2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar kafama takılan bir şey var Nehir 3200 gr doğdu 2900 e düştü 2. haftasında 3000 olmuş dr kilo almaya başlamış iyi dedi. ama bana kilosu çok az geliyo netten baktım 10. gününde doğum kilosuna ulaşması gerekiyomuş 1. ayında yaklaşık 4 kilo olması gerekiyomuş ...........sizin bebişlerde durum nedir benimle aynı durumda olan varmı??
 


arkadaşlar masaj dediğimiz şey baby de demiş ya ayaklarını karnına bastırma diye öyle bir şey:) bacaklar dizden bükük olarak karna dığru ittiriliyor dizler karna baskı yapıyor.dairesel hareketlerde yaptırabilirsiniz bacaklarını karnın üstünde..bir de tek te bacaklarla aynı hareketi yaptırıyoruz..sırta pıtoıttan çok ovma hareketi yapın dedi birde...ha bir de bizimkisi karnına dairesel hareketlerle elimle masaj yapınca rahtlıyor..inşallah kısa sürede geçer yavrularımızın sancıları.dün ben bu masajları yapıp kucağıma aldım nevayı aman Allahım müthiş bir gaz çıktı ağzından kusmukla birlikte heryerim battı hiç böyle olmamıştı..sonra bir rahatladı sormayın sızıverdi.yoksa halimişz haraptı gene.
BABY bize de devit yazdı doktor.bulunur herhalde gerçi önceki gaz için yazılanları zor bulmuştuk.devlet ödemiyor diye.bunu ödüyorsa bulunur kolayca.
EBRUM dedğin gibi insan anlıyor anne olunca..ve acayip bir merhamet geiyor insana..mesala gülerek izlediğim saçma salak dramatik türk filmlerine ağlar oldum..Diyorum manyadım mı ben çok komik bunlar olmuyor içime dokunuyor.

esracım eğer aşırı uyumuyorsa uyandırıp emzirme derim ben.o hatayı yaptım ve kızımın uyku düzeni bozuldu.Allahtan çabuk döndüm de şimdi yine2.-3 saat uyuyup kalkıyor.
 
Evrim bu ne guzelliktir masallah, allahim nazarlardan korusun..2 haftada ne kadar topalamis yakisiklim benim...babayi bilmiyorum ama ben sana benzettim, hele gozler...

Gösler benden.. bu dogrudur.. ama daha ne baba ne ben olayı netlesmedı.. zamanla beklıyorus :))


Kıyamam sanaaaa :)) babaya sagladıgın kolaylık cok gusel bu arada.. ben ozy ye dedım.. ıstemedı.. o yusden ellı kere uyanıp uyuyor adam :)

dogum gecemizin ozeti, esim yapmis, canim benim...

Çok gusel olmus.. Tıbet'ın ellerıne saglık.


Saol cıgerım benım.. cok osledım sıslerı.


Ya su aspırator bende bı foka yaramıyor Baby.. okyanus suyunu damlattıktan sonra mı cekıyorsun.. ben dırek cekıyorum ondan mı bı işe yaramıyor.. bı acıklayıversene kuzum ya.


Bıras beklesın daha bakım topıgı.. su an uyursak kendımızı sanslı saydıgımız bır donemdeyıs.. en azından bır aylık olsunlar, sonra baslayalım derım nacızane..


Ya calıstırmıyorum.. ben kendımı bıle baslarda koruyamadım, bır de ustune usuttum.. o yuzden tırstım klımadan.. bır de manyaklar gıbı terlıyorum.. kendımı koruyamamaktan korkuyorum, gunde en az 5 kere tısort degısıyor ustumdekı.. o yuzden Kuzı de bole gıyınıyor..

Tazeburcum.. saca ıhtıyac var mı demıssın ya.. Pınar la cok gulduk.. ne alem kadınsın yaf?? Bu arada Sefa nın emzırme konusundakı yaklasımına uzuldum.. ne yalan soyleyeyım.. bu konuda ısrarcı olmaya devam etmen en dogrusu bence de.
 

nete çok takılma derim.doktorun olumsuz bir şey söylememiş.bir de 1. ayında her bebek olamaz ki 4 kilo.bizim topikte 4 kilo doğan var mesela onlar hiç kilo almayacak mı?
 
evrim ben de çok terliyorum sadece boynumdan..azıcık uyuyyayım uyandığımda boynumdan aşağı sular seller akmış oluyor küçük bir havlu koyup uyuyorum boynuma.ayağımda hep çorap var..dşım yansa da içim üşüyor bazen.ameliyatın etkisi galiba.çok şükür hasta olmadım.sen de çok dikkat et kendine.bir gçse şu sıcaklar..bu hafta cam falanda açılmaz çöl tozları geliyormuş buraya..püfüf
 
ne güzel günlerden sonra evriş ben nurdan epru buradayız..sizin de sıpalar uyuyor o zaman
 
ilk defa topikte 6 kullanıcı gördüm yavaş yavaş toparlanıyoruz bende sayfa açık ama sürkli gidip geliyorum hep başında kalamıyorum.
 

