2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

offf kızlar yaa ne yapacağımı şaşırdm vallahi bazen ölmek bile istiyorum sanırım bunalımdayım durup durup ağlıyorum bebeği en son kontrole götürdüğümüzde kilo kaybı olduğunu öğrendik 3430 gr olmuş halbuki 3750 doğmuştu ama 10 günde tekrar kilosunu yakalaması lazımken düşmüş doktoru saatli beslenme verdi saat 7 - 13 - 19 - 01 saatlerinde sadece meme 10 - 16 - 22 saatleri önce meme sonra mama almazsa zaten sütün yetiyordur dedi ama minicik kıza bu düzeni oturtmak çoook zor gece kalkıyor 3 saat emmek istiyor alıp bırakıyor süt mü yetmiyor dün gece tak etti mama verdim uyudu kızım 3 saati beklemiyor erkenden uyanıyor saatini bekle nasıl derim çaresizim çok ...evdede stres aldı başını gidiyor kayınvalidem hala bizde annemle anlaşamadığı için anneme fazla gelme dedim önceden geceleri kalıyodu artık kalma dedim buduruma üzülüyorum çok ya arada eşim olmasa ne yapacağımı biliyorum ama.... annemi yanımda istiyoorum o bana bebeği gibi bakıyor kayınvalidem bir kahvaltı sonra balkon sefası ne ilgilenme ne bişey....bıktım yaaa sütüm gidiyor bunlar yüzünden....
 
Kızlar merhaba,

İki gündür feci gaz sancısı çekiyor kızım. Bu sabah 4te bir uyandı saatlerce susturamadık kızımı.. Ben yorgunluktan devrildim, yavrucağı babaannesine satıp uyumaya çalıştım. Bu sırada saat 7ydi. Sonrasını hatırlamıyorum... Saat 9da kayınvalidem geldi yanıma Defne'yi emzirmem için.. Yavrucak sefil olmuştu sancıdan.. Niye böyle olduk bilemedim? Bu konuda tecrübesi veya bir fikri olan varsa Allah rızası için bir yol gösterin.. Taze fasulye gaz yapar mı acaba?? Bende de bir gaz sancısı var, bu yavruma da geçmiş olabilir mi bir yolla? Gaz yapıcı birşey de yemedim ama? işte tek aklıma gelen taze fasulye oldu, taze maze ama fasulyenin her türlüsü gaz yapar mı ki?
 
Tazeeee, sen reklam ajanslarıyla falan görüşsene kuzum, Doruk bebek tam reklamlarda oynamalık.. Bakıp bakıp gülüyorum ona çoooook sevimli...

Canan senin kızın da çok güzel. Maşallah ikisine de..
 

geçmiş olsun ama hiçbir fikrim yok canım yaa.. doktora sorsan mı acaba..taze fasülye gaz yapmaz diye biliyorum ben..
 
Kitap önerileriniz için teşekkürler kızlar =)

Sizlere Doruk'un birkaç fotosunu ekleyeyim dedim. Bunlar taze, işteee 8 - 10 günlük Doruk fotoları =)



Babamızın doğum günü =)

Taze Burcu'm, Doruk bebek bizim topiğin bebeği olmalı kesinlikle!! O bakışlar, hele ki saçlar, tam bitirim olacak bu çocuk :) Allah nazardan saklasın onu..
 
geçmiş olsun ama hiçbir fikrim yok canım yaa.. doktora sorsan mı acaba..taze fasülye gaz yapmaz diye biliyorum ben..

Ayça'cım valla ben de bilemedim.. Çaresiz kaldım resmen.. Doktora soracağım kesinlikle.. Çarşamba günü randevumuz var zaten.. Eğer o güne kadar hiçbir düzelme göstermezse telefon ederim adama artık.. Ben de taze fasulyeden şüphelenmezdim ama kayınvalidem söyledi, görümcemde yapmış diye.. İnternetten okuyup duruyorum.. Yazılanları zaten uyguluyorum.. Karnına ılık havlu koymak, masaj yapmak, pışpışlamak.. ne ararsan..

Meme emmek bizimkine dudak tiryakiliği mi yaptı acaba? Çocuğu ne zaman kucağıma alsam ağzı aranma modunda.. Yüzünü bir dayıyor suratıma, yanağımı sömürüyor :) Hani doymuyor mu diye düşündüm, iki gündür mama ölçüsünü ve sıklığını artırdım.. İnsan mama yedikten sonra 1 saat içinde aç kurtlar gibi saldırır mı annesine yaa? Acaba bu her "aranma" olayında meme vermemek mi lazım? Belki de midesini aşırı doldurup sancılanıyordur. Bazı bebekler memedeyken doyduğunu anlamadan devam edermiş emmeye.

