2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar dün gece perişan oldum
dün 5,5 da eve gittim akşam saat 10 a kadar 2 tatlı kaşığı pilav hariç hiçbir şey yemedi sürekli emdi
eşimde yurtdışından yeni gelmişti 1 hafta Türkmenistan da kaldı
birkaç gün önce yine tüm gece memeyi ağzından düşürmemişti
artık dedim yeter bant varsa yapıştırayım dedim annem gitti yara bandı tarzı birşey yapıştırdım gögsüme sonra Ece ye gösterdim hem korktu hem şaşırdı aklına dayısı geldi abim ameliyat olmuştu ya hani ayağı alçılıydı onu üst üste çok gördüğü için memenin hasta olduğunu düşündü meme pat demiş yere düşmüş yara olmuştu işaret diliyle resmen anlatıyor ve susmadan yüksek sesle ağladı uykuya dalamadı yara bandını çıkardık gel dedik meme iyileşti yok almadı eşim uyandı gece saat 1de aldık arabayla gezdirdik yarım saat uyudu eve gelince biberon verdim
gece 2 de yattım

annemin de ayağı ağrıyordu
sabah 6,30 da uyandı gözünü açmadan emdi sonra gözünü açar açmaz ağladı
kalktık oyun oynadık dedim anneme işe gitmeyim ben
neyse annem biraz daha yattı sonra ece memeyi açtırdı elledi işaret diliyle bişeyler anlattı sonra dedim ki kızım iyileşti bak dayının da ayağı iyileşti süt de geliyor dedim kolyemi tuttu sonra korkarak memeyi emdi sonra baktı sorun yok tekrar uykuya daldı ben de şefi aradım bira zgeçikeceğimi söyledim saat 10 da işe geldim

şimdi ben ne yapmalıyım akıl verin bu yöntemden ece çok etkilendi

meltem zorr yani ne diyim hiç bir bilgim fikrim yok memeden kesme çalısmam hiç olmadı hep kendileri biraktılar. en buyukde korkumdu bu hale gelmek buyuk çocugu memeden kesmye çalısmak kendi birakınca hiç ustelemedim bende o nedenle. bol bol okumak gerek nette neler yazıyor kitaplarda neler yazıyor vs

göbikdaşlarım ha EVRİM topiğin rengisin gel hadi gari....bende göbikdaşınım bajım..azcuk eğilince görebilsemde dik durunca cık olmuyi...:KK53::KK37:
HESRA senin yanıt 10 numero nerden aklınıza geliyor bre gadınlar iyiki varsınızda azcık gülüyoruz..:KK9::KK16:
FATAMA ,PUKET ,HESRAM ,ELÜF ve diğer geçmiş olsun diyen arkadaşlar sizlerde saolun.
BU sefer yusuf ablasına bulaştırdı..ilk yusuf hasta oldu..ama bu gün ikiside iyi..:nazar:
ÖZGÜL geçmiş olsun illet bir rahatızlıktır hemen atlatırısn inşallah..
MELETEM meme konusunda bir fikrim yok ama annelik iç güdüsü olarak yanlış bir yöntem en sevdiği şeyi kaybetme korkusuyla bıraktırmak yanlış..:KK45:
FATMA yiğit paşaya geçmiş olsun çoğalmadna ıhalmur felan vermeye başla..
PUKET sana ve cimcimeyde geçmiş olsun..

meltem zorr yani ne diyim hiç bir bilgim fikrim yok memeden kesme çalısmam hiç olmadı hep kendileri biraktılar. en buyukde korkumdu bu hale gelmek buyuk çocugu memeden kesmye çalısmak kendi birakınca hiç ustelemedim bende o nedenle. bol bol okumak gerek nette neler yazıyor kitaplarda neler yazıyor vs
bebekten uzaklaşmak
bant yapıştırmak
kademeli olarak azaltmak
bitti deyip birden bire kesmek
tadını beğenmeyeceği birşey sürmek vs

ama 19 aylık bir bebek artık memeyi zevk için kullanıyor resmen elinde oyuncak haline geldim
bitti desem asla bırakmaz
uzaklaşsam annem baksa 2 gün annemi perişan eder
birşey sürsem sildirir yine emer
gypsy nasıl bıraktırdı kaçırmışım
ama onunda bir salça sürme macerası olmuştu sanırım

