıryakısı kaldımı acaba,biz hala bırakamadık :KK43:( ramazandan sonra dusunuyorum bırakıcaz inş.
hala emen Rüzgarlar ve Afik kalmıstı yalnıs hatırlamıyorsam.meraktayım onlarda bıraktımı
Şevval acayıp bişe oldu,hergunumuz cok renklı cok guzel gecıyo.konusma atagı oldu resmen bu ay.azbucuk konusuyodu ama bu sıralar 3-4 kelıme yan yana cumleler kuruyo..hernekadar her cumlesını herkez anlamasada ben anlıyorum :))
cok numaracı,ve asırı bı sahıplenme huyu var.bilinçli veya bilinçsiz herseye "benım bu" dıo.sahıplenmedıgı pek bıse kalmadı :)) ben fazla uzattım,gecmıse dogru gıdıyım

fink tinkyy hoşgeldin senin konyaya gittiğinden haberim yoktu nerde diye aklıma takılmıştın bak önceliğin afikin ama burayıda boş bırakmıyosunn biraz gelmeyince merak ediliyosun:)))

bizde küçük taneli yiyecekleri çok seviyoruz ve bu yaz gününde malesef en sevdiğmiz yiyecek kuru fasulyee bizde ki adı bebek
bebek bebek diye bütün taneleri yiyiyor baya işe yaradı bu isim
cümleler bizdede var geçen gün annem ben kendimize terlik aldık nehir ''bende terlik istiyorum'' dedi şok oldum yaa bide ekleri falanda söylüyo de da gibi şaşırıp kalıyorum çiş konusu aynı yaza öğretiriz dedik ama malesef yaz bitiyo nehirde tık yok
nehir hala anneannesinde tavşanlarla keçilerle koyunlarla mutlu bizi unuttu bide bütün yazlıkçılar oraya kaçıyo parklar çocuk kaynıyo o yüzden biraz şanslı cumartesi kavuşma günümüz bakalımmm
neguzel yıyorsa. Şevval kuzuk tanelı hıc bıse sevmıyo bezelye nohut fasulye :KK43:(
bunlarda bizden face de olmayanlar için ozellikle

her foto bırbırınden güzel ama encok eteklı olana bayıldım,maşallah.Ecede bronz olmus,yakısmıs fıstıga.Şevvalı gören buneee kapkara dıo :))
afikin fotolarına bayıldım annesi.belliki tatiliniz dopdolu geçmiş

maşşallah eceye çınar sadece anee gitti .baba gitti mama (getircek gibi),anne gel ve yakın çevremdeki ehrkesin ismini söylüyor.daha konuşması çok fazla ilerlemedi.ama her dediğini anlayabiliyoruz tabiki.her istediğini söylüyor.
bende ecenin banyo sonrası fotolarına bayılıyorum 41 kere maşşallah.

