2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bugün maşallah erken uyudu yiğit. az önce yattı. sebep sabah erkenden ağlayarak uyanması oldu. inşallah bundan sonra düzene girer diyorum..

gizem güli sağolun canlarım evet bakmaya yakın sizden tekrar yardım isterim, benimde içime sinmedi zaten, tmmuzdan itibaren bakmaya başlarım..

kendimi çok başarılı buldum çok oldu resim yüklemeyeli vayy nerdeyse tek seferde bravo bizzat şahsıma buda sana finkiiii beni çözemedin ama ben efrimi çözüyodum az kalsın arada nası yazmış hoop diye :)))
heeh süppermiş bu resim.çok saol tekrar ama ben burda yazdıgnı anlayamadım kafam bi dünya sanırım ondan.evrim nereye yazmış ne yazmış.. ayyneyhsem..

mesela köpek yapsak armut yapsak olur sanırım. bardak yaparık:)

fatmacım rica edrim birbirimize yardımcı olabiliyorsak ne ala!
ama çocuklarımıza mizaçlarından hariç herşeyi biz kazandırırz
mesela kitap okutmuyor diyorsunya ona bunu alıştırmak senin elinde.
belki 1 hfata deniyeceksin ama sonunda ögrenecek.
kitap okunmasını dinlemesini falan.
olmuyor diye pes etmiceksin.
tvizlemede ögrenilen bi alışkanlıkdır

uyku düzenizin geri gelmesine sevindim.
demiştim ya bi kaç gunluk bi süreçtir.evladınıza nasıl davranırsanız o öyle bir birey olur.
mesela ben akife herseyi anlatarak açıklıyarak söyluyorum ve şimdi akif sadece yapma hayır dersem anlamaz.
ona neden yapmaması gerektiğini açıklarsam yapmaz. gib gibi...

ben sadece tavsyede bulunuyorum tabii herzamnki gibi.
her anne her bebek farklıdır her annenin yetiştirmesi farklıdır.
her yigdin yogurt yiyşşi farklıdır gibi...

bugün maşallah erken uyudu yiğit. Az önce yattı. Sebep sabah erkenden ağlayarak uyanması oldu. Inşallah bundan sonra düzene girer diyorum..

canım ben yazmıştım yeni işe başladım azra da ben evdeyken 12 1 zor uyutuyoduk yatakta 1 saat dön oyana dön buyana tam inan 1 saat ama ben işe başladıktan son ra mecbur her sabah 7 30 8 gibi kalkıyor sonra günde iki kere uyuyor az miktarda bir seferde uyursa uzun uyuyor.ama önceden saat 11 kadar sabah uyanmazdı sabah uykusuna çok düşkündü şimdi böle olunca akşam 9 30 10 gibi kendi isteğiyle uyuyor.

canım ben yazmıştım yeni işe başladım azra da ben evdeyken 12 1 zor uyutuyoduk yatakta 1 saat dön oyana dön buyana tam inan 1 saat ama ben işe başladıktan son ra mecbur her sabah 7 30 8 gibi kalkıyor sonra günde iki kere uyuyor az miktarda bir seferde uyursa uzun uyuyor.ama önceden saat 11 kadar sabah uyanmazdı sabah uykusuna çok düşkündü şimdi böle olunca akşam 9 30 10 gibi kendi isteğiyle uyuyor.

inşallah istediğin gibi olur bence sabah erken kalkarsa düzelir.

herkese uzuncaa bir mrbbb ama kendimle ilgili yazmadan önce

belmaaaa canım çok sevindim senin adına yeni hayat yeni bir bebiş en önemlisi o miss gibi koku tekrar evine dolacak rabbim sağlıklı hayırlı ömür versin

ayçaaa bakıcınıza sevindim umarım ii olur sizin iiçin

nurdan canım arkadaşımm çok geçmiş olsun inan hep aklıma geliosun ama benim pc kk yi acmıo şuan annemlerdeyim bir geçmiş olsun diemedim yaa rabbim biran önce feraha çıkarsın sizi

güliiii bacım sen yaz dr dediklerini afikin yaptıklarını dün gülize de dedim telde millet diyette bir birini hırslandırıo bende gülinin yazdıklarını okuyunca hırslanıom meselaa gülişi bacım bende mustiye oturarak su içmeyi öğrettim hemideee kendi içioo bajımm:)

fatma canım sizede çok geçmiş olsun canım rabbim korumuş

gülizz canım arkadaşım dün teli kapatınca kendi kendime güldüm ne çok konuştum meğer çok anlatacaklarım varmış ilk günden anlattımda anlattım dedim:))

umarım atladığım yoktur telden girip hatırladıklarım
haa birde eda yazarak yanlış anlamalar oluyor demişsin bende bişiler demek isterdim ama yanlış anlaşılmak istemem kırılmanıda istemem sedece çok üzüldüm demek istedim kararınıza..

