2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

benim hiç keyfim yok bikaç gündür okuyup çıkıyorum mamiyle aramızda bi soğukluk var neden bilmiyorum açılışı yaptık gerisi gelmedi önce hastalandım ama 2 günde temizlendim ama ne bende nede ondan bi atılım var hiç içimden gelmiyor ne oluyor bana anlayamadım şu topikte tazeden sonra ben gelirdim ama doğumdan sonra bi garip oldum tazem ve pervin bayağı formunda bende tık yok :KK43:(

aynen ya ben de öle yim üstelik tartışıyorum sürekli furkanada hiç bakasım olmuyo sinirli oluyorumÇok üzgünüm çoook.açılışıda yapmadım :umursamaz:çok korkuyorum .korunma yönteminide bulamadım ya siz neye karar verdiniz öğrenebilirmiyim:ecrin_bebek:

ben d 3 vitamini yerine multitabs diye bi d 3 tarzı bi şurup kullanıyorum.adanada ki doktorum önermişti.burda ki doktorumuz "d 3 kullanıyormusun "diye sordu.bende" onun yerine multitabs kullanıyorum" dedim."tamam.bi yaşına kadar devam edeceksin" dedi

kızlar adet hepiniz oldunuz mu? daha öncede yazdım ama kimse cevap vermedi.bende kırkım çıktıktan bi hafta sonra 6-7 gün süren bi kanama oldu.sanırım o adetti.bittikten 10 gün sonra iki gün süren lekelenmeler tarzında kahverengi lekelenmelerim yine oldu.

kızlar adet hepiniz oldunuz mu? daha öncede yazdım ama kimse cevap vermedi.bende kırkım çıktıktan bi hafta sonra 6-7 gün süren bi kanama oldu.sanırım o adetti.bittikten 10 gün sonra iki gün süren lekelenmeler tarzında kahverengi lekelenmelerim yine oldu.

canım ben kırkım çıkmadan 3gün önce oldum kırkım çıktıktan sonra devam etti5-6gün sonra bitti.

mumy hoşgeldin aşı olurken bende hiç dayanamıyorum bence aşı olurken onun yanında olma benim öle bi şansım yok ama hep aklımdan geçiyo çünkü geçen onunla ağlamıştım

Doruk BİBERONU BIRAKTI :KK43: Hatta ağzıma memem dışında br şey almıyor artık. İyi mi kötü mü bilemedim. Bugün 1-2 saatliğine alışverişe çıkalım dedik Onur'la. Sütümü sağdım, anneme bıraktım. Ne biberonla, ne kaşıkla almamış sütü. Geçen gün de almamıştı, gece yarısı sütüm de kalmamıştı, buzluktan özdüğüm sütü içirememiştim :KK43: Aynı şekilde ıhlamur vermek istediğimde de başarısız oldum ki; rezeneyi cokur cokur içiyordu. Tam olarak yapışık ikiz olduk artık sanırım :KK43:

Taze Çağan'da biberonu kabul etmiyor 2 gündür az önce rezene verecektim 3 kez kusacakmış gibi oldu sonunda kustu, biberon çok midesini bulandırıyor çay kaşıgıylada veremiyorum hepsini yutmadan çıkartıyor zorla kaşık biberonla verdim yarısını emzikle uydu umarım hemen uyanmaz : (

kızlar benim de bir sorunum var Ece sol göğsümü emmekte zorlanıyor kafasını vuruyor halbuki önceden rahat rahat emziriyordum şimdi başka pozisyonda veriyorum solu ama sırtım belim çok ağrıyor o zamanda sizlerde de böyle sorun var mı?? Bir çaresi var mı düzelir mi??

bizde de aynı sorun var meltem ilk zamanlar sol gögsümü zor tutuyordu şimdilerde de sağ gögsümle kavgalı zorla veriyorum şekilden şekile giriyorum belim tutuluyor

Bir de haberi olan var mı bilmiyorum ama Mercimekim Seçil epeydir yoktu. hatırlarsanız doğumdan sonra çok baş ağrıları olmuştu sonra bir anda ortadan kayboldu. Meğer beyin kanaması geçiriyormuş. İki kez beyin ameliyatı geçirmiş. Psikolojisi çok bozukmuş.. Akşam akşam acaip üzüldüm yine..İyi olunca aranıza dönücem diyor..

