2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Isırma huyu 3-5 ay kadar sürdü. Dişlerinin izi çıkıyordu o derece yani. Çok mutlu olduğunda yapıyordu. Bir anda geçti bitti. Vurma ise pek yapmıyor şimdilik...

Son günlerde yaptığı birşey: Yabancı birini görünce gözlerini kızıyor ya da tamamen kapatıyor. Çok komik

eda ama ben yinede verdigin kararı sonucu ogrenmek isterim yazarsın degilmi ?

benimle ilgili cevaplarınızı okudum teşekkür ederim ayrıca diğer arkadaşlarınkinide okudum muhakkak kaçrdıklarım vardır epey ilerlemiş hepsine bakamadım tek tek..

konuyu tekrar canlandırmak istemiyorum açıkcası ama bişiyde yazmak durumunda hissediyorum kendimi.. konu öyle farklı öyle kırıcı yerlere geldiki inanılmaz canım sıkıldı ve girmek görmek okumak yazmak istemedim.. beni kırmadan fikirlerini paylaşan arkadaşlarımda olduğu gibi tam tersini hissettiren arkadaşlarımda oldu.. ben burda böyle hassas yada kişiye özel konularla ilgili cevap yazarkenki gösterdiğim hassasiyeti bazı arkadaşlarımdan görememek kırdı beni.. neticede yazılı bir ortam burası yüz yüze konuşabilme imkanı bulsak muhakkak daha iyi anlayacağızdır birbirimizi ama sanal ortamda ben kimse kırılmasın diye kelimelerimi dikkatle seçerken böyle kırıcı şeylerle karşılaşmak beni üzdü..

esracım biz eşimle birlikte veriğimiz kararla bebeği dünyaya getirmeme kararımızı uyguladık..

mucize yazını okudum teşekkür ederim.. farklı düşündüğümüz noktalarda var.. mümkün olsa karşılıklı oturup konuşabilsek..

daha öncede dediğim gibi fikirlerinizi benimle paylaştığınız için kırılsamda yinede teşekkür ederim.. neticede buraya yazarak konuyu fikir paylaşımına ben açtım açmasaydım belki kendi adıma daha iyi olacaktı..

kuzuların hepsini tek tek tekk öpüyorum koklayarak.. kendinize iyi bakın...

Tam olarak nasıl yaptığını yazar mısın? Sebzeleri ve eti haşlayıp pirinç mi katıyorsun? Salça yada domates konuyor mu? Enginarım var, ben de yapayım.

ohh gezin bol bol gezin.

canım yapan ben degilim tabi hatun yaptı amayani az çok bizim yapıs seklimizde degisiklik yok bu tarz karısık çorba tarzı yiyceklerde herseyi bir arad aatıyoruz geneled enginar patates havuc pirinc ve hindi etini attık kusbası idi hindi eti dereotunu birtek pismeye birkaç dk kala attık diri olsun diye hepsini rondodan geçirip zeytinyagı içine okadar biraz tuz salca falan yok salca olmazki zaten enginara

Evet pervin, burcu, özlem, nur , Gizem nerdeler?
Evrimi cipsiyi az da olsa görüyoruz buralarda ama onlar hepten kayboldu.
Güli de bıraktı bu hafta bizi.
Gizem Gizem ben senin güne götürdüğüm profiterol tarifinden istiyorum şiddetle, lütfen çok güzel gözüküyordu...
Tikkat tikkat toplanın artık....:KK5:

gizemin tum gununu dun ben kapattım :KK66: izindeydim gizemlere kahvaltıya gittik hatunla birlikte, sonra çocuklar uyudu oglen oturduk vs aksamustune dogru kalktık o ondan giremedi bir ara hatunla gizem bebekleri uyuturken ben laptopu aldım girdim onun adına amayazmaya vakit olmadı okudum sadece agırdı makina

Evde 15 gündür ütü bozuk. Servise götürdük tamir edemediler Tefal in bi modeliydi.
Ben de aradaşların da tavsiyesiyle buhar kazanlı bir ütü aldım.
Nasıl bir Buhar gücü varmış bunların acayip açıyor kırışıklıkları .
Halen ütüden nefret ediyorum :KK50: ama daha katlanılabilir oldu diyebilirim.
Yeni alacaklara öneririm.

bende yillardır tefalin buhar kazanlı bir utusunu kullanıyorum pro eksperess diye çok çok memnunum

oyun konusunda herksin bişeyler yazması ne iyi oldu fikir alışverişi..!

