tv 7dk dan çok izlemesin derken ben bizim dr a sordum sadce bebek kanallarını uzun sureli izleyebilir ama digerlerini izlemesin dedi dk soylemedi
simdi siz aksam falan karı koca oturup bir haber birbaska program izlemiyormusunuz afik uyanıkken ?
bu sekil tum gun nasıl oyalıyorsunuz hiç tv olmadan ?
bizim dr baby tv ye izin verince bende tum gun acık araad bakıyor arada oynuyorordakilerle dans ediyor
ve ordan acayip çok bilgi alıyor sayıları ogreniyor hayvanları tanıyor gormedigi yemedigi meyvaları bile ordan ogrendi diyebilirim kelime haznesi genisliyor egitici oldugunu dusunuyorum ama aklıma da takılmıyor degildi bennde netten bir arastırayım baska uzmanlar neler diyor bakalım bu konuyla ilgili olarak
bu arada bizde her gun 3-4 cesit meyva verioyruz
bizim dr un bu konudaad dedigi ozellikle çesitli verin vs demedi.
bir orta boy elma kadar bir meyva yerse her gunyeter ona demisti
biz hergun minik yerli muzlardan birtane bir minik kivi bir elma yada armut ve bir portakalın syunu sıkıp pure yapıp yediriyoruz içinede pekmez tabi.
eesrakocum;
doktorun dediği 7 dklık tv izlenimi maksimum yani buda yalnızca çizgi film .reklam klip yada diziler değil ama akif oturupda tv izleyne bi çocuk değil. yani bu konuda çok katı davrandıgım için dikkatini çekmiyor.
baby tv falan belki eğitici yönleri vardır ama çocukların konsantrasyonunu yada motivasyonunu etkilediğini biliyorum. yani benm bu tutumum okul çağı için.çünkü ilkokul ögretmeni arkadasım çocukların dikkatinin sürekli dagıldıgını ve ders anlatırken nerdeyse amuda kalmadıgım kalıyor demesi üzerine böyle davranıyorum.
ilk okul çagında alacagı egitm için aldıgım önlem.çünkü tv de sürekli değişen ekran ve çeşitlilik var ve cocuk buna alıştıgı zaman duragan seylere konsantre olamaz diye düşünüyorum nacizane düşüncem bu.
akşamlar aydın eve gelene kadar bizim evde akif uyanıkken tv açılmaz. bende öyle çok tv izleyen bi tip değilim zaten. akşamda zaten aydın gelir yemek faslı babayla oyun derken 9 da uykusu gelir çok maruz kalmıyor.
gun içinde aklına ne gelirse yapıyoruz.oyun çeşitliliği konusunda cıgır aştık diyebilirim. birde bizde durum farklı baktım çok sıkıldı babanneye yada yukarıya abisine gider hergun 2 defa dışarı çıkıyor babanne ile markete ekmek almaya gidiyor pencerden kuşalara kedilere bakıyor derken vakit geçiyor.