Aynen boynumdan cok terlıyorum.. gecenın bı vaktı usuyorum.. sarılıp pıkeye uyuyorum, sonra bı uyanıyorum, her yer su.. o arada kendımı korumam gerek ıste.. hele emzırrıken aman aman.. her emzırmeden sonra tısort degısıyor.. her gun evde camasır makınesı calsııyor.. bana bısı dayanmıyor kı..

Monolog demıssın de.. gıdıp gelıp Kuzey e bakıyorum.. bır de bugun arkadaslar gelecek.. kayınvalıdem aksamdan bısıler yapmıstı,onları halletım falan.. ole eskı gunlerdekı gıbı.. sabahtan yap kahvaltıyı.. otur pc nın basına gunlerı cokkkkkk uzaklarda kaldı :)) her gıdı gunler hey.. :))
 
Gözündeki akıntıyla hala savas halındeyım.. lanet sey bı turlu gecmedı.. goz masajı da yapıyorum her gun.. ılacını da aza ındırdım sayısını.. ama yıne nuksettı.. uyansın gozlerını temıslemem lasım yıne cocugumun.. bugun bır uykudur gıdıyor.. hadı hayırlısı bakalım :))
 

ben de bir yemeğe bir nevaya bakıp bakp geliyorum.şimdi uzanacağım biraz..hey gidi günler hey:)ama bu günler daha güzel günler.öptüm sizi
 
ilk defa topikte 6 kullanıcı gördüm yavaş yavaş toparlanıyoruz bende sayfa açık ama sürkli gidip geliyorum hep başında kalamıyorum.

Yok yafrum.. daa heveslenme.. bakma ıste.. su an Kuzı uyuyor dıe fırsat bu fırsat gırıyorum.. yoksa uyandı mı tum hayatla baglantım kopuyor..
 
evrim geçer inşallah.kuruyunca o akıntı iyice zor oluyordur.çok geçmiş olsun
 
ilk defa topikte 6 kullanıcı gördüm yavaş yavaş toparlanıyoruz bende sayfa açık ama sürkli gidip geliyorum hep başında kalamıyorum.

aynen benimde sayfa acik en ufak vik vikte zipliyorum uyuyunca tekrara nete, annem is yaptirmadigi icin suan tek isim emzirmek:))resmen 2 ayakli inek gibi oldum..

bir de en cok neye guluyorum anneme tibete gidiyor onlarin kucaklarinda aranma yok, uslu uslu duruyor, ben kucagima aliyorum direk aranma refleksi basliyor, cocuk bana resmen inek ve mandira muamelesi yapiyor...sut kokusunu aliyor direk..
 
bizimde tam gecti diyorum yine basliyor, hergun kac kere temizliyorum masaj +teramisin, yine var yine..bizdede tam tersi bir uykusuzluk bir cin ali hali var...

Ah be güzelim, hiçbirimizin dakikası dakikasına uymuyor ki...

cocuklara telpati yontemini ogertip ayni saatte uyuyup ayni satte uyanmayi ogretmek gerek, ancak o zaman..az once tam oturmustum yine kalktim(
 
SERNıCıM

lbizim dr da onuncu gunde doum kilosanu erismesi gerek diye az buldu bizim kilomuzda 11, gun itibira ile dogum kilosuna erisemedi o yuzden ikisaatte bir uyandırıp emzir dedi ama biz alt us t olduk
ama boyu uzamıs baskaarastırmalardan anladımkı çogu dr ilk birinci ay sonunu baz alıyorhemen on gunde kilo almadı diye ustelemiyor tv defalanda dinledim obezite ile ilgil ikonusmalarda yani kilo çok muhim degil boy uzaması gelisim gosteriyormus her yas çocukta
sayet boyu uzuyorsa dert etme sendekis enin dr etmemis sen kendin dert edincek yer ayırosun sanki yapma kiloçok muhim degil pekçok kisi diyorbunu


ya anem gidince bende ne yapacagım kara kara onu dusunuyorum annem kal dedigim kadar kalır ama nereye kadar kalacakkadıncagız evini yatagını arar her insan gibi hele oglum okula basladımı napcam onu dusunuyorumdersleri vs de baslayacak hersey gozumde buyuyor sanırım ben hala kotu psikolojideyimm
 
bizim ece hanımda aksam ilk yatırılısta uzun uykusunu yapıyor 8 doen sonra kacta uyursa uzun uyuyor sonrkaki biraz daha kısa oluyor sonra 4 gibi uyanıp 6 ya kadar asla uyumuyorrr bunu napcaz bilmem resmen 4 gundur falan bu sekilde acaba duzenlemek için saatleri astırmaya uyanık tutmaya falan calısmalımıyız ki artık duzen zamanı geldimikii bilen varmı
 
