2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar acil bir soru sorucam
düne kadar çatlıcak kadar şişiodu göğüslerim fazlası da göğüs pedlerine akıordu. dün annem bebek her ağladığında aç bu die getirdi. bebekte emdi emdi. ve göğüslerim hiç dolmadı. sanki doymuor bebiş. ama birden bire oldu. 3 saatte bir yiyen bebek nie böle oldu. süt birden kesilir mi. baya yumuşak dokusu şu an göğsümün
Canim banada olmustu,ogün cok emdi kizim gecede memelerim bomboşaldi resmen.panikle mama aldik.cok agliyodu.ama sonra anladimki bebek cektikce geliyo.hala arada oluyo öyle.hemen tahin helvasi corba bol su ve marul tüketiyorum.bebegim sik sik emdikce dahada artti sütüm eskiye göre

kızlar emzik verdim ve aldı emziği. 20 dk da bir emmek istiordu dünden beri şimdi uyuyor cuk cuk emerek. aç olsa emziği atıp ağlardı dimi. yani bu bebek aç mı şımarık mı meme tiryakisi mi oldu anlamıorum. aç bebek emzikle kanar mı yoksa şımarıklıktan mı yaptı

esracım aynen tahmin ettiğin gibi olcak ben ve bebek odada yatakda durcas ben süsülü lohusa takımlarımı giyip oturcam.bebişimde yanımdayatacak gelen misafirler öncelikle bizim yanımıza gelip hediyelerini bırakıp bebişe sadece bakıp salon ve odlara dagılacaklar. altınyastıgımda yanımzda olcak canım...
vala işin şu kısmı guzel onca misafirben elimi sürmeden yorulmadan biranda bitecek ama işin komik kısmı oturan boğa misali ben yatakda ölece oturcam ayyhh çok gulerdim ama başıma geldi. valla ne diyelim ..
ayrıca bizimkiler arnavut adaetler çok önemlidir. hattaanneanne babaanne neler yapmış bebişe hepsi bohçalandı görülmeye hazır.:)

diddddddddoooosenn tickerdan guya bende dogumdan hemen sonra yaptım amaolmadı. ben yabancı bi forumda görmüştüm ordaki agustos anneleri yapmışlar bende denedim ama olmadı.

inşallah kızmazlarda böyle guzelce kalır bende en kısa zamanda Mehmet akifim izin verdiği zaman yani şöyle 3 saatlik uykularar başladıgı zaman yaparım..:)

ayy bugun işim var diye sanırım oglumla hep yapışık ikiz kıvamındayız...umarım yarın uyur

sabahdan rezene vereyim bende içeyim çifte katmerli olsun

düne kadar çatlıcak kadar şişiodu göğüslerim fazlası da göğüs pedlerine akıordu. dün annem bebek her ağladığında aç bu die getirdi. bebekte emdi emdi. ve göğüslerim hiç dolmadı. sanki doymuor bebiş. ama birden bire oldu. 3 saatte bir yiyen bebek nie böle oldu. süt birden kesilir mi. baya yumuşak dokusu şu an göğsümün

lalcim bugun bendede var aynı sorun dolup tasan sutler bugun yok naptıysam yumusak yumusk memeler..aksi gibide saat bası emmek istio doymuo sut birikmio aynısını yazcaktım bende tam cok uzgunum yemediğim içmediğim kalmadı tın yani

minişş o agrı benim 4.de azaldı ama hala yanasasım gelmio sanki agrıycak gibi gelio herseferinde...

esra masallah tosuna adam olmus adam cok tatlı olmus kot pantolonunu yirim ben onun

pinky bende senin gibi yaptım hic cıkmadım odadan mevlutte kızımda yerinde yattı zaten cok huzursuz oldu kalaabalıga hiç sokmadım isteyen gordu gitti

mmnin biri diğerine gore daha bıuyuk ya sinir oldum bugun farkettim sizdede oylemi.. yumusayınca ak koyun kara koyun cıktı meydane..