ayça nın anlattıgı strafora kurdan batırmayı yaptık. marketten tavuk aldıgımız köpük tabaklar varya ona yaptık biz. iyi bir aktivite. birde kitapda gördükleirmizi gerçek hayattakilerle eşleştirme. hani rüzgar yumurta getiriyordu ya. bu sayede akif aynı demeyi ögrendi. bişeyin aynısını bulunca hep aynı aynı diyor.

ya ece de oburu demeyi ogrendi geçen gun magazada ayakkabı deniyoruz çıkarıyroum aglıyor giydir diye dur kizim oburunu ugiydireceim bekle vs dedim birkaç kez oburu lafın ogrendi çok alem birsey buluyor tekini bulunca oburu elini goster diyorsun oburu diye oburunu uzatıyor hemen
bir abi goruyor abi diyoryanında birtane daha abi varsa oburu diyor ona :)
nasılda kafada tutuyorlar bu tarz bi kelimeiyi,.=

azcık resim ekliyekde sayfalar ilerlesinn

ayakları üşüyen akifin ısıtma sistemi!!
dışarda bisiklet turu

Eki Görüntüle 169869 Eki Görüntüle 169870 Eki Görüntüle 169867 Eki Görüntüle 169868

hehe e çok iyi ya boylece duruyormu anlık bir goruntumu ?

Güliciğim ve diğer sevgili arkadaşlarım.
Bir aktivite daha geldi aklıma. Ruzy'le başaramadık gerçi o feneri alıcam diye tutturdu.

Malzeme: 1 adet el feneri

Akşam ışıkları kapatıyorsunuz. El fenerini odadaki bir objeye tutup ne olduğunu sorabiliriz, başka bir objeyi gösterebiliriz. Offf ne fena anlattım ama anladınız siz onu:)

aaa bak super bir oyun bu bende aksam unutmazsam deneyeyim

benimle ilgili cevaplarınızı okudum teşekkür ederim ayrıca diğer arkadaşlarınkinide okudum muhakkak kaçrdıklarım vardır epey ilerlemiş hepsine bakamadım tek tek..

konuyu tekrar canlandırmak istemiyorum açıkcası ama bişiyde yazmak durumunda hissediyorum kendimi.. konu öyle farklı öyle kırıcı yerlere geldiki inanılmaz canım sıkıldı ve girmek görmek okumak yazmak istemedim.. beni kırmadan fikirlerini paylaşan arkadaşlarımda olduğu gibi tam tersini hissettiren arkadaşlarımda oldu.. ben burda böyle hassas yada kişiye özel konularla ilgili cevap yazarkenki gösterdiğim hassasiyeti bazı arkadaşlarımdan görememek kırdı beni.. neticede yazılı bir ortam burası yüz yüze konuşabilme imkanı bulsak muhakkak daha iyi anlayacağızdır birbirimizi ama sanal ortamda ben kimse kırılmasın diye kelimelerimi dikkatle seçerken böyle kırıcı şeylerle karşılaşmak beni üzdü..

selamlar edacım
geçmis olsun hayırlısı olsun , hayat senin hayatın daha dogrusu sizin karı koca bir kararınız saygı duymaktan baska yapacak birsey yok gonul isterdiki seklinde konusuyoruz bizler , kendi namıma kırdıysam uzduysem cidden ozur dilerim bu ruh halindeki bir insanı biraz olsun kıran biri olmayı asla istemem,

gunaydınlarrrr
bugun ofise geldim çok ozlemisim iki aydan fazla zaman oldu kardı kıstı gripti derken hep kargo ile islerimi halletmistim geldim çok iyi geldi arkadaslar ortam falan buraya gelincede sanki hep burdaymısım iki gun izinliymisimde yokmusum gibi hissediyorum ama kızımıda çok ozledimo ayrı sesi kulagımda

Evde 15 gündür ütü bozuk. Servise götürdük tamir edemediler Tefal in bi modeliydi.
Ben de aradaşların da tavsiyesiyle buhar kazanlı bir ütü aldım.
Nasıl bir Buhar gücü varmış bunların acayip açıyor kırışıklıkları .
Halen ütüden nefret ediyorum :KK50: ama daha katlanılabilir oldu diyebilirim.
Yeni alacaklara öneririm.
güle güle kullan ütünü buket.bende çok istiyorum onlardan ama bana çok hantal geliyo nedense:))
herkese selaaaaaam!
bu hafta accuk yogunumda girip yazamadım..eşimin işlerle ilgili pcde halletmem gerekenler var. tlfda bile çok musait değilim evrimle ve esrayla muhabbeti özledim.

