2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

işe ne zaman başlıyorsun kaç ay iznin var rapor falan alamıyormusun en azından 6 aylık olana kadar evde kalabilsen en azından bebeğinde ozamana kadar kendini toparlar kendini az çok savunacak kurtaracak duruma geliyorlar......benimde kayınvalidem bakıyor ama allah razı olsun gözüm arkada değil benden daha iyi bile bakıyor.....allah herkesin yardımcısı olsun.....
Ne izni ne raporu gülüm ya, 8 haftalık hakkımı bile vermiyor ş..sizler:eek:klava:Haftaya evdeyim, sonraki hafta başlıyorum. Daha 40ımız bile çıkmadan hem demafoldumben
akşamları sağmayı planlıyorum. sanırım medelanın mini elektriklisini alıcam.
Bende var. Şiddetle tavsiye ediyorumalkisalkisalkis
geçenlerde babam anneme diyoki çocuğu kundak yapsana uykuda sıçrıyo diye ben diğer odadayım annemde babama diyoki esra beni öldürürr öyle bişi yaparsam he heee
kendi anam bu kadar korkuyo kaynanam yaklaşamaz bile
bi kere bebişim uyuyodu görümcem kucağına almaya kalktı bende gayri ihitiyari bi tepki ile
uyuyon çocuğu niye elliyosun abla ya yazık değilmi dedim ne güzel uyuyor dedim
ama sevmek istiyorum dedi
bende sabahları seni işe gitmen için uyandırdıklarında nasıl kızıyosun sevmek için uyandırsalar nolur acaba dedim hihoo kaydirigubbakcemile3
sonuç bidaha bebem uyurken ellenmediiiii
Eski usul değil de, şöyle kollarını kıpırdatamayacak şekilde sarmak işe yarıyor Esram. Hem kendi kendini uyandıramıyor, hem de daha güvende hissettiğinden derin uyuyor
burkom yaaa
o kaynananayı bana yollasana sen hoplayım zıplatayım ben onuu
sorsana sen ona;anne seni küçükken 3 kere havaya atıp iki keremi tutmuşlar diye!!!töbee töbeee kıl oluyorum böyle tiplere yaaaaaaaaaaaa akannehir
Al senin olsunhihoyyyt

benim minişim büyümüşmüü peküüü :eek:
Oy maşallah koca adam olmuş buopuyorumnanaktan
kızlar ne güzel yazışmıssınız ben çok geride kaldım.35 gün oldu normal doğum olmasına rağmen dikişlerim iyileşmedi vajinamda bi doku oluştu küçük bi operasyonla onu aldılar.enfeksiyonda kapmışım dün medical parka gittim.oranın doktoru iyiydi.inşallah iyileşirim artık bi yandan bebişimin sancısı bi yandan benimki çok zor oluyo.bide üstüne eşimle tartıştık bıktım artık şu lohusalığım bitse bari.
kaynanamlarda hep onlara gidiyim istiyolar.moralim çok bozuluyo bu yüzden moralim çok bozuluyo tabi kocama da sataşıyorum dolayısıyla.allah hepimize kolaylık vesin
lohusalık zor iş.bu arada bebişleriniz çok şirin olmuş maşallah dikkat edin nazara gelmeyn....
gypsyesra şu açık konuşma olayını bana da öğret içime ata ata öldüm valla
kaynanamlara kızıp kocamdan çıkarıyorum sinirimi

Benim dikişler de geçmedi yaamafoldumbenSavlex kullanıyor musun?

güllü naber nasılsın mevlüt yapıyomuşsunuzz hadi hayırlı olsun
ay o kadar kalabalıkta napıcaksın o bebişi yaa
ben yapmadım yapmamda belki biraz daha büyüdüğündeee
ama düşünmüyorum mevlüt yapmayı
maksat kuran okunması ananesi babaannesi gelsin okusun
bebek görmeye gelenler geliyo zaten sürekli hani mevlüdün bi amacıda topluca gelsinler bi kerede bitsin mantığı ama millet mevlüt felan beklemedi geldi habire bende yapmıcam

