2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

peki burcum senin sut durumu nasil?yani az zamanda emziriyorsun ama fiskir fiskir geliyormu?doruk aglamiyorsa yetiyordur..
 
selam arkadaslar
ece mizin dunku son halini yolluyorum bakın bakalım buyumusmu bana hep aynı gibi geliyor zaman geçmiyor buyumuyor sanki

Maşşallah Ece'ye Allam iyi ki, Doruk'un böyle yanakları yok. Onur tam bir yanak fetişistidir, manyak ederdi çocuğumu =)
 
hayat ne guzel suprizlerle doluopuyorumnanaktan

gerçekten =)

peki burcum senin sut durumu nasil?yani az zamanda emziriyorsun ama fiskir fiskir geliyormu?doruk aglamiyorsa yetiyordur..

Geliyor çok şükür Nurdancım, onda sorun yok. Bol su içiyorum. Günde 1 kere de humana still tee. Hastanedeki bebek hemşiresi şiddetle önerdi.
 
sütün olmasında su cok etkili bence. bende yine 2 lt yakın su iciorum zaten icim yanıo manyak derecede terliorum su icme ihtiyacı duyuyorum.sut doldugu zaman goguslerim manyak derecede sızlıo ve sertlesio cok canım yanıo acıkcası birde meme ucları hala emerken icim kıyılıo. kremlesemde napsam fayda yok resmen içim kıyılıo bunun tam tercumesi..
 
azonce annem ve kardeslerim gittiler..kızımla kaldım kvaldem var gerci ama oda 5 gun sonra gitcek. cok koydu gidisleri 1 aydır nerdeyse beraberdik...
 
buarada dun dr daydık. 2 haftalık oldugu icin d vitamnine basladık. agzı pamukcuk gibi bembeyaz onun icin solusyon verdi onu surmem gerek gunde 4 kez agzına ama ben yanlıs sulandırmısım kaynamıs sogutulmus suyla olcakmıs ben kaynar suyla yaptım ilacı bozmustur die yenisini alcaz.

neyse emerken genzine kacıo boguluo dedim ya burnu tıkalıymıs ondan oluyomus. burnu icin bebe okyanus suyu verdi ve aspiratorle cektik mumukleri biraz rahatladı melegim. kilosuda ii gelisimi vs de normal cok sukur .
 
bende kendi druma ugradım annem gidecegi icin ufak bi hediye ile cikolata yaptırdık verdik drumuza. o esnada tartıldım 65 olmusum. 1 haftada 1 kg daha gitmis yani totalde 12kg.ama gobek duruyo tabi. catlak kremi suruyorum ama birde sıkılastırıcı bisiler surmem gerek. 59la hamile kalmıstım ama olmak istedigim kg 53-55 civarı mumkunse gobeksizinden :)

bakım topigini acsakmı napsak ne alemdesiniz biraz daha bekleyelimmi
 
ptesi gunu mevludumuzude yaptık cok sukur hersey guzel gecti kalabalıktı sekerler anca yetti diyebilirm alanlar tekrar almak istedi resmen zaten kalmadıda tr yede yolladım biraz hediye gonderenlere filan.foto eklerim biara ama ece cok suratsızdı cunku elbisesini hic sevmedi yaktımı ne yaptı oysaki cok guzel suslemistim hem beni yedi hem kendini resmen parcalandı. kalabalıga zaten cıkarmadım biz odamızda takıldık. gormek isteyenler odaya geldi .Allahtanda genelde uyudu durdu.aksam elbisesini cıkardım rahatladı cocuk. cok nazar oluyorlar bence sizde kalabalıga cıkarmayın cocugu mevludunuzde. zaten oyle sallama filan yapmadım hani bebegi sallıolar ya oldum olası kıl olurdum ondan yapmadım sacma sapan gelio bazı seyler bana..
 