lalcim bugun bendede var aynı sorun dolup tasan sutler bugun yok naptıysam yumusak yumusk memeler..aksi gibide saat bası emmek istio doymuo sut birikmio aynısını yazcaktım bende tam cok uzgunum yemediğim içmediğim kalmadı tın yani

neden böyle olmuş peki canum ya. çok üzüldüm. yumuşacık göğüslerim.habire emmek istior ve göğsümün dolcak zamanı yok. neler içtim yedim tık demedi. snein bebek kaç haftalık. benim ki 6 da. acaba büyüme evresi dnene evremi

ya kizim 2gündür tuhaf.yani cok huzursuz.hep aglamakli bi hali var.az uyuyo,devamli emmek istiyo peşine kusuyo.birazda halsiz gibi.buhafta disari fazla ciktik hastami ettimki ne yaptim.öksürük ateş yok bi burnu tikali oluyo arada okadar.kakasini yapti gazinida bol bol cikardi.ama cok keyifsiz,insallah bian önce düzelir yavrum buda bi dönemdir gecer bian önce insallah

Teyzelerim ben Deva. Banyo yaptım mis gibi oldum, hadi koklayın beni kaydirigubbakcemile2 alkisalkisalkis

Grnt024.jpg

oh saatler olsun minik prenseime mis gibi koklayayım kızımı oooooooooh cennet kokuyorsun yavrum burçin kardeşinde bugün bıcı bıcı yaptı devacım oda senin gibi cennet kokuyor bütün bebekleri keşke koklaya bilsem ama sadece resimlerinden seviyoruz agustos bebelerini

kızlar 2 gündür sezeryan yerim acıyordu bir baktım kızarmış tahriş olmuş ve iltahap akıyor canımda çok yanıyordu buna agır kaldırmam sebep oldu heralde annemden ve eşimden yedim zıgıdı tabi akşam eşime burçinin kreminden sürdürdüm biraz iyi geldi şimdi bekliyorum gelince tekrar sürdüreyim dr uma gitsem bir zılgıtta ondan yiyecegim ben seni saglam gönderdim diye neyse burçin mızıkladı kızlar ben kaçtım

Yahya, Deva, Neva ya kocaman bir maşallah ne kadar büyümüşler :nazar: yerim onları çok şekerler Deva aynı Özde gibi bakmış zemuszemus
Lal benimde göğüsler aynı kaç günden beri uykusuzluktan belki çünkü kaç günden beri uyuyamıyorum düzgün ve çok stres altındaydım ... Gündüz bebiş uyuduğunda iş gece zaten hep kalkıyor annem gelip baksa o da olmuyor saatte bir emmek istiyor bugün anneme verdim yarım saat zor durmuş emzik falan vermiş annem zaptedememiş ama ...
Şu pompadan alsam belki rahat ederim...
Kadriye geçmiş olsun keşke kaldırmasaydın ağır ben ellemiyorum sonrada acısını çekmektense ...
Milkshake cnm işin zormuş valla Allah kolaylık versin.. Keşke göndermekten vazgeçseler..
Bebeğe çeşitli işkenceler yapıp ağzına olmadık şeyler tıkayan tanıdıklarınızı şiddetle kınıyorum ...
Eşimde birkaç ay önce arkadaşımızın 6 aylık bebeğinin ağzına bira şişesini tuttuğu için bir fırça yemişti kızımın başına ilerde eşim tarafından ne gelir bilemem :eek:klava:
Özde çığlık atıyor daha yazmak isterdim telaştan unuttum :uhm:

kızlar buhar makinası alanını oldumu yada düşünen varmı

chicco nun aldım iyonlu bişi... güzel, memnunum.

İdrar tahlili maceramız
Yaptırdınız mı bilmiyorum ama bebeğin idrarını almak ne zormuş arkadaşkafamçokkarıştıGeçen hafta cuma günü kontrole gitmiştik dedim ya dört tüp kan aldılar diye. İdrar tahlili de istediler ama o gün bir türlü alamadık. Bayramı geçtik, çarşambadan beri idrar nöbetindeyiz. Erkek bebekten almak nispeten kolaydır, kız bebek ciddi zor. Özel bir torba veriyorlar, ortasında bir delik var. Deliğin etrafı yapışkanlı. kızın kukusunu deliğin ortasına getirip kenarlarından yapıştırıyorsun. Fazla hareket ettirmemeye gayret ederek başlyorsun beklemeye. Olası problemler; poşet moka bulanabilirlaelaelaelaelae, yerinden kayıp tüm idrar boşa gidebilir, poşeti takmadığın bilimum zamanlarda kızın çiş yapacağı tutar vesairelaelaelaelaelaeGünlerce uğraştık durduk. Derken 2 saat kadar önce o uzun zamandır beklediim manzarayı gördüm. Koştura koştura hastaneye götürdüm torbayı. Oh dedim, kurtulduk sonunda. Adam demez mi, 3 örnek lazım, bu ancak birine yeter diyeakannehirOoooof of!