göbikdaşlarım ha EVRİM topiğin rengisin gel hadi gari....bende göbikdaşınım bajım..azcuk eğilince görebilsemde dik durunca cık olmuyi...:KK53::KK37:
HESRA senin yanıt 10 numero nerden aklınıza geliyor bre gadınlar iyiki varsınızda azcık gülüyoruz..:KK9::KK16:
FATAMA ,PUKET ,HESRAM ,ELÜF ve diğer geçmiş olsun diyen arkadaşlar sizlerde saolun.
BU sefer yusuf ablasına bulaştırdı..ilk yusuf hasta oldu..ama bu gün ikiside iyi..:nazar:
ÖZGÜL geçmiş olsun illet bir rahatızlıktır hemen atlatırısn inşallah..
MELETEM meme konusunda bir fikrim yok ama annelik iç güdüsü olarak yanlış bir yöntem en sevdiği şeyi kaybetme korkusuyla bıraktırmak yanlış..:KK45:
FATMA yiğit paşaya geçmiş olsun çoğalmadna ıhalmur felan vermeye başla..
PUKET sana ve cimcimeyde geçmiş olsun..

sen emziriyordun sanırım bu yaşta bir bebeğe bıraktırmak inanılmaz sabır istiyor herşeyden önce

EVRİM ve ELİFF koptum muhabbetinize allah sizi ne etmeye nerden geliyor aklınıza böyle şeyler:)))

MUZİCEM gelmiş ve yine gitmiş iyi olmanıza sevindim... yine gel hep gel :))

AİDA süper olmuş eğlenceye gittiniz demek...

İSTANBULLU HATUNLAR çok kötüsünüz bilioyrmusunuz yapılırmı bu ya her ay her ya bize bizim günümüz yok sizi çok kıskanıyrouz bizde orda olmak istiyoruz:)) işin şakası hepiniz çok güzel çıkmışsınız çocuklar her buluşmada biraz daha kaynaşıyorlar....

SÜPÜRGE KORKUSU: kızlar ben farkında olmadan çok büyük bi hata yapmışım bu konuda sizlerden yardım istiyorum.... hafta içi malum çalışınca temizlik kısmı hafta sonuna kalıyor ve ben temizliği selinle yapamıyorum rahat vermiyor diye her temizlik yapışımda 2-3 saatliğine selini babaanneye bıraktım sonra aldım öyle böyle derken selin artık 1,5 yaşına geldi ve hasbelkader yanında süpürge çalıştıracak olursak korkuyor haliyle uzaylı görmüş gibi öyle ağlamıyor ama korkuyor kucağa gelmek istiyor kucaktan inmek istemiyor süpürge çalışırken ben şimdi bunu nasıl düzelteceğim bilemiyorum çocuk süpürge görmediki alışsın çok büyük bi hata yapmışım :KK43:((

günaydın, güneşli bir hafta olsa keşke... çok sıkıldım gri soğuk kuru havadan...

gün resimlerine baktım iç çeke çeke, çok güzel geçmiş yine.. hepiniz cok tatlısınız.

evrim o uzvu bende göremiyorum ki yavrum cülüz hariç demişsin ama dün kuaföre gittim manikürcü kız bebiş mi geliyo abla dedi o kadar yani. 3 kilo aldım hepsi göbeğimde, vücut yapım dar olduğu için sizin göbeklerden daha cok dikkat çekiyor. alp'te bana cekmiş vücut yapısı olarak dar, göbeği mini dötünden daha büyük.

Deryacım canım arayacağım aklımdasın ama her seferinde uygun mu diye düşünüyorum. yusuf zor uyuyan bi cocuk olduğu için anı yakalayamamaktan korkuyorum. O doktor bozuntusu da erkeksi tavırla söylemedi. epey yaşlıydı anlayacağın.

Bebeklere hangi sütü veriyosunuz diye kim sormuştu unuttum, ben gündüz aptamil kutu süt, gece de aptamilin gece sütünü veriyorum. kansızlık sıkıntısı cektiğimiz için direk inek sütü 3 yaşına kadar önermedi doktor. iki günde bir yoğurt mayalarken aldığımız sütten içiriyor annem sadece.