bayramdada kalabalığa girmedim özellikle eşimde halalarına amcalarına vs ziyaret ettiler ben gitmedim bebek çok küçük dersiniz dedim istediklerini düşünsünler gıcık gelin konumunada girsem umrdumda değil herkes kucağına almak isticekti çoluk çocuk felan hastalıklımı mikroplumu bilmem etmem elleyen öpen olurdu bebişim bu bayramı rahat atlattı şükürler olsun
belki kurbanda kalabalığa sokarım minişimi dahada büyümüş olucak

nurdan ya nasıl dudağından öptü dayın şaka gibi yaaaa

anam ne bayrammış yaa kabus gibi vallahi el kadar bebeği kucaklarına alıp ne anlarlar elden ele felan gezmelerr ne psikopat bu insanoğluuu
hele defnenin manyak arkadaşına diyecek bi laf bulamıyorum valla orda saldırırdım o karıya

geçen gün benim antika kocamda napmış ki ne kadar dikkat ederim hassasım ki oda öyle ama oda sıyırdı heralde çikolata yiyo Yahyaya yalatmış bide sırıtarak diyoki oğlum çikolata yedi ben önce şaka yapıyo sandım yalattım diyo öylede bi yalandıki diyo bayıldı tadına diyo..dedimki bidaha çocuğu kucağına vermem vallahide billahide dedim sinirle aldım kucağından töğbe ettii bidaha yapmam diye

ya sabırrrr diyorum

günaydın kızlar
esra yazıp yazıp nereye kaçıyosun yav
burko gıcık oldum senin şu müdür olcak herife tam dediğin gibi ş.siz
kendi karıları oplsa bisürü ayrıcalık isterler

helincim nasılsın nasıl geçti gün lerin kısa bi özet istiyoruz bebişin nasl uslumu huysuzmu
yeni hali nasıl taze bi foto istiyoruruzzz

bugün aşı olduk.üç aşı birden yapıldı.üç gün oldu eve geldiğim hala temizliğim bitmedi.eşim okula başldı.evdeyken sürekli yardım etmesine rağmen evi düzenleyemedim bi türlü.işimi bitirip oğlumla bol bol ilgilenmek istiyorum.dün işten dolayı doğru düzgün bi şey yemedim.akşam sütüm hiç yoktu.servan açlıktan bağırdıp durunca mama vermek zorunda kaldım.öyle çok sütüm olmuyor zaten.ama son haftalarda yetiyordu.

esracım ben ve bebek yatak odasında yatakda ziyaretçileri bekliyces. yatak odasında pek kimse olmıcak 3-5 kişi belki herkes diğer odalarda oturcak bizim burda mevlüdü bekledi herkes.bayramöncesinde gelenler geçmiş olsun ve göz aydınlıgı için geldiler. bişey olmas inş.
benim için daha iyi olcak böyle ben yatakda oturucam tüm misafirle bi anda agırlanış olcak sonrasında hepsinn tektek geldiğini ve benim onlarar ikram hazırladıgımı düşünemiyorum bile.

ortalama 70-80 kişi olcak gibi.:):):

kızlar oğlum uyandı.esra hepsini yazacağım.işlerim bi bitsin.yeni fotolarda koyacağım.daha yazışacak çok şey var.ben geride kaldığım için.

KABIZLIK KABIZLIK KABIZLIK

ya kabızlık çeken varmı. resmen 3 gun yapamadım ve sonuda acıdan agrıdan yerime bile oturamDIM LAVMAN YAPTIK.
YAHU ıÇTıĞıM ONCA KOMPOSTO SANIRIM OGLUMA GıDıYOR O SÜREKLı CIRCIR BENDE TIK YOK. NE YAPCAM YA.. EKMEK ÇOK AZ TÜKETıYORUM .MESELA DUN LAVMAN YAPTIKYA BEN 4-5 UGN GÜZEL WC YE ÇIKARIM AMA SONRA YıNE TIKANIR..
BU ARADA O KABIZL OLDUGUMDAKı IKINMADAN SONRA BEN NASIL DOGURURDUM DıYE DÜŞÜNÜYORUM HAKKATEN NORMAL DOGUM YAPANLARI AYAKDA ALKIŞLIYORUM.