tabiki en doğrusunu sen bilirsin ama ben çok yakındır diyorum rüzgarın alışması.çınar söylerken çok seviniyorum bir yandan anneeeeeee çişşş diyor bir yandan lazımlığına koşturuyor.
aaa neguzel siz alısmıssınız maşalaah.hemde gecede bırakmıssınız.Şevvalde cekıstırıp duruyodu bezını bı kac kez klozete oturtdum denk geldıyse yaptık yoksa sölemedı var dıe.herkez lazımlık al onla kolay alısır ılgısını ceker falan dedı.dun aldık bugun basladık,kakasını yaparken yakaladım gıttık yaptı tuvalete.bı kere cısını donuna 2 kerede tuvalete yaptı.bakalım nası geccek alıscakmı meraktayım
kütahyaya gelir gelmez yiğit kuzum hasta oldu :KK43: önce ishal ardından ateş. onlar azaldı derken de ne yerse istifra etti ama nasıl böyle fışkırarak. su bile içemedi kuzum :KK43: güya bir hafta erken geldim diye seviniyordum ama tamamı hastanelerde geçti. rabbim beterinden saklasın... burda da kadın doğuma gittim. kist varmış. ağrı yapar dedi. yazz hapına devam iki kutu. kontrolde olacakmışım. sonuçta ameliyattan döndün çok ağır ilaç aldın. vücut anca kendini topluyor dedi. bi de romatizma ihtimalim var bakalım mr çekindim sonuçları yarın alacağım.
sanada Yiğitede gecmıs olsun.hava degısımı felan carpmıstır belkı.Allahım cocukların hastalıgı cok kötü oluyo keske hasta olmasa kuzularımız
babababa dededede yeyeye te ve diyor bakalım yigit kuzu. dün burda bi cami var onun suyundan içirdik etki eder inşallah konuşmasına :) inanırım ben böyle şeylere. beklemedeyim.
baslamıs işte konusmaya,devamı gelır.ınş içirdiğiniz su şifalı gelır bende ınanarım böle seylere.yegenımde basmıyodu bebekken cuma namazı sonrası ılk cıkan kişiye yegenımın ayagındakı kurdelayı kestırdıler sonuc basmaya basladı :)) bazı seyler hurafe olsada cogu seyın dogruluk payı var kesınlıkle
3 seneden sonra ilk kez oruc tuttum evdeyken rahat geçiyor sanırım hiç susamadım ama arada hala ameliyatın etkileri lekelenme oluyor bilen arkadaslar yorum yaparmısınız tutmamalımıyım ??
Allah kabul etsın canım.daa sen ne amelıyatı oldun hıc haberım yok facede falan yazmadın galıba.cok gecmıs olsun önemlı bıse degıldır ıns
Bakıcımızla biraz sorunlar yaşadığımızı söylemiştim. Anlatayım biraz.
Fevri çıkışları var. Geçenlerde babaanne bizdeydi. Ayça balkon korkuluklarına oturtup orda yemek yediriyor dedi. Düşer korkuyorum uyar istersen dedi. Ertesi gün gayet şirin halimle, son derece kibarca uyardım. Amaaan kıyamet koptu. Ben orda yedirmiyorum anneannesi varken o tutuyordu ben öyle yediriyordum falan. İyi o zaman dedim, yedirmiyorsan sorun yok.

Tesadüf ertesi gün, parktaki kadınlar bana ya Ayça bakıcınız oğlana balkonda yemek yediriyor biz aşağıdan izliyoruz ödümüz kopuyor, dedi. Eee Şengül abla bak kadınlar da aynı şeyi söylüyorlar, dedim. Lafı döndürdü hemen, ben sizden daha iyi bakıyorum ona falan filan. Ben balkon korkuluğuna çıkarmanı istemiyorum, niye sinirleniyorsun ki, çocuğum bu benim, bişeyler söyleme hakkım olmalı değil mi, dedim. Bişey diyemedi.
Bu bir örnekti. Esranın durumuna döndüm. Ben iyi davrandıkça tepemize çıkıyor gibi hissediyorum.
Yine bir başka diyalog:
-Bakıcı: Ya ben evi boyattım ya, yarın parasını vermem gerekiyor. (Ayın 3�ü)
-Ben: Eee biliyosun ben maaşı 5�inde alıyorum, 6�sında seninkini veriyorum.
-O zaman siz verirsiniz boyacının parasını.
-Nasıl yani.
-Yarın işini bitirip gidecek, daha gelemez, siz daha sonra uğrar verirsiniz ona.
-Neyi kime verecem ya anlamadım ki. Ben boyacıyı tanımam etmem, niye ben veriyorum. (beynimde şimşekler çaktı ama sakin davrandım fazlasıyla)
-E söyledim ya, yarın vermem gerekiyor, sonraya kalırsa ben nasıl gidip vericem.
-Merak etme, o parasının peşine gelir alır sizden.

Banane senin boyacından, bana mı sordun, paranı ayarlamadıysan banane, isteme şekli çok çok kaba. Şöyle deseydi belki anlardım. Ya benim boyacıya para vermem gerekiyor ama paramı erkenden alma şansım var mıdır? Resmen emrivakiye getiriyor. Nasıl ama nasıl sinir oldum anlatamam, delirdim hatta. Parasını 1 gün geciktirmeyiz, az para almıyor, daha ne istiyor ki�

