2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Güli, bloglar kapatıldı canım. DNS ayarlarını değiştirerek girilebiliyor aslında ama ben yine de wordpress'e adresimizi kopyaladım.
ruzgarist | Minicikti…Hızla büyüyor…

Afik'in et yeyişine ve pantolon giyişine bayıldım arz ederim. Romantik kocanın sözlerine de ayrıca bayıldım.

Sibel fotoğraf çok net değil ama çok kötü bir yanığa benziyor. Ama bebek teni dedim ya çabucak toparlar inşallah iz kalmaz üzülme.

Buket, Seçil, Pervin, Mucize, Damla hoşgeldiniz

Evrim anlamadım ben ip lazer falan ama sen yaptırıyosan iyi bişeydir.

Esra, tiş taşlarını temizletmek bir kere yapıldı mı tekrarlanmalı diye ben de duymuştum.

AYÇAM evet fotograf çok net olmadı çünkü cep telefonuyla çektim.. inşallah geçecek iyileşsin biran önce.....

ÇİNGENEM ESRAM bi sigara muhabbeti geçmiş genelde aktif kullananlar hamileyken ara verince bir daha kolay kolay başlamıyorlar sen başlasan bile çokmu içiyorsun bi ara konu arasında geçmişti ben tek tük içtiğini sandım keyfi olarak..... inşallah biran önce bırakırsın haplar işe yaramazsa en iyisi sen bi çocuk daha yap nasıl olsa hamile kalınca otomatikman bırakılıyor :)))

ESRA benim bi arkadaşımda nikotin sakızıyla bırakmıştı yıllar oldu bir daha hiçte başlamadı.... bunuda bi araştır istersen canım....

Meltem, cumartesi olayımız aklımdan çıkmış, hava düzelince konuşalım tekrar olmaz mı...

Bizden haberler. Rüzgar bana "nanne" demeye başladı. Çok mesudum.
Geçtiğimiz hafta akşam 10 gibi uyuyup sabah 6-7'ye kadar uyanmadan uyudu, şoklardayım. Anneannesi gündüz uykusunda poposunu pışpışlayarak uyutmuş, onun geceye yansımaları.

Pazar günü babaanne geldi, o bakıyor, gündüz uyutamamış o şekilde, salıncakta sallamış. İki gecedir yine uyanmaya başladı:KK43:

Baba bakıcı istemiyor, kreş düşünmeye başladık. Kreşler cumartesi kapalı, yine kara düşüncelerdeyim:KK43:

Meltem, cumartesi olayımız aklımdan çıkmış, hava düzelince konuşalım tekrar olmaz mı...

Bizden haberler. Rüzgar bana "nanne" demeye başladı. Çok mesudum.
Geçtiğimiz hafta akşam 10 gibi uyuyup sabah 6-7'ye kadar uyanmadan uyudu, şoklardayım. Anneannesi gündüz uykusunda poposunu pışpışlayarak uyutmuş, onun geceye yansımaları.

Pazar günü babaanne geldi, o bakıyor, gündüz uyutamamış o şekilde, salıncakta sallamış. İki gecedir yine uyanmaya başladı:KK43:

Baba bakıcı istemiyor, kreş düşünmeye başladık. Kreşler cumartesi kapalı, yine kara düşüncelerdeyim:KK43:

ahh be canım çok zor çalışan anneler olarak işimiz... bakıcınında kreşinde kendi aralarında artıları eksileri var..
Bakıcıda çocuğun düzeni bozulmuyor evde bakılıyor... eksi yanı çocuk evde kapalı kalarak sıkılabiliyor vs.
Kreşte çocuk sosyal oluyor arkadaşları oluyor... eksi yanı çok sık hasta olabiliyor çocukalrdan çok çabuk bulaşıyor...

keşke bunların hiçbirin düşünmek zorunda kalmasak evde biz kendimiz bakabilsek...

ahh be canım çok zor çalışan anneler olarak işimiz... bakıcınında kreşinde kendi aralarında artıları eksileri var..
Bakıcıda çocuğun düzeni bozulmuyor evde bakılıyor... eksi yanı çocuk evde kapalı kalarak sıkılabiliyor vs.
Kreşte çocuk sosyal oluyor arkadaşları oluyor... eksi yanı çok sık hasta olabiliyor çocukalrdan çok çabuk bulaşıyor...

keşke bunların hiçbirin düşünmek zorunda kalmasak evde biz kendimiz bakabilsek...