dün bu saatlerde mışıl mışıl uyuyan oglum bugun huzursuz.üstelik yarın için mutfakda düzenleme yapmalıyım ve sadece benm yapabilecegim şeyler yan i kayınvalidem yada eltim yapamaz. bakalım nolcak

KABIZLIK KABIZLIK KABIZLIK

ya kabızlık çeken varmı. resmen 3 gun yapamadım ve sonuda acıdan agrıdan yerime bile oturamDIM LAVMAN YAPTIK.
YAHU İÇTİĞİM ONCA KOMPOSTO SANIRIM OGLUMA GİDİYOR O SÜREKLİ CIRCIR BENDE TIK YOK. NE YAPCAM YA.. EKMEK ÇOK AZ TÜKETİYORUM .MESELA DUN LAVMAN YAPTIKYA BEN 4-5 UGN GÜZEL WC YE ÇIKARIM AMA SONRA YİNE TIKANIR..
BU ARADA O KABIZL OLDUGUMDAKİ IKINMADAN SONRA BEN NASIL DOGURURDUM DİYE DÜŞÜNÜYORUM HAKKATEN NORMAL DOGUM YAPANLARI AYAKDA ALKIŞLIYORUM.

canım bende çok çektim
baya zor aştım bu durumu kompostoyu çok tüket canım ben öyle aşştım
bide kuru kayısıyı komposto yapmadanye bende işe yaradı

bizdede berat sorun kızlar 2 haftadır aynı durum
kakasını yapamıyo ancak zeytinyağlı pamukla yada parmağıma vazelin sürüp masajla yapabiliyo
bir kere yapınca gerisi geliyo ama :sinifsinif:

Merhabalar güzel annelere :emir_bebek:
Alıntı yapamadım bir sorun var sanırım sitede. Hepinizin geçmiş bayramını kutlarım.
Esra, Yahya ne güzel bir bebek olmuş, bebek değil hatta abi olmuş, maşallah ona maşallah :nazar:

Burko işe başlamak zorundaymışsın, çok üzüldüm, çok erken daha ama şartlar bunu gerektiriyorsa da üzme kendini..

Biz bu bayramda bebeğimle Ankaraya gittik ! Kırkımız çıkmadan gitmek beni biraz korkutuyordu ama çok güzel, sorunsuz yolculuklarla gittik geldik, arabada bebek varmıydı yokmuydu belli değildi, kızıma maşallah,arabada pek bi mutlu uyuyor kaydirigubbakcemile2

Benim anneannem ve babannemi ziyaret ettik,el öptük.

Anneannem kızıma yapmadığını bırakmadı ! Hani filmlerde görürüz ya, doğum esnasında doktor bebeği ayaklarından tutup ters çevirir ve poposuna vurur, anneannemde kızımı ters çevirdi, yarım dakika kadar bu şekilde tuttu. Reflekslerini kontrol ediyormuş ! Ben bu işlemin ortasında yetiştim odaya, ama iş işten geçmişti.
Ben odaya girmeden evvel yaptığı bir takım testleri de geçmiş kızım, sonuç anneannemin yorumu ' maşallah diri bebeğin var, hamur gibi değil, kafasını iyi tutuyor, heryeri sağlam' !
Teşekkürler doktor hanım diyip odadan çıkacaktım ama yaşlı kadın bişey diyemedim. Ama bayram boyunca kızımla yapışık yaşadık, babasından başka kimsenin kucağına vermedim. Geri kalan vakitlerde herşey yolundaydı.

