Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
çaçaaa 2012 temmzuda falan hamile kalalım hepberaber bana uyar.
temmuzdahamile kalırsan nisanda dogar bebii. yazın sırf memeyle gecer rahat bi tatil yani:)))
(umudum dualarım düşüncelerim bu yönde Rabbim kısmet ederse.saglıkla hayırla)
valla şaka bi yana inşallah Allah nasip ederse 2.ci evladımız için mayıs haziran temmuz hummalı çalışma gerek!
sende istiyorsun dimi 2.ciyi. rüzgara kardeş olur.
gece gec saatte uyuyan yiğit için fatmaya benim deneyip baaşarılı buldugum bi kaç tavsiyede bulundum.
üstelik özelliklede belirttim mizacı hariçindekileri değiştirebilirz diye!burda paylaştıgım seminer notlarında da vardı bu konu. mizaçda kalıtımın etkisi yogundur ve bazı yönlerini egitimle törpüleyebilrizi gibi gibi..! ve en son cümlemdede her bebek her anne farklıdır her yiğidin yogurt yiğişi farklıdır dedim.sadece tavsiye ediyorum yazdım!
herkes benm benmsediğimi benimsiycek diye bi kural yokki benm dogrularım başkasına yanlış gelebilri.
ben okudugum edindiğim bilgilerden yola çıkarak bişeyler yazıyorum.
birbirimize tavsiyede bulunuyoruz falan filan..
öyle işte
kendimi ifade edememişim.
teşekkürler canım. ben hamileyken emzirilmez biliyordum bu arada. süt bozulur diye duymuştum. doğru değil miymiş yani? şaşırdım..
ctesi dr kontrolumuz vardı.
su çocuk felci asısını sordum oral olarakda alınmalı diye saglık ocagından aradılar dedim.
siz istanbulda yasadıgınız için koy sartlarında vs bulunmadıgınız iç in bana gore gerek yok ama yaptırablilirsinizde bana gore sakıncası yok dedi bizim kendi dr umuz bir ara hatun goturecek ctesi vs kapalı çunku aile hekimi.
ece 14 kilo 90 cm olmus. once kiloya baktı 3 ayda 1,5 kilo almıs ama boyuda aynı oranda artı ise sorun yok diyete vs gerek yok dedi. bu ara etrafmdan çok fazal obez olur çok yedirme porsiyonları kuçult lafları duyuyorum sinir olmaya baslamıstım ama boyuna bakınca boyuda normalden fazla uzamıs iri çocuk ihtiyacı var demekki boyle yediin birtek sabah kahvaltısından biskuviyi kaldırın artık dedi . evdeki biskuviler bitince onuda kaldıracaımyeni almayacagım.
fiil kullanıyormu dedi bir anda fiil neydi diye z ınk kaldım :) oysa berkeye yeni turkce calıstırmıstım :)
sonr aadam bos bos bakısımı anlayıp gel git yap otur vs ddi yo dedim genelde geçmis zaman kullanıyor oturdu doydu gibi olsun ok sizi anlıyork omutları yapıyorsa sorun yok dedi ki yapıyor .
tuvalet egitiminle ilgili bir ibaresi varmı kaka yaparken saklanıyor utanıyormu dedi yok dedim alenen ıkınıyor onumuzde o zaman daha hazır degil tuvalet egitimine demektir dedi bunuda bduymustum sanki utanınca kaçıp kapı arkalarında yapınca sanırım hazır dmek oluyor dahada erken zaten yaza dogru bakacagız.
balık olarak somona devam ege sardalya sımı ne didi birde hiç bilmem balyıkları çok faydalı imis o da bakacgız artık nası bir balıtır ne zaman çıkar vs :)
2 yasında hepatit a asısı var o zaman gorusuruz artık dedi ok dedik çıktık.
belma aklıma birsey takıldı. hamile iken emzirmenin sakıncası yokmus sanırım ama su da var bizler hamile iken gogusten sut gelebilir sakın sıkmayın dogum baslatabilir vs deniyordu emzirmek dogum baslatabiliyorsa hamilelikte nasıl emzirilebiliyor hormonlar devam ettigi için bir farkmı olusuyor acaba aylardır emzirdigin için ?
dur be güzelim en kısa zaman dediğin var epey..Güli ve Ayca bu güzel karararinizi en kisa zamanda uygulamaya koymanizi sabirsizlikla bekliyorum..