Bizim için çok kolay olurdu, Doruk'un maşaklara bi üfle, yeterli :eek:

burkocum şimdi baktım numıs med yazıyo ben bundan önce biokadin kullanıyodum pamuğa sürüp dikiş yerlerime sürüyodum o daha kötüydü die bu kullandığıma şükreder oldum
ama malesef faydası yok sanki.ölesine kullanıyom resmen:umursamaz:

Numis med kuku şampuanı yaf, o iyileştirmez ki! Ben onu hep kullanıyorum haftada 2 defa falan. Mantar problemim ayyuka çıkmıştı bir ara, dr önermişti. Günlük temizlik için ideal...

buarada bizim 40imiz bayramin 3.günü cikti ve tüüükkani açmis bulunuyoruz ama cok canim yandi beeaah.bu ne ya.2.dede yandi yada agrili oldu iste neyse.nezaman eskiye döncek ayol,ilkinde bile böle olmadi.anacim hic yanaşasim yok.bian önce gecmesini diliyorum yoksa bende özledim kocisi

Salı günü kırkın çıktı, bugün cuma ve 2. defayı da yaptınız ? :1shok: Peh, bi de bana laf edersiniz!

Hiç endişelenme, bizim de oluyor bazen. Sıvıya dadan.. düzelecektir.

esracım yap eksik kalma sen de.ama çk yer kaplıyor kızarlar mı diğer gacılar bize???

Kızdım bile, gözüme soksaydın kızım ! :dilcikar:

ya kizim 2gündür tuhaf.yani cok huzursuz.hep aglamakli bi hali var.az uyuyo,devamli emmek istiyo peşine kusuyo.birazda halsiz gibi.buhafta disari fazla ciktik hastami ettimki ne yaptim.öksürük ateş yok bi burnu tikali oluyo arada okadar.kakasini yapti gazinida bol bol cikardi.ama cok keyifsiz,insallah bian önce düzelir yavrum buda bi dönemdir gecer bian önce insallah

Kucağında uyut birkaç saat, düzeliyor Doruk öyle... Göğsüne yatır annesi...

ah kadriye, ben de mecburiyetten az ağır kaldırmadım... 6 büyük market torbası taşıdığımı biliyorum... ne yapayım, mecbur kaldım, korktum hep dikişlere birşey olursa ya diye... dıştan bir durum yok ama içinden de birşey olmamıştır inşallah... sana da geçmiş olsun....

didom, maşallah Neva kızıma, kedici Deva'mıza da maşallah...
oğlan anası gypsym, senin minnağına da maşallah koca adam gibi çıkmış :))

Pirinci elinde ufalayıp bebişin ağzına tıkan ablayla kıyaslanamasa da,
bizim de sevgili eşimin, pek muhterem abisinin kıymetli zevceleri, dışardan geldikleri kıyafetle, ellerini de yıkamadan bebişi eline aldı, o da yetmezmiş gibi arap bacı dudaklarıyla bebişin yanağından bir löpçük öptü ki... ayyy deliriyordum o esnada, öpülür mü bebek öyle beee... hem de elini yüzünü bile yıkamadan... hemen akabinde elinden kaptım kadının, o tekrar almak istedi, ben de dışardan geldiniz diye vermek istemiyorum dedim... bozulduysa bozuldu... bozulmasın kardeşim... ya da insanlar kendilerine laf söylettirmesin... 2 tane çocuğun var senin de, bilmen lazım...

mesela bir komşumuz var, yaşlı bir teyze, bebek görmeye geldi, inanın bebeğe tam tamına 3 saniye baktı, hem de uzaktan, 5 dakika da oturup bizimle konuştu ve gitti sonra... işte dedim budur... çok takdir ettim teyzeyi..

ESRAKO, çorap, patik olayıyla ilgili aferin sana diyorum, anladın sen onu :))))

KUSMALAR

Ben bu kusmalardan çok korkuyorum kızlar... Yani o ağızdan burundan geliyor ya kimi zaman süt kimi zaman peynir kıvamında... Bebeğin yanından ayrılmamamızın en büyük esprisi bu bence şu anda. Yani inanın kusma diye bir mevzu olmasa bebeği görece daha uzun süre yalnız bırakabilirim gibi geliyor ama bu kusmalar yüzünden her daim yan yanayız... Şikayetim yok ama işlerimi halledemiyorum. çamaşır asacağım diyelim 1 parça asıp bir de bebeğe bakıyorum... Nasıl olacak bu haller bilemiyorum...

X