2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

esrako esraaa cevap bekliyorum soruma
ölçüleri alalım kilo sölemekle olmuyo bu iş

heheee veriirm canım olcu vermekten gocunmam
ama useniyorum olcmeye
diyete basladgımdan beri bir ara olceyim heryerimi yazayım sonra gelismeye bakayım vs dedim yuruyusde yapıyorum ben malum alt taraf inceliyor giysilerden anlıyorum karın ne alemde ama bilmiyorum
bir ara olcer yazarım senin için :)
aslında bu zahmetli bir is beden kitle indeksimizi yazalım oldu olacak boy kilo oranlamasını orda goruruz

yaz geliyor diyete başladı çoğumuz ama bende hiçbir kıpırtı yok:KK43:((( saldım çayıra mevlam kayıra bi halde ilerliyorum... kafam arı kovanı gibi olduğu için diyetlik modumda değilim... şu işe hayırlısıyla başlayıp düzene oturtayım herşeyi hemen eskişehirdeki o dediğim yaşam koçuna gideceğim.... inşalah bi faydası olur :)))

evet sibelcim bugünden itibaren diete başlamış bulunuyorum. ve ilk iş ticker yaptım
esracım ticerdan bmi mi görebilirsin

Merhaba oyunlardan söz açılmış.
Bu aralar benim yavaş yavaş önce kafamı eğip sonra, hani yogadaki güneş selamı misali bir hareket yapıp sonra da ay ay düştüm dememe çok gülüyor elif.
Yere yatıp bir iki üç diye bacak falan kaldırıca da hemen taklit ediyor, bir süre oynuyor benimle.

Boya kalemleri var kurşun kalemden, onlarla çok oyalanıyor birşeyler çiziyoruz.
Koltuktan kaydırak yapmayı öğretmişti babannesi onu seviyor. Koktukların minderini çıkarıyoruz koltuğa ulaşacak şekilde yaslıyoruz minderi. Ve ona tırmanıp iniyor bir süre.
Oyuncak bardakları falan var, onların içine biraz su koyup içmeye, ondan ona boşlatmayı seviyor. Biraz ıslanıyor ortalık ama olsun.
Bir de ayı, bebek, oyuncak hayvan ne varsa, hadi mama yedir oyunu var. Sırayla hepsine ama yedirip uyutuyoruz.
Küçük bebekleri battaniye ile sallardık karşılıklı tutup ya. Aynı muameleyi şimdi yapınca da çok eğleniyorlar.
Aklıma geldikçe yazarım ben de şimdilik bunlar var.

evet sibelcim bugünden itibaren diete başlamış bulunuyorum. ve ilk iş ticker yaptım
esracım ticerdan bmi mi görebilirsin

hmm gordum gormesem daha iyiyimis .)) massallah saka bir yana
az kalmıs senin diyetin bitmesine ne mutlu darısı basımıza

Aktivite 2: Müsvette kağıtları kullanıyorum. Onları buruşturup top yapıyorum. 8-10 tane top oluyor. Kendi de buruşturup top yapmaya çalışıyor. Bi yerden başka bir yere aktarıyoruz. Ya da hepsini havaya fırlatıp düşüşlerini izliyoruz. En çok bunu sevmişti. Yarım saate yakın oynadık diyebilirim.

Çok basit değil mi.. aklımıza gelmeyen neler neler vardır kimbilir. O yüzden dedim paylaşalım diye. Fikir fikiri çağırır aklımıza yeni bişey gelir.. Benim aklıma yeni bişey gelmiyor da:KK43:(

Buket şu battaniyeyle sallama işini biz de yapıyoruz çok eğlenceli oluyor

Son düzenleme:
Meltem meltem, kırgınlıkların olabilir tabi ama niye gelmiycem artık diyorsun ki. Bir iki üç herkes kayboluyor. Gitmeyin yaa:KK43:

çaçamm

ne iyi bi fikiralışverişi süpper:)
biz afikle eğitici aktiviteler(yazı resim kitap okumak puzzle) dışında oynadıklarımızı yazayım

-mesela mandal sepetini döküp mandallardan kuş yapıyoruz uçak yapıyoruz aklınıza ne gelerise köpek yapıyoruz. hani mandalların uç uca eklenmiş halinden bahsediyorum.