Ah keşke...
En yakın arkadaşım kızını Ankarada 13-14 aylık kreşe vermişti. Hemen hastalık kapıyorlar yaza doğru hastalık mevsimi geçince başlat demişti. Ama herşeye rağmen çok memnundu. Nedense annelik içgüdülerim kreşin iyi olmayacağı yönünde. 3 yaşında olsaydı tamam. Ya da oyun grubuna gidebilirdi şimdi. Ama haftanın 6 günü mesai gibi kreşte olmak, orda bırakılma hissi, vs vs bir sürü şey aklımda dolanıyo. Ne yer, nasıl uyur.

Merhabalar herkese
18.ay aşımızı olduk. Burada konuşulduğunu hatırlıyorum bazı yavrulara sadece aşı yapılmış bazılarına da hem aşı yapılmış hem de ağızdan damla verilmişti.
Bizim doktorumuzun uzmanlık alanı aşılar. Bu yüzden aşı için yine ona gittik. Sordum, şöyle imiş ;
18. aydaki aşı 4.karma aşıymış. İçinde çocuk felcine karşı bağışıklık sağlayan madde de varmış.
4.karma aşıyı olan çocukların çocuk felcine karşı, kanda tam bağışıklıkları sağlanmış oluyormuş. Sağlık ocaklarından ağızdan verilen damla ile de sindirim sisteminde çocuk felcine karşı bağışıklık sağlanmış oluyormuş. Genelde kanda oluşan bağışıklı yeterli oluyor ama sindirim sistemi bağışıklığı için damlayı da tavsiye ederim dedi.Özellikle son 2 senedir kreş çağındaki çocuklarda bu rahatsızlıkları çok görüyoruz dedi.
Ancak damla sadece sağlık ocaklarında bulunuyormuş. Çünkü damla açılır açılmaz hemen tüketilmeliymiş. Ve bir paket damla da 10 çocuk için gerekli doz bulunuyormuş. Bu yüzden özel kliniklere verilmiyormuş bu damla. Ben Deva'ya aşıyı yaptırdım, bu hafta da sağlık ocağına götürüp damlasını yaptıracağım.
Damla almayan arkadaşlarım, aşıları yaptırdıkları yerle bir daha görüşsünler bence..

geçmiş olsun ayşin, yaptığı karma aşı sağlık ocağında yapılan aşı ile aynı mı peki? civa oranı düşük aşı araştırıyordum bende

geçmişe bi göz attım EDA hamileymiş onu atlamışım...

çok çok üzüldüm.... evet hiçbirimizin söyleyecekleri yazacakları seni fikrini değiştirmeyecek ama peygamberimizin bi sözü var haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diye.... biz burda konuşamıyoruz sesimiz çıkmıyor ama yazılı olarak kendimizi ifade etmeye çalışıyoruz....

yapma canım kıyma bu cana yada belkide çoktan kıydın:KK43:((hayatta hiçbirşeyin garantisi yok şuna inanmıyorum demişsin gelen rızkıyla gelir sözüne ama cidden böyle oluoyr sen ne kadar inansanda inanmasanda... konuyu örneklerle açıklayacağım sen ister oku ister okuma..

hamile kalmak için korunmayı bırakmıştım 6 ay sonra kendiliğinden bi gebeliğim oldu malesef dış gebelikti alındı gitti ama ben hala onu unutamadım 3 ağustosta doğacaktı hala içimdedir arada aklıma gelir selininde tam doğum tarihi 11 ağustos du ama erken doğdu.. selinden 1 yıl büyük olacaktı şuan 2,5 yaşında olacaktı diye sık sık aklamı gelir...

bi arkadaşımın durumu senden daha vahim.. kadın şimdi 40 küsür yaşında bi oğlu vardı 5-6 yaşlarında sonra isteyerek hamile kaldı ve bi kızı oldu ama kızı 2-3 aylık olmadan öğrenmişki yeniden hamile çocuğuna bakacak kimsesi yoktu bakıcı bulamamıştı kayınvalidesi bakıyordu ve onla sorunlar yaşıyormuştu sonra çaresizse kimseye söylemeden kendi annesine bile kız kardeşiyle dr. a gidip aldırıyorlar aradan 20 seneye yakın zaman geçmiş ama arkadaşım hala üzülüyor şimdi kızı anne niye benim kardeşim yok deyince her seferinde aklıma geliyor keşke ozaman bana çok çaresiz gelmişti durum ama keşke yapsaymışım küçük kızımla birlikle ikisi büyüyüp giderdi diyor.. demem o ki hiçbir zaman unutulmuyor hatta pişmanlık duyuluoyr o an en doğru karar gibi gelsede....

