2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Emzirme
Güzel Annişler bir anne adayı olaraktan sizlere belki bir faydam olur diye bana verieln hastane broşüründekü yazıyı aktarıyorum.belki gozden kacan bir şey vardır.faydası olursa ne ala..
Dogru Emzirme Nasıl Olmalıdır?
Her emzirmede ilk gelen süt daha az yağ içeren ön süttür.bebek emmeyi sürdürdkçe sütün bileşimi degişir,yağ miktarı artar.En fazla yağ iceren süt emzirmenin sonunda salgılanan süttür.buna son süt denir.bebeğin hem ön süte hem de son süte ihtiyacı vardır.son süt daha hafiftir ve sindirimi daha kolaydır.

Bunun için bir emzirme seansında bebeğinizi her 2 memeden de emzirmelisiniz.ilk tutturulan memede 20 dk. emdikten sonra hala emiyor olsa bile diger memeye geçirilmeli,bir sonraki seansta hangi memede bıraktı iseniz emzirmeye o memeden başlamalısınız.

Meme Bakımı:
Meme temizliği için gunde bir kez duş almanız yeterldir.Ancak duş almanızda bir sakınca varsa sabah akşam gögüslerinizi ılık duru su ile yıkayıp kurulamanız yeterli olacaktır.
memelerinizi her emzirmedden once temizlemenize gerek yoktur.Anne sutu bebegi hastalıklardan koruyucu o kadar cok madde içerir ki bu yolla mikrop bulaşmaı mumukun degildir.benege mikrop ellerinizden bulaşır.bu nedenle her emzirmeden once ellerinizi yıkayınız.

Her emzirme oncesi elleriniz guzelce yıkamalı ve meme başınızı bir miktar anne sutuyle ıslatark bebeginize vermelisiniz.Ayrıca herhangi bir temizlik yapmanıza gerek yoktur.Çünkü her silerek yapılan temizleme işlemi meme dokusunda harabiyete yol actıgından hassasiyeti ve çatlakları daha çok arttırır.

Meme başının kuru ve temiz olması çatlaklar ve enfeksiyon açısından önemlidir.Emzirme sonrası meme başına lanolin içeren bir krem sürüp kurumasını bekledikten sonra temiz bir göğüs pedi kapatınız.


Daha doguramadım ama sizlerle bu bilgiyi paylaşmak istedim.Eminim bir çogunuz bunalrı zaten biliyorsunuzdur.Hepinizi öptüm...
Ebru..
 
merhaba kızlar 1 ayı deviridk ama uyku muyku yok gaz sancu-ısı mahvetti bizi bu sıpa hiç uyumuyor sütümde yok denecek kadar azaldı mamayla büyüyeceğiz biz hala çabalarım devam ediyor ama kuzunun rızkı bukadar diyorum yoksa kafayı sıyırtıcam uykusuzluk sütsüzlük üstüne başlarda olamayn kanamada ekelendi oh mis gibilülülülülülü
 

anne ve kayınvailede arasında kalamn aynı benimki gibi olmuş annemi göndermek zorunda kaldım ama bu seferde belene ve bebekle ilgilenen kalmadı kayınvailde muftak ev işi yemek ardından hop balkona annemde bebek ağlayınca gece gindiz yanımda bakıyordu kayın vailde ben buradyken gelmesinler dedi gönderdim sonrada ortada kaldım canını sıkma bebeğine bak sadce kimseyi duyma derim canım
 
nurdan benim dikişde aynı seninki gibydi iki yanında ip vardı çekti çıkardılar şimdi çizgi hal,inde bu arada dikişlerden kurtulunca acıda azalıyor geçmiş olsun kurtulmuşsun
 
Son düzenleme:
ben deldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmm.....
dünyaya dönmek ne güzelmiş..başağrılarım geçti çok şükür...ama kesik yerim yanıyo arada..garip bi ruh hali içersindeyim..anne olmak müthiş bişi...
evimiz çok kalabalık bu ara..sakinlesin ortam daha sık katılmak istiyorum aranıza...
Rüzgar efendi göğüs uçlarımı hep yara yaptı saolsun..lansinohun faydasını görecek kadar krem memede kalamıyor bi türlü..tam bir meme arsızı..günümüzün nerdeyse tümü emişmekle geçiyor..sütüm var çok şükür..ama oğlum meme süresini çok uzun tutuyor..uyukluyo bi fırt çekiyo yeniden uyukluyo..bu durumu bi düzene sokmak lazım ama ayrılmıyo işte sıpa..1-2 defa mama takviyesi yaptık acaba doymuyomu diye ama doyuyomuş..mamadan sonra bile uzun süre memede kalıyo..uyku düzenim yok bu yüzden..uyusun da ben de uyuyayım diye gözünün içine bakıyorum..

sezeryan olduğum için karnım çok şiş..içi gaz dolu gibi..sizler göbeğinizdeki gazı gidermek için herhangi bişey içiyonuzmu, neler yaptınız?
 

