2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese guzel güneşli bir hafta sonu dileğimle
nerden başlasam bilmiyorum 1 haftadır giremeyince yıgıldı hersey anlatacak cok şeyiim var ama en onemlisi sizlerden dua istiyorum...

Benim kuzumda 6 aylıkken süt ve süt rünleri alerjisi çıkmıştı hatta katılara cok geç başlamıştım belki hatırlayanllarınız vardır.
Duru 1 yasındayken ilk denememiz maaalesef olumsuz olmuştu tekrar bir 6 ay daha ozel mamaya devam ve bu urunlere ara vermem gerekmişti.Şimdi 1 haftadr yogurta başladım derken peynirde eklemeye basladım lütfen hepiniz dua edinde (annelerin duaları kabul olurmuş)bu sefer kazasız belasız atlatmış olalım bu alerjiyi yoksa bir 6 ay daha ertelenecek sonra tekrar deneme falan filan....cunku buyudukce zorlasıyor yedıgımız herseydden istemeye basladı.

Bunun haricinde gecen hafta eşim Turgut 2 gunlugune maraşa gitti annemler geldi kaldı ve 2 gu ustuste ilk defa bu kadar yogun misafiır agırladım Duru cok mutluydu kuzum napsın bu kadar kkallabalıga alışkın degil ama misafir agırlamayı cok seviyor bunuartık iyice anladım.Daha cok misafir agırlamayı cok isterdim ama bacaklarımdan ayrılmadıgı için ne bişi hazırlayabiliyorum nede agırlayabiliyorum.

kısaca boyle daha cok şey var paylaşmak istedigim ama kocşko bgun evde yıllık izin kulllandı yemek yaptı bize :))) Duru da uyuyorken yemgimizi yiyelim

gorüsürüz:KK56:

hadi inşallah geçer şu alerji

nıye? gelenı gıdenı verdın de o mu eksık kaldı :)

çok güldüm sabah sabah

günaydınlar..

GÜLİ maşallah AFİK e ağustos kuzuları ellerinden kalem düşürmüyorlar mürekkep yalamış olacaklar :))

GİZEM geçmiş olsun canım inşallah önemli birşey değildir dualarımız sizinle hazıran ayında hormonlarıınız güzel çıkar inşallah dediğin gibi kilodandır herşey güzel çıkacak...

NURDANI bende çok merak ediyorum hafta sonu hep aklımlaydı sonuçlar herşey çok güzel çıkmıştır inşallah... dualarımz seninle canım bunlarıda atlatacağız hep birlite...

CAMBAZ Duru'nunda süt alerjisi geçecek buda geçen birşeymiş bununla illgili bi yazı okumuştu büyüdükçe düzelenler tamamen geçenler var artık duruda 1,5 yaşında atlatmıştır belkide....

selinin kolu için geçmiş olsun dilekleriniz için çok sağolun... daha iyi şimdi kolu kenardaki kabuklar kalktı ortada kaldı sadece sanırım oda zamanla geçecek ama büyük ihtimal iz kalacak gibi ne yapalım rabbim başka dert vermesin.... geceleri çok sık uyanıyor köpek dişler sanırım alıp yanımıza yatırıyoruz ama ondada durmuyor kıpır kıpır ne o uyuyabiliyor ne biz bi huzursuzluğu var şu dişler çıksada kurtulsak....

dün cenaze vardı bizimde teyzemizin damadı vefat etti eşim annesi babası falan gittiler ben akşama kadar seline evde baktım ama mahfoldum çok nazlı oldu çıktı koca güne kucakta durmak istiyor bel fıtığım azdı alahtan çok ağır değil ama yinede taşıyamıyorum belim sırtım çok ağrıyor.. ben cenaze için yemek yaparken mutfağı evi talan etti ne bulursa taşıdı mutfağa dolapların içi ne varsa yerdeydi bi yandan seline bi yandan yemek yaparken yemeğin soganlarını yaktım yeniden doğra yeniden kavur vs. bi dünya iş.... arkamı döndüğüm anda biberondaki suyu üstüne boca etmiş sonra git üstünü değiştir o ara saçıma bi yapıştı allahım zor ayırdım bi elini kurtarıyorum diğeriye yapışıyor saçlarıma kavgada bile böyle saç çekilmez sinirime can acısına oturdum ağladım bu sefer selin geldi öpüyor öz özz diyor bana özür diliyormuş ay gülsem mi ağlasam mı bilemedim... akşama kadar mahfoldum