esrakooo eceye bayıldım masallah kızımıza yanaklar saclar endam :) gozun cok aydın canım buyuyo bak nası buyuycek diodun
 

nazan bizdede aynı sorun var. gunduz hamur gibi ordan ora devrilen cocugu aksam 10 da emzirmek icin uyandırdım sızdıgında saat 2 ye geliodu. bilmiorum ne olcak cunku ya kucagımda ya memeyi yastık yaparak uyumak istio geceleri. sızdıgında yerine koyuyorum yaygarayı basıo. bugece salonda uyumak zorunda kaldım


seneye doruk yuruyo olur insallah babasının dogumgununu pati pat, yuruyerek kutlar kuzucuk

hepiniizn bebekleri çok güzel çok tatlılar
itifaf edeyim favorim Doruk opuyorumnanaktan sırma saçlım kaydirigubbakcemile3
o gözleri kısık fotosuna hastayım maşallah Taze başka fotolarda ekle

doruk bambaska ya masallah benimde favorim kesinlikle o:)


esra ne ii etmissinde cıkmıssınız. ben 2 kez cıktım ikiside hastane

bizimde dusunce parca kaldi biraz bugunku banyomuzda o da temizlendi cok sukur..

bizdede parca kalmıs benden dr kurutmak ici tedavi yaptı bide baticon verdi onla pansuman yapıcam gunde 1 kez
 
Kızlaaaar,
Defne'min az önceki halini ekliyorum.. Melekler gibi uyuyor yavrum...

epruuum canım benim defne çok değişmiş.dün dedim şu epru gelse de defnenin fotosunu koysa diye kalbim temizmiş:)) ben de kızdım kuzuma sonra çok üzüldüm.özür diledim.çok perişan olmuştum uyku yok,meme uçları harap falan.ama sancısı varmış balamın nedensiz yapmıyormuş.
selam arkadaslar
ece mizin dunku son halini yolluyorum bakın bakalım buyumusmu bana hep aynı gibi geliyor zaman geçmiyor buyumuyor sanki
yanaklar yemelik orası kesin.büyümüş ayrıca
Hemen eklıyorum Nurdanım :) kırar mıyım senı hiç.. Allahım nazarlardan saklasın evladımı..

sarı pişmiş bu resmen..ve resmen annesi bu kadar olur..badinin aynısından nevanın da var..yakın olsak getirirdik yanyana nasıl bir renk cümbüşü olur acaba..seninkinin saçlar sarı benimkinin kapkara:))
çok duygulandım..herşeyin sonu böyle güzel olsun sizin için tazem
bize de dün verdi doktorumuz d vitamini.markası ne baby?
aç canım bence başlayalım bir ana önce.ben 10 kilo verdim.7 kilo fazlam var hala..dışarı çıktık dün yine eski kyafetlerim olmadı çok moralim bozuldu.giremedim kot pantolonlarıma.eski kıyafetlerimi çıkarıp hepsini deneyeceğim tek tek belli aralıklarla..doktoruma ben de hediye aldım sezeryan sırasında tam ben bayılmadan önce doktorum leonard cohen dinliyordu onun eşliğinde kesti beni gaiba.son duyduğum şey leonard cohendi dvdsini alıp hediye ettim.çok şaşırdı ve sevindi.


evroş

yavrun aynı sana benziyor.çok güzel bir bebiş.bahtı da güzel olsun inşallah.

arkadaşlarım nevamın dün yine uyumaması ağlaması,uyuduğunda sürekli mıyırdanması üzerine daha önceden gitmek istediğimiz ama izinde olan çocuk doktoruna gittik adam cerrahpaşa mezunu diye ve bizim doktor önerdi diye gitmek istiyorduk.neyse salifo işten geldi apar topar gittik.doktor muayene ettik çok şükür çok sağlıklıymış fıstığım.cumartesinden beri 200 gr daha almış maşallah.tek sıkıntısının çok fazla gazı olmasıymış.bir kaç teknik gösterdi.evde zırıldayan velet hastanede nasıl uysal anlatamam.arabada uyuyup duruyor zaten.sonra madoya gittik bir şeyler yedik ırada da uyudu.emzirme odasında emzirdim altını değiştirdim.evdekinden daha huzurluydu.ama ben sallanıyordum resmen.hergün arabayla gezdirsek gıkı çıkmayacak demek ki.doktor dışarı çıarmakta sakınca yok dedi.kalabalık yerlere sokmamak kaydıyla.eve gelip doktorun gösterdiği masakları yaptık.çok işe yaradı.biraz uğraştırıyor ama sonunda uyuyor meleğim. belki benzer durumda olanlar vardır.ayaklarını karnına çekip zorlanma sesi çıkarıyorsa sık sık gaz sancısıymış ki bizimkinde bol bol var
 