Özgül çok geçmiş olsun..

Belmacım ana kız felekten bir gece çalmışsınız ne güzel eğlenmişsiniz.

Sibelim hiç yanında çalıştırmadığın için korkar tabi, belma'nın önerisi oldukça mantıklı, öyle öyle alışır.

KORKULAR
Akşam yatağa girdik kuzuyla, nevresimin yastığında beyaz üzerinde siyah şekiller var. alp yattı sütünü içti kaldırdı başını korku korku demeye başladı dedim neden korkuyosun yastığın üzerindeki siyah şekilleri gösteriyor. çok enteresan şeylerden korkmaya başladı. acaba biz mi yanlış yapıyoruz yoksa normal mi?
Mmilkshake ve gulizcm ben bu durumu bir pedegoga sordum bu donem korku donemiymis daha bundan sonra korkukarimiz basliyormus2 yasina geldiklerindede odasini gece mumkun oldugunca karanlik yapin odasina araba isiklari giriyorsa dedi o zaman onlardan korkmaya baslarlar dedi.Duru kizimda da supurge matkap hatta ustten alttan gelen takirti tukurtu korkulari basladi bir donem simdi hafifledi cok sukur.
Sizlerle paylasmak istedim bol bol anlatin ve oynatarak anlatin biz oyle yapiyoruz...Allahim hepimize yardim etsin

Evriiiimkopartmissin yine topigi
Bende goruyorum ama gece mama yapmaya kalktigimda yemege devam edersem sadece pirtlek bir gobegim olacak goremiycem:KK1:

üç gündür yiğit ara ara öksürüyor. artar mı bilmiyorum. hemen doktora götürmeyeyim dedim ama içim de rahat etmiyor. ne yapsam :KK43: diş çıkartıyor heralde. çünkü çok ağzının suyu akıyor. ondan mıdır ki diyorum?
Mumy disler oyle oksuruk yapiyor gercekten salyalardan dolayi sen yinede takip et arkadasim gecmis olsun
[video]http://img132.imageshack.us/i/zmp.mp4/[/video]
Masallah hepinize bayildim goruntulere.
Sarmasikcok gecmis olsun istersen icebilirsen maydanoz suyunu ic idrar yollarini birebir temizliyor benimde onceleri basima sikca gelirdi.cok faydasini gorurdum

Aidaane kadar guzel yapmissin valla insan yasamadikca tecrube edemiyor iste.ne guzel eglenmissiniz...

Sakaleynmaster cok gecmis olsun acil sifalar diliyorum.sen disari cikarsanda cikarmasanda eve tasiniyor bir sekilde.ama yinede duzenli disari cikarmak gerekior sanirim

Puket sana ve kizinada acil sifalar versin rabbim

Esrako ve diger istanbul anneleribir daha ki gorusmelerinizde bizde Duru kizimla katilmak istiyorusssss
Uzun ara verdim amaaaaan neler kacirmisiz yahuu

Anne kiz patliyoruz biz burada sabahtan aksama kadar saklambac kovalamaca sitedekilerdende hayir yok
Kuzenimin cocuklariylada bir araya geldigimizde Durudan yasca buyukler anlasamiyorlar tam firlama hepsi :)))

Resimlerinizi bir gordum bayildim sizlere masallah kuzulariniza ve muhabbetinize...

Bu kadar renk ahenk isem eğer; Yeni sorumu yoneltıyorum o hal;

Evrim ne renk?? :KK1:

İçimin derinliklerinde bir yerde Esrako varmıs.. resmen Esrako pörtledi oramdan buramdan..

diğer soruma gelıyorum.. :)) sutyenlerınızın hangı centıktekı kopcasını baglıyorsunuz..

hamileliğin ilk zamanlarındaki anneanne donlarınızı mı gıyıyorsunuz hala.. yoksa kenarı mıç aranıza kaçan bardak altı kadar donlarınıza mı döndünüz??

artis artis yazışlardan kaçınınız.. üzerim, üçüncü çentiğe sizi büzerim..