çok şaşırdım çok üzüldüm Allah acil şifalar versin umarım bir an önce iyileşir :KK43:(

Bir de haberi olan var mı bilmiyorum ama Mercimekim Seçil epeydir yoktu. hatırlarsanız doğumdan sonra çok baş ağrıları olmuştu sonra bir anda ortadan kayboldu. Meğer beyin kanaması geçiriyormuş. İki kez beyin ameliyatı geçirmiş. Psikolojisi çok bozukmuş.. Akşam akşam acaip üzüldüm yine..İyi olunca aranıza dönücem diyor..

Ay çok üzüldüm yaa, tez zamanda iyileşir inşallah! Doğumla, epidural ile ilgisi var mı acaba?

benim hiç keyfim yok bikaç gündür okuyup çıkıyorum mamiyle aramızda bi soğukluk var neden bilmiyorum açılışı yaptık gerisi gelmedi önce hastalandım ama 2 günde temizlendim ama ne bende nede ondan bi atılım var hiç içimden gelmiyor ne oluyor bana anlayamadım şu topikte tazeden sonra ben gelirdim ama doğumdan sonra bi garip oldum tazem ve pervin bayağı formunda bende tık yok :KK43:(

Aaaaaa!! Hİç yakıştıramadım sana gypsy! Soğukluk sadece cinsel soğukluksa eminim birkaç günlük bir şeydir. Bizim Onur'la çok olmuştur öyle... Başka bişi olmasın da, cinsel soğukluk büyük problem olmaz senin benim gibi gadınlarda yerimseniben

kızlar burda şüyüd cayı die bi cay var hep merak ediodum içinde rezene varda bide şüyüd yazıo meger dereotuymus hem rahatlatıo çok içmiodum içeyim bari sütüde artırıo .
nazan sana getireyimmi o caydan
çok teşekkürler BABY, sevinirim getirirsen. ama çok az getir. benim bitkisel çaylarla hiç aram yoktur, ama söz konusu sütüm olunca içerim tabi. belki tadı hiç hoşuma gitmez diye az getirsen iyi olur, boşa gitmesin.

yok canım ya ben hala regl olmadım. olmak da istemiyorum. böle çok rahatım. ama sanki regl olacakmışım gibi sivilcelendim. çenem sivilce kaynıyor 2 haftadır.

MERCıMEK ve MUCıZE nin başına gelenlere çok çok üzüldüm. çoğumuzun sıkıntıları oluyor ama onların başına gelen gerçekten çok üzücü. allah ikisine de acil şifalar versin. MERCıMEK neden beyin kanaması geçirmiş acaba?

Hayır olmadım! Hatta değil regl, 40 sonrası kanamam da olmadı! Bİrkaç gün sonra 2 aylık olacağız. Sadece 40 ım çıktıktan sonraki ilk ilişkide pembe lekelenmem oldu, o kadar!

KIZIMIN AĞZINDA P sUKÇUK ÇIKTI:1no2:
Başına gelen var mı? Nasıl geçiririz?

dr jel verdi agzına surdum oyle gctie

yok anacım olmuyo resım yüklenmıyo.hele bana bırı sölesın imegesten yüklenmıyomu artık

yuklenio 1i sec yapıştır

kızlar merhaba dün gece ne oldu iki gündür canım bulgur pilavı çekmişti bende yaptım yedim yanındada elma suyu dün akşam göğüsleirm sızlamaya başaldı bend ekontrol için bi sıktım süt akıyor baya hemde yusuf almazsa diye gece uykusunda denedim ve tuttu yavrum unutmamış emmeye başldı ama bi müddet sonra yeterince süt olmadığı için bıraktı mecburen mama yaptım verdim ama onuda azcık emdi sonrada sabaha kadar bir daha mamada yediremedim meme aradaı yavrum korktuğumdn tekrar veremedim göğsümü biberonu bırakırsa ona yetecek sütümde yok ortalığı birbirine katar ne yapacağımı şaşırdım eşime pompa alalım sağıp vereyim dedim sanırım öyle yapacağaım artarasa emzirmeyide denerim ..
yanlız başa dönmek zorundayım göğüslerim hemen kızardı ve acıyor yani tekrar yara olma ihtimalimiz var ben böyle gece geçirdim biraz öncede maam öncesi göğsümü uyanıkken denedim yavrum nasıl yapıştı yumuldu çekti ama dolu dolu süt gelmeyince ağladı inşallah artarda veririm 1ml de olsa yavruma vermeye çalışacağım

canım belki dereotu incir vs ile eskiye doner biraz besin takviyesi yapsan...

