2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

helincim hoşgeldin senn de benim gibi geç geldin :) nazan şükür kavuşturana dimizemuszemus aklım hep burdaydı.

saolun kıslar bilgiler için...evet tadı çok kötü soğutup öle içiyorum bi dikişte reseneyi..valla yediklerime öle dikkat ediyorumki...bide kış vramış gibi giyiniyorum ki ben üşüyorumda doğumdan sonra hep böleyim çok kan kaybettim herhal...bi arkadaş bana kemik suyu çorbası tavsiye etmişti hani ilkli kemik varya ondan bende bolca içtim ondan ve bebkler çok yoğun proteini sindermkete zorlanırmış ve o çorbada bolca var inş öledir birdaha içmicem bakalım hafiflicekmi ...o kemik çorbasına köprücük kemiği kırık demiştim öle tavsiye etmişti o ii gelir sütünden geçer demişti...

slm kızlar. baya şaşırdım insanlar minnacık bebeklerden ne istiyorlar. bu tür durumlara mahal vermedim çünkü kimsenin kucağına vermiorum zemuszemus annem alıor sadece o da şu an ben de kalıor ve geceleri ben emzirdikten sonra gaz görevini anneme veriorum ben de uyukluorum.annem de yazık öpmüor bile. annesinden başka kimse öpmesin dedi doktorum bile. anneden süt aldığı için zaten yeterince mikrop alışverişimiz var bebetomla. bana alışık :eek: ama nassı korkuttuysam insanları kimse bebeğime yaklaşamıor. valla 6. aya kadar böle. kim darılırsa darılsın . dide şok oldum yani sen vermicem şekerli su diorsun kadın senden gizli sen uyurken fırlıor şekerli su vermeye. cidden ne cesaret kadında ki ve ne saygısızlık.

kızlar pişik kremi olaraktan arkadaşım hollandadan bana bi krem getirmişti hediye. o kullanmış çok memnun kalmış. trde yok demişti. ama gelmiş mothercare da satılıor. 10 tl adı sudo cream ve muhteşem bir krem çok ince bir tabaka şeklinde sürüorsunuz.ben her alt açmada sürüorum çok ince bir tabaka. ciltleri çok hassas bakım gerekior. bu kremi denemenizi öneririm .

milkshake bence de bir tatlı bir tuzlu yeterli. gelenlerde mutlaka bir şeyler getirir hazır. sen bebek bakıosun zaten masa donatmaya gerek yok.
akıllarınca iyilik yapıyorlar..bir de ben bilirimcilik

PİNKY canım biz selin doğduğundan beri hep gün aşırı gibi zeytinyağı sürdük göbeğine kadar her yerine hiç pişik olmadı...ve ben hiç pamuk falan kullanmadım direkte ıslak mendil kullandım yanlız kullanmadan önce çeşmenin altında iyice yıkayıp öyle kullanıyorum şükürler olsun pişiğin p si olmadı....zeytinyağı dene istersen....

DEFNEDAMLA inanmıyorum ya kaşla göz arasında kadının yaptığına bak hadi başka şeyleri geçtimde pilav verilirmi..... benim kayınvalidemde kaşla göz arasında bal falan yalatıyor çok çok az olmak kaydıyla arada ama pilav bir bebeğe verilirmi beee......mesela biz hep mama yiyiyoruz dr. bize artık meyve sularından verebilirsin dedi biz seline erik ve kayısı hoşafı vermeye başladık hem kabızlığına iyi geliyor dr. bağırsaklarını çalıştırır dedi 4 aydan sonrada peynir ve yumurta verin kaşık mamasına geçin 6. aydan sonra çorbalara başlayabilirsin dedi.....ama pilav vermek için bir bebeğe dahi fikirli olmak lazım allahım ne insanlar var ya.....hadi sulu şeyleri geçtimde katı birşey verilirmi bebeğe ya yutamayıp tıkansa allah korusun benimki sulu mamayı bile yerken arada tıkanıyor....

sibelcim benimde ilk aklıma gelen o oldu ya boğazına yapışırsa diye çok korktum dahi fikirli kadına!!! sinirlenmeye bile vakit bulamadım ağzındakini aldım hemen dışarı arabaya gidip emzirdim görmediğim tane kalmıştır diye..benmki bazen tükürüğünü bile yutamıyor.

meyve suları vermeside hoş doktorun. sadece mama alıyor diye sanırım ama bağırsakları için çok mantıklı ve ne güzel. bizde hala gaz sancıları çekiyoruz. büyüsekde hafiften ek gıdaya geçsek .