Başka bir diyalog:
-Bakıcı : Midem ağrıyor da, şirket doktoruna şu ilacı yazdırır mısın.
-Ben:Olur tabi.
İlacı yazdırdım doktora. Babaanne biz varız nasıl olsa diye buna 4 gün izin verdi. Bir daha 4 gün sonra geldi eve.
-Naptın dedim reçeteyi bırakmıştım aldın mı.
-Yok onun günü geçmiş. Bir iyilik istedik sizden.
-(o arada dışarıdayız, Rüzgar beni çekiştiriyor giderek uzaklaşıyoruz) E 4 gün yoktun ben ne yapayım
-Bir eczaneden alsaydınız ya.
Hiçbir şey demedim, zaten gözden kaybolduk Rüzgar�la. Gözlerim doldu, ben yavrumu kime emanet ediyorum diye ağlamaya başladım sokak ortasında. Yok ben bununla çalışamam dedim kendi kendime. Napalım diye düşünüyorum bir taraftan ağlıyorum.
Annemle konuştum. Rüzgar onu çok seviyor, koşup koşup sarılıyor, çok iyi yediriyor, ilgileniyor, ama çok inat, bildiğini okuyor, en ufacık bir şey söylenene tahammülü yok dedi. Sıkıntı kişiliğiyle ilgili, Bence Rüzgarla ilgili sorun yok daha iyisini bulursan Rüzgar�a iyi bakamaz belki iyi düşün dedi. Kafam çok karıştı.
Ertesi sabah kayınvalideme demiş ki : Akşam Ayça�ya söylediğim şeyden dolayı yüzü asıldı fark ettim. Yine de sabah bana gayet iyi davrandı hiç beklemiyordum. (Hatasını anlamış yani)
Bu ve buna benzer şeyler işte�
üzüldüm,inş sorunlar buyumeden hallolur ama bıraz patavatsız bı tıp galıba.hayırlısı olsun hakkınızda
‎2 sene önce bugün, 22:10'da Rabbim'in emaneti, bize en güzel hediyesi oğlumuz, herşeyimiz Yiğitimiz dünyaya geldi. Bugün o günü neşeyle kutluyoruz.. Rabbim uzun uzun, güzel, sağlıklı ömürler versin inşallah. Canım yavrum...
mutlu yıllar Yiğit kuşa
dun ece nin 2 yas kontrolu vardı
hepatit a asısı oldu ama saglık bakanlıgı asi takviminde yokmus ondan ozel sigortada karsılamadı ki anlamadım var olması gerek gibime geldi ama yokmus devletin odedigi hepatit b miydi bilen varmı ?

93 cm 14,600 gr olmus ece boy kilo orantılı fazla oldugu için diyete vs gerek yokdedi .
konusmalarını çok beendi sasırdı kurdgu cumleleri soyledik ki dr un yanındada yaptı su meshur birseyler azalınca bitiyor ve bittii demesini dr kesinlikle yetenekli 2 yas cumleleri degil bunlar çok iyi dedi ki ece bir iki ay eveline kaadr çok az konusuyordu hatta hatunun kızı erkenden konusmus diyordum ezgi ece kadarken nasıldı çok d aha fazal konusuyordu diyordu bir an da belki bir ayda bu ataga geçti bizimki .
su ara en favori lafi boyle uyuz simarık kız çocgu tiplemesi ile baaa naaa neeeeee diyorsuratını eksiterek gulmemek için kendimi zor tutuyorum
dun dr un sekreteri ece yi alalım erhan bey in yanına dedi ece orda oyun oynuyordu olmassss diye bagrındı hemen falan
ece herseye karsı :))))

ece ile ilgili saglık sorunlarımız yok allaha sukur istahsızlık yok vs hersey youlunda ama berkenin kemik olcm tekrarı yapıldı 6 ay evel dusuk çikmisdi -1,5 gibi su anda kalsiyumdan zengin besledigmiiz halde -1,8 olmus gerilik çocu k endokrinine gideceğiz endise içindeyim buyume cagı tam boy kilo guzel artmıs 6 ayda ama kemik yogunlgu dusuyor napıcaz bilmiyorum bitmiyor oglumun hastalıkları hep bir birine baglı yaa asıl hastalık hiperkalsiuri :KK43:(
maşallah kılo boy şahanee.bız 2 yaş kontrolune gıtmedık.kılosu 13 200 falan evde tartıyorum ama boyundan baberım yok valla.aslında gıtsek ıyı olur ama ramazanda eve habsettım kendımı :)) fazla hareket edınce veya dısarı cıkınca aşırı susamaktan korkuyorum :))
ayçacım bakıcı olayın beni üzdü açıkçası balkon demirinde çocukmu yedirilir inanmıyorum.