dün cenaze vardı bizimde teyzemizin damadı vefat etti eşim annesi babası falan gittiler ben akşama kadar seline evde baktım ama mahfoldum çok nazlı oldu çıktı koca güne kucakta durmak istiyor bel fıtığım azdı alahtan çok ağır değil ama yinede taşıyamıyorum belim sırtım çok ağrıyor.. ben cenaze için yemek yaparken mutfağı evi talan etti ne bulursa taşıdı mutfağa dolapların içi ne varsa yerdeydi bi yandan seline bi yandan yemek yaparken yemeğin soganlarını yaktım yeniden doğra yeniden kavur vs. bi dünya iş.... arkamı döndüğüm anda biberondaki suyu üstüne boca etmiş sonra git üstünü değiştir o ara saçıma bi yapıştı allahım zor ayırdım bi elini kurtarıyorum diğeriye yapışıyor saçlarıma kavgada bile böyle saç çekilmez sinirime can acısına oturdum ağladım bu sefer selin geldi öpüyor öz özz diyor bana özür diliyormuş ay gülsem mi ağlasam mı bilemedim... akşama kadar mahfoldum

Başınız sağolsun, Allah yakınlarına sabır versin. Korkunç bir gün geçirmişsin, sinirden ağlamamak elde değil çok iyi anlıyorum. Özür dilemeyi de öğrenmiş ama, canım benim :)

Yağlı boya tablo yapmaya başladım :98: Aslında resme hiç yeteneğim yoktur, boş sayfaya düz çizgi çizemem ama resim öğretmeni arkadaşımız resim yapabilmek için çok yetenekli olmak gerekmediğini bazı tekniklerle herkesin resim yapabileceğini söyledi. 3 arkadaş ondan ders almaya başladık. Tuval üzerine yağlı boya resim yapıyoruz. İlk dersimi geçen hafta yaptım bakalım ortaya nasıl birşey çıkacak. Sonucu sizlerle de paylaşacağım :) Yalnız resim kesinlikle insanı çok rahatlatan bir uğraş. Tuval başında geçen 2 saat boyunca renklerden başka birşey düşünmüyorsun. Bana çok iyi geldi.

AİDA canım bravo tebrik ediyorum seni süper ya çok iyi fikir çok güzel bi hobi resim yapmak.. aslına bakarsan arkadaşın haksız değil çok fazla yeteneğe değil gerçekten taktiklere ihtiyaç var hani yılar önce trt de bi ressam çıkıyordu bonus saçları vardı ismini unuttum yabancı bi adam dı 3-5 dk. da şahane manzara resimleri yapıyordu ve sanki o kadar kolay ve anlaşılır açıklıyordiki taktiğini biliyordu bu işin bizim gibi 0 dan resim yapmayı bilmeyenler bile aynısını yapabilecek gibi ozamanlar acayip gaza gelmiştim resme başlayacaktım sonra araya birşeler girince kaldı ama hala hevesim var keşke yakın olsaydık bende katılırdım size::KK66:)) resimleri bekliyoruz çok güzel şeyler ortaya çıkacak merakla bekliyorum :)))

Başınız sağolsun, Allah yakınlarına sabır versin. Korkunç bir gün geçirmişsin, sinirden ağlamamak elde değil çok iyi anlıyorum. Özür dilemeyi de öğrenmiş ama, canım benim :)

allah razı olsun canım dostlar sağolsun... hemde ne korkunçtu gün geçtikçe daha çok haşarı oluyor tek başıma artık hak edemiyorum... ah sorma neleride biliyor özür dilemeyi öğrendi evet birde bağırmayı bırak olumsuz birşey söyleyelim ona kızım onu yapma ama bak böyle yapılmaz falan diyelim hemen mızırdıyor öh öhhö diye numaradan ağlıyor yüzünü buruşturuyor başımıza şimdiden oyuncu kesildi napıcaz bilmiyorum....

