Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aslında kavanoza falan yapıyorsa alışabilirdi ama çok yakında kendisi çıkarmaya başlar bezini.allahıma çok şükür çınar alıştı maşşallah diyeyim nazar değmesin 1 haftada 2-3 defa kakasını odasında yaptı ama artık pırtı bile gelse lazımlığa oturuyor ve koşa koşa gidiyor:)))3 gece bezini bağladım 3 ündede saat 3 gibi kalkıp bezini çıkardı anne çiş dedi.şimdi 3 gecedir hiç bağlamıyorum.12 gibi yatarken yapıyor çişini sabaha kadar yapmıyor.hayırlısı olsun sütten kesmene sevindim.bende 17 aylıkken kesmiştim çok zorlandım ama çok şükür ogünden beri rahat uyuyorum.bakıcı olayına üzüldüm ve çok merak ettim.Esra, Wc alışkanlığını sormuşsun. Geçen iş çıkışı parka Rüzgar'ı almaya gittim, bakıcısı elime bir kavanoz tutuşturdu(sık sık bu kavanoza çişe tut diye), gülsem mi ağlasam mı bilemedim. 1 hafta falan bezlemedi,gündüz uykusundan kuru kalkıyordu, sıcaklarda deneyeyim bakalım demiş. Arada kaza oluyordu ama birkaç gün öyle bezsiz günü geçirdiler. Ama kendi söylemiyor, sık sık çişe ve kakaya tuttuğu için yakalıyordu. Ama zorlamadı. İsteyerek oturuyordu.
Ben açıkçası çok istemedim. Çünkü daha konuşamıyor. Birazcık erken geldi bana. Kakasını falan adaptörle klozete yaptırıyordu, çişini de kavanoza:) Dün baktım bezlemiş yine. Ya diyor tam farkında değil Rüzgar, biraz daha bekleyelim. Eh dedim yani...
Sütten kestim bu arada. 2 hafta oldu. O kadar kolay oldu ki, ben bile şaşırdım. Artık akşam 10'da yatıp sabah 7'ye kadar deliksiz uyuyor. 2 yıl sonra bugünleri de göreceğim aklıma gelmezdi.
2 yaş krizleriyle boğuşmak ve bu sıcakta tatilsiz çalışıyor olmak dışında iyiyiz. Bakıcıyla sorunlar çıkmaya başladı. Bir ara anlatırım....
aycacım oncelikle oz elestirini sevdim acıkolmak gerek dimi :)
neyse o ki abes birsey degil ilginin azalması hayattabaska oncelikler olması
cis olayı denenmesi yinede faydalı sanırım ummadık çocuk bir anda ogrenebilir beszis durum hosuna gidebilirsansı denemekte fayda vr vakti sabrı olanlar için tai budedigim
yoksa benimde hiç acelem yokhatun istedi deneyelim diye simdilik biraktık bizimkinni tuvalete adaptorle yapısıbirkeçz sadece bir haftada yani o yuzden zorlamanın anlamı yok dedik
çocukbirakıp tatil konusundada denemeden yasamadan anlayamazsın demek istiyorum
cunku ben her gidisimde ece yi birakıp gidecğim gun bir buruluyorum biz uzgun sanki askere gurbete gitiyoum istekli tatil degilde ohisleri yasıyorum taki ece den ayrılıp vedalasıp otobse ucaga vs binene kadar hele tatil yerine vardıktansonra tamam insan ozluyor ama o keyfin tadını alıncada bir baska guzel insanın arada kendinidinlemesi ozgur kalması gerek ruh saıglıgı acısından bence
ben her yola çıkısımda bir daha ece yi birakıp plan yapmıycamdiyorum tatil yerinde bu fikrimin sacma olduguna kanaat getiriyorum:) ama yinede en guzel tatil esim ve çocuklarımla olan tatil tabiki bu da baska
aslında kavanoza falan yapıyorsa alışabilirdi ama çok yakında kendisi çıkarmaya başlar bezini.allahıma çok şükür çınar alıştı maşşallah diyeyim nazar değmesin 1 haftada 2-3 defa kakasını odasında yaptı ama artık pırtı bile gelse lazımlığa oturuyor ve koşa koşa gidiyor:)))3 gece bezini bağladım 3 ündede saat 3 gibi kalkıp bezini çıkardı anne çiş dedi.şimdi 3 gecedir hiç bağlamıyorum.12 gibi yatarken yapıyor çişini sabaha kadar yapmıyor.hayırlısı olsun sütten ben nedense çok korkuyorum sanki hep birşey olackmış gibi geliyor.göndersemmi bilmiyorum.çınar çok kıpırdak çünkü balkona çıkarmı balkonda sandelye olurmu vs.vs sürekli kafamda soru işaretleri var.allahım korusun onları.bir yandan eşimle yanlız 2 günü düşünüyorum ikilemdeyim şuanda.
konyadan geldim annemlerden sonra kendime geldim ve açtım sevgili KK mı..:)
bizden haberler çok şükür çok gzel sıkıntısıız bir tatil geçirdik.
afik kuzenleriyle resmen komando oldu atlıyor zıplıyor tırmanıyor tabi bu dediklerim ormanda piknikde bahçede ağaçda salıncakda falan. dönerli kaydırakdan tek başına kayıyor.
önceleri kayamıyordu hep düz olandan kayardı.
gelelim çiş mevzuuna,
2 gun sabah kakasını yaptıkdan sonra bezini çıkarıp çişin gelince bana söyle dedim.
ablamın ve abimin çoçuklarıda 3,5 4 yaşlarında onlar çişim geldi dedikçe alışır belki dedim ama afik henuz farkında değil
sanırım daha erken
anne çiş geldi diyor gidiyoruz bekliyorum bişey yok sonra çiş bittii diyor..
anladıkki henuz farkında değil.
ama bezine kakayapınca çiş yaptım diyor öyle işte
çiş eğitimi henuz beklemede.
çok tatlı oldu.hala emiyor.
bayram sonrası bıraktırmayı düşünüyorum.
ayçacım demek bu sene tatil yok sana.
ayy kıyamamm bu sıcaklarda???
bakıcıyla ilgili sıkıntın var sanırım blog dada okudumda hoşuna gitmeyen bişeylermi var
umarım sıkıntınız çogalmadan çözülür.
rüzgar nasıl neler yapıyor.
bezelye konusunda afik ruzgarı sollamış haberin olsun rüzgar tektek çıkarıyorya hani, afik hepsini birden parmagıyla sıyırark yapıyor..
bizdeki adı da minik top:))
bezelye dersem yemiyor bile..