2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bizde mevlüdümüzü 1 haftalıkken yaptık
bizimkilerin bi daha gelme ihtimali yoktu
o yüzden aileleri toplamışken yaptık mevlüdü
çok kalabalık deildik zaten
buda oğluşumun mevlüt kıyafetli hali
bacakları çöp gibi
içine bi tulum daha giydirdik
maşallah deyin kızlar çöp bacaklı oğluma
 
ayyyy evroş yerim ben bu sıpayı maşallah ya ne kadar değişmiş kız bunlar bi kaç gün içinde değişiyolar
allah kabul etsin mevlütünüzü sağlıkla büyüsün yavrun
 
Evrosum, Allah nazarlardan saklasın evladını.. cok yakısıklı olmus oglun.


Kıyamam ben sanaaaaaaaaaa.. ben de bugun senı dusunmustum.. dedım arayayım, ama Kuzey dıktı benı butun gun,sıpa yenı uyudu.. Allah yardımcın olsun tatlım, cagır annenı gerekırse Esram,tek basına gercekten harap olursun,kı olmussun da. Benım de kayınvalıdem evde, o da yarın gıdecek.. bakalım bız ne nane yıyecegız..

benim karnım harita ama ince ince buzusuk cizgiler. krem suruyorum. ya bu karın nası sıkılasır yada biz nası kuculuruz. hamilelikte nası genissek oylemi kalcaz ya bilemedim gitti

Bakıyorum bakıyorum karnıma.. nası toparlanacak bılmıyorum acıkcası.. kenarlardakı sarkmalar korkunc.. cızıgı büzüğü soylemıyorum bıle.


Ahh ahh cıgerım.. Ramazan geldı,nası severım Ramazan'ı.. bu sene oruc tutamasam da.. gelmesı bıle ayrı bır sevınc verıyor bana.. guzel duaların, dıleklerın ıcın saol kuzum,Allah razı olsun.
 
Son düzenleme:
evris bence bu karın toparlanmaz ben ihtimal veremiorum alabildigine yaygın yercekimine yenik ve genis ve bıngıl bıngıl. baska tarifi yok bol buzusuk cizgilerde cabası. hadi cizgilerden gectim ama bıngıllık genislik yaygınlık off ki ne off. benim yanlarda aynı sekil gulum yanlız deilsin
 
beybim, gene çok hoş olmuşsun =) Ece hanım da öyle !

Kızlar göbüş konusunu takmayın yaf, ben toplanacağına inanıyorum. 2 haftada mucize beklemeyin. Hele spor yapabileceğimiz zamanlar gelsin, o zamana kadar zaten toparlanmış oluruz, biraz spor üstü krem yaptık mıydı, her şey yoluna girecektir.

Şu nivea'nın çemçük Q10 plus kremi bile işe yaramıştı bende. Burko da vichy den memnun kalmıştı. Durun, hemen karamsar olmayın, gayet taşoz hatunlar olacağız gene :)
 

pinky tatlim bu nisasn gibi, hayirlisi olsun, benilki gibi aksamina gelmesin suyun, hai insallah...
masallah yakisikliya; cok seker..

aynen kizlar suan 5-6 aylik halimdeki karnim, hele gaz olunca iyice sisiyor, isizin yine kollar bacaklar ince, bende onlara bingil..daha 15-16 kilom var verilicek(o gri catlaklar benim uyluk kisminda cok var, gbide kalcada(


masallah size...

buda bizim mevlut fotomuz. ece hanım cok suratsız hic mutlu deildi o kıyafet icinde
 
bugun doktora gittik dikisimi aldi;ic dikis seklindeymis, kenardan iki ip vardi, icten cekti onu..yinede estetikmis, simdi iz kalip kalmamasi senin derine bagli dedi, estetik dikis bile olsa, ailma yada buzulme yaparak iz artar yada azalir dedi, hayirlisi..
1 ay sonra fizyo terapiye ve spora baslayabilicem..3 hafta daha iliski yasak, simdiden itibaren kontrol hapi verdi ama mini pilul denilen hergun kullanilan haplardan, 2. ayindan itibaren ister spiral takariz ister bunlarla devam ederiz dedi, zaten sut verdigin surece regl olmiycaksin, bunlar ek koruma saglar dedi, ama ben spiral taktirmak istiyorum, bi daha hapla hamile kalma riskini alamam..
 
