2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Gaz problemi yaşayanlar - yaşamış olanlar bir bakar mısınız !!!

GÜnde 4 doz Nurse şurup ve adaçayı yağı ile gaz problemimizi ağlama boyutundan çıkardım. Ama külotlu çorap - sıcak su - jimnastik destekleine rağmen günde 2-3 defa çok kuvvetli kıvranıyor yavrum. ağlamaya kalkışınca kolayca sakinleşiyor :nazar: Günde 4 defa kaka yapıyor. sadece gaz çıkışı pek olmuyor. uykusu tavşan uykusu, göğsümde uyursa kesintisiz uyuyabiliyor. mecburen birlikte yatıyoruz. dün gece kesintisiz 4 saat uyudu ama göğsümde... Öncesinde de hemen dalamıyordu, 2-3 defa uyanıyordu ama pışpışlayınca dalabiliyordu.

Sorum şu: bu süreç böyle mi atlatılır ? "Öyle yapma, böyle yap" ya da "ilaveten şunuda yap" dediğiniz bir şey var mı?

Mesela DERYA sen metsil de mi kullanıyorsun, Yusuf'un durumu Doruk'tan daha mı iyi?
canım Servan'ın da gazı oluyor ama öyle ağlamalar şeklinde değil.yani ağlamaları olmuyor çok şükür olmadı da şimdiye kadar.ama sürekli kendini sıkıp gazını çıkarıyor.o gaz çıkarma esnasında kıvranıyor ve gazını çıkarıyor.çıkarmadan önce kıpkırmızı oluyor ıkınıyor ama gazını çıkartabilen bi çocuk.uykusu onunda 10 -15 dakikalık aralıklarla oluyor çoğu zaman.gazından dolayı öyle.Doruk gibi göğsümde uyuyor yatağında huzursuz uyuyor.metsil kullanıyordum ama bi aydır kullanmıyorum hiç bi işe yaramıyor.şu an rezene çayı veriyorum bazen.ilaçların işe yaradığını düşünmüyorum.gazı yoksa saatlerce uyuyor.ama gazı varsa 10-15 dakika ancak uyuyor.çok şükür gazını kendi çabasıyla çıkarıyor bütün gün. uykusu içinde geceleri yanımda uyutuyorum.yoksa rahat bi gece ne o geçiriyor ne ben geçiriyorum.yanımda huzuru hissediyor.bu bi süreç bence.gaz sorunu bittiğinde kendi yatağında uyuyacaktır

canım allah yardımcın olsun gerçekten çok zor bir durum...bu aylar gaz olaylarının en çok yaşandığı zamanlarmış 4 aydan sonrada gaz problemi kalmazmış çocuklarda....o tavşan uykusu gaz probleminden kaynaklanıyor... selinde geceleri hep kıpır kıpır kıpırdıyor geriniyor ıkınıyor birşeyler yapıyordu dr. a söyledim gazından dolayı yapıyordur dedi ve bize bir ilaç verdi mamayı vermeden 15 dk. önce içirin dedi toz halinde küçük bir paket içinde onu suya karıştırıp veriyorsun tadı çok güzel selin bittiinde ağlıyor aynı portakallı oralet gibi benim bile yiyesim geliyor üzerindede mide ve bağırsak gazları için yazıyor bizi bir nebze rahatlattı ismini söylüyorum dr. ununuza bir danış istersen PANKREOFLAT GRANÜL biz bunu kullanıyoruz tamamen geçirmiyor ama bi nebzede olsa rahatlatıyor her dr.un ilaç firması farklı olduğu için farklı ilaçlar veriyorlar....ne bilim selin emmediği için bilmiyorum ama sütünden falan gaz geçmesin eminim sen çok dikkat ediyorsundur gaz yapacak birşey yemiyorsundur ama ne bilim yinede söylemek istedim.... allah yardımcın olsun dünürüm doruku öp benim içina.s

Çoook teşekkürler dünürüm. Tavşan uykusunun gazdan kaynaklandığını bilmiyordum. Öperim gıdısından, hem de çok pis öperim :lepi: Sen de Selinim'i öp tamam mı?