geçmişe bakmadan bi slm vereyim didim..

pervini bende çok merak ediyorum msnden de rastlamadım hiç face de de yoksa interneti bitmiştir ozaman.
bende azeri cep tlf nosu var ama yurtdışıaraması yapamorumm malesef. neyhsem biz iç sesimizden çağıralım gelir o.temizkalpli insan hissedero..

tılin taşınmışsın gözunaydın. tabii ya böylesi daha iyi sen mutlu oglun mutlu baba mutlu. :)

belmacım oyuncaklarınız çok guzel zevkle şevkle oynasın küçük hanım.. ali baba şarkısı bizdede var ama amcasının ismi ali oldugu için ben ne zaman şarkıya başlasam amca amca demeye başlıyor.sonra hayvanları tektek sayıyoruz..
teşekkür edrim gülizcim taşındım.çok şükür
buket ütün hayırlı olsun, bende birkaç ay önce aldım buharlı büyük gelince gözüme azur serisinden aldım philpsin bu da cok iyi ama daha iyi olan bişey var ki eşim artık ütü yapıyor. ütülenecek ne kadar gömlek pantolon hariç ütülüyor herşeyi. hatta pazar akşamı aldım yeşil çayımı geçtim tv nin karşısına gurur duydum kendimle resmen :) o da ayakta 2 saat ütü yaptı sesini cıkarmadan :)

Gizemm o tarifi bende hemen istiyorummmm.
vayy güliz eşini tebrik ederim.herzamn yapıyormuydu .yenimi başladı ütüye.eğer yani başladıysa nasıl başardın:)))))
akif okulu çok seviyor birsürü cıvılcıvıl çocuk hareket ses gümbürtü tabii.
evin yakında i.ö.o var.
her sabah babannesi götürüyor tenefus saati gidiyorlar ablalarıyla abileriyle çıldırıyor.
birileri sürekli ismini sorması ona soru yöneltmesi etrafında ilgi olması çok hoşuna gdiyor.
vaktiniz varsa sizde götürün .

annemler gelcek inşallah bi aksilik olmazsa dogumgunumde burda olacklar.
babamla dogumgunlerimiz aynı:)
özledim ya. kendi seçimim tercihim üzerine istanbuldayım ama keşke yakın olaydık demiyor değilim hani
gelsinlerde accuk ahsret giderek onlar gelince ugruyayam topiğe!
anneciğim guniçin bize güzell katmerler falanda açar.

çokmu uzaktaydı annenler.bir anönce sağ salim kavuşun biribirinize.ayy katmere bayılırım .yani bütün hamur işlerine:))))bizde boşnağız börekler falan hiç eksik olmaz

Güliciğim ve diğer sevgili arkadaşlarım.
Bir aktivite daha geldi aklıma. Ruzy'le başaramadık gerçi o feneri alıcam diye tutturdu.

Malzeme: 1 adet el feneri

Akşam ışıkları kapatıyorsunuz. El fenerini odadaki bir objeye tutup ne olduğunu sorabiliriz, başka bir objeyi gösterebiliriz. Offf ne fena anlattım ama anladınız siz onu:)
güzel bifikir .bizimkilere nekadar dayanırsa o fener

Çınar'ı hayal ettim de pek mutluydu hayalimde. Ne mutlu ona da sana da Tülin. Hayırlı olsun.

En büyük hayalim çiftlik gibi bir yerde yaşamak orda Ruzy'yi büyütmek. Bahçeli bir ev olsa da razıyım:)))
teşekkür ederim ayça.fotolarını ve videsunu çektim .müsait olduğumda eklicem buraya
gunaydınlarrrr
bugun ofise geldim çok ozlemisim iki aydan fazla zaman oldu kardı kıstı gripti derken hep kargo ile islerimi halletmistim geldim çok iyi geldi arkadaslar ortam falan buraya gelincede sanki hep burdaymısım iki gun izinliymisimde yokmusum gibi hissediyorum ama kızımıda çok ozledimo ayrı sesi kulagımda

günaydın esracım.

günaydın,

tülincim sürekli dır dır edip başardım ama kolay olmadı tabi pes etmedim. çook önemli bişey başarmış gibi hissediyorum kendimi :))

esracım biz eşimle birlikte veriğimiz kararla bebeği dünyaya getirmeme kararımızı uyguladık..

mucize yazını okudum teşekkür ederim.. farklı düşündüğümüz noktalarda var.. mümkün olsa karşılıklı oturup konuşabilsek..