Kızlar, Mart ayında doğum yapan bir arkadaşımdan bir kitap önerisi aldım. Kendisi çok memnun kalmış. Gerçi kimisi de bu işin kitabı olmaz der ama yine de araştırmakta fayda var. Tracy Hogg'un Secrets of the Baby Whisperer kitabından bahsediyorum. Google'da kitapla ilgili yaptığım araştırmadan aşağıdaki özeti buldum.

Tracy Hogg'un, "Secrets of the Baby Whisperer: How to Calm, Connect and Communicate with Your Baby" kitabı aslında hamilelik döneminde okunmaya başlanması faydalı olan bir kitap. Ama bebek daha ilk alışkanlıklarını kazandığı 0-3 aylık dönemde de okunabilir. Amerika' da yayınlandığı zamanlarda bebek bakımıyla ilgili ebeveynlere sunduğu pratik bilgiler sayesinde bir bestseller haline gelmiş. Aslında bir bebek hemşiresi olan ve mesleği konusunda uzun süreli bir deneyime sahip olan Tracy, tecrübelerini bebeklerin ileriki dönemlerdeki gelişim ve bakımları konusunda da yazmaya devam ederek bir 'Baby Whisperer' serisi oluşturmuş. Şahsen bebek bakımıyla ilgili okuduklarım arasında direk uygulamaya ve çözüme yönelik çok faydalı bilgiler edindiğimi söyleyebilirim. Tekrar tekrar, parça parça okunabilecek bir başucu kitabı. Bu arada, şu anda sadece İngilizce yayını olan ilk kitap, sevgili Yapıncak'ın çevirisi sayesinde çok yakında Türkçe baskısına da kavuşacak.

Kitabın özellikle benim ilgimi çeken konularını kısaca özetlemek isterim: Bir bebek doğduktan 15 gün sonra dahi kişiliğini göstermeye başlıyor. Bu yüzden bebekler hakkındaki tek tip öğretilerin her bebeğe uygulanması doğru değil. Yazar, bebeğin kişiliğini sizi 20 soruluk bir teste tabi tutarak bulmanızı ve böylece bebeğin kişiliğine göre hangi konularda ne tür esneklikler yaratabileceğinizi farketmenizi sağlıyor. 15 günlük bir bebeği bir sisteme oturtmak ne kadar doğru sorularını da, bakım konusunda saatli, dakikalı bir program oturtmak yerine bir rutin oluşturmak gerekliliğini ortaya koyarak cevaplıyor. Zira, bebekler ilk zamanlar sadece emip veya mama alıp, uyuyorlar. Oyun süreleri oldukça kısıtlı. Zaten uyanık olduklarında da etraflarında gördükleri her şey ilgilerini çekiyor ve onları heyecanlandırıyor. Çok kısa sürede yorulup uyuyan bebeklerin en muzdarip oldukları konu ise gaz sancısı. Acıkan, gazı olan vaya yorulan bir bebek her derdini ağlayarak anlatmaya çalışıyor. Önemli olan bu ağlamaların ne tip ağlama olduğunu çözebilmek. Yani bebek dili öğrenebilmek. Tracy, aynı şeyleri yapmaktan hoşlanan yani rutini seven bebeklerin uygulanan bu rutin sayesinde daha mutlu olacaklarını ifade ediyor. Bu rutin sayesinde hayatı kolaylaşan ve bir sonraki adımın ne olacağını hisseden bebek de daha huzurlu oluyor. Rutini uygulayan anne de sırada ne olduğunu bilmenin rahatlığıyla gitgide ağlamalarının dilini çözüyor ve kendini çıkmaza sokmuyor.

