dün ilk defa soğuk kola içtim ama yemek yanında yani yudum yudum. hemen boğazlar gitmiş. yazın ne yapacam ben of yaabenimde cnm tüm vücudum ağrıyo kırgınlık var üzerimde böyle keyifszim aslında.canım birde aşı hepatit a 2 yaşın da yapılıyor bizede doktorumuz söyledi.
en son birbuçuk yaş aşılarını olduk ya esracım o zaman aşı kartımıza bişi yazmadılar bizim. acaba oldu mu ki o aşıyı?fatmacım ası takvimlerindede yazıyor netten bak istersen hepatit a pekistirme asısı var sanırım 2 yasında
evet gordugum uzre kimi çocuk yaparken saklanıyor tuvaleteni kimi saklanmıyor dogru demekki bu tez
anlaşılan yiğit yavaştan hazır gibi eğitime. fakat son paragraf dikkatimi çekti benim. erken olursa sonra sorun olabiliyormuş di mi ben öyle anladım..tuvalet egitimi ile ilgili nette pek çok bilgi var bizimkinde hazır olus isaretleri olmadıgı için su an okuyup arastırmıyorum ilgilenenler bakabilir buldugum bir kac paragrafı yolluyorum hazır okumusken
saklanmak evet belirtiymis
Tuvalet Eğitiminde esas kriter, anne babanın değil, çocuğun hazır oluşudur. Çocuklar tuvalet eğitimini kazanmaya hazır olduklarını pek çok yolla anne babalarına gösterirler. Örneğin sabah, kuru bir bezle uyanması, çocuğun gece boyunca tuvalet ihtiyacının olmayışı önemli bir işarettir. Bu aynı zamanda çocuğun sfinkter kaslarının geliştiğinin de önemli bir göstergesidir.
Çocuğun bezden rahatsızlık duyması, tuvaletini yapınca hemen değişmesini istemesi, büyük tuvaletini yaparken etrafındaki bireylerden utanması, saklanması, tuvaleti kullanmaya heves etmesi ve dahi sözlü olarak tuvaletini bildirmesi en fazla kabul gören hazır oluş işaretleridir.
Anne babalar bu işaretlere karşı duyarlı olmalı, çocuğu sevecen bir yaklaşımla bezden ayırıp tuvalet alışkanlığına yöneltmelidir.
erken kazandırılmış tuvalet alışkanlığı, daha sonraki bir dönemde, bir stressor faktör vs nedeniyle geri kaybedilmekte veya alt ıslatma problemine dönüşebilmektedir
ece yi neyle besliyorum sormussun yanıtlayayım
sabah bulamac yemesi epey kalori almasını saglıyor
kahvaltı : 2 kk kutusu kadar beyaz peynir, 1 yumurta , 1 tatlı kasıgı yer fistigi ezmezi, 1 tatlı kasıgı dovulmus ceviz, 1 tatlı kasgı dovulmus findik. 1 cay kasıgı tereyag
ogle yemegi bir buyuk kase yemek ne varsa yanınd bir kiçuk kase yogurt. yemekler mutlaka etli ama.
ikindi meyva : 1 kuçuk muz, 1 kivi, 1 kuçuk elma yada armut, 1 de portakal ın suyu, 1 yk pekmez
aksam : oglenkine benzeyen bir yemek ve yogurt yine
yatmadan evel : 3 yk ile hazırlanmıs kasık maması bir bardak sut le hazırlıyorum
ece sut içmiyor çunku o yuzden peynir yogurt bol.
sabah verdigimiz 6-7 bebe biskuvisinide kaldırdı dr fazla kilo almasın diye.
ha tum bunlar haricined arada kekirde diye çekirdek getriyor dolaptan onu yiyor kuru yemis yersek ondan tırtıklıyor pialv makarna yiyor biz yemek yerken falan ama toplasan 1 yemek kasıgı ancak eder geveliyor yani. bu sekilde
dün ilk defa soğuk kola içtim ama yemek yanında yani yudum yudum. hemen boğazlar gitmiş. yazın ne yapacam ben of yaa
en son birbuçuk yaş aşılarını olduk ya esracım o zaman aşı kartımıza bişi yazmadılar bizim. acaba oldu mu ki o aşıyı?
anlaşılan yiğit yavaştan hazır gibi eğitime. fakat son paragraf dikkatimi çekti benim. erken olursa sonra sorun olabiliyormuş di mi ben öyle anladım..
bende çok istiyorum ikinciyi ama bende ayça gibi eğer belediye işim olursa hemen istiyorum.çaçaaa 2012 temmzuda falan hamile kalalım hepberaber bana uyar.
temmuzdahamile kalırsan nisanda dogar bebii. yazın sırf memeyle gecer rahat bi tatil yani:)))
(umudum dualarım düşüncelerim bu yönde Rabbim kısmet ederse.saglıkla hayırla)
valla şaka bi yana inşallah Allah nasip ederse 2.ci evladımız için mayıs haziran temmuz hummalı çalışma gerek!
sende istiyorsun dimi 2.ciyi. rüzgara kardeş olur.