Aramıza hoşgeldin canım.. Allah analı babalı büyütsün, Rüzgar bebeği de size bağışlasın..
Bende gaz sıkıntısı olmadı. Ne gariptir ki 20. günden sonra şimdilerde oluyor :) Karnın da emzirdikte yavaş yavaş toparlanacak. Bende ilk başlarda adet sancısı gibi sancı oluyordu rahmimde emzirdiğim zaman. Bu da toparlanması için salgılanan hormonlardan oluyormuş. Ben ısırgan otu+rezene+aslanpençesi karışımı bir çay içiyorum, sütü artırması için. İçindeki rezene barsak düzenleyici vazifesi de görüyor.
 
Mercimekim,gaz olayı için arkadaşın dediği çaya ilaveten kimyon çayını öneriyorum,müthiş bişey,bitkisel yan etkisi yok,bi miktar suyu kaynat,içine çekilmemiş kimyon at,1 su bardağına 1 tatlı kaşığı,ateşi kapat,demle 5-10 dk,iç.Çok rahatlayacaksın.Geçmiş olsun.
 

geçmiş olsun canımbenimm bian önce düzlir inş.. damadımız süt durumun nasıl yetiyomu..benim drumda 10 gün banyo yapmamamı söylemişti 10. gün banyo yaptım sacımı ve bedenimin üstünü yıkadım yoksa 10 gün dayanamazdım...


buarada kızlar benim kız düzene giriyo yavaş yavaş gece 3 te uyanıyo 1.5 saat emişiyoruz mama yiyiyoruz uyuyo sonra sabah 6:30 da kalkıyo gene aynı ama uyutmak zor oluyo memede uyumak istiyo uyuyamıyo uyku sıkıştırıyo huysuzlanıyo yoluyo beni tırnaklarıda jilet gb mememi bi tutuyo resmen saldırıyo ve sinirleniyo cok uykusu sıkıştırınca yapıyo bunu ama cok sevimli oluyo bide konuşur gb sesler cıkarıyo bağırıyo ısırasım geliyo valla
 

cnm bunu yazdıktan sonra kayınvalidem evden gitti eşime ağlamış şikayet falan etmiş eşimde bugün annesinidiğer abisine götürdü hala gelmedi evden giderken bir annemi idare edemedin dedi aramız bozuk ne olacak bilmeiyorum sonu nereye gidecek şimdi eve içip gelir şu halimle uğraştığım şeylere bak... görümcemde artık hiçbirşeyim değilsin diyemesaj atmış eşim ailesine düşkün beni kötüledikleri için bence bu işin sonu ayrılık bile olabilir bıktım canımdan yaaa zaten bebğimin beslenme sorunu var uğraştığım şeylere bak allah herkesi bildiği gibi yapsın beni üzmeye hakları yoktu bir bebek ortalığı karıştırdı ...
 
off nihayet girebildim, bugun online olsam bile yazamadim..
Bugun cocuk doktorumuza gittik..Bazi bilgileri sizinlede paylasmak istedim..Kilomuzu az buldu doktorumuz, ek mama takviyesine devam dedi, hatta artttirin dedi, 3360 dogmustu, hastaneden cikarken 3150idi, 9 gunde 3290 olmus ancak( simdi dayiycaz mamayi, boyumuz 2cm uzamis..Sutumu pompayl en fazla 30-40 ml oldugunu soyledim 1 seferde, cok az dedi..gunluk bi bebek 100-150ml/kg/gun beslenmeliymis yani 4 kilo bi bebek gunde 400-600ml arasi sut almaliymis..
Soyulmalar icin normal dedi, bebek lotion kullanabilirsin dedi,
Sarilik zamanla azalicak dedi,
Burun tikanikligi icin aspirator yerine direk bebekler icin burun spreyi onerdi ki arkada kalanlarida acsin,aspirator sadece ondekileri alir dedi...
Capaklanma icin Tobrex e devam ve masaj zamanla duzelicekmis..
Kakasinin rengi sariya donmustu onu sordum, gunden gune degisebilirmis, bigin yesil bugun kahve bigin sari olabilir illa usuttu anlamina gelmez, barsak florasiyla alakali dedi..
Yemek sonrasi bazen cok kusuyor dedim, eger reflu olsaydi altini degistiriken hoplarken ziplarken fiskirir tarzda kusar dedi, yemek sonrasi kusmasi normal dedi..
iste boyle, bizde basladik mamaya dayamaya:))
 