daha öncede dediğim gibi fikirlerinizi benimle paylaştığınız için kırılsamda yinede teşekkür ederim.. neticede buraya yazarak konuyu fikir paylaşımına ben açtım açmasaydım belki kendi adıma daha iyi olacaktı..

edacım, bu konu hakkında daha önce özellikle bişey yazmak istemedim. çünkü eminim ki çok karmakarışık bir haldeydin. bir de açıkcası ben bu konunun sadece anne ve babanın kararı olması gerektiğini düşünüyorum. işin maneviyatından çok, o çocuğun büyüyeceği ortam ve imkanlar daha önemli benim için. e bunu da yalnızca o aile bireyleri bilebilir. siz de bir karar vermişsiniz. mutlaka ki sizin için en doğru olan buydu demek ki.
lütfen buraya yazmaktan vazgeçme. kırgınlıkların oldu muhakkak ama sebep bu olmasın noolur..

dün esracım ecoşu ve hatunu da alıp bize geldi. pek keyifli bir gündü. kahvaltı ettik, rahat rahat balkkon keyfi yaptık..

profiterol tarifini vericem ama ahanda kızım uyandı uf yaa!!!

arkadaşlar merhaba benimde 23/08/2009 azra adında bir kızım var.buraya 1-2 sene önce kayıt olmuştum ama sizinle tanışamadık.
merhabalar hoşgeldin.

hayırlısı olsun eda. inşallah sizin için en doğru kararı vermişsinizdir.

yiğit bugün hiçbir şey yemiyor :KK43: hiç mi karnı acıkmaz hiç mi yemek yemek istemez bir çocuk şaşırıyorum.. sabah kalkınca zorla birkaç tane cici bebe yedirmiş babannesi. az önce o yedikleriyle uyudu. çok üzülüyorum çookk.. :KK43: bi derdi var da bi yeri ağrıyor da biz mi anlamıyoruz diyorum.

dün öyle kötü bir kaza atlattı ki yiğut kuzum. marketten geldik. poşetlere geldi hemen. içindekiler çıkarmaya başladı. havuçları gördü. oturdu onları çıkartıyor. mutfak dolaplarının hemen dibinde. havuç istedi benden. hiç yapmazdı bende sevindim. hemen havucu yıkadım. yiğitin bir metre kadar üzerindeki dolaplarda bıçıklar ve kesici olanlar var. oraya kaldırmıştık. ordan soyacağı alayım diye kenardan doğru açtım. yiğitte tam altında oturuyor. kesici almamla birlikte en büyük boy kocaman bıçak dik bir şekilde yiğitin üzerine düştü hızıyla. nasıl oldu anlayamadım. tutamadım bile. tam üzerine gitti ama şükürler olsun ki yiğitin yanına düştü. rabbim korudu diyorum binlerce kez ham olsun. hayatımda hiç böyle korkmamıştım daha. ben bi çığlık attım yere yığıldım. bacaklarım tutmadı. babannesi geldi o yığıldı korkusuna benim çığlıktan bişi oldu sanmış. inanamadım. bi gelseydi allah korusun halim nolurdu. çok dikkat edin nolurr..

dün öyle kötü bir kaza atlattı ki yiğut kuzum. marketten geldik. poşetlere geldi hemen. içindekiler çıkarmaya başladı. havuçları gördü. oturdu onları çıkartıyor. mutfak dolaplarının hemen dibinde. havuç istedi benden. hiç yapmazdı bende sevindim. hemen havucu yıkadım. yiğitin bir metre kadar üzerindeki dolaplarda bıçıklar ve kesici olanlar var. oraya kaldırmıştık. ordan soyacağı alayım diye kenardan doğru açtım. yiğitte tam altında oturuyor. kesici almamla birlikte en büyük boy kocaman bıçak dik bir şekilde yiğitin üzerine düştü hızıyla. nasıl oldu anlayamadım. tutamadım bile. tam üzerine gitti ama şükürler olsun ki yiğitin yanına düştü. rabbim korudu diyorum binlerce kez ham olsun. hayatımda hiç böyle korkmamıştım daha. ben bi çığlık attım yere yığıldım. bacaklarım tutmadı. babannesi geldi o yığıldı korkusuna benim çığlıktan bişi oldu sanmış. inanamadım. bi gelseydi allah korusun halim nolurdu. çok dikkat edin nolurr..
Çok geçmiş olsun. Çok şükür birşey olmamamış.
yiğit bugün hiçbir şey yemiyor :KK43: hiç mi karnı acıkmaz hiç mi yemek yemek istemez bir çocuk şaşırıyorum.. sabah kalkınca zorla birkaç tane cici bebe yedirmiş babannesi. az önce o yedikleriyle uyudu. çok üzülüyorum çookk.. :KK43: bi derdi var da bi yeri ağrıyor da biz mi anlamıyoruz diyorum.
Fatma üzme kendini, çocukların belli dönemleri oluyor galiba. O dönem sen ne yaparsan yemiyorlar.
Bir sorunu yoktur, eğer ateşi falan da yoksa.
Sıkma canını öyle böyle derken büyüyüp gidecekler inşallah...