özgülcüm hayırlısı olsun kreşiniz inşallah hayat alışır.kayınvalidenlerin gelmeside iyi olmu kafa dağıtırsınız ne güzelselam arkadaslar...ben sizleri sürekli takip ediyorum ama pek yazamadim..cok sükür kaynanamlar 1 ayligina da olsa geldiler..esimle ben kendimizi nereye atacagimizi sasirdik...cok iyi geldi gercektende...firsat bu firsat keyfini süremeye calisiyoruz bu sayili günlerin..
bu arada Hayat pazartesi krese baslayacak..ilk hafta bende kalacagim onunla..insallah cok iyi olur onun icin ve sever kresini..havalar da cok güzel buralarda..iyi olacagina inanmak istiyorum acikcasi..yoksa yalniz basima cok zor geliyordu bana..
hafta sonunu cocuklarla yalniz geciriyorum..esim kaynanamlari ablasina götürdü..yarin dönecekler..benden haberler böyle...
esra maşşallah eceye .çınarda 14 kilo boyu 87 cm.bencede boyu ve kilosu orantılı.allah sağlık versin onlara.biz hepatit a aşısını 18 .ayımızda yani aralıkta yaptırıdk.şimdi haziranda 2. dozu var.ctesi dr kontrolumuz vardı.
su çocuk felci asısını sordum oral olarakda alınmalı diye saglık ocagından aradılar dedim.
siz istanbulda yasadıgınız için koy sartlarında vs bulunmadıgınız iç in bana gore gerek yok ama yaptırablilirsinizde bana gore sakıncası yok dedi bizim kendi dr umuz bir ara hatun goturecek ctesi vs kapalı çunku aile hekimi.
ece 14 kilo 90 cm olmus. once kiloya baktı 3 ayda 1,5 kilo almıs ama boyuda aynı oranda artı ise sorun yok diyete vs gerek yok dedi. bu ara etrafmdan çok fazal obez olur çok yedirme porsiyonları kuçult lafları duyuyorum sinir olmaya baslamıstım ama boyuna bakınca boyuda normalden fazla uzamıs iri çocuk ihtiyacı var demekki boyle yediin birtek sabah kahvaltısından biskuviyi kaldırın artık dedi . evdeki biskuviler bitince onuda kaldıracaımyeni almayacagım.
fiil kullanıyormu dedi bir anda fiil neydi diye z ınk kaldım :) oysa berkeye yeni turkce calıstırmıstım :)
sonr aadam bos bos bakısımı anlayıp gel git yap otur vs ddi yo dedim genelde geçmis zaman kullanıyor oturdu doydu gibi olsun ok sizi anlıyork omutları yapıyorsa sorun yok dedi ki yapıyor .
tuvalet egitiminle ilgili bir ibaresi varmı kaka yaparken saklanıyor utanıyormu dedi yok dedim alenen ıkınıyor onumuzde o zaman daha hazır degil tuvalet egitimine demektir dedi bunuda bduymustum sanki utanınca kaçıp kapı arkalarında yapınca sanırım hazır dmek oluyor dahada erken zaten yaza dogru bakacagız.
balık olarak somona devam ege sardalya sımı ne didi birde hiç bilmem balyıkları çok faydalı imis o da bakacgız artık nası bir balıtır ne zaman çıkar vs :)
2 yasında hepatit a asısı var o zaman gorusuruz artık dedi ok dedik çıktık.
fatmacım ası takvimlerindede yazıyor netten bak istersen hepatit a pekistirme asısı var sanırım 2 yasında
hepatit a aşısı özel o yüzden aile hekimleri söylemiyorlar.
fatmacım 18 ay asısı karma ası 2 yas asısını erken yapmıs olamazlar zaten. dedigim gibi nettende arastır istersen benbaktım hepatit a asısı var dr um da onayladı
bizim doktorumuz hepatit a aşısının 1 yaşından sonra nezaman isterseniz yapabiliz dedi.ve ilk aşıdan 6 ay sonra ikinci dozu var dedi.o yüzden 18 .ayda ben yaptırdım.yani 2 yaşından sonrada her an olabiliyor hepatit a
okudukça gözümde canlandı. ne güzeldi o ilk kalp atışlarını duymak.. canım inşallah herşey yolunda gider ve rahat bir hamilelik geçirirsin.. soruları unutman doğal :) ben de öyleydim :)Herkese Günaydın,
Dün doktora gittim. 6 haftalık hamileyim. Kalp atışını duyduk. Herşey yolunda gözüküyor. Amaaa ben kafama ne diyeyim bilemiyorum, ah kafam ahh. Bebeği görünce o kadar heyecanlandım ki, soracağım herşeyi unuttum. Hastane kapısına çıkınca "aaaa" dedim kaldım. Bugün telefon açacağım, meme sorunsalı hakkında görüşeceğim.
Esrako eceye maşallah. Gelişimi çok güzel. WC eğitimi ile ilgili ben havaların ısınmasını bekliyorum hatta yaz tatili gibi başlayacağım. Kaka yaparken bizimki saklanıyor, yanında kimse istemiyor. wc ye girdiğinde çişşş diyor ama tuvalete oturtulduğunda yapmıyor. bir süre oturup kalkıyor. yarı yarıya hazır gibi :)
bu arada ballı sirke çıkmış. marketlerde şişe halinde satılıyo. sirke bende işe yaramıştı. bi daha deniyim diyorum.
öslemmm evrim sizide yakaladım.
kaçamazsınız