dun aksam ilk kez araba ile sahile indik esimle ece uyudu annemde gidin hemen dedi berkeyede pazara gidiyoruz falan yalan salladık ki takılmasın kafamızı dinleyelim diye

alahım bostancıya indiky sahilde bir tost bir cay iç tim ama tostu adam iki saat getirmedi diye bir gerildim sonrka hesapı odeyip gitcez kısıtlı suremiz var adam ortalarda yokdiye sinri oldum garsyino paralayacaktım nerdeysesonra tam yolda geliyoruz cep caıldı esimin aha dedim uyandı benim cebimi anneme bırakmıstık ararsın diye alakasız biri arıyor allahım arayanada ayrı sinrlendim baktım stresten tansiyonum falan çıktı heralde basıma agrı girdi eve geldim biraz iyi geldi tabi disarı ç ıkmak ama yinede ayrıca stres oldum diyebilirmi

birde sokaga çıkınca baktım hayat devam ediyor biz evde aynı isler iyapıp duruyoruz ama insanlar sokakta yasamaya devam ediyor hayat civil civil seklide suruor yaz aksamı sahil falan çokkeyifliydiii
allahım seneye tadını çıkarırız insallah yazın guzel gunlerinin dedim
 
(ESRAKO) Geceleri 3 saatte bir emziriyorum ben. Uyandırmak için de bardağa soğuk su koyup, bacaklarına, kollarına değdiriyorum irkilsin diye! Bıraksam 4 saate kadar uyuyacak! Ne uyku var çocukta, babası gibi uykucu olacak galiba :sinifsinif: Normalde altını açarken göbek pansumanı yaptığımda alkolden etkileniyor. Dün gece nerdeyse alkol şişesini boşalttım karnına, sıfır tepki! höh !! dedim.

Bazen altını açarken uyanıyor, ama emerken gene batırıyor. Bunu bile bile "bir bez parasına uyandırayım" mantığı ile hareket ediyorum. Şimdi aklıma geldi de, temizse aynı bezi kapatabilirim, maksat altı açılsın, ıslansın... Bez temizse harcamaya gerek yok =)

Bir de Doruk'un ne zaman altını açsak % 90 işiyor dışarı yaa, çok komik. Dün de doktorun eline işedi aynı şekilde =) Bakıyorum, pipi havadaysa hemen wc kağıdı kapatıyorum pipiye kaydirigubbakcemile3 eğik atış yapıyor.

Babamız da Doruk'un gazını çıkarma konusunda uzman oldu. Hemen 2 dk da bitiriyor işini =)

Geceleri uyandırdıktan sonra Doruk'u kolayca uyutmanın yolunu buldum. Ben bulmadım aslında bilinen bişi; Doruk'la birlikte uyuyoruz. İlla da yatağında yatsın, yatağında uyumaya alışsın diye kasmıyorum. Çünkü ben de çok keyif alıyorum onunla birlikte uyumaktan. Aramıza 20 - 30 cm kadar mesafe koyuyorum, bir bakıyorum, memelerime yapışmış Doruk ! Çok güzel yaaa =) Birlikte yatınca hiç huzursuzlanmıyor, mışıl mışıl uyuyor sıpam =)

Emzirirken kamburum çıkacak diye korkuyorum. Bir yer, bir pozisyon ayarlayamadım henüz. Pilates şart oldu en kısa zamanda! Dün gittiğim doktor "6 ay" dedi. Mutlu oldum, 1 sene der diye, korkuyordum.

84 ile gitmiştim sezaryene. Dün tartıldım, 75 kg geldim. zemuszemus Ayaklarım zaten eski halini aldı, çok seviniyorum. Karnım da iniyor yavaştan. :sm_cool: 9 günde bu kadar gelişme beklemiyordum. "Bol su, incir ve kayısı" diyorum. Ben günde 4 lt nin üstünde içiyorum suyu. Hastanede herkes günde 5-6 lt su içeceksin, demişti. Çikolatamdan ve kuru pastamdan da geri kalmıyorum. Tabii abartmadan. Eski şortlarımı, bodylerimi giymeye başladım. Tek derdim şortlarımın sezaryen izime denk gelmemesi. Gecelik zorunluğundan da kurtulmuş oldum. Sürekli yatalak modunda değilim artık hihoyyyt

Günde 1 defa kendimi hasta gibi hissettiğim bir yarım saat geçiriyorum, anlayamadım. Zaten fırsat buldukça yatıyorum ama, bazen ateşim 37 ye 37,2 ye çıkıyor. Süte veriyorum.

Su şişemi alıp Doruk'la emişme vaktim geldi kızlar. Bu arada, şu anda evde oğlumla yalnızız, çok güzelmiş lem =) opuyorumnanaktan
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…