bize gelince artık sabahları giremiyorum çünkü yiğit ile mustiyi aynı anda uyutmuyorum ikiside uyanınva zor oluyor biri uyuyor dieri uyanıor artık baya baya yorucu olmaya başladı yiğitin gündüz uykuları artık kıısalmaya başladı ama allah yardımcım olsun nedeyim bu saatten sonra:))

fatmacım rica edrim birbirimize yardımcı olabiliyorsak ne ala!
ama çocuklarımıza mizaçlarından hariç herşeyi biz kazandırırz
mesela kitap okutmuyor diyorsunya ona bunu alıştırmak senin elinde.
belki 1 hfata deniyeceksin ama sonunda ögrenecek.
kitap okunmasını dinlemesini falan.
olmuyor diye pes etmiceksin.
tvizlemede ögrenilen bi alışkanlıkdır

uyku düzenizin geri gelmesine sevindim.
demiştim ya bi kaç gunluk bi süreçtir.evladınıza nasıl davranırsanız o öyle bir birey olur.
mesela ben akife herseyi anlatarak açıklıyarak söyluyorum ve şimdi akif sadece yapma hayır dersem anlamaz.
ona neden yapmaması gerektiğini açıklarsam yapmaz. gib gibi...

ben sadece tavsyede bulunuyorum tabii herzamnki gibi.
her anne her bebek farklıdır her annenin yetiştirmesi farklıdır.
her yigdin yogurt yiyşşi farklıdır gibi...
haklısın canım yaa. sabır işte herşeyden önce geliyor sanrım. sabırlı olmak ve sürekli uğraşmak lazım. benim en büyük dezavantajım bu belki de. çabuk mu pes ediyorum galiba diyorum yani yiğite bişiler öğretme konusunda. tabii bunda isten oldukça yorgun gelmemin etkisi vardır sanrıım. keşke iki yaşına kadar çalışmama lüksüm olsaydı :KK43: bundan sonra daha dikkat edeyim bakalım. inşallah ilerleme kaydederim. tabii yiğit kuzu da bana yardım etse iyi olur :) bişiler anlatmaya çalışıyorum ama çekip gidiyor yüzümüze bakma ya da dinleme alışkanlığı hiç yok. nasıl alıştıracağım inan hiç bilmiyorum..

Kıymetlı Damla Hocam nıye çözemedin benı? Bılmeden bı kusurumuz mu oldu ? Güli bile seneler sonra adını dogru yazmaya basladı arkasına baka baka.. :))) bi Damal dır gıdıyordu.onu bile hoşgördün :))

Kızlar bu ay adetim bir hafta gecikti. Normalde günü gününe regl olan biri olarak hemen alarm durumuna geçtim. Bu gün dayanamayıp eczaneden bir hamilelik testi aldım veee sonuç pozitif.
İNANAMIYORUM. yeniden hamileyim :KK49: :KK49: İstediğimiz bir bebek. Kemal de çok heyecanlandı. Bu hafta doktora giderim. Aslında gözümü korkutmuyor değil. Daha yeni yeni rahatlamaya başlamışken sil baştan olacak. Ama yine de istiyoruz.

