2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

BURKOCUM senin patronun benimkinden bir farkı yokmuş bende 50. gün işe başladım.... daha 2 aylık bebeğimi bırakıp 6 günlüğünede ankaraya eğitime gidiyorum bu hafta sonu beterin beteri var.... işe başladım diye kızıyordum ama en azından burada işteyken öğlen kızımı görüyorum akşamda evimde kızımla oluyorum ama bu eğitim hepten kötü oldu daha 2 aylıkken kızımla ayrılıyorum....ne yapalım allah yar ve yardımcımız olsun rabbim sabrını veriyor..... ilk baş insan ayrılamayacak işe başlamayacak gibi geliyor ama daha sonra alışıyor insan alışmak zorundada iyi veya kötü... en azından şimdi neyin ne olduğnu anlamıyorlar büyüyünce daha kötü.... arkamızdan ağlayacaklar belkide sitem edecekler en azından şimdiden alışırlar herşey onların gelecekleri için.....

helin ben aldım arzum bebbe suan kargoda bekliorum gelsin die.anneyizbiz marketten aldım ntten

ay dide o ne bakıs oylee neva nın massallahhh serseri ya dik dik bakıyor:)))
çok serseri çook..acayip bakışlar var hanfendi de sanırsın büyük insan maşallah.
didom evim panayır gibi nasıl toplanır bende bilmiyorum. kızıma bakabiliyorum sadece...
ben dün gece salifonun nevayla ilgilenmesi sayesinde biraz toparladım ama bu sefer de çok yoruldum.bu sabah da binbir dikkatle ses çıkarmadan bulaşık makinasnı boşalttım makinaya çamaşır attım.bakalım asabilecek miyim?
ulen dido nerdesin be sen bi kaç gün daha gelmeseydin salifoyu arıyacaktım
neva süper çıkmış fotodaaa bu kız tam benlik benim oğlan sümsük gibi valla babasına benziyo senin kız haşin haşin bakıyo birbirini tamamlarlar kaydirigubbakcemile3
benim kız bana çekmiş esracım 6 aylık bir fotoğrafım var biri elinde bir silahın eksik demişti..babaya çekse yumuş yumuş olur benimki de.
burkom yaaa
o kaynananayı bana yollasana sen hoplayım zıplatayım ben onuu
sorsana sen ona;anne seni küçükken 3 kere havaya atıp iki keremi tutmuşlar diye!!!töbee töbeee kıl oluyorum böyle tiplere yaaaaaaaaaaaa akannehir
3 kere atıp iki kere tutmuşlar haaaa kaydirigubbakcemile5
benim minişim büyümüşmüü peküüü :eek:

sn206940.jpg
[/URL][/IMG]
büyümez olur mu hiç..kılıkları da pek tadluymuş kıca ayakım benim..maşallah tosuna
doruk 2 gündür çok huzursuz... hiç bir şeyden mutlu olmuyor. ne emmek ne kucak, ne de başka bişi! bayramda hep annemdeydik, geceleri yatmaya geldik eve. mekan değişikliği ve 50 kişinn kucağında gezmek yordu sanırım oğlumu. Yazık yavrum hep ağlamaklı. ayrıca 2 gündür uyanık kalma süresi çok azaldı hep uyuyor. allah korusun depresyonda gibi yavrum... İnşallah çabucak düzelir :KK43:
bu veletlerin günü gününe uymuyor burcum tam düzene girdi diye seviniyorsun hooop başka bir huy çıkıyor meydan..böyle böyle büyüyecekler galiba..ben nevanın yaptıklarına yazmıyorum bile yazarken yırulurum:) bu gün yine sabaha kadar uykularında mıkırdanp ağlayıp durdu..Allahtan salih kalkıp baktı da biraz uyuyabildim yoksa şimdi niceydi halim şu anda pufun üstünde kolik cdsi.sabah öyle uyudu.. eşliğinde sızmaya çalışıyor ahh bir de şu sıçramalar olmasa!
sinir küpü olarak bi merhaba diyorum önce.oonncaa yaptiggim alintilar uçtu çildircam.neyse aklimda kalanlarla devam ediyim Dide Helin ve Gizze hosgeldiniz.Tuanasonuc temiz cikmis gözünüz aydin cok sevindim.birde kizinin 24saat boyunca agladigini yazmissin.bu cok uzun bi süre.bi doktorunu aramalisın belkide.belki bıyeri felan acıyor olabilir.Dide gecmis olsun canim.Neva iyilesti sanirim.valla cok merak ettik seni,neyseki iyiymissiniz.ya daha birsürü seye cvp yazmistim ama sabah sabah bukadar geliyo.bari bu msjim ciksa.yoksa daha bunu bile yazamicam :)​
sağol minikim..çıldırma lazımsın sen bize...nevanın bu gün yine sesi biraz çatallanmış şurup verdim. evin içi 25 derece.uzun kollu giydiriyorum ayağında kilotlu çorap üstünde pijama kısa çorap sırtında havlu..yatatan kaldırınca yelek giydiriyordum..önceden poposunu ılık suyla yıkıyordum sonra siliyorum ben de esrako gibi gazın bu yıkamalardan olduğunu sonra anladım ve çok kızdım kendme..olabiliyor böyle şeylerçço kadar çok düşünüp önem veriyoruz ki böyle basit şyler gözden kaçabiliyor üzme kendini esrako
Dide kizin cok tatli massallah.Esra yakisikli oglunu göremiyorum ama eminim cok tatli cikmistır.neyse kizim daldi bende hemen uyuyayim.sonra monologa devam ederim
sağol tizesi
yorucu ve uykusuz bir gecenin ardından günaydınmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmir

selin bütün gece durmadı ne derdi vardı anlamadık zar zor gece 12 de uyuttuk dizimizde iki saat sallayarak tam yatağına yatırdık uyandı sonra uzun uğraşlar sonunda uyudu ama hep mıkır mıkır sürekli bir hareket halinde kafasını sallıyor tuhaf sesler çıkartıyor öyle böyle 03.30 akadar sürdü sonra acıktı kalktık mama hazırladık yedi mamasını sonra 06.30 a kadar yine aynı şekilde mıkırdamaları sürdü ağlamaya başladı dedim karnı acıktı galiba yine mama hazırladım gaz ilacı vardı mamadan önce verilen onu verdim mamadan sonra rezene çayını içirdim ama yok açtı ağzını susmuyor ıkınıyor gibi yapıyor kendini kasıyor en sonunda artık kayınvalidemi çağırdım aynı apartmanda oturuyoruz sonuçta.... yazık kadın kalktı geldi oda susturamadı bazen biz susturamayınca annemde sustuğu oluyordu..... dedim anne bunun bir yeri ağrıyor fitil koyalım en iyisi paranox fitil koyduk o arada bende işe gelmek için hazırlandım ben giyinirken selinde babaannesinin dizlerinde sızmış uyuyordu sanırım rahatladı biraz ama benim kafam kazan gibi o kadar çok uykum varki bu akşamda misafirlerim geliyor çok telaşem var bu kadar yorgunluğun ve uykusuzluğa rağmen:a015:
Allah yardımcın olsun sibel..fitili çok sık verme canım pek önerilmiyor

DıDE canım duyarlılığın için teşekkür ederim... bu güne kadar toplasan 2 kere fitil vermişimdir.... çok çok zora kalınca veriyorum yoksa her mıkırdandığında fitil vermiyorum.... dün bütün gece durmadı sabah oldu hala düzelmeyince mecbur bir yeri ağrıyor diyerek fitil verdim....