selin birde kestirmeden gidiyor kelimelerin ilk hecelerini söylüyor genelde..
özlemek =ös
özür = öz
bakmak=ba
ışık=ış
aşkım =aşk

donus antalyada oturuyormuşsun yardıma ihtiyacın varmış ama boya topiklerinde geziyosun güzelim şu saç boyası bu saç boyasını aldım diyosun :))) her yerede aynı mesajı atmış ne işsin anlamdım??

AİDA canım bravo tebrik ediyorum seni süper ya çok iyi fikir çok güzel bi hobi resim yapmak.. aslına bakarsan arkadaşın haksız değil çok fazla yeteneğe değil gerçekten taktiklere ihtiyaç var hani yılar önce trt de bi ressam çıkıyordu bonus saçları vardı ismini unuttum yabancı bi adam dı 3-5 dk. da şahane manzara resimleri yapıyordu ve sanki o kadar kolay ve anlaşılır açıklıyordiki taktiğini biliyordu bu işin bizim gibi 0 dan resim yapmayı bilmeyenler bile aynısını yapabilecek gibi ozamanlar acayip gaza gelmiştim resme başlayacaktım sonra araya birşeler girince kaldı ama hala hevesim var keşke yakın olsaydık bende katılırdım size::KK66:)) resimleri bekliyoruz çok güzel şeyler ortaya çıkacak merakla bekliyorum :)))

Evet canım Bob Ross'dan bahsediyorsun, onu da araştırdım. O adam resimde kendine özgü bir teknik geliştirmiş. Bob ross tekniği deniyor. Fırçalar ve boyalar özel olarak tasarlanmış. Hiç resim yapamayanlar bile bu teknikle yağlı boya tablolar yapabiliyorlar. Derse katıldığın ilk gün kendi tablonla sınıftan ayrılıyormuşsun :) Uzman tvde ayrıntılı videolar var. Linkini de yazdım.

Hiç resim yeteneği olmayanlar Bob Ross tekniği ile resim yapabilir mi? - UZMANTV

finkyy romantik aşıklar sizi içiçe ellerinizi çizmek aklınıza nerden geldi??
nehirde çizdiriyo elini elini çiziyim diye kağıdın üstüne koyuyor. daha iki parmağını çiziyorum hemen kaldırıyor bakıyor nasıl oldu diye

nehirde bazen kelimeleri söyleyemeyice kısaltıyo balık diyemiyo baa diyo
dün çok komikti ördekleri gösterdik biz vak vak diyo dedikçe o gok gok diyo
dayısına dayi diyo
bide yalakalık yapcağı zaman annem diye sarılıyo ama kim olursa olsun öyle yapıyo annem kelimesini sevgi sözcüğü zannediyo

cipsii yaho napıyo teklif geldimi? ajanstan haber varmı yakışıklıya??
çok güzel çıkmış fotoğrafları çok doğal hayırlısı olsun yaho için

Cocuk, cennet nimetlerinden biridir

hımmm donusun durumun öğrendim sizlerede yazmak istedim. özelden msj atmak için mesajlarını100 e tamamlamaya çalışıyormuş.o yüzden öylesine yazmış boya ile ilgili şeyler birde bir çok topiğe aynı mesajı atmış.bende topikte böyle bir msj görünce ne hikmetse profilne girdim ve açtığı konulara baktım. tesadüf bu ya antalyadaymış yardım ihtiyacını dile getirdi kızı olacakmış. nedense çok ilgimi çekti.Allahın işi belkide öyle her topiğe msj atanın profiline bakmam ama bu bayana yardım etmeye çalışacağım.