Ay neyse.. inşallah bir hal çare bulurum. Sen nasılsın? Bebiş ne durumda?
 
bi tüpürmedğin kaldı suratıma ağız tadıyla bi lohusa sendromuda yaşatmıyosunuz adama yaa puuu sana
salifo kaçta işe gidiyo kaçta eve geliyo??
mami sabah 7 de gidiyo akşam 9 da geliyo 11 olunca devrilip uyuyo aceba salifoda öylemi yapıyo he söyle bana gıcık
bende iftar için yemek hazırlıcam tutucaklar tabi oruçlarını sanki sevabı bana yazılıyor bende keyiften yemiyorum dimi orucumu
hatta işyerinde açsa daha memnun olurdum mutfağa girmek bile ölüm şöle keyifle wcye girip uzun uzun sıçmayı bile özledim kıçımı nasıl yıkadımı bile bilmiyorum hep vik vikkkk ağlıyo kaldıki yemek yap yemek hazırlaaa
sahuruna kadar hazırladım dün gece anlayışşşş bekliyorummm tüm aile fertlerimden ama yok işte en yakınım kocam bile hazır gelsin önüme istiyor neyse yeter bu kadar acitasyon dimi bebişim :umursamaz:
yahyanınnn isilikleri hala duruyo çok çirkin oldu oğlum
ebrucum dido yazmıştı sanırım ayaklarını dizlerden bük karnına doğru dairesel hareketlerle yavaş yavaş hareket ettir işe yarıyor bide gazını nasıl çıkarıyosun ben hatalı çıkarıyomuşum bunca zaman bi link vereyim orda gösteriyor kadın onunki gibi yap işe yaradı bende hoş bizimki sürekli osurma sıçma geğirme halindeydi ama bide gaz için damlası var 6 saatte bi damlatıyorum sana vermedimi doktor o damladan?
linki vereyim
Bebeğin gazını en kolay nasıl çıkarırız? - UZMAN TV
kuzuuuuuuu ...e esra bu babasına değil sana benziyo bence...
öperim ağzından seniiiii
bana benzetenleri daha özel seviyorum haberiniz ola opuyorumnanaktan
 
Ayça'cım valla ben de bilemedim.. Çaresiz kaldım resmen.. Doktora soracağım kesinlikle.. Çarşamba günü randevumuz var zaten..

Ay neyse.. inşallah bir hal çare bulurum. Sen nasılsın? Bebiş ne durumda?

Biz de sarılıkla uğraşıyoruz, en son değeri 15.8 çıktı. 2 günde bir topuk kanını alıp bakıyorlar, çok ağlıyor, sesi kesildi üzülüyorum. takip ediyoruz, ışık tedavisi henüz almadık. Sık sık emziriyorum bakalım nolcak.. Onun dışında iyiyiz. Bir haftalık olduk. Bu akşam kendi dr. um dikişlere bakacak. Banyo yapmamamı söylemişti, suya hasret kaldım, eve gelip suyun altına girip foşur foşur duş almak istiyorum.
 
selam yeni annelerim
geçen yılın ağustos annesiyim ayrıca da 3. bebeğim hepinizde bekelerinizi sağlıkla büyütün inşallah . geçen yıl bizim yaşadıklarımızı yaşıyosunuz ahh çok zor ilk zamanlar gaz sancıları dikiş yeri acıları ama geçecek inşşallah biraz sabır .. bi arkdaşımız taze fasulye gaz yaparmı diye sormuş yapmazmı canım benim hem de nasıl yapar.. artı domates, baklagiller patlıcan bunlar gaz yapıyo sütünüzün çoğalması için bitki çayları tavuk suyuna çorbalar tavuk bol sıvı tüketin ..aama suyu soğuk değil kesinlikle ılık için böylece bebeğiinize de gaz yapmaz tekrar hepinizin gözü aydın:ecrin_bebek:a.s.
 
Lohusa kadınlara ekstra anlayış şart esracım kocan da olsa annen de olsa kayınvaliden de olsa farketmez
ben de bazen ağlıyorum dün emzirirken zor tuttu ece sinirimden ağladım valla
ya doymazsa doyuramıyorsam diye
eve bebek tartısı bile almayı düşünüyorum o derece yani
 

bazı bebeklerde gaz sancısı 2-3 haftadan sonra başlıyormuş. bizimde öyle oldu maalesef. birden başlıyor ağlamaya. gece 4 den sabah 11 e kadar bende uraştım dün oğluşumla.ağzından gaz çıkarmaya uğraşırken birde kusuyor şimdi. fışkırır tarzda değil ama can sıkıcı yanii.elma yağını önerdiler bana masaj için. karnının yanlarına ve topukların amasaj yapılmalıymış. biraz keskin bir kokusu var o nedenle bebe yağından katıp onunla masaj yapıyorum. bi faydası olup olmadığını pek anlayamadım ama her bebekte aynı etki olmuyormuş zaten..ç.
 
tazem ya masallah doruk'a bayılıyorum kendisine en sıkı hayranıyım ben sahsen kendim ve kendi adıma :)))) dusen gobuste hayırlı olsun bakalım

tazem burcum ayy doruk ne tatlı olmuş ya maşallah. evet evet ARTIKSANA BENZİYOR BU SEVİMLİ MİNİK ADAAM..:) eşim hergun bi posta bakma istiyor valla dorukun fotolarına..:)

Sağolun kıslar... Bi de güzelce emse ! Pazartesi 15 kontrolümüz var, o gün çıkacak ak g.t, kara g.t ortaya ! Evdekilere göre hiç bir problem yok.. Du bakalım ptesi belli olur kilosundan :uhm:


yok yaa, ben gaz yapmam ! sırnaşık şey Yanii, yapmam sanıyorum

Tazeeee, sen reklam ajanslarıyla falan görüşsene kuzum, Doruk bebek tam reklamlarda oynamalık.. Bakıp bakıp gülüyorum ona çoooook sevimli...