Son düzenleme:
evrim ben şeyimi görmüyorum ama arkamı döndüğümde gayet net bir şekilde popomu görüyorum uyarmı sana bacım !!!:KK47:

ayrıcana cevaplayasım geldi sizi çipsi hanım;

ben seçiciyimdir, ön olmazsa arka.. arkayı gördük,tepsiyi oraya koyduk, olmaass cigerim.. uymas bizim aleme.

selam kizlar...

Oncelikle mavisim cok ozur dilerim, gune gelemedim apar topar bruksele gittim persembe aksami kosturmacada arayamadim bi turlu; dun aksam dondum..

Nerden baslasam anlatmaya bilemiyorum ama moralim cok kotu..daha once konustugumuzda saglik problemleriyle ugrasiyorum demistim sizlere..bir ay once kadin dogum druna gitmistim burda enfeksiyon nedeniyle smear de aldirmistim beni aramisti sonuc supheli diye tedavi sonrasi bi daha alalim demisti iki hafta once bir daha almisti; o sonuclar da supheli cikmisti ve biyopsi alicaz demisti rahim agzindan.. o sira teonun hastaligi falan bir de korktum ama bruksele gidince tibet beni ordaki druma goturdu zorla iyikide goturdu... hikayeyi anlattim adam hemen biyopsi alalim dedi, smeri de tekrarladi ve biyopsi yaparken ozel bir boyama yapiliyor orda sorunlu bolgeyi gordu rahim agzinda prekanseroz bir doku var ve alinmasi gerekiyormus, biyopsi sonucunu bekliycez kesin evreleme icin:KK43:( cuma gunu o sokla ve moral bozukluguyla da arayamadim sizi birde biyopsi sontrasi baya kanam oldu..
kafam allak bullak; boslukta gibiyim:KK43:((

nurdan yaa tam anlamadım tabi boyama vs goruntusu hosuna gitmedi gibi yorumlar yapmıssın hani
evreleme için demissin bu lafın dikkatimi cekti
kesin kotu bir durum yani evresimi belli olacak anlamadım yaa?
acil sifalar dilerim o f ne diyim bilemedim ekrana bakakaldım valla yazını okuyunca

ozlemm naberr yaaa
eski kilodasım :KK66:) adasla aynı gidiyoruz ikimizde aynı kilodaayız kilo bilgisi ver bakalimmm cafe acılısından sonra.)
ama resmi bile harika ya tatlılarınn

evrimmm
bir gun herkes esrako olacakk :))))

:KK70:
ozlemm naberr yaaa
eski kilodasım :KK66:) adasla aynı gidiyoruz ikimizde aynı kilodaayız kilo bilgisi ver bakalimmm cafe acılısından sonra.)
ama resmi bile harika ya tatlılarınn

evrimmm
bir gun herkes esrako olacakk :))))
Nurdan canım ya çok geçmiş olsun sen her ne olursa olsun üstesinden gelirsin öyle güçlüsün ki bu konuda sana özeniyorum :nazar: hastalık ne olursa olsun senden güçlü değil onunda üstesinden gelirsin acil şifalar diliyorum :KK19:
İyi canım ya ne olsun iş sıkıntılar gerginlikler kavgalar ağlamalar arsında yuvarlanıp gidiyoruz resmen kedi köpek gibiyiz boğaz tokluğuna çalışıyorum hemde yaranamıyorum yakında basacağım istifayı :KK19:
Ben 67.5 oldum sonunda nihayet yani ama bu ara yine sapıttım dur demem lazım hamile kaldığım kilo 67 idi süperim yani tedavide alınanlrda 5 kiloydu sıra onlrda siz 73 te kaldınız mı? :KK52: Ne gıcığım değil mi? :KK57:
Deryacm kuzucuklra geçmiş olsun hemen iyileşirler inş.
Buket sizde gripsiniz demek bu sene çok ağır ya yakalananlrı süründürüyor acil şifalar çok zor ya bende yataklık oldum ama Özde nin ki beni çok ağlatmıştı :KK50:
Özgülüm benimde mantar olayı kabusum ya durup durup hortluyor gıcık oldum çok geçmiş olsun canım :KK70:
Güliz belin şey olmuş seninde canım ne olmuş anlamadım ama durum iyi değil herhalde geçmiş olsun canım ya sizin buzlrda erimiş sanırım :nazar: Mutlu olun hep :KK16:

Uzvunu görebilenler kervanına katılacağım yakında :KK33: (çok beklerim bu iştahla) itiraf ediyorun babaanne donlarından giyiyorum kopcayla ilgili problem yok arz olunur :KK53: :92:
Ayrıca Dilek e güzel ev sahipliğinden dolayı bende teşekkür ederim mamalar güzeldi ortam güzeldi çok eğlendim çatlayın ptlayın :63: Küstüm oynamıyorum :KK25: :KK19:
Bütün bebikler harika hepsine bayıldım :nazar: Çok eğlenmişler belli ne kadar güzel :KK31:
Yahonun saçlara bayılıyorum ayrıca belirtmek istedim...
Bülbül gibi şakıyan bebiklere kocaman maşallah :nazar: Biz 10 kelimeyi geçmeyiz herhalde konuşuyorum anlıyor dediğimi yapıyor bir şeyi sende söyle deyince hııı deyip anlamamazlıktan geliyor :KK37: 10 kere hıı diye soruyor :KK36:
Off çenem düştü yarın sabahın köründe nasıl klkarım ben ya pufff :KK59:

selam kizlar...

Oncelikle mavisim cok ozur dilerim, gune gelemedim apar topar bruksele gittim persembe aksami kosturmacada arayamadim bi turlu; dun aksam dondum..

Nerden baslasam anlatmaya bilemiyorum ama moralim cok kotu..daha once konustugumuzda saglik problemleriyle ugrasiyorum demistim sizlere..bir ay once kadin dogum druna gitmistim burda enfeksiyon nedeniyle smear de aldirmistim beni aramisti sonuc supheli diye tedavi sonrasi bi daha alalim demisti iki hafta once bir daha almisti; o sonuclar da supheli cikmisti ve biyopsi alicaz demisti rahim agzindan.. o sira teonun hastaligi falan bir de korktum ama bruksele gidince tibet beni ordaki druma goturdu zorla iyikide goturdu... hikayeyi anlattim adam hemen biyopsi alalim dedi, smeri de tekrarladi ve biyopsi yaparken ozel bir boyama yapiliyor orda sorunlu bolgeyi gordu rahim agzinda prekanseroz bir doku var ve alinmasi gerekiyormus, biyopsi sonucunu bekliycez kesin evreleme icin:KK43:( cuma gunu o sokla ve moral bozukluguyla da arayamadim sizi birde biyopsi sontrasi baya kanam oldu..
kafam allak bullak; boslukta gibiyim:KK43:((

oyy oyy herşey boş sağlıktan ötesi yok tabii ki
çok geçmiş olsun umarım korkulan şeyler yaşanmaz
senin gibi güzel vefalı bir anne..
Allah seni önce Teo ya sonra tüm sevdiklerine bağışlasın
yazmak konusunda tereddütlüyüm ama rahim ağzı ..... falan mı bu ya evre falan yazmışsın
esrako gibi şok oldum
bana cep telini özelden atar mısın

nurdan yaa tam anlamadım tabi boyama vs goruntusu hosuna gitmedi gibi yorumlar yapmıssın hani
evreleme için demissin bu lafın dikkatimi cekti
kesin kotu bir durum yani evresimi belli olacak anlamadım yaa?
acil sifalar dilerim o f ne diyim bilemedim ekrana bakakaldım valla yazını okuyunca

günaydın selin yine hasta:KK43:((

dün bizimkiler annemi hastaneye götürmüşler selinide götürmüşler annemi beklerken dedesi kapının önünde gezdirmiş dün hava çok soğuktu, sonrada dr. dönüşü kapalı pazarımız var bizim morgdan öte soğuk oluyor orayada biraz uğramışlar akşam eve geldim selinin mümükler akıyor:KK43:((alışkın değil soğuk hava çarptı sanırım... sabaha kadar uyuyamadık mıkır mıkırdı bizde ateşi çıkacak sürekli kontrol ettik burnu tıkandı yine mümükler kaçtı genizine öksürük yaptı allahın gücüne gitmesin rabbim dermansız dertlerden korusun ama bıktım artık ben bu kışı hiç sevmedim bi bahar gelsin biran önce:KK43:(

NURDANIMM canım kıyamam sana büyük geçmiş olsun.... tam olarak olayı anlamadık ama inşallah biyopsi sonuçların falan çok güzel çıkacak herşeyin güzel olduğu haberini vereceksin bize burdan... kendine iyi bak canım....