KAYRA, kaynananın yüzüne bakıyor olman bile büyüklük. ne tuhaf kadınmış yauwkötükedihüso bence eşinle konuş da sakın gelmesin annesi.
HELıN, maşallah senin tosun paşa hala en önde gidiyor. ne güzel büyütmüşsün annesi sana da maşallah. eski kilona da dönmüşsün, süper, taktir ediyorum seni ve BABY yi.
ESRAKO, biz de yarın başka bir doktora gideceğiz. Erhan beyi sevdik biz ama bir de bu adamı deneyeceğiz, anlaşmalı bir hastanenin doktoru. profesör. faturalarla uğraşmak istemediğim için Erhan beyi değiştirmeyi düşünüyorum. belki bu adamı gözümüz tutmazsa, daha doğrusu kanımız kaynamazsa erhan beye devam edeceğiz.
TAZE, benim ceren de biberonu pek sevmiyor. hatta dalga geçiyorum kız biberonu diliyle itip de mememi iştahla emince "ayyy görüyor musunuz bu kız memeye alıştı biberonu bıraktı" diye. aman şeytan kulağına kurşun, şükürler olsun ki mememi bırakmadı biberon verince. ama tabi biberonu almaması da sorun bence. biberonlar da bazen hayat kurtarıyor.

SAKALEYN inşallah senin de MıLKSHAKE in de NORRAA nın da sütü artar. ben çok uykusuz ve yorgun olduğum zaman sütüm azalıyor ama onun dışında çok şükür yetiyor kızıma. bugüne kadar sadece bir kutu milupa preaptamil kulladık. ikinci kutuyu da almıştık ama sadece bir kere keyfiyetten içirdik 90 cc o kadar. ve kutunun süresi doldu. yani sadece bir öğün için bir kutu mama olmuş olduk. sinan da diyor ki "kızı dışarda yemeğe götürdük gibi düşünelim"

aman allahımcok ama cok uzuldum gunlerdir sorucam kızı yazıorum siliorum.. ş,mdi nasılıs durumu napıomus iimiymiş ay allahım ya

canım ben de regl olmadım.hattaa kırk sonu diye bişey varmış onuda olmadım.olacak gibide değilim.bizim sülalede en erken olan 8 aylıkken olmuş.

KAYRA, kaynananın yüzüne bakıyor olman bile büyüklük. ne tuhaf kadınmış yauwkötükedihüso bence eşinle konuş da sakın gelmesin annesi.
HELİN, maşallah senin tosun paşa hala en önde gidiyor. ne güzel büyütmüşsün annesi sana da maşallah. eski kilona da dönmüşsün, süper, taktir ediyorum seni ve BABY yi.
ESRAKO, biz de yarın başka bir doktora gideceğiz. Erhan beyi sevdik biz ama bir de bu adamı deneyeceğiz, anlaşmalı bir hastanenin doktoru. profesör. faturalarla uğraşmak istemediğim için Erhan beyi değiştirmeyi düşünüyorum. belki bu adamı gözümüz tutmazsa, daha doğrusu kanımız kaynamazsa erhan beye devam edeceğiz.
TAZE, benim ceren de biberonu pek sevmiyor. hatta dalga geçiyorum kız biberonu diliyle itip de mememi iştahla emince "ayyy görüyor musunuz bu kız memeye alıştı biberonu bıraktı" diye. aman şeytan kulağına kurşun, şükürler olsun ki mememi bırakmadı biberon verince. ama tabi biberonu almaması da sorun bence. biberonlar da bazen hayat kurtarıyor.

aman nazan sıkıldım kaynanamdan.şimdi çok mesafe koydum aramıyorum arayıncada eşimi ben konuşmuyorum.anlamıştır inşallah...

kotu bigun gecirdim..

ece sabaha kadar yatmadı ben tekbasıma ilgilendim emrah 12ye ogru kalktı o kalkmadan kızı uyuttum tam uyuyacaktım kahvaltı istedi o uykusuz halimle kalktım kahvaltı hazırladım geldim kızın yanına yattım ben cokta yemistim cunku..neyse bana dio hadi dısarı cıkalım cıkamam dedim hic halim yok 1 saat uyuyayım acılırsın dedi yok cıkmıycam dedim uyudum 3e kadar uyumusum neyse kendime gelmisim biraz hadi cıkalım dedim. buarada acımısım biseyler yedim kızı giydirdim ben giyindim canta hazırladım basladı bana soylenmeye saat 6da gs macı vaarmıs cok gec hazırlanıomusum vs vs kendi hici i s yapmıo cocukla oynuo bende kızdım kolaymı sanıosun herseyi tekbasıa hazırlamak bisuru ayrıntı var herseferinde burnumdan getiriosun gitmeyelim ozaman dedim neyse cıktık ne arabada ne dıssarda hic konusmadım donuste bana magazalara bakalım dedi bakmadım sen gec kalma maca dedim neyse zorla mothercare e girdim bakındım biraz gazım cıktı..yoldada ece agladı pusetten cıkarıp kucagında tasıdı arabaya kadar meger altını doldurmus oda..