yiğitin ve nehirin doğum günleri kutlu olsun.bizde bu sene kendi aramızda kutladık.

esra dr kontrolüne gitmişsizniz maşşallah eceye çınarda 1 ay evvel 93 cm 14600 dü bu ay gitmedim artık.hepatit a özel aşı oluyor 6 ay ara ile 2 defa vuruluyor.biz geçen ay 2.sini vurulduk.devlet hepatit b yapıyor doğduğu günden itibaren.berke içinde çok üzüldüm.umaraım herşey yoluna girer.arabanızda hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın.nisan sonunda bizde aldık tabi paramız malesefki benzinliye yetti.inşallahtaksitlerini biraz azalttığımda bende dizel düşünüyorum.
ohh ohh maşallah bebıkerımız ne guzell kılo boy.nazar degmesın
topige eskisi gib giilmeme sebebi olarak zamansızlık yogunluk lafına asla gonlum inanmıyor
pc bozuk olurinternet arızalıdır vs tabiki onu anlarım ama onun haricinde isler guçler zamanım yok beni ikna etmyor

ilgi azalması çok dogru tabiki amabu da sitemle israrla zorla olacak birsey degil kimseyi zorlaburaya çagıramayazı sadece bende ozluyorum eski gunleri o du r yani
:KK17::KK17: ama gercekten zamansızlık benımkısı.Şevval asırı oyun manyagı,süreklı oyun oynamak istiyor kı yaz boyunca evde yoktum desem yerıdır.sabahın köründe denıze eve gel yemek yap ye,sonra dısarı uyamaya eve gerı gel.nerdeyse 1.5 ay böle gectı.ama eskı gunler daha guzeldı tabı.hala aklıma gelır arada ama mumkun degıl okadar sık gırmek.zaten Şevval pc yı acık görürse dırekt aklına pepee gelıyo.benı hayatta oturtmaz pc basına

pztesi günün çınarın doğum günü.nedense geçen seneki gibi bir hevesim yok.çok kalabalık olamadan aile arasında yapıcaz büyük ihtimal.
iyi dogdun Çınarr.mutlu yıllar
Nur buyutuun cocukları valla.maşalahh maşallahhh cok tatlılarr.nası gıdıyo 2 cocuklu gunler
bugun amiliyat sonrası patoloji sonuçlarım çıktı ve biyopside çikan cin 2 sonucucıkmadı dr da sasırdı siradan bir enfeksiyon yuzunden rahim agızı hure degisimi yasamıs yada biyopside alınan kadar miktar cin2 idi o kadarmıs yani resmen su an tertemizmis o kısım 6 aysonra smear tekrar edilecek saskınım aniden bir sevinc yasadım ben kaldımı nolcak rahimmi alıncak diye endise ederken allaha sukur
cok cok gecmıs olsun.
geçen sene bizde keltoş olmuştuk çok değişik oluyor..ama bir daha yaptırmaamm..

Ben de ilgi eksikliğinden burayı boşladığımızı düşünüyorum. İlk başta ben:) Sık sık okuyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum "bahanem" oluyor. Oysa istesem bir fırsatını yaratır yazarım... Özeleştiriydi:)
ilgi eksıklıgı guzel bı kelıme olmus ama Şevval artık buyudu ve eskısı gıbı degıl.daha cok bos vakıtlerımde onunla ılgılenıyorum.ama calıssam belkı gırmek daha kolay olurdu yada hep acık bı pc olsa.bızım pc acık olunca Sevval tepeseınden ınmıyo tuşlarını cıkarcak pepee ızlıcek vs.şuan uyudugu için girmiştim uyandı amcası aldı rahat rahat bı gecmıs de okudum :))
Esra, Wc alışkanlığını sormuşsun. Geçen iş çıkışı parka Rüzgar'ı almaya gittim, bakıcısı elime bir kavanoz tutuşturdu(sık sık bu kavanoza çişe tut diye), gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 1 hafta falan bezlemedi,gündüz uykusundan kuru kalkıyordu, sıcaklarda deneyeyim bakalım demiş. Arada kaza oluyordu ama birkaç gün öyle bezsiz günü geçirdiler. Ama kendi söylemiyor, sık sık çişe ve kakaya tuttuğu için yakalıyordu. Ama zorlamadı. İsteyerek oturuyordu.