bende haftya başlıyorum işe.hafta ortasında ankaraya gidip annemi alıp gelicez. günde iki kez emzirmeye gelicem. öğle arasıda var . hallederiz gibi geliyor.

didom ben anladımki gözlerimiz her an açık olmalı çok yakın olmadığımız insanlara karşı şüpheyle yaklaşmalıyız. cin gibi olmalıyız. uyumamalıyız.

sibelcim benimde ilk aklıma gelen o oldu ya boğazına yapışırsa diye çok korktum dahi fikirli kadına!!! sinirlenmeye bile vakit bulamadım ağzındakini aldım hemen dışarı arabaya gidip emzirdim görmediğim tane kalmıştır diye..benmki bazen tükürüğünü bile yutamıyor.

meyve suları vermeside hoş doktorun. sadece mama alıyor diye sanırım ama bağırsakları için çok mantıklı ve ne güzel. bizde hala gaz sancıları çekiyoruz. büyüsekde hafiften ek gıdaya geçsek .

bende haftya başlıyorum işe.hafta ortasında ankaraya gidip annemi alıp gelicez. günde iki kez emzirmeye gelicem. öğle arasıda var . hallederiz gibi geliyor.

didom ben anladımki gözlerimiz her an açık olmalı çok yakın olmadığımız insanlara karşı şüpheyle yaklaşmalıyız. cin gibi olmalıyız. uyumamalıyız.

ne güzel bebiğene bakacak bi,ri olması ve emzirmeye gelebilmen..ben bakıcı bulsam emzirmeye gelemem Allah yardım eder inşallah

TAZEMFASÜLYEM dünürüm neler yapıyorysun görüşemiyoruz epeydir... damadım nasıl....doruğun saçlarından selinide gönderin damat saçlı gelin saçsız.......

Uzun bir aradan sonra merhaba kızlar...

Bebişler ve sşz hepiniz iyisinizdir umarım. Hepinizi çok özledimm opuyorumnanaktan

Artık daha sık görüşebilices umarım... Son 2 sayfayı okuyabildim... Herkes tam kadro burda gibi.. Bebişlerimizden çok etrafımızdakilerle problem yaşıyoruz galiba... Bende de durum aynı. Herkesin bir fikri var söylemeye ama sadece eleştiri yönünde. Efendim çok kucağa alışmışmış (gaz çıkartmaya çalışıyorum) çok bana alışmışmış (annesiyim başkasına alışması lazım???) çok ağlatıyormuşum (ben çimdikliyorum da ondan ağlıyor sanki yavrum) üfff daha bir sürü şeylerr.. O yüzden ben kendi bildiğimi okuyorum..

canım o tükürüğünü yutamama olayı bizdede var.... arada yatarken falan birden hııkkkk diye bir ses çıkıyor hemen kaldırıyoruz yattığı yerden sonra nefes alıp kendine geliyor... dr. sordum ben korktum tabi neden böyle yapıyor arada diye oda gırtlağı daha çok yumuşak boynu baskı yapınca arada nefes alamaz dedi birde balgamdan dolayı arada tıkanabilirlermiş..... içim rahatladı dr. öyle söyleyince zaten epeydirde bir daha olmadı....

ooo hemde bol bol halledersin süt olayını zaten 2 kere gelecekmişsin birde öğle arası fazlasıyla yeter.... olmazsa akşamlarıda biraz sütünü sağıp saklarsın annen ertesi günü sen işteyken birazını ısıtıp verir yine sütü almış olur en azından.... ben herşeyi geçtimde şu özlemek olmasa öğlen arası eve gidiyorum apar topar karnımı doyuruyorum zaman çabucak geçiyor on defa dönüp dönüp selini öpüyorum ayrılamıyorum bakalım eğitime giderken bu hafta sonu nasıl ayrılcam bilmiyorum kuzum 6 gün görmeyecek beni unutmaz inşallah:sinifsinif::çok üzgünüm:senağlama

hoşgeldin GıZZE.... bizler iyiyiz sende iyisin sanırım 3. kişileri saymazsak boşver kulaklarımızı tıkıyoruz artık ne yapalım...oooo elalem herşeyi biliyor zaten biz birşey bilmiyoruz akıl veren çok bakalım kim uyguluyormuş bize verdikleri akıllları bakalım bize kucağa alma derler konu komşu yok alışırmış yok sadece bizdemi bebek varmış öyle pış pış yapılırmıymış ama kendilerine gelince kendi torunlarını vs. yerlere göklere sığdıramıyorlar herkesin kendi canı.....insan evladının ağlamasını istermi yaaa insanı zorla sinir ediyorlar.....

burcum bu sallama işine iyice alıştırdın korkarım ki ...allah sana sabır versin.