Tracy'nin ebeveynlere sunduğu rutinin kısaca adı E.A.S.Y. Yani Eat, Activity, Sleep, Your Time. (Yemek, Aktivite, Uyku, Sen) Rutinin söylediği; karnı iyice doyan bir bebek, yeterince aktivite içinde bulunup yorulduktan sonra uykuya dalıyor, böylece anne de kendine ayıracak vakti buluyor. Fakat tabii ki, teori uygulamaya dönüşürken bir takım aksaklıklar meydana gelebiliyor. Bebeğin doyup doymadığı nasıl anlaşılır? Bebek memede uykuya dalıyor, hemen uyuyorsa aktivite kısmı nasıl halledilir? Bebeğin yeterince oynadığı, ve uykusunun geldiği nasıl anlaşılır? Uyku süresi gece/gündüz ne olmalıdır? gibi sorular özellikle başlarda hep annenin kafasını kurcalayan sorular. Yazar, kitapta bu soruların büyük bir kısmını cevaplıyor ve daha da önemlisi bu rutin sayesinde kendine güvenmeye başlayan annenin kendi yanıtlarını kendisinin nasıl bulacağı konusunda da yol gösteriyor. Ayrıca, rutin uygulamakta gecikmiş veya hatalı yöntemler uygulayarak bebeği istemeden farklı bir davranış şekline alıştırmış ebeveynlere de (accidental parenting) bebeklerini nasıl E.A.S.Y' ye alıştıracakları konusunda acil çözümler sunuyor.

İlk 4 ayda genel anlamda uygulamada başarılı olduğumuzu söyleyebileceğim bu yöntem, Duru' nun aktifleşmesi ve etrafının daha çok farkına varması ile birlikte biraz aksamış gibi gözüküyor. Bugünlerde yazarın, 1 yaşına kadar bebek bakımı ve gelişimini ele aldığı ikinci kitabını (The Baby Whisperer Solves All Yor Problems) okuyorum. Çünkü bebekler, diş çıkarma, emekleme, katı gıdalara geçiş, yürüme gibi dönemlerde farklı davranış hallerine girebiliyorlar. Ama alışkanlıklar ne kadar erken kazanılırsa hem kendi, hem de bebeğin ailesi açısından mutluluk, huzur, kolaylık ve rahatlık sağlıyor. Çocuk olmak da, çocuklu olmak da daha keyifli bir hal alıyor.


Yine google'daki araştırmama göre bu kitap Türkçe'ye "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" olarak çevrilmiş..
 
BıZıM ÇOCUK DR UMUZUNDA SıTESı VAR BENDESıZLERE ONU ONERMEK ıSTıYORUM

Ansiklopediatri

dr umuzun kitabıda varmısy eni çıkarmıs

ilk biryil için bebek bakımımı ne adıını unuttum sitede yazıyor
dr unadı erhan ates minimed klinigi diye birklinigin dr u bakmak isteyen olursa sitede yararlı bilgiler bulabilirsiniz
 
Kitap önerileriniz için teşekkürler kızlar =)

Sizlere Doruk'un birkaç fotosunu ekleyeyim dedim. Bunlar taze, işteee 8 - 10 günlük Doruk fotoları =)



Babamızın doğum günü =)
 
herkeşler burda oh be sağol norra burayı hatırlattığın için şöyle bir baktım göbek meselesi konuşulmuş kızlar bir ay sonunda baya baya düzeliyor gidiyor acele etmeyin çoğunuza iki hafta filan oldu daha
 
Kitap önerileriniz için teşekkürler kızlar =)

Sizlere Doruk'un birkaç fotosunu ekleyeyim dedim. Bunlar taze, işteee 8 - 10 günlük Doruk fotoları =)



Babamızın doğum günü =)

tazecik bu ne böyle ya bay saç maşallah kuzuna ne kadfar sevimli bu gün eşimede gösterdim resmi bu nay bu nasıl birşey böyle tatlılığına bak şunun diyor tekrar maşallah gözün aydın olsun bu arada biraz geç oldu ama
Nurdan seninde gözün aydın canım 1 HAFTADIR ANKARA DIŞINDAYDIM ÇOK ŞEY KAÇIRDIM SANIRIM o yüzden tebriklerim geç kaldı kusura bakmayın
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…