Ben açıkçası çok istemedim. Çünkü daha konuşamıyor. Birazcık erken geldi bana. Kakasını falan adaptörle klozete yaptırıyordu, çişini de kavanoza:) Dün baktım bezlemiş yine. Ya diyor tam farkında değil Rüzgar, biraz daha bekleyelim. Eh dedim yani...

Sütten kestim bu arada. 2 hafta oldu. O kadar kolay oldu ki, ben bile şaşırdım. Artık akşam 10'da yatıp sabah 7'ye kadar deliksiz uyuyor. 2 yıl sonra bugünleri de göreceğim aklıma gelmezdi.

2 yaş krizleriyle boğuşmak ve bu sıcakta tatilsiz çalışıyor olmak dışında iyiyiz. Bakıcıyla sorunlar çıkmaya başladı. Bir ara anlatırım....
sende kestın yanı sütten bı ben bı GÜli kaldık ozaman.ramazandan saonra kesıcem inş ama nasıl bılmıyorum :KK43:(
konyadan geldim annemlerden sonra kendime geldim ve açtım sevgili KK mı..:)

bizden haberler çok şükür çok gzel sıkıntısıız bir tatil geçirdik.
afik kuzenleriyle resmen komando oldu atlıyor zıplıyor tırmanıyor tabi bu dediklerim ormanda piknikde bahçede ağaçda salıncakda falan. dönerli kaydırakdan tek başına kayıyor.
önceleri kayamıyordu hep düz olandan kayardı.

gelelim çiş mevzuuna,
2 gun sabah kakasını yaptıkdan sonra bezini çıkarıp çişin gelince bana söyle dedim.
ablamın ve abimin çoçuklarıda 3,5 4 yaşlarında onlar çişim geldi dedikçe alışır belki dedim ama afik henuz farkında değil
sanırım daha erken
anne çiş geldi diyor gidiyoruz bekliyorum bişey yok sonra çiş bittii diyor..
anladıkki henuz farkında değil.
ama bezine kakayapınca çiş yaptım diyor öyle işte
çiş eğitimi henuz beklemede.

konuşması çokşükür ilerledi 3yada 4 kelimelik cümleler kuruyor
bazen kelime aklına gelmiyor bekliyor falan
çok tatlı oldu.hala emiyor.
bayram sonrası bıraktırmayı düşünüyorum.
bizde arada denemeler yapmıstık ama bı sonuc alamadık ara verdık dün lazımlık aldım bugun bı gırışimde daha bulunduk.alışcak gıbı ama bakalım
topik bi ara yine vahim durumdayken sevgili sibelcim demiştiki,

vala bende evde olsam zor yazardım çünkü selin hep peşimde hep ilgi oyun istiyor gibibi... bişeyler söylemişti.
bilmem anlatabildimmi,
bende sabah 8 akşam 5 işde olsam gunduz tek işim pc başında olmak yada tlf bakmak olsa valla eskisinden daha çok yazardım
buytmek değil o kendikendinede buyur zaten.
ama ben iyi
ama evdeyim hava sıcak ikindi sonrası ilk işimiz dışarı çıkmak.

şahsen benim hayatımdaki önceliğim evlat yetiştirmek.
annesiyle bolbol vakit geçiren oyun oynayan ve mutlu olan bi evlat yetiştirmek istiyorum
bu sebepden benim bahnem evladım.
önceliğim tabiki Mehmet Akif.
eskisi gibi tabiki olamaz olmazda.
hamilelikdeki duygusallıgımız ve boş zamanımız yok yada bebekliklerindeki uslu puslu emzir uyut halleri yok.
neyhsem benim bahanemde bu..
aklımdan gecenlerı kelımye dökmüşsün canım.aynen benım mazeretımde kızım :)) işim bittiyse söz verdıgımız gıbı ya dısarı cıkıyoruz yada evde boya vs bırlıkle oynayabılecegımız aktıvıtelerı gerceklestırıyoruz
afikin tatilden bi kaç resimlerini ekliyorum..
topik accuk şenlensin..:KK64:
tatılınız guzel gecmıs galıba.Afık kocaman olmus maşallahh.inş busene yıne gelır görürüm sizi cook istiyorum

tost makinasına ihtiyacım var bim deki tost makinasından alsammı diye düşünüyorum fakirin 50 liraymış nasıl olur sizce?