şu elimden alma muhabbetine bende deli oluyorum. vermiyorum artık. burda akraba grubumuz yok ama arkadaşlarda hiç fena değil bu konularda...

bu arada saçma sapan bişey geldi başıma. arkadaşlara gittik bayramın son günü. bize gelmişler evde bulamamışlar gaz nöbetimiz için sokaklarda gezdiğimiz saatlere denk gelmiş. bizde onlara gittik, yine bir gaz nöbetindeydik. eşimle ben kucaktan kucağa alırken arada sohbet derken bayan ben alayım kucağıma dedi. bende verdim. kadın alır almaz içeri gitti. bende şöyle bir nefes aldım hemen arkasından gittim. mutfağa gitmiş kadın akşam yemeği için pişirdiği pirinç pilavından parmaklarının arasında ezmiş kızıma vermeye çalışıyor iki aylık olan ve benim olan kızıma. nedenini soracak vakit bulamadım bundan sonrada bulabileceğimi sanmıyorum. napıyosun sen dedim kızımın ağzındaki pirinç tanesini aldım attım . arkadaşlara iyi akşamlar dileyerek hızla evden çıktık. ama hep merak edeceğim iki çocuk sahibi bir kadının neden ve nasıl bir cüretle böyle bir şeye kalkıştığını. insanlar garip... anlamak zor... kimsenin çocuğunu kucağıma alarak sevmedim. bundAn sonra hiç almam. bir tane çocuk sahibi bile olsa herkes uzman herkes bilgi sahibi herkes otorite. evden çıkmak istemiyorum.arkadaşları gözden geçirip sersem olanları ayırmam gerekecek.

pervinim neden sağdığını biberonla vermiyorsun neyi kaçırdım ben???

defne,seninkiler arkadaşın! Benim annem yapmaya çalışıyor bunları :KK43: baklava şerbeti ve peynir benim gördüklerim. Engellemesem bal, pekmez vs bir şeylerle devam edecek. Annemle Doruk'u yalnız bırakmaya korkuyorum. Cevap da hazır "siz yediniz hep, nolcak ki?"

Allahım şurada okuduklarım şaka gibi yaa:1shok:En aklı başında bildiklerimizin bile bir anda bir abuk fikri çıkıveriyor. Demek ki neymiş, çocuk hatta çocuklar doğurmuş büyütmüş olmak herşeyi doğru yapmış olmak anlamına gelmiyor. Kaynanam 4 çocuk büyütmüş hesapta ama dün gazı var diye az daha çocuğa kekik-bal karışımı verecekti:eek:klava:Neyse ki evde kimse onun fikirlerine prim vermiyor. Semih gitti nöbetçi eczaneden zinco aldı. Hemen etki etmedi ama sabah çok rahat gaz çıkardı. Düzenli kullanınca işe yarayacak sankiCADIARZU

Allah hepimize sabır ve heryeri görecek göz versin:Saruboceq:Bizim yokluğumuzda deli saçması uygulamalara kurban gitmesin kuzularımız.

Haa, bu arada, bende yan yatırma yastığı var, sürekli kullanıyorum. Hani şu biri büyük biri küçük iki adet üçgen prizmadan oluşan yastıklardan. Birazcık düşünen herkes o uzun parçanın çocuğun sırtına gelmesi gerektiğini anlar. Benim mal tutmuş dün çocuğun burnunu yapıştırmış o sırt dayanağınakötükedihüso:eek:klava::eek:klava::eek:klava:Görmesem boğulup gidecek çocuksenağlamaAllahım sen evladımı koru:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:Okula başlamak istemiyorum yaaaaasenağlamasenağlamasenağlama

he he alışmasın çıbığa bu kız..sen tavlanmayı azerilerden öğrendin de mi? bizim kökenimiz ahıska türkü olduğundan biz de kullanırız..biz de dışarı çıktık önce ağladı arabasında rüzgar da vardı..inşallah üşütmemiştir..sonra sızdı eve geldik uyandı..şimdi ayakta sallanıyor..nasıl alıştıracağım ben yatağa bu kızı püffff

sende alıştır dido ayakta sallamaya :eek:klava:

Allahım şurada okuduklarım şaka gibi yaa:1shok:En aklı başında bildiklerimizin bile bir anda bir abuk fikri çıkıveriyor. Demek ki neymiş, çocuk hatta çocuklar doğurmuş büyütmüş olmak herşeyi doğru yapmış olmak anlamına gelmiyor. Kaynanam 4 çocuk büyütmüş hesapta ama dün gazı var diye az daha çocuğa kekik-bal karışımı verecekti:eek:klava:Neyse ki evde kimse onun fikirlerine prim vermiyor. Semih gitti nöbetçi eczaneden zinco aldı. Hemen etki etmedi ama sabah çok rahat gaz çıkardı. Düzenli kullanınca işe yarayacak sankiCADIARZU

Allah hepimize sabır ve heryeri görecek göz versin:Saruboceq:Bizim yokluğumuzda deli saçması uygulamalara kurban gitmesin kuzularımız.

Haa, bu arada, bende yan yatırma yastığı var, sürekli kullanıyorum. Hani şu biri büyük biri küçük iki adet üçgen prizmadan oluşan yastıklardan. Birazcık düşünen herkes o uzun parçanın çocuğun sırtına gelmesi gerektiğini anlar. Benim mal tutmuş dün çocuğun burnunu yapıştırmış o sırt dayanağınakötükedihüso:eek:klava::eek:klava::eek:klava:Görmesem boğulup gidecek çocuksenağlamaAllahım sen evladımı koru:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:Okula başlamak istemiyorum yaaaaasenağlamasenağlamasenağlama

ahhhh canım ya inan senin için çok üzülüyorum bu ne cahillik kayınvaliden 4 çocuğu bence kendi büyütmemiştir onunda kayınvalidesi falan varsa kesin onlar büyütmüşlerdir yada kadının çocukları tesadüfü yaşamış valla.....işe ne zaman başlıyorsun kaç ay iznin var rapor falan alamıyormusun en azından 6 aylık olana kadar evde kalabilsen en azından bebeğinde ozamana kadar kendini toparlar kendini az çok savunacak kurtaracak duruma geliyorlar......benimde kayınvalidem bakıyor ama allah razı olsun gözüm arkada değil benden daha iyi bile bakıyor.....allah herkesin yardımcısı olsun.....

defne ayakta da uyuduğu söylenemez sürekli uyanıyor..yatağına bırakıyorum çatlayasıya ağlıyor..keza şuanda da durum aynı yatağında bas bas bağırıyor..evim dandini yemekk bile yiyemiyorum heryer berbat..alışacak bir şekilde kafayı yedirte yedirte

bu albüme foto ekleme işinde boyutu küçültmek gerekiyor arkadaşlar biri sormuştu şimdi aklıma geldi.

ağlaya çatlaya uyudu benimki..inşallah alışır yatağında uyumaya

BANA GERİZEKALI DERMİSİNİZ :)

evet bayramımız korkunç gecti daha evelde biraz yazmıstım devamıgeldi ilerleyen gunlerde

bayram boyunca ece çcok kotu idi bayrdamdan evelde son on gnudur falan ece hep asırı gazli hep aglar vaziyette ve alttan inanılmaz gazçıkarıyüor
biryerlerde okudum ikinci aya dogru gaz iyice artar iki ay dolduktan sonra uçuncu aya dogru azalarak biter genelde falan diye hah dedimb izimkinin gazı arttı ondan oluyor tum bunlar

sabah uyanıpg ece yarısına kadar uyumayıp koltuaga bir saniye yatmaz oldu hep kucakta hattaartık kucak bile kesmiyor kucaktatutup hoplamak zıplamak havalara sıcratma hareketleri yapmassak sesi kesilmiyordu çıldırcaktım
evine donen annemi geri çagırdık bunu yazmaıstım vs vs

veee geçen gece ece 2 de hala uyumyor ben nefes almakiçin iki dk balkonaçıktım ve bir anda simsek caktı beynimde :KK66:))) guleyimmi aglayayımmı bilmiyorum aneme gore zararın neresinden donersen kar diyor iyimser yaklasımla:)

yaptıgım buyuk buyuk aptallıgı soyleyeyim sizlere ben çocgu yaz boyunca bir ince yazlık çorap body yada çorap ustune ince penye tulum ile gezdirdim iki haftadır havalar serinledi çıplak ayak gezen koca insan ben çorap ve tuylu kislik terliklere geçtim ama minicik kizmiin ayagına bir patik giydirmeyi akıl edemedim