evrim galiba sen klima çalıştırmıyrsun.o sebebpten kuzeyi öyle giydiriyorsun.burada hele bu hafta dışarda 50 dereceye varan sıcaklar var.doktor evin içinin 25-27 derece arasında olmnası kaydıyla klima açmamızı söyledi.ev hep 26 derece beşiğinde de termometresi var hep kontrol ediyorum.çıtçıtlı bady üstüne tek kat ince kıyafetler giydiriyorum.banyo yaptırdığımda kafa ısısı normale dönene kadar bere takıyorum şu ana kadar maşllah bir sorun yaşamadık.sürekli hava nemlendiricisi açıkk günde 1 kerede havalandırıyorum odayı..sıcaklar geçince kendi odasına taşınacak zaten
 
gerçekten =)



Geliyor çok şükür Nurdancım, onda sorun yok. Bol su içiyorum. Günde 1 kere de humana still tee. Hastanedeki bebek hemşiresi şiddetle önerdi.

masallah o zaman nazar degmesin, bende rezne ve anason karisimi iciyorum, daha sut yapici bir suru sey, hatta rezenenin kendi bitkisini yiyorum, bana misin demiyor..:sinifsinif:
 
ben 84 tum sezo gunu 75.5im 12.gunde yavas yavas gidiyor gibi, normal yememe ragmen, hatta kuru incir, kurukayisi, dut kurusu girla gidiyor,bide surt yapici bi ilac var oda kalorili ama gidiyor yavas yavas..totalde daha 15 kilo var:)))
2 haftaya falan acalim bence topigi...


didooo biraz tarif edebilirmisin su masaji..bizdede o ayaklar buzuk, osurunca rahatliyor yavrum, bide koca insan gibi caarrrttt yapiyor, biz kopuyoruz:))kaydirigubbakcemile3yuzune bi rahatlama geliyor..
 
Gülistan teşekkür ederim canım. Gerçekten çok değişti. Doğduğu gün beyaz bir bebekti meğerse değilmiş :) Sanırım verniks tam temizlenmediği için beyaz sandık çocuğu. Bir de hastane fotosunda doğum şişliği inmemişti sonradan epey değişti. Gerçi hala babasına benzetiliyor. Biz de annemle "işte bak şu açıdan sanki biraz bana benziyor" diye kendimizi avutuyoruz :) Ben gülerkenki halini bir türlü yakalayamadım. Bir de uyanıkken o kadar hareketli oluyor ki, düzgün foto çekmek çok zor oluyor.

Pervin'cim, eve gelen hemşire bebeğe her gün sabah bakımı yapılması gerektiğini söylemişti. Nasıl bizler elimizi yüzümüzü yıkayıp dişlerimizi fırçalarsak onlara da benzer bakım yapmak gerekir dedi. Bunun için temiz, ütülenmiş bir bezle (ağız bezi olabilir) kaynatılmış ve oda sıcaklığına getirilmiş içme suyu kullanılacak. Bezi parmağına dolayıp suya batırıyorsun tek bir hareketle gözlerini göz pınarından dışarı doğru siliyorsun. Küçük parmağına yine bezin temiz yerinden dolayıp ağzının içini (yanaklarının içi, dili, damakları) siliyorsun. Bu sayede pamukçuk vs olmaz demişti. Açıkcası ben bu işlemi hergün yapamadım henüz. O alışkanlığı edinemedim. Ama yine de paylaşmak istedim.