şu bahar yorgunlugu bende olmaz maşallah diyeyim kendime. baharda kıpr kıprolurum.bahar gelince mi böyle olurum yoksa ben böyle oldugum içinmi gelir bahar...off hava cok kötü,üzerımde bahar yorgunlugu,süreklı uyuma istegı ( bıan önce gunes acsın amaaa kendıme gelmek istiyorum
ayyy falan filan da yazmış çok yaşa gülümsedim epeyce..güliyi kim neden yanlış anlamış???
sen yazmaya devam , herkes bildiğini ve tecrübelerini yazıyor, her yazdığımızın altına bunu not düşecek halimiz yok.
bende yeri gelmişken , çocuklar hakkında yaptığımız genellemelerin yanlış olduğunu düşünüyorum.
onu yemez, şöyle uyumaz, onunla oynamaz, aaa hayatta sevmez gibi gibi.,
bende yapıyorum farkında olmadan, ama bazen tam tersini yaparak beni şaşırttığıda oluyor. belkide olumsuz düşüncelerimiz etkiliyordur falan filan (güli gibi bitiriyim didim:))))
belmecım ondan şüphemiz yok mutlaka Rabbim ol deyince oluveriri. bizimki muhabbet işte. ama 2.ci hamileliğin hep kolay oldugunu duydum yani ilkinde çok vakit geçse bile yumurtalar döllenmeye alışkın oldujlarından sanırım hemen kapıveriyorlar spermleri dölleniyorlar..(ayyy nasıl bi dille yazdım yahu..)ooo 2012 çok geç hatunlar biraz daha erkene alın. Hem öyle hummalı bir çalışma falan gerekmiyor. Benim bu ay hamile kalma olasılığım belki 1000 de 1 di. Ama tuttu. Hiç tahmin etmiyordum. Allah herkese hayırlısını nasip etsin. O "ol" dediğinde çok çalışmışsın, az çalışmışsın hiç önemi yok, oluyor. Yarın doktora gidicem bakalım vaziyet-i ahval ne durumda :)
aaa kimse sana bişey demedi be gülüm. Herkes kendi durumunu anlatıyor. Sen yaz, biz de faydalanıyoruz paylaşımlarından. Seminer notların hala elimin altında Allah razı olsun.
Valla kaynaklar emzirmenin zararlı olmadığını ama bu süreçte annenin beslenmesine extra dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. Ama büyükler de emen çocuğun zarar göreceğini, zayıflayacağını, sonra toparlamasının zor olacağını söylüyor. Yarın doktora soracağım.
esrakocum o ddiğin 4 cu aydan sonra başlıyor diye biliyorum yani benm doktorum 4 cu aydan sonra gögüslere temas yok dediydi..:)belma aklıma birsey takıldı. hamile iken emzirmenin sakıncası yokmus sanırım ama su da var bizler hamile iken gogusten sut gelebilir sakın sıkmayın dogum baslatabilir vs deniyordu emzirmek dogum baslatabiliyorsa hamilelikte nasıl emzirilebiliyor hormonlar devam ettigi için bir farkmı olusuyor acaba aylardır emzirdigin için ?
maşallah eceye kiloda boy da çok güzel. boylu poslu bi kız olcak eee iri olsun bi zahmet anne iri abba irictesi dr kontrolumuz vardı.
su çocuk felci asısını sordum oral olarakda alınmalı diye saglık ocagından aradılar dedim.
siz istanbulda yasadıgınız için koy sartlarında vs bulunmadıgınız iç in bana gore gerek yok ama yaptırablilirsinizde bana gore sakıncası yok dedi bizim kendi dr umuz bir ara hatun goturecek ctesi vs kapalı çunku aile hekimi.
ece 14 kilo 90 cm olmus. once kiloya baktı 3 ayda 1,5 kilo almıs ama boyuda aynı oranda artı ise sorun yok diyete vs gerek yok dedi. bu ara etrafmdan çok fazal obez olur çok yedirme porsiyonları kuçult lafları duyuyorum sinir olmaya baslamıstım ama boyuna bakınca boyuda normalden fazla uzamıs iri çocuk ihtiyacı var demekki boyle yediin birtek sabah kahvaltısından biskuviyi kaldırın artık dedi . evdeki biskuviler bitince onuda kaldıracaımyeni almayacagım.