KABIZLIK KABIZLIK KABIZLIK

ya kabızlık çeken varmı. resmen 3 gun yapamadım ve sonuda acıdan agrıdan yerime bile oturamDIM LAVMAN YAPTIK.
YAHU İÇTİĞİM ONCA KOMPOSTO SANIRIM OGLUMA GİDİYOR O SÜREKLİ CIRCIR BENDE TIK YOK. NE YAPCAM YA.. EKMEK ÇOK AZ TÜKETİYORUM .MESELA DUN LAVMAN YAPTIKYA BEN 4-5 UGN GÜZEL WC YE ÇIKARIM AMA SONRA YİNE TIKANIR..
BU ARADA O KABIZL OLDUGUMDAKİ IKINMADAN SONRA BEN NASIL DOGURURDUM DİYE DÜŞÜNÜYORUM HAKKATEN NORMAL DOGUM YAPANLARI AYAKDA ALKIŞLIYORUM.
kaydirigubbakcemile3Ikınma kısmı benim için çook kolaydıkaydirigubbakcemile3Ben her daim kabızlık potansiyeline sahip bir insanımdır da:kedi:
BURKOCUM senin patronun benimkinden bir farkı yokmuş bende 50. gün işe başladım.... daha 2 aylık bebeğimi bırakıp 6 günlüğünede ankaraya eğitime gidiyorum bu hafta sonu beterin beteri var.... işe başladım diye kızıyordum ama en azından burada işteyken öğlen kızımı görüyorum akşamda evimde kızımla oluyorum ama bu eğitim hepten kötü oldu daha 2 aylıkken kızımla ayrılıyorum....ne yapalım allah yar ve yardımcımız olsun rabbim sabrını veriyor..... ilk baş insan ayrılamayacak işe başlamayacak gibi geliyor ama daha sonra alışıyor insan alışmak zorundada iyi veya kötü... en azından şimdi neyin ne olduğnu anlamıyorlar büyüyünce daha kötü.... arkamızdan ağlayacaklar belkide sitem edecekler en azından şimdiden alışırlar herşey onların gelecekleri için.....

Evet ben de şu andaki evim okula yakın diye avunuyorum zaten. Yeni ev aldık. Teslim etmesinler, geciktirsinler diye dua eder oldum. Ben de çalışan bir annenin çocuğuyum. Günlerce "kimse beni sevmiyor" diye ağladığımı bilirimmafoldumbenYazık kuzularımıza

Kızlar popo temizliği için ılık suyla pamukla uğraşmak çok gerekli değil bence. Birkaç markanın ıslak mendilini kullandım. Nivea, Huggies ve Uni baby gayet iyi. Ama başka bir marka almış babası, o pişik yaptı. Dikkat ettim, o mendil vıcık vıcık ıslaktı, yani poposu ıslak kalıyordu kızımın. Sanırım iki şeye dikkat etsek yeterli; alkolsüz olacak, fazla ıslak olmayacak

Rosewind savlex dediğim suya katılan bir dezenfektan. Sanırım senin kullandığın da benzer birşey. Ben onu 1 haftadır falan kullanıyorum da, sanki onu kullanmadan önce daha hızlı iyileşiyordu dikişlerCADIARZUOnun için sordum

KABIZLIK KABIZLIK KABIZLIK

ya kabızlık çeken varmı. resmen 3 gun yapamadım ve sonuda acıdan agrıdan yerime bile oturamDIM LAVMAN YAPTIK.
YAHU İÇTİĞİM ONCA KOMPOSTO SANIRIM OGLUMA GİDİYOR O SÜREKLİ CIRCIR BENDE TIK YOK. NE YAPCAM YA.. EKMEK ÇOK AZ TÜKETİYORUM .MESELA DUN LAVMAN YAPTIKYA BEN 4-5 UGN GÜZEL WC YE ÇIKARIM AMA SONRA YİNE TIKANIR..
BU ARADA O KABIZL OLDUGUMDAKİ IKINMADAN SONRA BEN NASIL DOGURURDUM DİYE DÜŞÜNÜYORUM HAKKATEN NORMAL DOGUM YAPANLARI AYAKDA ALKIŞLIYORUM.

bende kuru kayısı yiyorum sanki iyi geliyo
doktor şurup vermişti ama furkan çok hastalandı die bıraktım
fitilde alışkanlık yapıyo dedi doktor bıraktım
lavman da alışkanlık yapıyo işimiz çok zor
aç karnına kayısı yiyip bolca su içiyorum sende dene

yahyamız napıyo küçük adam bayıldım fotoya
bişey sorcam beratın bacakları içe doğru hani yenidoğanların olurmuşya hala düzelmedi
sizdeki durum nasıl
canım yahya napsın emiyo sıçıyo işiyo uyuyo ciddi bi sıkıntımız yok şükürler olsun
burda yazılanları okuyorumda şükrediyorum vallahi düzene girdik sayılır artık ara sıra menepozu tutuyo benim oğlanında ama nadirer ve uzun süreli olmuyor
sıkıntı yaşayan tüm annelere sabır ve acil çözümler diliyorum