Tum annelere selam
Uzun zamandir girip arada bi okuyup kacmak zorunda kaliyorum yazilariniza katilmak istedgm cok sey vardi

Arkadaslar gecen gun basima gelen hayal kirikligini paylasmak istiyorum bu durumu nasil atlaticaz bilmiyorum
Cok sevdgm bir arkadasimin evinde 4yasindaki kizinin dogum gunu partisi vardi.ucan balonlar birkac anne ve kalabalik cocuklar kucuklerde vardi ama daha cok 4-5yaslar.
Ben de Duru birde kuzenimle beraber partiye gittik daha iceri girer girmez Durucuk kiyameti kopartip panik halde ustume atladi Duru koala bende okaliptus agaci pozisyonunda elinide acarak gozlerine kapatti korkudan nasil agliyor anlatamam.aldim kizimi arka odaya gittim daha onceden gittigimiz bir ev ve oyuncaklarini cok sever o evin neyse durduramadim on dk.sonra hediyemizi birakip nasil ciktigimi bilmiyorum montumu bile giyemedim ayakkabilarimi baskasi giydirdi benim dusunun.
Kizim benle beraber arada annemlerle falan ama en fazla gordugu kisi sayisi alti yada sekizdir.bu ara o kadar cok herseyden korkuyor ozelliklede yabanci erkeklerden hemen yuzunu kapiyor saklanir gibi
Duskunlugu cok artti bana tamam hep duskundu ama bu kadar degildi adim atamiyorum bir yere gittigim zaman NE YAPİCAM cok sikintim var yaa

geçmiş olsun canım Allah herkesin yavrusunu korusun inşallah.

iyiyim dersteyim :) dünki şoku atlattım şükür. sen nasılsın? biraz kendin ve bebeğin hakkında bilgi versene..

canım ben 25yaşındayım 1 aydır çalışıyorum.özel bir şirkette muhasebeciyim.daha önce çalışıyordum bebeğim doğmadan birkaç ay önce ayrıldım işten.dediğim gibi tekrar başladım.kızım AZRA 23 ağustos doğumlu.sende kendinden ve bebişinden bahseder misin?

Tum annelere selam
Uzun zamandir girip arada bi okuyup kacmak zorunda kaliyorum yazilariniza katilmak istedgm cok sey vardi

Arkadaslar gecen gun basima gelen hayal kirikligini paylasmak istiyorum bu durumu nasil atlaticaz bilmiyorum
Cok sevdgm bir arkadasimin evinde 4yasindaki kizinin dogum gunu partisi vardi.ucan balonlar birkac anne ve kalabalik cocuklar kucuklerde vardi ama daha cok 4-5yaslar.
Ben de Duru birde kuzenimle beraber partiye gittik daha iceri girer girmez Durucuk kiyameti kopartip panik halde ustume atladi Duru koala bende okaliptus agaci pozisyonunda elinide acarak gozlerine kapatti korkudan nasil agliyor anlatamam.aldim kizimi arka odaya gittim daha onceden gittigimiz bir ev ve oyuncaklarini cok sever o evin neyse durduramadim on dk.sonra hediyemizi birakip nasil ciktigimi bilmiyorum montumu bile giyemedim ayakkabilarimi baskasi giydirdi benim dusunun.
Kizim benle beraber arada annemlerle falan ama en fazla gordugu kisi sayisi alti yada sekizdir.bu ara o kadar cok herseyden korkuyor ozelliklede yabanci erkeklerden hemen yuzunu kapiyor saklanir gibi
Duskunlugu cok artti bana tamam hep duskundu ama bu kadar degildi adim atamiyorum bir yere gittigim zaman NE YAPİCAM cok sikintim var yaa

canım bence olabildiğince kalabalık ortamlara sokmaya çalış. çünkü kaçmak çözüm değil. hep kucağında tut, ama götür. mesela korktuğu kişilerin yanına gidip sen cici cici filan yap. aa hiç bırakma kucağından onu. güvende olduğunu bilsin..

fatmacım allah korumuş canım. geçmiş olsun..

X