Birde soylemeyi unuttum, dedim bebegi kac saatte bir besliyim, 2-3 saat diye mi? cunku dedim eger gece mama takviyesi yapinca bazen 4 saat uyanmiyor, o zaman uyandirma dedi, birak o karar versin, eger uyanmiyorsa bu tok oldugunu iyi beslendigini gosterir dedi, bunun icin uykusunu bolme, o zaten acikinca uyanip miziklayip belli edicek dedi..
 
Buarada sizin bebislerin gozleri ne renk??sacma bi soru gibi oldu ama, bizim bu bebek mavi gri gibi, ama donermi bilmiyorum, bazen yesil gibi duruyor..sizinkilerde oyle mi, yoksa koyu renk mi?? hep cok istemistim renkli gozlu olsun diye, hatta ilk gordugumde cok mutlu oldum, ama bazen yeni doganlar lacivet gri olup sonradan donuyor gozlri, ondan sordum:kedi:
 
merhabalar,
kabus gibi bir haftanın ardından aranızdayım.fakat kabus hala tam olarak sona ermiş değil :1no2:
geçen perşembe ilk muayenemiz için sağlık ocağına gittik.sarılığımız gözle kontrol edilip normal düzeyde olduğu söylendi(doğduğumuz hastanede değer 6 çıkmıştı.)işitme testi için de ilçedeki devlet hastanesinde yapılamadığından 40-45 km uzaklıktaki bir ilçeye yönlendirildim.pazartesi sabahı gidip işitme testine girdik ve her iki kulak da testi GEÇEMEDİ...testi yapan hemşire buna fazla takılmamamız gerektiğini söyleyip 24 ağustosa tekrar çağırdı.oradan çıkıp çocuk doktorunun yanına girdiğimizde de sarılık olduğumuzu öğrendik.değer 16'ydı ve 2 gün hastanede kaldık.bu 2 günlük süreçte ben perişan oldum.üzüntüm bir yana,hastanenin şartları son derece olumsuzdu ve ameliyat yerim ciddi anlamda zorlandı,adım atamaz oldum.halbuki ben ameliyat olduğum günün akşamında ayağa kalkmış,2. günden itibaren de rahatlıkla her türlü işimi yapabilmiştim.
çarşamba günü taburcu olduk.perşembe günü ilk işim dokuz eylül üniversitesi'ne,ameliyatımı yapan doktora gitmek oldu.Allah'tan durumum sandığım kadar ciddi değilmiş.doktorumun tek tavsiyesi dinlenmem oldu,fakat ben pazartesiden beri yalnızım ve bu durum geçici değil,bundan sonra yavrumuza eşimle birlikte bakacağız.yani dinlenmem mümkün değil...
üniversite hastanesine gitmişken mert efe'mizi de çocuk doktoruna gösterdik.muayene gayet olumlu geçti,hastalığına rağmen 150 g almış.işitme testi konusunda doktorumuz testi üniversitede yaptırmamızı söyledi.bu konuda çok üzgün olduğum için eşim beni teste götürmedi.test öncesinde sorulan soruları cevaplarken sarılık geçirdiğimiz konusu açılmış ve bunun üzerine test yapılmayıp 10 eylüle randevu verilmiş.
yeni sarılık geçirdiğimiz için test yapılmaması bende bir ümit doğurdu,belki de yavrum hasta olduğu için testi geçemedi diyerek bugün internette sarılıkla işitme testi ilişkisini araştırdım.sarılık değeri kanın değişmesini gerektirecek kadar yüksekse işitme testini etkilermiş.bizim değerimiz o kadar yüksek değildi,o yüzden hala tam olarak rahatlamış değilim.her seste oğlumu gözlemliyorum,tepki verdi diye havalara uçup vermeyince yine kahroluyorum.pazartesiye kadar bu psikoloji böyle devam edecek artık,kendime katlanmak zorundayım...
umarım canınızı sıkmamışımdır arkadaşlar,görüşmek üzere...
 