Geçmişe bakmadan sizinle paylaşmak istedim. Sizler nasılsınız bir bakayım.
gözlerım kocaman kocaman okudum..!! cok ama cok sevındım sızın adınıza... hayırlı ugurlu olsun Belmacım,saglıkla gelsın inşallah... abla-kardes arkadas gıbı buyuycekler desene
Bugün bakıcımız başladı. Öğle arası eve bıraktım onu. İlk izlenim olarak iyiydi. Rüzgar 5 dk. kadar yabancılık yaptı sonra beraber oynadılar. Bakalım anneanne 10 üzerinden kaç puan verecek. Şimdi telefonla arayıp da soramıyorum ikisi de evde.
hayırlı olsun Ayçacım.inşallah Rüzgara gözü gıbı bakar yenı bakıcınız.
fatmacım,
uyku konusunda eger bi kaç gun daha böyle devam ederse siz kesin tavrınızı koymalısınız.
belli bi saatte pijamlar giyilip ışıklar kapatılsın yada uyku öncesi ne yapılıyorsa hikaye kitabı falan neyhse yani ona uyku vakti oldugunu hatırlatack unsurları tamamlayın ilk gun yada 2.ci gun bişey farketmeyebilir ama sabırla bunu bir kaç gun devam edin.
ev halkının uyması gerekn kuralmış gibi. bu saatte uyku zamanı herkes uyur mjını verin. anlamaz zannetme bir iki gun sonra bunun bir rutin oldugunu ve onunda uygulaması gerektiğini anlar ama hep aynı aşamalr ve aynı saatte. deneyin sonuç alırsınız mutlaka.baktın uyumuyor yatakda ışıklar kapalı fısıltıyla hikaye anlat en sevdiği şeyi anlat ama içinde uyku hali olsun.
ben mesela o durumlarda mahallede bi köpek vardı her markete giderken görürdü. şimdi o köpeğin sahipleri taşındı köpeğidegötürdüler afik bi kaç gundur köpeği yerinde göremiyor ve soruyor köpek nerde diye benm kurtarıcımda o köpek. köpeği gidiş hikayesini anlaıtorum ve sonunda oda uyuyor bak herkes uyumuş arkadşlarını sayıyorum bir bir,
çağan uyumuş yahya uyumuş hasan uyumuş abi uyumuş kuşlar uyumuş balıklar uyumuş gibi gibi..
send ebu örnekleri tanıdıgı kişi ve hayvanlarla çogaltabilirisin ses tonu mutlaka fısıltı olmalı ve uyumak uyku saati gbii bişeyler söyle..

aman ne çok yazmışım öyle işte! geçiçi bir durumdur merak etme. özellikle sen hamilelik döneminde sürekli gece uykusuz değildiysen(2 de 3 de değilde normal satte uyduysan) korkma gecer.
ahh Gülim ahh olmuyo ne denedıysem olmuyo.uykı bızdede problem son 1 aydır.hemde ıyıce azıtmış durumda.gunduz bıkere uyuyo 2-3 saat kadarı.ama gece 12den önce yatıramıyoruz.neler denemedık neler yapmadık,hep beraber yattık ısıkları kapattık,kalkıyo gıdıyo yataktan.karanlık odaya pek gırmez normalde ama uyumıycak ya,karanlık koruıdorda cıglık ata ata kosturmaca yapıyo.köpek dıslerı cıkarken bozuldu düzenımız.neyse azımlıyım düzewltcem inşallah.1 hafta daha denıycez hep beraber erken yatma işini

Son düzenleme:
video eklemeyelı yıl olmus.bı denıyım bakalım

Şevval ayakkabı gıymeyı öğrenıyor..

URL]

Son düzenleme:
ben sana katılmıyorum çocuğa bazı şeyler öğretilerek yapılır vs kısmına..
tmm tv konusunda ipler bizim elimizde ancak birçok konuda bu durum böyle değil
çocuk uyumuyor uykuyu sevmiyor fıtratı bu..çocuğa kitap okuyacaksın istersen 2 ay sürekli oku arkadaşım çocuk yerinde durmayan bir tipse hiçbirzaman adapte olmuyor belki bi kulağı ile seni dinliyor ama son derece ilgilisiz gözüküyor..
akif gerçekten çok sakin bir çocuk tabii sende çıldırıyorsundur zaman zaman ama genel olarak sakin fıtratlı bunu ona sen öğretmedin
sen birşeyler anlatınca yahut kitap okurken seni sabırla dinliyorsa
yada bir alışveriş merkezine gidip saatlerce gezmene rağmen bu adam gık demeden oturuyor yada uyuyorsa bu çocuğun yapısı bu..
elbette sabır zaman mekan her faktör etkilidir ben genel konuşuyorum sadece
valla ben şunu anladım bu iş şans işi kimm ne derse desin kim ne fikir verirse versin
adam durmak isterse duruyor uyumak isterse uyuyor yemek isterse yiyor bizlerde mecbur onlara ayak uyduruyoruz

adasa kesinlikle katılıyorum guli.
kimi çocuga istedigin egitmi ver onuen geçemiyorsun bazı olumsuz davranısların .
ha sende yazmıssın aslında gozden kaçtı sanırım mizac harici demissin.
ama o mizac iste olayın %30 unu olusturuyor. sende çok iyi bilirsin çocuk egitimi yetistirilmesinde %30 mizac genler yani içten gelenler %30 aile %30 sosyal cevre idi yanlısım yoktur umarım yıllar vel sosyoloji dersinde okumustum :)
ılımlı çocuug olan verdigini alabilen bir çocugun var tamam seninde emegin buyuk çogumuza gore buyuk emek zaman harcıyorsun onun gelisimine ama o da buna musait ir çocuk olmasa emin ol bu kadar olmazdı