Babası kızımıza puset almış, içinde uyumaya bayıldı bal böceğim opuyorumnanaktan
Salı günü kırkımız çıkacak, ondan sonra kızımla yürüyüşlere başlayabiliriz :eek:

yorucu ve uykusuz bir gecenin ardından günaydınmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmirmir

selin bütün gece durmadı ne derdi vardı anlamadık zar zor gece 12 de uyuttuk dizimizde iki saat sallayarak tam yatağına yatırdık uyandı sonra uzun uğraşlar sonunda uyudu ama hep mıkır mıkır sürekli bir hareket halinde kafasını sallıyor tuhaf sesler çıkartıyor öyle böyle 03.30 akadar sürdü sonra acıktı kalktık mama hazırladık yedi mamasını sonra 06.30 a kadar yine aynı şekilde mıkırdamaları sürdü ağlamaya başladı dedim karnı acıktı galiba yine mama hazırladım gaz ilacı vardı mamadan önce verilen onu verdim mamadan sonra rezene çayını içirdim ama yok açtı ağzını susmuyor ıkınıyor gibi yapıyor kendini kasıyor en sonunda artık kayınvalidemi çağırdım aynı apartmanda oturuyoruz sonuçta.... yazık kadın kalktı geldi oda susturamadı bazen biz susturamayınca annemde sustuğu oluyordu..... dedim anne bunun bir yeri ağrıyor fitil koyalım en iyisi paranox fitil koyduk o arada bende işe gelmek için hazırlandım ben giyinirken selinde babaannesinin dizlerinde sızmış uyuyordu sanırım rahatladı biraz ama benim kafam kazan gibi o kadar çok uykum varki bu akşamda misafirlerim geliyor çok telaşem var bu kadar yorgunluğun ve uykusuzluğa rağmen:a015:

canım ya benim furkanın da arada bir öle yaptığı oluyo rezene çayını hem ben içip hem ona verince iyi geliyo.bide gazı olunca farklı pozisyonda tutuyorum öle çıkarıyo sen de dene istersen
ikinci ay bitene kadar gaz sancısı olurmuş allah hepimize kolaylık vesin

esracım ben ve bebek yatak odasında yatakda ziyaretçileri bekliyces. yatak odasında pek kimse olmıcak 3-5 kişi belki herkes diğer odalarda oturcak bizim burda mevlüdü bekledi herkes.bayramöncesinde gelenler geçmiş olsun ve göz aydınlıgı için geldiler. bişey olmas inş.
benim için daha iyi olcak böyle ben yatakda oturucam tüm misafirle bi anda agırlanış olcak sonrasında hepsinn tektek geldiğini ve benim onlarar ikram hazırladıgımı düşünemiyorum bile.

ortalama 70-80 kişi olcak gibi.:):):

canım ya benimde mevlüt yapmam gerekiyo bu hafta çünkü görümcemin doğumuda bibuçuk hafta sonra falan
ikisinin birbirine karışmasını istemiyorum
of bi yandan da çok stresin eşimin tarafı her defasında bana laf sokuyolar nasıl baş edicem bilmiyorum

burkocum benim doktorum doğum dan sonra odama bile gelmedi ve ilaç ta vermedi
başka doktora gittim oda suda köpürtüp kullanabileceğim bi sıvı sabun verdi o kadar

canım ya benim furkanın da arada bir öle yaptığı oluyo rezene çayını hem ben içip hem ona verince iyi geliyo.bide gazı olunca farklı pozisyonda tutuyorum öle çıkarıyo sen de dene istersen
ikinci ay bitene kadar gaz sancısı olurmuş allah hepimize kolaylık vesin

canım yorumun için teşekker ederim....ama selin emmiyor sadece mama yiyiyor bizde ona günde 2 kere rezene çayı veriyoruz zaten günlük içtiği gaz ilacı var ona rağmen böyle durmadı bütün gece mıkırdadı durdu kendide uyumadı bizide uyutmadı.... valla canım denemedim pozisyon kalmadı selin zaten sıkılıyor herşeyden kucağıma alıyorum omzuma dik şekilde tutup sırtını ovuyorum... selini karın üstü kendi dizlerime yatırıyorum, hoplatıyoruz onu çok seviyor nebilim yapmadığımız şey kalmıyor bir ters çevirmediğimiz kalıyorkafamçokkarıştı ne yapalım öyle yada böyle büyüyecekler şikayetim uykusuzluktan yada yorğunluktan değil o böyle olunca üzülüyorum kendisi için uyusun dinlensin ağrısı olmasın diyorum ama malesef öyle böyle büyüyecekler.... kızımın keyfi yerinde olsunda ben sabahlara kadar uyumamaya razıyıma.s

X