benim ihtiyacım olsa bim dekini alırdım gordum ben her hafta aktuel urunleri takip ediyorum bence guzel sedacım

tubiss hos geldin yahuu ne guzel hergun deniz ya kıskandım vallahi
geçmis olsun dileklerin için tsk ederim sormussun sonra okumussun sanırım alıntını gordum iste boyle geldi geçti cok sukur ailecek hepimizi çok uzdu ama mutlu son bitti gitti

aynen oruclu iken soaklarda gezsem bende tutamam sanırım çok kotu olurum evdeyeim diye bu sene rahat tutuyorum rahat da denmez 5 den sonraresmen sarhos gibi kelimelerim dolasıyor sanki ece yi kucamıa aalacakhalim olmuyor ama yinede korktugum kadar kotu degilmis yaz donemi tutmak

ece ye yorumlarna ayrıca tsk ler
buyuduler valla bizimkide konusuyor bıcır bıcır bazen anlamyıor baskaları ne dedi diyoralr tercime ediyoruz)

biz geçenlerde emzigi biraktık zaten severek almamıstı veremek çk zor olustu bagımlı gibi deglide tek yatarken biz veriyorduk onuda çope at pis oldu bu artık dedim kostu attı ve lafını bile tmedi daha çok seviniyorum bu durum abir bez olayımız kaldı onuda denedik olmadı ama nasılsa geç kalmıs bir durum yok daha zamanı var demekki

benim ihtiyacım olsa bim dekini alırdım gordum ben her hafta aktuel urunleri takip ediyorum bence guzel sedacım

tubiss hos geldin yahuu ne guzel hergun deniz ya kıskandım vallahi
geçmis olsun dileklerin için tsk ederim sormussun sonra okumussun sanırım alıntını gordum iste boyle geldi geçti cok sukur ailecek hepimizi çok uzdu ama mutlu son bitti gitti

aynen oruclu iken soaklarda gezsem bende tutamam sanırım çok kotu olurum evdeyeim diye bu sene rahat tutuyorum rahat da denmez 5 den sonraresmen sarhos gibi kelimelerim dolasıyor sanki ece yi kucamıa aalacakhalim olmuyor ama yinede korktugum kadar kotu degilmis yaz donemi tutmak

ece ye yorumlarna ayrıca tsk ler
buyuduler valla bizimkide konusuyor bıcır bıcır bazen anlamyıor baskaları ne dedi diyoralr tercime ediyoruz)
hoşbulduk.. evet yaz gec geldı ama suyunu cıkardık kızımla bol bol denız kum gunes misalı :)) bende 6dan sonra cok susuyorum aclıkda var ama emdiği için sanırım susuzluk daha cok..

slm herkese minniş tubammm hoş geldin kaç zmndır aklımdasın hatta aramayı bile düşündüm ama bi fırsatını bulamadım..
güli bacım sende hoş geldin cnmm..yiğiti sormussun emekliomu die emeklio canım simdi tv ünitesinden koltuktan filan tutunup kalkıo..tizesi 3 adette dişimiz çıktı şimdilik böle canım..

tubacanım 2 çocukka hata kat ve kat güsel ama her zmn dediğim gibi bi o kadarda yorucu ama onların sabah uyanıp o durgunlukla ikisininde oyuncaklara dalıp oynamalarına bayılıyorum..bende oruç tutuorum bende hiç susamıyorum tuaf bi şekilde yemek yemeyi sevmeyen ben acıkıyorum..

musti gelişim olarak ii bizde de konuşma kat kat artık hani siz 3 4 cümle kuruo diosunuz bizim musti bizle sohbet edio..ben de dahil herkes konuştuğunu anlıo..videoya çekersen bi gün eklerim..emzik bez bırakma da hiç ilerleme yok şimdi gökhanla dışarda ölse aklına gelmez emzik ama evde hep emio içine maydonoz koyduk böcek die yinede emdi:))

bu arada agustos bebelerinin doğum günlerini toptan kutlarım..:KK69:

aa hakkete kımse gırmıyor topiğe :)) neyse belkı canlanır bıara inş.
bızım tuvalet egıtımı husranla son buldu. henuz mesane kontrolu yok,tuvalette beklıyoruz 10 dakka anne bıttı dıo bakıyoım yapmamıs hıc.kalkıyoz 5 dakka sonra oynarken yapıyo.ara verdık 10 gun sonra falan bı deneme daha yapıcaz kısmetse.

