- 30 Aralık 2007
- 10.035
- 223
benim durumum bir ay öncesine dayanıyor aslında. bir ay önce acayip midem bulanmış ve çok karnım ağrımıştı bir hafta sürmüştü. doktora gitmiştik apandisten şüphelenmişlerdi. bu hiç aklımıza gelmemişti. on üç gündür reglim bitmedi ve her gün ağrılı. bende kadın doğum hastanesine gittim. ordaki doktor alttan ultrasonla baktı ve gebelik testi istedi. sonuç pozitif çıktı. beta hcg değerim 2700. ama biliyorsunuz spiral vardı. beni acil başka hastaneye gönderdi. orda baktılar. gebe gözüküyorum ama ortada kese yok yani rahim içinde. spirali çıkarttılar ve beni acil hemen hastaneye yatırdılar. kütahyadana annemi çağırdık başımda kaldı. bir sürü kan aldılar. sürekli serum. bir sürü testler. ertesi günü hcg değirim 2850 ye çıktı. dış gebelik yüzde doksanbeş dediler. parça aldılar rahimden. ve kürtaj yaptılar. ama bayıltmadan bağırta bağırta ağlaya ağlaya... anlatamam öyle zordu ki. şimdi evdeyim. ptesi gideceğiz tekrar. dış gebelik çıkarsa ya ilaç tedavisi ya ameliyat. iç kanama geçirme riskim var. çok moralim bozuk.... dualarını esirgemeyin en kolay biçimde atlatayım bu durumu. inş dış gebelik değildir
neden kürtaj yapılki dış gebelikse tüptedir gebelik ve kürtaj çözüm değil....çok geçmiş olsun..okuyunca çok üzüldüm..bayıtlmadan kürtaj çok kötü..ruhsal eziyeti beden eziyet canım ya..öncelikle moralini yüksek tutmaya çalış..inşalah herşey yolunda gider inşallah ameliyata gerek kalmaz..