-dart oynuyoruz çok seviyor. ama hep beraber oynuyoruz.babasıda olacak herkes sırayla okları atıyor sonra afik tektek çıkartmaya çalışıyor mıknatıslı ya çıkartırken zorlanması çok hoşuna gidiyor!
-kapdan kaba bişeyler boşaltıyoruz. yada bardakdan bardaga su kaseden kaseye makarna fındık gibi gibi..mısır yada nohut gibi yutmaya meyilli küçük baklagiller değil tabi..!
-boş yogurt kovası yada plastik herhangibirkovayı ters cevrip davul çalıyoruz.müzikler sözler benden melodi afikden

-bir poşete evde işe yaramayan şeylerden attık mesela biz bozuk cd bozuk klima kumandası ufak broşür yazmayan bi kaç kalem benm kırılmış tokam yapma çiçeklerden bir gül, numune göndermişlerdi ya şampuan onun şisesi minicik. bu poşet hep duuryor. afik poşeti döküyor ve sormaya başlıyor bunları tek tek ne diye.
bende hepsine bişeyler anlatıyorum.
bak bu cd arabada muzik dinliyoruz ya ondan öp öp diyince anlıyor(tarkan )
bu gülü baban bana verdi ben çok sevinmiştim
aa bu senin bebeklik şampuanın sen bebekken şaçlarını yıkıyorduk
klima kumandası onun için tlf. bak dedeyi arayalım gibi gibi..
vs sizin hayal gücunuze kalmış bişey bizde herzaman işe yarıyor.arada değişik şeyler atınca tepkisi aaaaaaaa oluyor.içindeki malzemeleri değiştirerekde oynuyoruz.

- bu aralar favorimiz akşam ışıklar yanınca gölge oyunu. mesela biz masaya oturunca gölgemiz duvara yansıyor. biz küçükken elektirikler gidince mum ışında babm elleiryle köpek kuş falan yapardı o geldi aklıma o nu yapıyorum bak hav hav bak balık kuş vss oda kendiside yapamaya çalışıyor ailecek çok zevkli neşeli dakikalar yaşıyoruz. şiddetle tavsiye ederim.

yaz gelmiş topiğimizmankenden hallice hatunlarla dolmuş. ayy çok güldüm ya..:KK53:

aaa bide şey var.bisküvi ufalama.valla tam bu sıpalara göre mozaik pasta yada truff falan yapacaksanız verin eline koca bi geniş kase koyun içine bisküvileri özenle ve sevinçle kırmaca afik bayılıyor bunada. arada mutfakda yapıyoruz.

selinnn selin
kolzetin içindeki suyla el yzu yıkayıp yalanırmı hiç yaramaz!
valla sibel bunu anlatınca gülmezde ıyyggg anne ya!!der
umarım kötu bi sonuç olmas bu kolzetolayından

yaff tansiyon aletinden korkan selin.
sibelcim farklı mizaçda bi kzın var.afacan maşallah..
ama çocuklar korkmayı anne babadan yada etrafdan ögrenirler.
tansiyon aletiyle ilgili bi korkusu oluşmuştur ondan babanne yada dede cıss falan dediyse.
bizde her sabah ve akşam dednin tansiyonunu ölçüyoruz ama önce afik ölçer bitti der sonra kalemi alıp kagıda yazar!sonra sıra bana gelir.

sibelcim işinle ilgili geleceğin kaygısını yaşamakdan gununun tadına varamıyorsun yaff bu işyerindeki son gunlerin relaks davran erken çıkıysun daha rahatsın tadını çıkarsa canımm.sen elinden geleni yaptın hakkınla puanınıda kazandın lütfen biraz sakin olup kalan herşeyi allaha bırakırmısın.