tuba aynı bizim durum iste mesani kontrolu yapamıyormu demek oluyor buna aynı tablo bizde biraktık bir aysonra tekrar deneriz dedik

Benim de tatilim bitti ve döndüm artık İstanbul a evime.
Tatilde VINN aldık ama nası bir VINN sa artık eziyet şeklinde bağlantı ve okuyamadım bile topiği...
Tatilde işe gittiğim zamandan daha çok yoruldum yalnız.
Elif Ayvalığın havasından mıdır nedir 6:00-6:30 arası uyandı hep şaka gibi. Burda en azından 7:30-8:00 e kadar uyur.
Denize götür banyo yaptır yatır, yemek yap, Elif uyandıktan sonra tekrar denize götür banyı yaptır yemek yedir falan derken vakit geldi geçti...

Ben de halamın aracılığı ile bakıcı ile görüştüm. 45 yaşlarında bir kadın bakalım ben şimdilik beğendim ama zaman gösterecek ayın 15 inde başlayacağız bizde bakıcı olayına.
Doğum günleri geldi çocuklarımızın 2 yaşına geldiler inanamıyorum ben hala, eski resimlere bakıp ne de çabuk geçti diyorum şimdiden. Ama asla istemem o ilk altı aylık dönemi çok zordu, o ayrı.

Resimlerini gördüğüm Musti, yiğit, afik ve ece ye koskoca bir Maşallah:nazar: Çoook büyümüşler dünya tatlıları..
Konuşma olayı bizde de tek tük kelime şeklinde daha cümle ya gelemedik ama çok şükür laftan sözden anlar oldu. Elimizden tutup götürüyor ne yapmak istiyorsa kendince anlatıyor iste...
Fatma, Yiğit de de kelimeler başlamış çok sevindim. Arkası çabuk gelir inşallah..
Esra çook geçmiş olsun, başarıyla geçmiş ameliyat çok sevindim. Berke ye de çok geçmişler olsun.
Ayça çok sinir gerçekten bakıcı ile aranızdaki diyaloglar ama en önemlisi çocuğa karşı olan tutumu tabii ki. İnşallah çözümlenir sorunlar.
Tuvalet olayına biz de geçemedik henüz. Çişini tuvalete yapalım mı diyorum IIIIhhh ıhhh diyor. Kafa sallıyor sola sağa...
Kakasını yaptıktan sonra soruyorum kaka mı yaptın sen diyorum hıı hıı diyor o kadar. Aparatla klozete oturtmaya çalıştım bacaklarını diretiyor istemiyor , Ben de zorlamıyorum.

Son düzenleme:
Selam 2 yaşında kreşe giden çocuğunuz var mı?2009 ağustos doğumlu oğlum.Çok mu erken diye düşünüyorum ama bakıcıya da vermek istemiyorum.Çok bunaldım bu durumdan:KK43:(

Selam 2 yaşında kreşe giden çocuğunuz var mı?2009 ağustos doğumlu oğlum.Çok mu erken diye düşünüyorum ama bakıcıya da vermek istemiyorum.Çok bunaldım bu durumdan:KK43:(

ben su anda 11 yasında olan oglumu 22 aylıkken bakıcı eline birakmamak için krese vermistim. en azından kreste bir insan vicdanlı olur daha yakın davranır mantıgı ile çunku çocugu bakıcı ile evde basbasa birakmak nelere sebep oldu bizzatyasadım gordum
hele ki sosyal aktif bir çocugunuz varsa kesinlikle kres tercih edin derim bakıcı secmeyi dusunursenizde mutlaka ama mutlaka kamera yaerlestrin ve gelen kisi bunu bilerek geliyorsa gelsin kimseye nekadar tanıdık esdost refereanslı olsada kuçuk bebeginizi asla birakmayın acı tecrube ilebunu anladım

biz geçenlerde emzigi biraktık zaten severek almamıstı veremek çk zor olustu bagımlı gibi deglide tek yatarken biz veriyorduk onuda çope at pis oldu bu artık dedim kostu attı ve lafını bile tmedi daha çok seviniyorum bu durum abir bez olayımız kaldı onuda denedik olmadı ama nasılsa geç kalmıs bir durum yok daha zamanı var demekki