şimdi maddi durumla ilgili örnekte kendimden... seline hamile kalmak istediğimde çok uğraştık malum dış gebelikten sonra tüplerimden biri tıkanmıştı ve yumurtlama sorunum vardı evimiz kendi evimiz eşimle bende çalışıyorduk maddi açıdan sorunumuz yoktu en sonunda hamile kaldım şükür herşey yolunda gidiyor ama hamileliğin ortalarına doğru eşimin işleri bozulmaya patronu iflas ediyordu aylarca maaşını alamadı benim maaşımla geçindik sonra bunun üstüne patronu 2 yıl önce kredi çektirmiş iflas edince onun borçlarıda bize kaldı eşim hepten işsiz kaldı bunlar olurken 6 aylık hamileyim.... doğum yapana kadar böle idare ettik selinin ihtiyaçlarını kıyafetlerini beşiğin şükür hepsini bi şekilde aldık rabbim yardım etti.. selin doğdu 50. günde işe başladım biran önce doğum paramı almam gerekiyordu oda işe başlamadan önce olmadı mecburen başladım selinin ihtiyaçları ve evin geçimi için birimizin para kazanması gerekiyordu ben işe başladım eşim 1,5 ay daha evde kaldı işsiz... sonra bu iş oldu işe girdi bu tamamen selinin şansı şimdi 1,5 senedir çalışıyor şükür... daha sonra hiç niyetimiz yokken babamda biraz yardım etti eşimin köyünden küçük bi köy evi bahçeli bi ev aldık buda bi mucize olması lazım.... yılardır kpss ye girip kazanamamıştım katiplik işini çok istiyordum olmamıştı bi şekilde ve allahın izniyle şuan oda oldu.... ve bu pazartesi kendi çapımızla arabamızıda aldık.. durumu sen belirle canım her ne kadar inanmıyorum desende çocuk kesinlikle nasibiyle geliyor.. selin doğduktan sonra bütün herşeyimiz yoluna girdi mal mülk sahibi oldk evimizin bereketi geldi... iki maaşla geçinirken tek maaşla hem selinin ihtiyaçlarını hemde evimizin ihtiyaçlarını gördük rabbim öyle bi bereketini verdiki o paranın hiçbir ihtiyacımızı ertelemedik... bunları sana anlatmamım nedeni durumu gör istedim bu çocuğu aldırmayı maddi manevi istiyorum diyorsun da bak yarın ne olacağı belli değil ben hamile kaldığımda durumumuz çok iyiyken birden tersine döndü bunu hiçbir zaman unutma... yarın planlı olarak hamile kalmak istediğinde belki şimdiki durumundan daha kötü olacak...rabbim bu canı sana naip ettiyse lütfen bunu yapma:KK43:((

teşekkür ederim arkadaşlar sağolun desteğiniz için...

evet malesef banada ihmal var gibi geliyor herkes bir değil işte rahatlık ok. herkes hata yapabilir kasıt yapmadığı aşikar ama önemli olan insanın o hatayı kabul etmesi o ise hala kendini haklı görecek nerdeyse diyecek birşey yok... inşallah iz kalmaz izide geçtimde şu büzüşme olayı daha kötü allah göstermesin ya yüzüne gözüne gelseydi ozaman ne yapardım...bu kadar nasıl sakin olabiliyorum biliyorum çok sinirliyim hala sinirim yatışmadı ama elimden birşey gelmiyor onlardan başka bakacak kimsem yok bakıcı tutayım desem buralarda büyük şehirlerdeki gibi bakıcı olayları pek yaygın değil küçük yer olduğu için genelde herkes ya kendisi çalışmayıp bakıyor yada anneanne babaanne ikisinden biri bakıyor.... lanet okuyorum neden çalıştığıma çalışmak zorunda kaldığıma:KK43:((çok doluyum anlatacak o kadar çok şey varki dahada fazla yazıp sizinde canınızı sıkmayım.....

Sibelcim çok çok geçmiş olsun çok üzüldüm. Anlayabiliyorum senin nasıl üzüldüğünü :KK43:

Bu arada gün videolarını izledim ve konuşan bıcır bıcır çocuklarınıza koskoca maşallah arkadaşlar.
Benimkinden halen konuşma ile ilgili kayda değer bir gelişme yok.
anne, bazen mama, cici, bazen banyoya gelince çiş, canı isteyince gel dışında anlabildiğim kelimesi yok gibi.
Kendi kendine anlamsız konuşmaları oluyor. Ona bile mutlu oluyorum.
Doktoruyla konuştum. Bazı sorular sordu bay bay yapıyor. "Evcilik oyunuyoruz yemek pişirip yiyoruz, bebeklere, oyuncaklara yemek yediriyoruz. Topu getir, pantalonunu, ayakkabını getir, ışığı kapat, çorabını çıkar gibi eylemleri yerine getiriyor.Göz teması da var" Dedim. Tamam o zaman izleyeceğiz 2 yaşına kadar ilerlemesini dedi. Eğer istenilen düzeyde birgelişme olmazsa çocuk psikolağuna yönlendireceğim dedi. Biraz panik oldum açıkçası ama evdeki herkes elinden geleni yapıyor.
Herşeyi basit cümleler anlatıp, çok oyun oynuyoruz onunla. TV yi de günde 15-20 dakika izleyebilir dedi doktor. Bu hakkımı da yemek yedirirken kullanıyorum. Çünkü hastalık sırasında kilo verdi ve yemek yemek istemiyor halen. Bir kepçe çorba içse bayram ediyoruz.