hımmm donusun durumun öğrendim sizlerede yazmak istedim. özelden msj atmak için mesajlarını100 e tamamlamaya çalışıyormuş.o yüzden öylesine yazmış boya ile ilgili şeyler birde bir çok topiğe aynı mesajı atmış.bende topikte böyle bir msj görünce ne hikmetse profilne girdim ve açtığı konulara baktım. tesadüf bu ya antalyadaymış yardım ihtiyacını dile getirdi kızı olacakmış. nedense çok ilgimi çekti.Allahın işi belkide öyle her topiğe msj atanın profiline bakmam ama bu bayana yardım etmeye çalışacağım.

sorunu neymiş peki??

bu arada bir arkadaş söyledi işyerinden bizde oynuyoruz Ece ile
tarif edeyimtoplam 4 sandalye ve 1 çarşaf lazım
2 sandalyeyi bir tarafa diğer ikisini karşısına koyup üstüne çarşafı örtüyoruz oyun çadırı misali sonra içine birlikte girin sonra siz çıkın o sizi bulmaya çalışsın vb Eceçok keyif aldı

meltemcim kızı olacakmış haziranda yardıma ihtiyacı var kıyafet oyuncak biberon ne olursa diyo

belma sizin evdeki süpürgeli cadıyı göremed,m malesef..!
çorap eşleştirmye gelince valla kimbilir burdaki annlerin hepsinde ne fikirler vardırda anlatmıyorlar. anne olunca herşeyden bi egitici oyun mantıgı çıkarılıyormuşş!!
resime başlamışsın . iyi bir terapi dimi! bende denize bakarak çok rahatlarım muhteşem bi iç huzurum olur denize bakarken. Rabbimin kudretini göürrüm. aklım almaz dalgalanmayı tenecer içinde su sallanır gibi. ama sadedce Onun izin verdiği yere kadar. yoksa bilirimki su alır başını gider. TUSUNAMİ gibi.

sibelcim başınız saolsun Allah rahmet eylesin.
demek tüm gun selinle başbaşaçıldırdınız hee.
ben o özürdilemeyi ögrenmen selini yerim maşallah yaa. akıllı bıdık:)kelimelri kendilerince uydurmsayon yapmaları şahane yaff.bayılıyorum.

sedaa yaff bu el izi çizme işi; biz küçükken babam çizerdi hepimizin elini amcamlara mektupla gönderirdik bak amcası bukadar oldu buyudu diye.malum gurbet eskiden çok zordu senede bi defa giderdik bide telefon işte öyle yani. benmde aklıma geldi çizdim içiçe buzdolabına astım duruyor.
o yardıma ihtiyacı olan kişi nedense içime pek sinmedi ya. asıl ihtiyacı olan bence istiyemz gibime geliyor.tabii bilemeyiz işin gerçeğini ama kargo parası bile ödiemem falan yazmış ya.

buda 3 kişilk ilemizin el izleri:)
$Görüntü035.jpg

Son düzenleme:
havalr ısındı ya içimde bi sevinç var. çok seviyorum baharı ben..
dünmesela hava resmen yazdan kalma guneşli ılık ruzgarlıydı.
emirgan koru sahil dolaştık bi guzel eve gelincede hepimiz uyduk temiz hava çarptı herhalde.:)

arkadaşlar istanbuldayım. sizinle aynı havayı solumak güzel :) yarışma için bu sabah geldim. yarın gideceğim. ataşehirde zübeyde hanım öğretmen evinde kalıyoruz. burda projelerimizi sergiliyoruz. yakınlarda olan varsa ya da gelmek isteyen varsa şeref verir. çok memnun olurum. sevgiler..

güli çoook güzel olmuş resim bende yapıcam bundan çok hoşuma gitti.
güli şu yardıma muhtaç kişi çok aklıma takılmıştı o yüzden buraya yazdım sizin bu konuda fikirlerinizi merak ettiğim için hatta evrime özel msj atıp fikrini soracaktım sence yardım etmek mantıklımı falan diye.kimsenin profilie girp açtığı konulara faln bakmam içimden geldi bu nedir diye baktım sonra yaşadığı şehre baktım antalya olunca kafam bulundı. acaba diyorum bu tesadüf Allahın işimi.
sonuçta çok büyük birşey yapamam en fazla yapacağım nehirin küçülmüşlerini falan vermek olur.

X