Yaa evet, sanırım kuruntu yapıyorum. Ama iletişime geçmek istiyorum artık sıpamla! Ya çok şanslı bir anneyim, ya da Doruk'ta bir tuhaflık var.

Bizim döngü de şu şekilde:

- (2 - 3 saatlik uykunun ardından) biraz gerinme ve kısa bir viyaklama
- olleeyyyy Doruk uyandı!! Di mi annecim, uyandın di mi? (Doruk gözlerini kırpıştırır) hadi gel emişelim.
- Emişmenin 4 veya 5. yudumunda Doruk gene uyur. Allahtan emmeye devam ediyor. Karnı doyuyor (sanırım!).
- Yavaşça yatağına yatırırım, bazen uyanık olduğunu fark ederim. Ööyle duruyor yatağında.

Hayır daha geçen gün gittik doktora, refleksleri çok beğendi doktor. Çişi kakası normal, çocuk uyuyor diye sıkıntı yapıyorum. Ama artık 12. gündeyiz, uyanık kalma süresi (toplamda) 2 - 3 saati aşsın lütfen yaa :Saruboceq:

taze ,baby .ve jenny maşallah bebişlere
üçüde birbirinden tatlı

SAğol evros, Hasan'ın da maşallahı var =) İnekli mevlüt giysisi de pek yakışmış =)

NURDANCIM paylaşımın için teşekkürler, bazı sorularıma yanıt buldum. a.s.


Arkadaşım sıkma canını, bak hastalığa rağmen kilo almış Mert Efe ! Geçecek bunlar, sağ salim atlatacağız... Sen kendine dikkat et ki, süt problemi yaşama !
 

canım bizimde aynı koyu mavi belli olmuyorki bizde değişmesin istiyoruz kayınvalidemin gözleri hem mavi hem yeşildir ona benzerse değişmez benim kardeşim falanda yeşil gözlüdür....kardeşimde doğduğunda böyleydi sonradan yeşil olmuştu sizdede renkli göz varsa olur canım...inş...
 
dun kabus gibi bir geceydi. ece yine yamyam gibi emerken genzine kacırdı tıkandı kıpkırmızı oldu sırtına vura vura nefes aldırdım sonra bayagı bisure normal nefes alamadı biraz aglattık nefesi duzelsin die cok kotu olduk canımız cok sıkıldı ben agladım sinirden emrah daha fena oldu sabaha kadar zor uyuduk.
yamyam gibi saldırmasa olmuycak ya ama saldırıyo hırslı hırslı emio sonrada oyle oluyo. sabah dr u aradı gelelim die oda dediki normal ya o sırada gaz sancısı gelmistir yada cok ac kalıp saldırdıgındandır demis. panik yapmayın demis ama cok istiyosanız gelin kalbine bakayım yada beslenme vakti getirin gozlemleyim demis .bide okyanus suyunu 4-5 damla damlatın fıskırsın kaynasın burnunda demis. pek keyfim yok acıkcası
 
keopscum canım uzulme bebekte hicbisey yok hersey yolunda. ins hersey duzelecek. gereksiz stres yapma canım
 

Nevincim cok gecmis olsun, insallah hersey duzelicek, bak en azinda kilosu cok iyi saligina ragmen, bence testte tekrarlaninca iyi sonuc alicaksiniz..


Babybim bizdede bazen ole nefessiz kalma oluyor, bogulur gibi oksuruyor emerken yada agzi acik uyurken:))koca adam gibi gozleri faltasi yapip bogulur gibi oksuruyor, kusuyor ya o genzine kaciyor yada sut..benim elim ayagim bosaliyor, sonra yine emmeye evam yada uyumaya..
 

ben de günde 1 fincan rezene içiyorum..seninkini de deniyeyim..saol tatlım..


saol canım..


değişir diyolar hep..Rüzgarın gözleri lacivert grili bişi..baba tarafına çekerse renkli olabilir..


ah canım üzme kendini sakın..zaten aniden çıkan seslere tepki veriyosa yoktur hiçbişeyi.az çok sen de anlamışsındır zaten...sakın bırakma kendini sütün etkilenmesin..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…