Esrako ve diger istanbul anneleribir daha ki gorusmelerinizde bizde Duru kizimla katilmak istiyorusssss
Uzun ara verdim amaaaaan neler kacirmisiz yahuu

Anne kiz patliyoruz biz burada sabahtan aksama kadar saklambac kovalamaca sitedekilerdende hayir yok
Kuzenimin cocuklariylada bir araya geldigimizde Durudan yasca buyukler anlasamiyorlar tam firlama hepsi :)))

Resimlerinizi bir gordum bayildim sizlere masallah kuzulariniza ve muhabbetinize...

canım gun bitmek uzre zaten son birkaç arkadas kaldı yazları zaten yapmıyoruz sonrasınada da artık arada bulusuruz diye konustuk burda olursan zaten duyarsın elbette katılırsın

Bu kadar renk ahenk isem eğer; Yeni sorumu yoneltıyorum o hal;

Evrim ne renk?? :KK1:

İçimin derinliklerinde bir yerde Esrako varmıs.. resmen Esrako pörtledi oramdan buramdan..

diğer soruma gelıyorum.. :)) sutyenlerınızın hangı centıktekı kopcasını baglıyorsunuz..

hamileliğin ilk zamanlarındaki anneanne donlarınızı mı gıyıyorsunuz hala.. yoksa kenarı mıç aranıza kaçan bardak altı kadar donlarınıza mı döndünüz??

artis artis yazışlardan kaçınınız.. üzerim, üçüncü çentiğe sizi büzerim..
sütyenlerin genis olanlarının ucuna takıyorum en guenis halde yani
hatta penti den ek kopca aldım çok harika bir urun tum eski olmayan sutyenlerimi boylelikle takabiliyorum tavsiye ederim herkese:)
string henuz giymedim onu giymemi gerektireck ince dar pantalonlar giyme imkanım yok zaten onları nez aman giyerim string de oz aman giyerim

:KK70:
Nurdan canım ya çok geçmiş olsun sen her ne olursa olsun üstesinden gelirsin öyle güçlüsün ki bu konuda sana özeniyorum :nazar: hastalık ne olursa olsun senden güçlü değil onunda üstesinden gelirsin acil şifalar diliyorum :KK19:
İyi canım ya ne olsun iş sıkıntılar gerginlikler kavgalar ağlamalar arsında yuvarlanıp gidiyoruz resmen kedi köpek gibiyiz boğaz tokluğuna çalışıyorum hemde yaranamıyorum yakında basacağım istifayı :KK19:
Ben 67.5 oldum sonunda nihayet yani ama bu ara yine sapıttım dur demem lazım hamile kaldığım kilo 67 idi süperim yani tedavide alınanlrda 5 kiloydu sıra onlrda siz 73 te kaldınız mı? :KK52: Ne gıcığım değil mi? :KK57:
canım ya sizin buzlrda erimiş sanırım :nazar: Mutlu olun hep :KK16:
konuşuyorum anlıyor dediğimi yapıyor bir şeyi sende söyle deyince hııı deyip anlamamazlıktan geliyor :KK37: 10 kere hıı diye soruyor :KK36:
Off çenem düştü yarın sabahın köründe nasıl klkarım ben ya pufff :KK59:

tatlı yiyorum vs diorsun bizimi kekliyorsun sen ozlem :)) 67,5 olmussun massallahhh
biz adasla birlikte ctesi gunu konustuk 75 kiloyuz 73 u bir ara gormustum ama kıbrısta aldım tekrar arada kacamaklarla da aldım tekrar duzgunce diyetime dun basladım insalah ineceğim 6 li rakamlara .)
benim hamilelik oncesi kilom 73 gibiydi zaten ona indim bende tedavide 8-9 kilo aldım onları vermeye çalısıyorum aslında su an

sağol meltem..

EVRİM çok orginal sorular soruyorsun bu aralar bize:)) kopçamın sonuna bazen başına kafama göre takılıyorum....don meselesine gelince ben hala babaanne donlarınla takılıyorum pek bi rahat ettim ayrılamıyorum:))) bu totoşada anca onlar oluyor ...

X