Çokj geçmiş olsun kıyamam kuzuna ben çocuğumun gözünde ilk defa kakasını yapmaya çabalarken yaş gördüm içim parçalanmıştı zeytinyağı ,gaz ilaçları herkesin denediği şeyleri denedim bende ama illaki çekiyolar gariplerim ve naparsak yapalım sanki bu süreç zamanı gelince atlatılıyo galiba şimdilerde daha rahat oğlum darısı başına

Amin canım. Dişimizi sıkacağız biraz, yavrumu ıkınırken görmek bile (sonuç olmayınca) üzüyor beni. Allah dermansız dert vermesin. Bunlar bir şey değil :Saruboceq:

tazem ecede aynı suan gogsumde uyuyo bırakmasam saatlerce uyur bırakınca uyanıo napcam bilmem..dereotu tohumu yazmıstım gecen gun burda cayı var onu içiorum bir iki cay kasıgı agzına aktarıorum biraz zort port cıkıo

Evet okudum onu Pervin... şu çörek otu evde var, bir deneyeyim. Olmadı aktarın yolunu tutacağım. Teşekkürler...

arkadaslar bızımde gazımız var cok.yaka cıcegı gıbı gezıyoruz..cörek otu dedıler yapıyorum mucızemıdır nedır benmı ınandım,onunmu cıkarası var artık deneyın.cezvede bı tutam corek otu kaynatın 15 dk fılan kucuk cezvenın yarısı kadar koyun suyu.ılınınca bı sbh bı gece verıyorum.3 cay kasıyı cok ıyı geldı.ama gunluk demlencek..METSİL kesınlıkle vermeyın.dr.umuz daha cok burup karnını sancı yaptırarak cıkartıyo gazını..yanı bıze oyle yapıyo ben bıde gunde 2 kez rezene kimyonlu verıyorum masallahı var.

ÇÖREKOTUNU kaynattım, sıpamın uyanmasını bekliyorum. Teşekkürler =)

Ben nurseyi kullandım günde 3 kez ama yinede ağlıyordu gecelerimiz ise rahattı sonra bıraktım bu aralar sabah 8 akşam 2230 kadar 10 dk anca uyuyordu bende metsil günde 3 nursede 1 kapak vermeye başladım ama pişmanım aslında çünkü metsile güvenmiyorum nurse doğal.Bebeğim 72 günlük ama hala aynıyız zaman tatlım ağlamaları azalıyor gece uykuları da artıyor ama gündüz fenayız ilaca çok yüklenme bence nurseyi kullan yeter.akşamları çok loş bir ortamda uyutmaya çalış ben ayaktada sallıyorum bazen geceyle gündüzü farkettir ben doğdundan beri gündüz farklı gece farklı odada yatıryorum gece karanlıkta uyuyor ve çok ağlamadan mızırdanınca emziriyorum.artık geceleri 4 saat uyuyor az kaldı geçecek.Birde 6-8 haftalıkken pik yapıyormuş sancılar yani tavan yapıyor allah sabır versin bize inşallah ikimizinkide 12 haftada biter öpüyorum bebişini ve senia.s.a.s.

Yaa, evet değil mi... 2. ayın sonlarında tavan yaparmış. Dün bir ark daha söyledi, 55 günlükken başlamış onların da, bizim de hemen hemen aynı... İnşallah fazla uzun sürmez. Biz de sizi öpüyoruz.

burko
bende gece ikiye kadar çabaladım uyutmak için.ancak ikide uyudu.bu aralarServan geceleri çok geç uyur oldu.önceleri öyle değildi.9 da uyumaya başlar uyumalar 2-3 saat aralığıyla olurdu.3-4 saat uyuduğu dönemeleri bilirim.şimdi gece geç yatıyor.sabahta uyanmak istemiyor.saat 11 e doğru kalktı biraz önce yeniden uyudu.gaz sancısı gelmezse uzun uyur ama gazı olursa sürekli kıranıp uyanır.bende onunla geç kalkmaya başladım gece uyanık kalmak için.onun uyuduğu saatleri değerlendirmeye çalışıyorum.sende öyle yap.zamanla düzelecektir uyku düzenleri

Son düzenleme:
tazecim zinco var ağızdan 3 damla.günde 9 damla.rezene,badem,anason,kimyon,dereotu,melisa ve ayçiçek yağından yapılmış.benim hayatımı kurtardı bir dene istersen...allah yardımcın olsun..

kızlar oğlum 72 saattir kakasını yapamıyor ama gazını çıkarıyor.öyle bi rahatsızlık duymuyor her zamanki gaz çıkartma çabaları dışında.sizlerde de oldumu.eğer kabızlık olsa rahatsızlık vermez miydi?

helin ecede dunden onceki gun kaka yapmamıstı ama gaz cıkarıodu kaka yapmak icinde kıvranmıodu bende rahatsız olmadıgı icin mudehale etmedim eskidlen yapamadıgı zaman ıkınır bozarır aglardı zeytinyaglı pamuk yapardım. dun oglen 2 kere yaptı yani altını acar acmaz cıkardı.