Elif de bıraktı ama çok zor oldu. Acayip tiryaki olmuştu ve sürekli emzikleri kopartıyordu büyük bir zevkle bi de. Her yere emzik tşıyordum birkaç tane çantada...
Çok sinir olmaya başlamıştım ve emziği takınca ağzına hiç konuşma girişimi de olmuyor onu da kötü yönde etkileyeceğini düşündüm.
Çok ağladı, sinir oldu, uykuya zor daldı birkaç gün.
Kayboldu kızım dedim, birlikte aradık bulamadık.
Her emzik istediğinde ise, bak aradık bulamadık falan dedim. Öyle öyle bıraktık ama 15-20 gün sürekli aradı emziği aklına geldikçe...

Ben de kreş mi bakıcı mı diye çok düşündüm ama açıkcası kıyamadım kreşe göndermeye küçük geldi. Esra senin de dediğin doğru çok olumlu yönleri var tabii ki. Daha denetimli ve eğitimli kişiler var ama benimki tamamen duygusal bir karar, mantıklı değil.
Okuldaki hocalar çok etkili oldu. Kendi çocuklarında çok sorun yaşamamışlar. Hastalık, uyum problemi gibi. Bir de zaten 3-4 sene mutlaka gidecek kreşe anaokuluna çok çabuk bıkar sonra falan dediiler.Etkilendim ben de...
NE biliyim bir deneyeceğim bakıcıyı, sorun çıkarsa veya çiş işini halledersek bahar gibi kreşi tekrar düşünürüm diyorum.

Zaten kreş için önce çocuk değil, annenin hazır olup olmadığını soruyorlar öğretmenler. çok yaygın benim gibi tipler demek ki...
Ayça demişti ya, o değil ben ona bağımlıyım diye. Aynen öyle bizim durum da ...

Ben de kreş mi bakıcı mı diye çok düşündüm ama açıkcası kıyamadım kreşe göndermeye küçük geldi. Esra senin de dediğin doğru çok olumlu yönleri var tabii ki. Daha denetimli ve eğitimli kişiler var ama benimki tamamen duygusal bir karar, mantıklı değil.
Okuldaki hocalar çok etkili oldu. Kendi çocuklarında çok sorun yaşamamışlar. Hastalık, uyum problemi gibi. Bir de zaten 3-4 sene mutlaka gidecek kreşe anaokuluna çok çabuk bıkar sonra falan dediiler.Etkilendim ben de...
NE biliyim bir deneyeceğim bakıcıyı, sorun çıkarsa veya çiş işini halledersek bahar gibi kreşi tekrar düşünürüm diyorum.

canım bu tatsız olayı yasamadan once sorsalar bende bakıcı derdim nolursa olsun çocuk evinde sıcak ev ortamında karda kista sokaklara çıkmıycak derdim ama yasadıgım tatsız olay bana aksini dusundurdu yasamayan anlayamaz bunu için nasıl rahat ediyorsa onu yap tabiki. belkide harika birini bulursun iyiki boyle yapmısım dersin hersey kismet

Zaten kreş için önce çocuk değil, annenin hazır olup olmadığını soruyorlar öğretmenler. çok yaygın benim gibi tipler demek ki...
Ayça demişti ya, o değil ben ona bağımlıyım diye. Aynen öyle bizim durum da ...

cidden ayca nerde yaa yazdı gitti naptı izinli falanmı acaba

Bakalım artık verdik bir karar , çocuğum için hayırlısı olur inşallah...
Ayça da yok kimse yok. Ramazan, tatil derken herkes kayboldu gitti.

Şu an vermeyi düşündüğümüz kreşin yaz okulu var.Yaş gurupları büyük olduğu için sıkıldı,benden de ayrılmak istemiyor haliyle.Dışarı çıktığımda durmadan ağlıyor.Eylül döneminde yaşıtları geldiğinde başlatmayı düşünüyorum.Bakıcımız vardı rahatsızlanınca bıraktık mecbur.Onu da çok sevmiyordu zaten.İletişim becerileri yetersizdi.

X