ebru kızın maşallah çok tatlıymış.Ayşe Duru ismide guzel kendi gibi. yaff o görunen kıpkırmızı dudagımı maşallah kiraz dudak yogurtda olunca nasıl belli olmuş aferin ona kendisiyiyor sanırım!

hmmm hemen bi isim buldum ELİF DURU.nasıl uydumu?
ZEYNEP den sonra bi kız ismi lazım olursa aklımda dursun.Rabbim bir kız evladı nasip ederse saglıkla hayırla ZEYNEP dyecegiz biz ona.aslında en ço Aydın istiyor zeynepi.babasının göz bebeği babasının süsü yada mücevheri manasında oldugu için

Son düzenleme:
Meltem meltem, kırgınlıkların olabilir tabi ama niye gelmiycem artık diyorsun ki. Bir iki üç herkes kayboluyor. Gitmeyin yaa:KK43:

Çaçam,

Kırgınlık yüzünden tepki vermeye kalksaydık şimdiye kadar; topik ağası olduk, iftiracı olduk, ustune ustelık KK Yonetımıne sıkayet edılmelere kadar nıyetlenıldı, bır de bunlardan dolayı bu hanım arkadasa özür de diledik, haksız çıktık, salak yerine konulduk,yıne de sustuk, sineye çekildik.

Esra nın kendı sahsına sorulan her soruya baskasının cevap vermesıne tepkı vermesıne kımse tepki vermesin bence.. KALAN SAĞLAR BİZİMDİR.. üzülme sen.

Yeri geldi açıklamış oldum.

ebru kızının fotolarını eklemiş. maşallah maşallah kuzuya. alışverişte şapkasını pek yakıştırdım :)
evde yaptıklarımızı yazıyormuşuz. çok iyi olmuş. aklımıza gelmeyen şeyler var. bende vaktim olduğunda yazacağım inşallah..
yarın bir sürü misafirim geliyor. pasta börek işlerini yapıyorum şimdi. daha önce yapmıştım portakal ağacında puf pasta diye bi tarif var. çok hoşuma gidiyor. onu yapıyorum.
iyi akşamlar arkadaşlar görüşürüz.

geçmişi okuyamadan ortadan dalıcam. gülicim kuzum dönemedim sana bugün. noolur affet. yarın aricam. açıklarım sana. umarım çok acil bişey değildi.

bu aralar sürekli hamileliğin son günlerini yaşayan en yakın arkadaşlarımdan biriyle birlikteydim. bugün yarın doğuracak. normal doğum bekliyor. bi de cinsiyetini öğrenmediler! azıcık pişman oldu şimdi ama geri de dönemiyo tabii... hadi kıyafet filan neyse unisex renkler alınıyor filan da bebek şekeriydi kapı süsüydü o tür şeyler çok zorladı bizi. dolaşmadığımız yer kalmadı. hep ya pembe ya mavi. başka bişey yok.neyse becerdik bişeyler bakalım. neden bilmiyorum ama bu aralar sürekli onu göresim var... doğumdan sonra bir süre alemdağa annesinin yanına gidecek, pek görüşemeyeceğiz haliyle..

yarın bu gezme tozma özgürlüğüm bitiyor.. annemler gidiyor. neyse ki havalar daha iyi.gittikçe de iyileşecekmiş. sıkıldık mı dışarı çıkarız biraz iyi gelir..

yine bugün bir arkadaşımın bebişinin 1. yaş günüydü. akşam oraya gittik. ama ada çok huysuzlandı yaa... kalabalık, sıcak, bi de çocuklardan biri taktı adaya habire itip itip düşürdü. bi de üstüne uyku satti gelip geçince dellendi..

Herkese kocaman gunaydiiinn
Sabahin 6sindan Aysecik ayAgimda :KK43:
Hersabah adet edinmeye basladi napicam bilmem bazen ayakta yetmiyo kucagina al omuzda uyumak istiyo kucuk hnm...