eger yapmaya calısmıosa kabız deildir die dusunuorum ama yapmaya calısıp cıkaramıosa o ayrı sorun

evroşummm ya inanırmısın sanki sende gelicekmisin sanıyorum hep istanbulda gibi düşünüyorum
sonra avatarında kayseriyi görünce içim buruk oluyor inan bide bizim veletleri birbine benzetiyorum ya daha bi seviyorum seni
keske görüşebilsek canım gezmeye gelirsek ki en yakın gelecek yaz mutlaka görmek isterim
bu arada breratımın saçları çok döküldü kel kalıucal yakındA YAVRUM
SİZDE DURUM NE
seviyorum seni yaa koptum resmen delikafadulden
delikafadulden
bende seni tatlım opuyorumnanaktan

pervin yapmaya çalışmşyor şimdilik.her zamankinden farklı bi hali yok.o yüzden müdahale etmiyorum bende

burko inan dun butun gun tavsan uykusu gecirdik gecede taa 12bucukta zor sızdı ben ondan once ar uyuyodum nerdeyse okadar fenaydımki bide misafir vardı yorgunluk vs ev dagınıık.. kız uyuyunca hemen yattım evide bıraktım cay bardakları pasta tabakları ortadaydı hep .. bugun nispeten ii durum dunden beri icmedigim kalmadı ıhlamur , şüyüd çayı, kayısı-incir-kara kuru uzum-elma kaynatıp suyu- vs vs yorgunluktan sut gelmio bebegim memeye dadandı aksi gibi ayy kabus gibiydi ama şu kaynattıgım karısım guzel gelip gidip iciorum kayıısı denelerinide atmadım atıorum agzıma

kızlar oğlum 72 saattir kakasını yapamıyor ama gazını çıkarıyor.öyle bi rahatsızlık duymuyor her zamanki gaz çıkartma çabaları dışında.sizlerde de oldumu.eğer kabızlık olsa rahatsızlık vermez miydi?

bizdede en büyülk problem kaka
yapamadığı zaman çok huzursuz oluyo kıvranıyo ağlıyo
mecburen müdahale ediyorum alışkanlık yapcak diyede korkuyorum

ya benim velet 3-4 saat boyunca mıçmasın mahvoluyor siz 72 saatten bi günden felan bahsediyosunuz ne kadar farklı bünyeleri var bunların anlamaıdm gitti bizimki günde 6 kere illaki yapıyor

taze gaz için ben hep zinco kullanıyıoırum bırakmadım hiç ama sorunumuz bayagı azaldı sabah 2-3 ,aksam 3-4 damla veriyorum

ne zaman azalıcak bu mıçmalar??

evroşum zaman çabuk geçiyor bi bakmışsın yaz gelmiş gelince mutlaka görüşelim inşallah

biz dogugumuzdan beri gunde 1 bazen iki gunde 1 bazen gunde 2 yapiyoruz, hepside normalmis, hatta 3gunde 1 bile normalmis benim doktora goe..

evet zinco gereçkten etkili tazem bende tavsiye ederim ben sadece zinco kullandım yada rezene ama zinco iyi ggeliyo

bu arada maili aldım o sırada emziriyodum :)) osuran süperdi koptum delikafadulden

bu arada aşımızı olduk sabah çok ağlkadı gözlerinden yaşlar döküldü
bu arada ishal aşısı hakkında ebeyle konuştum biz önermiyoruz çocuklarımıza yaptırmadık biz dediler
kafam karıştı herkes yaptırcak mı bu aşıyı

bizimki günde 1 defa mıçsa yanmıştım desene bizimki zaten gazman gibi kucağa alırken osuruyo bırakırken emzirirken banyo yaparken uyurken her daim osurma halinde melodi gibi uzatıyo bide
bi kerede yıkarken mıçmıştı suyu bok olmuştu bide onu temizlemkle uğraşmıştım
işemelerini zaten saymıyorum günde bi defa illa altını temizlerken ya suratıma yada kendi üstüne işiyo
adamın içinde hiçbişey kalmıyo

bende özlüyorum çok sürekli takılmayı hep birlikte olmayıı sen beni hep tombul kuşum diye severdin onu bile özlüyorum artık hiç ilgilenmiyosun benle senağlama

ayy yerim seni tombul kusum benim, ama artik bende tombul kusum, bildircin kivamindayim..bu veletler biraz daha buyusun insallah eskiye doner tempomuzz..annecim gelse ben yine takilirim ama 3 gundur evdeyim cok zormus yaww, iyi alismisim anneme; kaynana ayni fonksionu gostermiyor, cok yoruluyorum...

haa buarada dun yazmayi unuttum ..
dun sabah saat 6 da banyo faslimiz oldu, bizimki kaka yapmis, mamasindan sonra alayim dedim, bele kadar yapincaiyice sileyim diye ayaklari kaldirdim sildim buarada nasil agliyor bi anda aglama kesildi, ayaklari bi indirdim bizimki suratina gozune agzina ustune yataga heryere isemis bana bakiyor gozunden cis aka aka..hemen tibeti uyandirdim, ede sularda kesikti banyo akiyor diye, su kaynattim yikadim tam bir rezillikti, neyse dun banyo kuveti dusakabini sokup boruyu tamir ettiler su geldi cok sukur buarada..

X