Canan senin kızın da çok güzel. Maşallah ikisine de..

Teşekkürler Ayçacım. Size de geçmiş olsun. İnşallah en kısa sürede iyileşir Rüzgarcık :Saruboceq:

Taze Burcu'm, Doruk bebek bizim topiğin bebeği olmalı kesinlikle!! O bakışlar, hele ki saçlar, tam bitirim olacak bu çocuk :) Allah nazardan saklasın onu..

Amin canım, hepimizinkini :)
 
Yaa kızlar, az önce anladım ki, Doruk sağ göğüs ucumu daha iyi kavrayabildiği için sanrıım sağ ağırlıklı emzirdim. Sol göğsüm resmen sönük ve sağdaki kadar çok süt gelmiyor ondan ! Zaten doğru dürüst emziremiyorum, bir de sağ - sol çatışmasıyla mı uğraşıcaz şimdi

Sıpa 3 saatte bir uyanıyor, dayıyorum memeyi, hooop uyuyor yaa.. 3 saatte bir toplam 10 dk zor emziriyorum. Haydi hayırlısı !
 
herkese merhaba,
doğumdan beri doğru dürüst giremedim ama bundan sonra daha sık girebileceğim.anlaatacak çok şey var,şimdilik sıpama bakayım,tekrar geleceğim.öptüm herkesi...
 

Tazecim ben onu bunu bilmem ama biz eşimle bayıldık bu yakışıklıya yaaaaa.Allahım nazarlardan saklasın.
bu arada bana hastaneden vermişlerdi broşur emzirme hakkında mutlaka sırayla goguslerinizden emzirin yazıyordu.hatta en son hangisinde emzirdiysseniz digerinden başlayın yazıyordu.Elleriniz mutlaka steril olsun gogus ucunuzdan alacagınız minik damla sut ile gogus ucuna ve cvresine surun yazıor sonra hemen emzirin diyor.
 
Canım inşallah sarılığınız da geçecek tez zamanda..Doktor kontrolünde olması en önemlisi. Ben doğumdan iki gün sonra duş almıştım, yani doktorum alabileceğimi söylemişti. Gypsy'nin doktoru da yıkanma demiş, bu işe aklım ermedi bir türlü.. farklı farklı dikiş tipleri mi var ki kimisi yıkan diyor, kimisi yıkanma.. :uhm:

Esra'cım, hepsini yapıyoruz anacım.. Öyle hemen etkisini göstermedi bizim kızda.. Gönderdiğin linki izledim, çok sağol canım benim. Orada anlatılan bana hemşirenin anlattığından farklı. Bir de bunu deneyeyim. Belki de mide gazı ile barsak gazının çıkarılması için iki farklı yöntem vardır. Biz midesi omzuma değecek şekilde tutup sırtına pat pat vuruyorduk.. Bana damla vermedi doktor. Çarşamba günü dertlerimizi anlatınca belki bu sefer birşeyler önerir.

Paylaşımın için çok teşekkür ederim. Taze fasulyenin gaz yapacağı hiç aklıma gelmezdi. Oysaki o kadar da severim kendisini :) Madem öyle yavrucaklar için taze fasulyeden de feragat edeceğiz bir süre.. Suyu da soğuk içtiğim oluyor ne yalan söyleyeyim :kedi:
Demekki onu da yapmayacakmışım... :çok üzgünüm:
 

Yavrum sen kendine MAŞALLAH der misin lütfen? 3 saatte bir uyanan ve 10 dkda doyan bir bebeğin var, bunu arayıp da bulamayanlar var...

Bizim sıpa beni hep ikilemde bırakıyor, şöyle ki:
- Doydu mu ki acaba? (anne kendi kendine konuşuyor)
- Şöyle bir parmağımla dürteyim bakayım ağzını açacak mı? (Defne o sırada ağzını açmaz, tam tersine ağzını büzüp kilitler, anası "oyy o dudakları ıssırırım ben" der)
- Anası kızın doyduğuna sevinmiştir..
- O da ne!! anası bebeği tam yerine yatıracakken, minik cadı ağzını kuş gibi açmış, kafasını her iki yana sallayıp çoktan meme aramaya başlamıştır bile..
- Anası düşünür, bu çocuk meme arsızı mı oldu acaba?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…