eve geldik kız uyumuo ınılıo surekli memelr yumusadı sutum azaldı sinirden doymuo uyumuo normal olarak vs vs biraz uyudum yine baktı cocuga neyse patates filan kızarttı biraz anladı hatasını cocuk yine durmadı bana aglama krizi geldi ay allam tam o sırada ibo showda hadise vardı basladı ibo aglıorum nedensiz die bi sarkı soylemeye :)) o soyluo ben aglıorum :)) neyin var dedi canıms ıkılıo sabahtan beri dedim ben kendime gelene kadar cocugu tuttu sonra emzirdim yeni yatırdım dusunun butun gun uyumadı hergun uyuyan cocuk ..

bizimde sorunlarımız var esra gibi yani duygusal bizimkisi..benim onun ilgisine ihtiyacım var ama herzaman benden erken yatıo bi gidiorum en koseye yatmıs cekmis yorganı sarılsam besige uzak kalıorum zaten nezaman sarılsam kız mıyavlıo mecbur donuyorum . gece yatarken sadece kızını opuyo ama biyandanda benden ilgi beklio halbuki kac parcayım ben.. bugun dısarı cıkarken inanın sacım sabah kalktıgımda nasılsa oyleydi aynaya bile bakamadım..

ilişkide sorunumuz yok ama anını yakalarsak yani eski randımanı yakalamaya calısıoz ama cocuktan sebep olmuo ..agrım kalmadı o acıdan problem yok tek problem zaman ve benim dinamikligim bugun cok bekledi mesela hissettim ama cok uykusuzdum salonda uyukladım durdum hemde cocuk durmadı..

nasıl ve ne sekil toparlarız bilmiorum acayip kırgınlık var icimde ona karsı . sıcak davranamaıorum gelmio icimden.. sizde durumlar nası iimisiniz kopukluk oldumu

Mucize başına gelen olay için çok üzüldüm allah korumuş kuzunu artık daha dikkatliyim yavrumu beşiğine koyarken özellikle geceleri...
Seçilin umarım şimdi durumu iyidir çok geçmiş olsun :Saruboceq:
Kaynanalar yine ortalığı çorba etmiş kötükedihüso Allah sizlere kolaylık versin klasik laflar ben kaç tane çocuk büyüttüm.. kötükedihüso
Benim kızda biberonu alıyor ama memeyi verdiğimde biberondan sonra damaklarının arasında eziyor meme uçlarımı kafamçokkarıştı birde şöyle emip sonra kafasını geriye çekip meme ucunu uzatması yok mu ?? akannehir
Gaz sorunumuzum çaresi sanırım nurse harveys oldu şimdilik iyi gidiyor kolik olayını bir atlatsak :Saruboceq:
Derya süt sorununa emzirme çaylarını denedin mi?? humana bende işe yaramıştı ama CADIARZU
İstanbullular yine buluşma var sanırım umarım iyi vakit geçirirsniz çok kıskanıyorum haberiniz ola :umursamaz: Cananda orada olacak sanırım bak bensiz geliyor senağlama
Esra bizde de o soğukluk var ne zaman olmadı ki ! kaydirigubbakcemile3 bizimkide daha çok dışarı çıkmaya başladı
yaa zaten cadı kızım nöbet tutuyor ne zaman niyetlensek olaya bas bas bağırıyor kardeş istemiyor sanırım kaydirigubbakcemile3 zaten korunma yöntemide belirlemedik inş. kalmam ya çok korkuyorum ama hangi yöntemle korunacağıma karar veremedim
CADIARZU
Dereotu ve incir süt üretimimde etkili oldu bayağı :nazar:

Ayy aklımda başka birşey kalmamış atladıklarım varsa kusura bakmayın :kedi:

bende adet oldum hatta sanırım 2.yolda cok fena sivilcelendim cildim bozuldu asırı sinirli ve duygusalım vs vs bekliorum yani

X