ben ayakları için ortopediye gittim doktor baktı 1 yaşına kadar düzelir dedi
altını açtığımda dikkat ediyorumda sanki düzelir gibi kilo aldıkça bacakları tombikleşiyor o yamukluk sanki belli olmuyor

rosewind ismin nedir bide ist. neresinden?hangi hast. gittin doktor uğramamış bile yanına kınıyorum o dohtoruuu

kız güllü nası yaneee millet gelicek sen yataktamı takılıcan lohusa muhabbetıne ayy kaldımı öyle adetler yaaa hem illa odaya gelenlere bebeği sevmek istemicekmii hem odaya girmeye kalkan olsa giremezmsin dicek altını nerde takıcaklar odada değilmi??
şimdi sen lohusa geceliği felanda giyersin süslü püslü ayyy hiç bana göre değilll bu işler
ama sizde adetler sıkı işleniyor sende seviyosun böyle şeyleriii zatiii
kolay gelsin size tatlım

ayşiiinnn şimdi düşüp bayılcam heee çocuğu tersmi çevirdiler ya rabbim nasıl iştir bu yaa valla veletlerimiz Allaha emanet büyüyoo heee
ama bi yerde okumuştum 6 aylıktan sonra çok ağlyana bebekleri ters çevirip bi kaç dakika tutmak sakinleştiirirmiş anne karnı pozisyonunda hissederlermiş
ama el kadar bebeleri değil heralde hay Allahım yaaa

Kızlar popo temizliği için ılık suyla pamukla uğraşmak çok gerekli değil bence. Birkaç markanın ıslak mendilini kullandım. Nivea, Huggies ve Uni baby gayet iyi. Ama başka bir marka almış babası, o pişik yaptı. Dikkat ettim, o mendil vıcık vıcık ıslaktı, yani poposu ıslak kalıyordu kızımın. Sanırım iki şeye dikkat etsek yeterli; alkolsüz olacak, fazla ıslak olmayacak

canım ben selin doğduğunda johnsons baby ıslak mendil kullandım 2 paket... şimdide uni baby mavi paketlisinden kullanıyorum parfümsüzünden..... ama ıslak mendilleri kullanmadan önce ben ılık suyla yıkıyorum.... şükürler olsun selin 2 ayı geçti maşalah hiç pişik falan olmadı birde böyle dene istersen.....

sibelll çok zor senin işin be güzelim akşam ayrı bi yorgunluk gece ayrı
ama geceleri sana şirinlik yapıyomuş ya selin annesi sende oyna onunla bebek hasret zaten sanaaa bırak düzene alışmasını vs al koynunda uyuyun birlikte bari geceleri senin kokunla uyusun yaa kıyamam ben ona
bide bayramda bebişi babaanneye bırakıp gezmelere gittik demişsinnnn,otursana bütün gün evde bebişinleee vakit geçirrr ne gezmesiii her tatili değerlendirr anacımmmm :eek:lmaz:

ayşiiinnn şimdi düşüp bayılcam heee çocuğu tersmi çevirdiler ya rabbim nasıl iştir bu yaa valla veletlerimiz Allaha emanet büyüyoo heee
ama bi yerde okumuştum 6 aylıktan sonra çok ağlyana bebekleri ters çevirip bi kaç dakika tutmak sakinleştiirirmiş anne karnı pozisyonunda hissederlermiş
ama el kadar bebeleri değil heralde hay Allahım yaaa