Buket, bizim doktor 18.ayda alt limit 8 kelime dedi. 8 kelime söyleyebiliyorsa sorun yok dedi.
Eyvah dedim bizim kız, net olarak 'baba,dede ve kedi' diyebiliyor dedim, onun dışında net kelimesi yok dedim. Mesela su diyecek va diyor, zeytin diyecek dediin gibi birşey söylüyor, teyze diyecek tecce diyor. Olsun dedi, benzer şeyleri söyleyebilmesi de yeterli dedi.

süpersin Ayşin. öğrenmiş olduk.

Rica ederim Ayçacım :)

geçmiş olsun ayşin, yaptığı karma aşı sağlık ocağında yapılan aşı ile aynı mı peki? civa oranı düşük aşı araştırıyordum bende

Gülizcim şöyle, sağlık ocaklarında yapılan aşılar çoğunlukla daha düşük maliyetli aşılar oluyor. (Devlet karşılıyor ya bu aşıları) Mesela bazı ay, sağlık ocaklarında 2 şer aşı yapılıyor ama ben doktora yaptırdığımda tek aşı yaptırıyorum. İki hastalığın aşısı tek aşıda birleştirilmiş oluyor, bu da tek enjeksiyon demek oluyor. Bildiğim kadarı ile ilaçların markaları değişik oluyor ama içerik aynı.
Civa oranları hakkında hiç bilgim yok malesef.

Kedici teşekkürler yazdıkların için. Her doktor farklı yorumluyor konuşma gelişimini demek ki.
Bizimki biraz panik olmamımıza neden olacak şeyler söyledi de.
Bekleyeceğiz artık. Allah tüm çocuklara sağlık sıhhat versin inşallah...

Birkaç resim ekleyim ben de yalandan ağlamamıza da içeren. Çok maymun oldular şu dönemde, acayip yalandan ağlama huyu var bizde....

$06032011530.jpg $06032011532.jpg $06032011521.jpg

Son düzenleme:
Buket,
Dümdüz saçları var ya çok tatlı kız. Yalandan ağlama bizde de sıkça görülüyor.

Ayşin'in doktoru 8 dedi ya. Ben 7'de kaldım 8 kelime çıkaramadım Ruzy'den. Bir ara alo diyordu aylardır duymuyorum, onu eklesem olma mı??

Ama zerre kadar endişe etmiyorum şimdilik. Herşeyi anlıyor mu evet, talimatları yerine getiriyor mu evet, ee konuşacak elbet daha zamanları var ki...

ayçammmm mailini aldım tatlım bu konu ile ilgili arayacağumm seni çok sağol bebem

ya saçlara bak yaaa pırasa gibiii
bende hastayım düz saça benim saçlar dalgalı ile kıvırcık arası kocam desen büyük baş merinos oğlumda küçük baş merinos :KK53:

beybimmmm canımsın sen benim yaaa Allah razı olsun senden senide arayacağum ama telim kapalı yurt dışına mamiden arıcam geç olur diye istemiyorum akşam kaçta uyuyosunuz :KK71:

2 gündür kırşehirden misaifirm var daha yeni yolcu ettim...
geçmşten gördüklerim.
AYŞİN aşı bilgin iyi olmuş saol..biz ağızdan yaptırdık..:))
ESRAKO diş işlerine başlamışsın kolay gelsin..
YAHOM kıvırcık paşa artis olma yolund ailk adımını atmış..bizimde bir ünlü tanıdığımız olcek artıkın..
SİBELÜM resimden gödüğüm kadarıyla yanığınız< kötü ya..tekrar çok geçmiş olsun..Arabanızda hayırlı olsun kazasız belasız binin..
EFRİM lazerede başlamışsın kim tutar seni plaj güzeli olmaya kararlısın yani.:KK12::92:
AYÇA Rüzgar beyde artık nani demeye başlamış .
Yorgunum aklımda bunlar kalmış..:26:

X