- 19 Ağustos 2008
- 5.112
- 67
selam kızlar
okadar uzak kaldım ki mecburen bizim eceyle uğraşırken
4. gününde sarılıktan yoğun bakıma yattık - çok üzüldüm ama ilerleyen saatlerde değerler düştü biraz rahatladım - aynı gece evimize geldik
ancak sonuç olarak anladım ki bebeğimi çok aç bırakmışım - ama nedeni var
bizim beek bir tuhaf - hiç aağlamıyo - ağlamasına hasretim - sürekli uyuyo
nolur bana bir konuda yardım edin - şuan kimseler kalmamış ama bi ara bi cevap yazın siz nasıl yaıyosunuz - uyandırma sorunum var - 1.5 saat insandışı cabadan sonra anca uyanıyo ve bu şekilde iki besleme arası çok açılıyo - uyandığı zaman iyi emmeye başladı 2 gündür çok güzel besleniyo ama uyandırana kadar neler çekiyorum - sinirlerim heba oldu
şimdi diyeceksiniz sarılık yüzünden çok uyuyo olabilir - sarılık geçti bugün daha canlı mesela daha fazla uyanık kalıyo ama uyuyunca da uyandırana helal olsun
siz de böyle bir sorunla karşılaştınız mı? - bi akıl verin napim
nasıl istiyoum bassın yaygarayı gece ben açım diye - ama ben saat kurup başlıyorum işkenceye 2-3 saat ara ile- takviye dediler hastaneden biberonu bile ağızına almıyo okadar derin uyuyo ki - nasıl bir çocuk anlamdım ben
kendi derdime düştüm geçmişi hiç mi hiç okuyamadım - umarım herkes iyidir - umarım bebişlerin dertleri büyük değldir - yoktur demicem çünkü her bir çocuğun farklı bir sorunu oluyo
çok özledim herkesi - şu uyandırma prosedürü tüm zamanımı yutuyo - yoksa daha fazla uğrardım
nolur yardım
Canacım, tamamen aynılarını yaşamışız. Benim üstün çabalarım sonucu yükselmedi, diyebilirim. Bir kere aldığın ağrı kesici varsa kesinlike bırak. Çok fark ediyor. Ben ilk bir kaç gün parol içmiştim, uyandırmak azap oluyordu. Sarılığın hafif başladığı günlerde şöyle bir yöntem uyguladık; sütümü sağıp şırınga ile biraz ağzına veriyorduk. Bu esnada biraz ayılıyordu, sonra memeyi dayıyorduk. Bunu 1-2 gün uyguladık, çok işe yaradı. Şimdi ne sağıyoruz, ne başka bişi...
Şimdi ise geceleri 3 saat arayla emzirmeye çalışıyorum. Aynı dediğin gibi, 10 dk emsin diye 1,5 saat uyanık kalıyoruz. Üstünü soymak, altını açmak, kulağını, ayağını gıdıklamak işe yarayabilir. Ama bizde yaramadı. Ben reflekslerini uyarmak için soğuk bardak değdiriyorum bacaklarına falan. Ya da gazını çıkarıyor gibi sallıyoruz, o da biraz olsun işe yarıyor. Doktorun yaptıklarını gördükten sonra bunları yapmakta sakınca görmedim =) Bir de 8 - 9. günden sonra korkma, sarılık olsa da beyine zarar veremezmiş.
Kendince yöntemler geliştirmeye devam =)