valla canım dur bakalım daha neler duycaz neler görcez.... bizde geçen bir tanıdığa oturmaya gittik yaşlı bir komşusu vardı.... banada dedi bebeği her banyodan sonra ters çevirip sallayacakmışık akannehir bende neden dedim olurmu öyle şey biz dedim selin bir kere tıkandı kıpkırmızı oldu hemen ters çevirdik dr. a gittiğimizde söyledik yanlış öyle yapmayın dedi ki biz zorla kaldık ne yapıcağımızı şaşırmıştık:sinifsinif: sonra o yaşlı teyze aaa olurmu hiç dedi her banyodan sonra sallarsın bebeğin bi kemikleri varmış eyeleri diyorlar sanırım işte bebeğin eyeleri batar ters aşağı sallarsan düzelirmiş.... işte biz yanlış tutarsak yada oturur vaziyette tutarsak eyeleri batarmış çocuk ondanda durmazmış ağlarmışkafamçokkarıştı öyle yani..... sonra tepki verincede sen kaç tane çocuk büyüttün biz bilmem kaç tane büyüttük bak bakalım birşey olmuşmu gayette sağlıklılar diyip çıkıyorlar:eek:lmaz: bilmiyorum artık kimin yaptığı doğru kiminki yanlış.....ben herkesi geçtim kayınpederimden korkuyorum adam benden çokbiliyor sanki bütün çocuklarını o büyütmüş kayınvalidemle benim yaptıklarıma bile karışıyor.... o verin birşey olmaz bunu verin birşey olmaz vur deyince öldürüyor anlayacağız dr. azar azar meyve sularından verebilirsiniz dedi benim kayınpeder kolayını bulsa çocuğa bardakla verecek:mymeka: ayy sağ sağlim büyütsek şu çocukları allahın izniyle....

sibelll çok zor senin işin be güzelim akşam ayrı bi yorgunluk gece ayrı
ama geceleri sana şirinlik yapıyomuş ya selin annesi sende oyna onunla bebek hasret zaten sanaaa bırak düzene alışmasını vs al koynunda uyuyun birlikte bari geceleri senin kokunla uyusun yaa kıyamam ben ona
bide bayramda bebişi babaanneye bırakıp gezmelere gittik demişsinnnn,otursana bütün gün evde bebişinleee vakit geçirrr ne gezmesiii her tatili değerlendirr anacımmmm :eek:lmaz:

canım gezlemelere gittik derken selin uyurken zaten burası ilçe olduğu için birkaç saat içinde 3-5 kişiyi aradan çıkarttık zaten çok fazla hısım akraba yok hergün 3-4 kişiye gittik okadar yanlış anlaşıldım sanırsam:sinifsinif: selin sıkıntıya gelemiyor valla kıpır kıpır hiçten uyumaz benim yanımda o beşiğinde kendini sallattıra sallattıra uyuyor.... hani emse keşke emseydi bende sizin gibi yanıma alırdım emerken uyurdu öylece kalırdı yanımda ama emmeyince çok zor oluyor.....ya dizde sallanacak yada beşikte öyle uyuyor:1no2:

İdrar tahlili maceramız
Yaptırdınız mı bilmiyorum ama bebeğin idrarını almak ne zormuş arkadaşkafamçokkarıştıGeçen hafta cuma günü kontrole gitmiştik dedim ya dört tüp kan aldılar diye. İdrar tahlili de istediler ama o gün bir türlü alamadık. Bayramı geçtik, çarşambadan beri idrar nöbetindeyiz. Erkek bebekten almak nispeten kolaydır, kız bebek ciddi zor. Özel bir torba veriyorlar, ortasında bir delik var. Deliğin etrafı yapışkanlı. kızın kukusunu deliğin ortasına getirip kenarlarından yapıştırıyorsun. Fazla hareket ettirmemeye gayret ederek başlyorsun beklemeye. Olası problemler; poşet moka bulanabilirlaelaelaelaelae, yerinden kayıp tüm idrar boşa gidebilir, poşeti takmadığın bilimum zamanlarda kızın çiş yapacağı tutar vesairelaelaelaelaelaeGünlerce uğraştık durduk. Derken 2 saat kadar önce o uzun zamandır beklediim manzarayı gördüm. Koştura koştura hastaneye götürdüm torbayı. Oh dedim, kurtulduk sonunda. Adam demez mi, 3 örnek lazım, bu ancak birine yeter diyeakannehirOoooof of!