Esra hanımlar bende bıraz sıze bıraz Güliye katılıyorum :))
sabırla yapınca bırcok sey düzelebılıyor mutlaka ama bazende olmayınca olmuyor.
1 aydır canımıza okuyor,uyumuuyor uyku namına bıse yok cocukta.ögle uykusunu kana kana alıyor 1 sefer gece 12 den önce yatmıyor.sabırla düzelmesını beklıyoruz elımden ne gelırse yapıyorum ama hala tık yok.

birde şu yabani hallerı,ınsanları yabancılama huyu,kendıı sevdırmeme falan... hamıleyken burda şey demiştim cok iyi hatırlıyorum."yabanı davranan cocukları sevmıyorum hıc, ailelerıne kızıyorum,coculları ınsan ıcıne cıkarmıyorlar" gıbı bı cumle kurmustum.ama o öyle degılmıs,lafımı yiyorum çiğ çiğ :)) benım kadar gezen,kalabalık ortamlarda sıkça bulunan kac kısı daha var acaba... ama yok.. daha dun gunum vardı,3-4 cocuk daha vardı Şevval gıbı.herkez kendı teranesınde,biri bizim kızı sevmeye kalkınca kıyamet kopuyo.sankı yabancı bırı.halbuse her ay gördüğü ınsanlar.

Son düzenleme:
Aycacım Allah yardımcınız olsun arkadasım.. evladın Allaha emanet olsun.

Nurdanum, evınız hayırlı olsun kuzum.. agzının tadı bır an once yerıne gelsın ınsallah. Dualarım senınle, bılıyorsun.

Yiğit kuşluktan Yiğit kuzuluğa terfı eden kuzuyu operım nanaklarından..

Bu arada Seda yok ne zamandır.. umarım her sey yolundadır.. olmazsa bı arayayım.

Nurcum hoşgeldın tatlım.. ıyı olmana sevındım..

Damla Hocam, terruk edıyorum emeklerınden dolayı..

Birsen arkadasım, hoşgeldın aramıza..

Dilek cıktıgın yolda Allah yardımcın olsun, her sey den once saglıgın acısından onemlı bır karar. Hamıle kalmak ıcın de verdıgın cabadan dolayı vucudun cok yıpranmıs, Esracan soylemıstı.. umarım fazla sıkıntı yasamadan atlatırsın.

Çoğu kez saglıklı bır sekılde okuyamadıgımdan hepınızden haberdarım ama anında paylasamıyorum ıste. O yuzden fırsat bu fırsat Tusı babası ıle bogusurken aklımda kalanları paylasayım ıstedım.

Teşekkürler hepinize canlar...
3 gündür annemle birlikte bakıcı devam ediyor. Annem oldukça beğendi. Normalde Ruzy yabancılık yapar herkese, bayana hemen ısındı şaşırdım. Hatta ilk gün annemi itmiş sen uyutma beni o uyutsun diye şok oldum. Eli de becerikliymiş, temiz kadın diyor annem pişirdiği de yenir diyor. 3 tane çocuk büyütmüş daha önce kreş yaşına kadar. Çocuklar ara ara ona geliyorlarmış, cici anne özledik seni diye...

İnşallah değişmez iyi gider her şey. Böyle işte...

Esra kamera koyucam elbette ama zamansızlıktan bakamadım o işe..

Şevval'i izledim çok tatlı, hele ayağa kalkıp ayağını ayakkabıya sokması çok şeker.

Yiğit
kuşu da büyümüş epeydir görmüyordum.

Nurdan, çalıştığım yerde bir abla vardı, o bana önermişti bayanı taaa 5-6 ay önce. Görüşmüştük. İlk gün çok ısındım ona, sonra böbrek taşı düşürdü falan biz anneanne babaanne idare ede ede bu günlere geldik.

Sen de etrafına haber salarsın, bakıcı firmaları var onlarla görüşebilirsin, ilan verebilirsin Esra gibi vs vs. bi şekilde bulursun birini gibime geliyor. Hele bir düzeninizi kurun da...

X