Neyseayse duru a o guzel sozleriniz icin cok tesekkur ederiz teyzeleri.
:))
Sibelresmen selin hnm senin dikkatini cekmek icin boyle bir sey yapmis benden soylemei sizmisiniz benle ilgilenmeyen geldin birde telle konusuyorsun bak annecigim selin nerdeeee demis
Ayyy ayy dezenfekte etmissindir sen onu insallah bi daha olmaz annesi iceri girerken ona odakli gir bari :KK66:

Kirginliklarolmasa keske.baktiginizda burasi sanal ortam okudugun kelimelerd yuz mimikleri ses tonu yok yanlis anlasilmalar olabilir ki kaldi bu topikte insan kafa dagitiyor 2laf ediyor guluyor dertlesiyor herkes samimi herkes guzel herkesin kuzusuyla bi ugrasisi var baska seylere luzum yok baska yerlerden bakmamak lazim..mesela ben adet doneminde gozum hic bir seyi gormez oldu bir kac aydir felaket durumdayim herseyden etkilenip salya sumuk durumundayim bakalim onumuzdeki hafta bi simir testi yaptiricm bi de genel kontrol o zaman anlaticm bu durumumu cumku kuzumu bile gozum gormuyo o zaman:KK43:(

amanın yakalanmışım :)))

deniz akşam ağlarken katıldı yine nefessiz kaldı birkaç saniyemi artık dahamı bilmiyorum bana dakikalar gibi geldide, çok ürkütücü yahu, ama zararsızmış , sadece açık havaya çıkarmak yeterliymiş, katıldığındaysa ya ayak altlarına ya da çimdikle yada yanaklarını sıkarak normale dönmesi sağlanabilirmiş. demir eksikliği en önemli sebeplerinden biri olabilirmiş, sınırdaydık ama 15 gün sonra kontrolüm var ankarada yine baktıracağım kanına.

böyle işte bu konu kk da sık sık yazılmış, bakınırken uğrayıvermiştim...

bu aralar sürekli hamileliğin son günlerini yaşayan en yakın arkadaşlarımdan biriyle birlikteydim. bugün yarın doğuracak. normal doğum bekliyor. bi de cinsiyetini i havalar daha iyi.gittikçe de iyileşecekmiş. sıkıldık mı dışarı çıkarız biraz iyi gelir..

yine bugün bir arkadaşımın bebişinin 1. yaş günüydü. akşam oraya gittik. ama ada çok huysuzlandı yaa... kalabalık, sıcak, bi de çocuklardan biri taktı adaya habire itip itip düşürdü. bi de üstüne uyku satti gelip geçince dellendi..

bizde aksam arkadasımın ikizleri için dogumgunundeydik 10 yasında bizimkiler tabi berkenin arkadasları ece de kalabaıkta aynı ada gibi yanaklar kızardı .:) koylu guzeli hesabı .)
hiç gulmedi fenalıkg eldi sanırım birde çogu tanımadıı insandı

amanın yakalanmışım :)))

deniz akşam ağlarken katıldı yine nefessiz kaldı birkaç saniyemi artık dahamı bilmiyorum bana dakikalar gibi geldide, çok ürkütücü yahu, ama zararsızmış , sadece açık havaya çıkarmak yeterliymiş, katıldığındaysa ya ayak altlarına ya da çimdikle yada yanaklarını sıkarak normale dönmesi sağlanabilirmiş. demir eksikliği en önemli sebeplerinden biri olabilirmiş, sınırdaydık ama 15 gün sonra kontrolüm var ankarada yine baktıracağım kanına.

böyle işte bu konu kk da sık sık yazılmış, bakınırken uğrayıvermiştim...
canım ece kuçukken oluyordu simdilerde kesildi allaha sukur
birde yuzune hafifce ufleyin diye duymustum biryerden bir iki kere yaptık etkili olmustu aklında olsun

X