İdrar tahlili maceramız
Yaptırdınız mı bilmiyorum ama bebeğin idrarını almak ne zormuş arkadaşkafamçokkarıştıGeçen hafta cuma günü kontrole gitmiştik dedim ya dört tüp kan aldılar diye. İdrar tahlili de istediler ama o gün bir türlü alamadık. Bayramı geçtik, çarşambadan beri idrar nöbetindeyiz. Erkek bebekten almak nispeten kolaydır, kız bebek ciddi zor. Özel bir torba veriyorlar, ortasında bir delik var. Deliğin etrafı yapışkanlı. kızın kukusunu deliğin ortasına getirip kenarlarından yapıştırıyorsun. Fazla hareket ettirmemeye gayret ederek başlyorsun beklemeye. Olası problemler; poşet moka bulanabilirlaelaelaelaelae, yerinden kayıp tüm idrar boşa gidebilir, poşeti takmadığın bilimum zamanlarda kızın çiş yapacağı tutar vesairelaelaelaelaelaeGünlerce uğraştık durduk. Derken 2 saat kadar önce o uzun zamandır beklediim manzarayı gördüm. Koştura koştura hastaneye götürdüm torbayı. Oh dedim, kurtulduk sonunda. Adam demez mi, 3 örnek lazım, bu ancak birine yeter diyeakannehirOoooof of!

amanınnn ne zormuş beee sen anlatırken gözümde canlandı birden...eee ne yani onca uğraş boşunamı gitti neden öyle dedi adam azmı olmuş idrarı onun içinmi ozaman bir seferlik idrarla 1 örnek bakabiliyorsa sen 2 kere daha uğraşcan be canım allah kolaylık versin sana...... hakikaten kız çocukları için durum çok daha zor.... bizden dr. idrar tahlili istemedi yapılmadı bize ama birgün yapılacak olursa o torbayı oraya nasıl koyarız o orda nasıl durur bilemiyorumakannehir

BEBELERE YORUMLAR..

didooooooo yahu senin kızın farklı bi hali var hakkaten haşin ya nasıl bakmış öle .. ama dediğini yaptıran bi tip varya senn nevayla ilgili yazdıklarınla cuk oturuyor profil..:)

gypsym esraaaaaam kız yayhya kocaman yakuşujlu deluganlu olmuş maşllah.:) cicileri de pek yakışmış tosuna:)

tazem burcuuuuuuuuuuuum kız face deki fotolara öldum bittim ya hele saçların ortadan 2 ye ayrılmış haline kız çocugu maskara ettiniz ya dalgageçmeyin sırma şaçlımla
cadılığk tescillendi kızımın..bana öyle gelmiyr deme ki:) ben de bakıyim doruka facede
nurdan ya nasıl dudağından öptü dayın şaka gibi yaaaa

anam ne bayrammış yaa kabus gibi vallahi el kadar bebeği kucaklarına alıp ne anlarlar elden ele felan gezmelerr ne psikopat bu insanoğluuu
hele defnenin manyak arkadaşına diyecek bi laf bulamıyorum valla orda saldırırdım o karıya

geçen gün benim antika kocamda napmış ki ne kadar dikkat ederim hassasım ki oda öyle ama oda sıyırdı heralde çikolata yiyo Yahyaya yalatmış bide sırıtarak diyoki oğlum çikolata yedi ben önce şaka yapıyo sandım yalattım diyo öylede bi yalandıki diyo bayıldı tadına diyo..dedimki bidaha çocuğu kucağına vermem vallahide billahide dedim sinirle aldım kucağından töğbe ettii bidaha yapmam diye

ya sabırrrr diyorum
çiko güzeldir yalar tabi çocuk
DİDE canım duyarlılığın için teşekkür ederim... bu güne kadar toplasan 2 kere fitil vermişimdir.... çok çok zora kalınca veriyorum yoksa her mıkırdandığında fitil vermiyorum.... dün bütün gece durmadı sabah oldu hala düzelmeyince mecbur bir yeri ağrıyor diyerek fitil verdim....
ben de 2-3 ere verdim çok zorda kalmıştk..diğer doktorumuz önermedi şimdi hiç vermiyorum..geçse şu zor günler

ben yolculukda ve gezmede chicconunkini kullanıyorum.aynı dediğin gibi.çok ıslak değil ama ben döt matik su ve pamuk üçlüsünü tercih ediyorum..sonra havluyla kurulayıp kremliyorum

X