fiil kullanıyormu dedi bir anda fiil neydi diye z ınk kaldım :) oysa berkeye yeni turkce calıstırmıstım :)
sonr aadam bos bos bakısımı anlayıp gel git yap otur vs ddi yo dedim genelde geçmis zaman kullanıyor oturdu doydu gibi olsun ok sizi anlıyork omutları yapıyorsa sorun yok dedi ki yapıyor .
tuvalet egitiminle ilgili bir ibaresi varmı kaka yaparken saklanıyor utanıyormu dedi yok dedim alenen ıkınıyor onumuzde o zaman daha hazır degil tuvalet egitimine demektir dedi bunuda bduymustum sanki utanınca kaçıp kapı arkalarında yapınca sanırım hazır dmek oluyor dahada erken zaten yaza dogru bakacagız.
balık olarak somona devam ege sardalya sımı ne didi birde hiç bilmem balyıkları çok faydalı imis o da bakacgız artık nası bir balıtır ne zaman çıkar vs :)
tarif kolay yemesi lezzizzz. hmm deniyelim bu hafta:)esrakoooo maşallah eceye...
demek saklanmak hazır olduğunun belirtisi,öğrendiğim iyi oldu, deniz saklanıyor, kapı arkasına gidiyor, alt açmasını seriyor üstüne yatıyor beni çağırıp aç çiş diyor. bende de bir rahatlık, bir gariplik. hiçbirşey yapmıyorum bu konuda.
balık demişken senin doktorun önerdiğini unutmuştum ben somonu şimdi görünce hatırladım, ben somon çiftlik balığı olduğu için pek sıcak bakmıyordum ama bu aralar biz somona fena taktık. hem deniz balığı yok ortada hemde somon inanılmaz kolay ve pratik,
birkaç defne yaprağı, limon, tane karabiberle fırına at on dakika sonra muhteşem, balık yağlı ama ben azıcıkta zeytinyağı koyuyorum. tavsiye ederim.
güliye sevgiler, hörmetler....
maşallah Eceye kıolo süper valla.neyle beslıyon kızımmm sen bu kuzuyu :))ctesi dr kontrolumuz vardı.
şu bahar yorgunlugu bende olmaz maşallah diyeyim kendime. baharda kbahar gelince mi böyle olurum yoksa ben böyle oldugum içinmi gelir bahar.....
esrmuştum ben somonu şimdi görünce hatırladım, ben somon çiftlik balığı olduğu için pek sıcak bakmıyordum ama bu aralar biz somona fena taktık. hem deniz balığı yok ortada hemde somon inanılmaz kolay ve pratik,
birkaç defne yaprağı, limon, tane karabiberle fırına at on dakika sonra muhteşem, balık yağlı ama ben azıcıkta zeytinyağı koyuyorum. tavsiye ederim.
güliye sevgiler, hörmetler....
tabi en güzeli doktora sormak. cevabını yaz ben de merak ettim..Valla kaynaklar emzirmenin zararlı olmadığını ama bu süreçte annenin beslenmesine extra dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. Ama büyükler de emen çocuğun zarar göreceğini, zayıflayacağını, sonra toparlamasının zor olacağını söylüyor. Yarın doktora soracağım.
biraz boğazlarım acıyor ama iyiyim. sen nasılsın birsen?merhaba arkadaşlar nasılsınız?
esracım maşallah eceye gelişimi çok güzel gidiyor.. yiğit saklanıyor bir aydır falan yaparken büyüğünü. ama tuvalet eğitimine nasıl başlanır nasıl yapılır hiç bilmiyorum lazımlık aldık otur diyoruz oturmuyor. baya uğraştık. türlü şeyler denedik. başta elbiseleriyle oturmayı öğrensin dedik. pek yapmıyor. kaldık böyle.. bize 2 yaşında aşı denmedi o niyeki?ctesi dr kontrolumuz vardı.
tabi en güzeli doktora sormak. cevabını yaz ben de merak ettim..
biraz boğazlarım acıyor ama iyiyim. sen nasılsın birsen?
esracım maşallah eceye gelişimi çok güzel gidiyor.. yiğit saklanıyor bir aydır falan yaparken büyüğünü. ama tuvalet eğitimine nasıl başlanır nasıl yapılır hiç bilmiyorum lazımlık aldık otur diyoruz oturmuyor. baya uğraştık. türlü şeyler denedik. başta elbiseleriyle oturmayı öğrensin dedik. pek yapmıyor. kaldık böyle.. bize 2 yaşında aşı denmedi o niyeki?