Canım Dido'm çoğumuz benzer şeyler yaşıyoruz demekki. İnsan herşeyi yaşayarak öğreniyor. Annelik çok güzel olduğu kadar büyük sabır isteyen birşeymiş. Ve neden anaların hakkı ödenmezmiş şimdi anlıyorum. Öte yandan, kızıma haksızlık edeceğim, ona layık bir anne olamayacağım diye kaygılandığım da oluyor. İnsanı daha da bir olgunlaştırıyormuş annelik bunu anladım..
Şu gaz çıkarma tekniğinin detaylarını da yazıversen ya :) Biz pışpışlamak ve sırtını sıvazlamakla geçiremediğimizde sıcak havlu vs sarıyoruz karnına ve ayaklarına, çoğu durumda faydası oluyor. Bir de kakasını yapacağı zaman bizimkinin gözleri kızarıyor ve ağzını büzüp uzatıyor (hani ince işle meşgulum şu an dercesine), işte o haline bitiyorum :))
 
didom devit 3 olmalıydı vitaminin markası ama bulamazsak multi tabs almamızı soyledi. bizde multi tab bulduk onu aldık.
buarada ecede uykuda mıymıy sabaha kadar sayıklıomus gibi ama normalmis demek. bizimkide ayaklarını karnına dogru bastırınca icini bosaltıo gazını kakasını.. zaten cırladıgı zaman altını acıom hemen o ayaklarını karnına dogru bastırma hareketini yapınca rahatlıo ici dısı bosalıo:))
ebruska saol canım o bakımı yapmalıyım kızıma simdiden alısmalı temizlige..
 
SELAMLAR

iki saatte bir uyandırıp emzirme olayından geceleri pes etmis durumdayım iki saat sonra derin uykusundan uyandırıp bir saat meme vermeye calısmakla zaman gçiyor banktık biraktık uyuyor su an saat kurmuyoruz gceleri en aznıdan gunduz yine kaldırıyorum zaten bir sekli gunduz uyanıyor ama gece iki saati geçüigi oluyor uykuda bende kaldırmamaya karar verdim annemde destekliyor dr ların herdedigi yapılmaz seklinde yani insan kendi çogcugunuda tanıması gerek diye ben simdilik boyle karar verdim

nazan syeninde dedigin gibi bizimde11 gunde boyu 1,5 cm uzamıs kafa yarım cm buyumus geçen tv de obezite ile ilgil konu vardı kilo almasına bakmayın takılmayın boyu uzayan çocuk gelisiyor demektir diyordu dr da bende habire kaldırıp emzirmekten vazgeçüim allaha sukur sarılıgı da yok gibi hale geldi

nazan sarılık için hastenede pesini biraktılarysa olcum kan tahlili vs sende çok takılma sarı olsaanlarsın zaten

bizim de iki kere olcum yapıldı dususe geçti dr artık kan alsakta 11 falan çıkar gerek yok dedi zaten 15 gunluk olduk bugun itibari ile

gunler geceler hem geçmiyo hem hızla geçiyor bir aksam bir sabah oluyor zaman akıp gidiyor aslında


ayrıca emip uyuyorsa doyuyor demektir deniyor bende bu yolda ilerliyorum su an acıkcası gğece uyandırmak hem çok zor oluyor isede yaramıyor diye hemde kendi uykumuzu biraz alalım diye uyandırmıyorum gece iki saat geç emdi bir ogunde diye heralde kilosu dusuk kalacak degil diye dusunuyorum bilmiyorum bencillikmi ediyorum ama uyandırsamda emdiremiyorum
uç saat sonunda falan kendi uyanınca acayip hızla emiyor resmen vantuzluyor goguslerim bosalıyor hissediyorum erken kaldırım emzirmektense boyle devam edeceğiz biz


evrkim masallahh kuzeycige ya resim ler bende bu ara çok zor acıldı ama gordum oglusu zamanla buyuyorlar iste ilk resimlerine gore farkları gormeye baslasak bizimde moraller daha iyi olcak hiç buyuumiycek hissinden kurtulcam ben en azından
 
Esracim bende gece gunduz uyandirmaktan vazgectim, gunduzuz 2.5-3 saatte bir uyaniyor emiyor, gunduz mumkun oldukca uyanik birakiyoum ki gece uyusun, biraz duzene girmeye basladi gece uykusu zaten gece mama veriyorum yoksa doymuyor, o zaman 3-4 saat kesintisiz uyuyor..sanki yavas yavas rayina giricek hele mama alip karni doyali daha bi iyi oldu gibi...gazi olmadi mi rahatiz ama gazi varsa cikarana kadar olduruyor beni babayi annaneyi, caarrtttt diye bir ses koca adam gibi sonra rahatliyoruz:)))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…