bir daha tecrubeli anneler diye soru yoneltmeyin bana benden bi cacık olmaz vallahi kendime nasıl kızıyorum yavrum gunlerce neler cekti uykusundan uyanıp deli gibi aglayıp gaz çıkarıp yine omzumuzda kac kez sızdı kac kez tekrar uyandı gaz çıkardı uyudu bunların hepsi benim bu kadar basit birseyi dusunememem sebebi ile

bu arada çocgu banyo yaptırırken farkediyoruz babasıda diyor ayakları soguk ayaklarına dok falan oysa uç dk lık banyoda o anda sogumuyor ki ayak bunu simdi dusunuyoruz kızımın ayakları hep buzguibi idi muhtemelen ve gece battaniye ortulu oldugu için ayakları isinip uyuyordu falan diye kurguluyorum aklıma geldigi andan itibaren uzerine iki çorap bir patik giyirdim birde patikli tulumun etkisi tabi ve kizim iiki gundur kakaları azalttı kakası yesildi sarıya tekrar dondu ve aglamalar kesildi eskisi gibi uuyur olduuu

dun bunu denedim tesaduf mu huymu degisti uyur hale geldi dedim dun ilk kez kat kat çorap giydirdim ve bugunde aynı iyilik hali suruyor anlasılan oki kizin ayakları usuyormus hay benim kafama diyorum baska birsey diyemiyorum

hatta bir iki kere sokaga çıktıkr çocgua ustune kıslık mont almıstık onu gyidirdik kafasında sapka ama ayaklarına hiçbirsey giydirmiyoruz varmı boyle bir gerizekalılık çocuk yurumuyor diye ayakkabı yok da patik insan giydirri dimi bu ne akılsızlık vallahi kendime neler neler diyorum gunlerdir ve dısarı çıktıımızın aksamına ece deli gazlı oluyor diyorduk dısarısına alısamadı kalabalık gurultu ugultu rahatsız etti uyuyamadı:) ay gludugume bakmayın çok sinirliyimm kendime asırı kızıyorum neyse ki kesfettik buy asta ikinci çocukta boyle bir hata nası olur insanın aklı almaz ditmi eminim okudugunuzda inanamıycaksınız

asırı gazlı bebekleri olan arkadaslar

aman ayak sıcaklıgına dikkat edin mutlaka ısısını kontrol edin ayaklarının gaz için çok çokk onemli bir etken ayaklar

ayy defne inanamıyorum arkadasınaaa ben olsam neler der neler yapardım bilemiyorum kestiremiyorum inanılmaz bu insanlar amac nedir yahuuu

oglum kuçuken uç yasında iken falan millet caykasıkları ile çcay vermeye kalkardı panter gibi napıyosunuz diye atlardım hiç sevmedigmi sey ne dusuncesiz insanlar sanane be kardesim ya boazına kacsa ne yapacak hey allahım yarabbim birde parmakları arasındasıkıstırmıs haa pesssss

gulistan nivea nın nieva sos olanı varmıs sanırım pisik onarcı krem diye satılanbizim dr nivea sos alın pisik olursa dedi

bir onleyici var nievda bir onarııcı nivea çok etkili ben çok memnunum tavsiye ederim

burcum bu sallama işine iyice alıştırdın korkarım ki ...allah sana sabır versin.

şu elimden alma muhabbetine bende deli oluyorum. vermiyorum artık. burda akraba grubumuz yok ama arkadaşlarda hiç fena değil bu konularda...

bu arada saçma sapan bişey geldi başıma. arkadaşlara gittik bayramın son günü. bize gelmişler evde bulamamışlar gaz nöbetimiz için sokaklarda gezdiğimiz saatlere denk gelmiş. bizde onlara gittik, yine bir gaz nöbetindeydik. eşimle ben kucaktan kucağa alırken arada sohbet derken bayan ben alayım kucağıma dedi. bende verdim. kadın alır almaz içeri gitti. bende şöyle bir nefes aldım hemen arkasından gittim. mutfağa gitmiş kadın akşam yemeği için pişirdiği pirinç pilavından parmaklarının arasında ezmiş kızıma vermeye çalışıyor iki aylık olan ve benim olan kızıma. nedenini soracak vakit bulamadım bundan sonrada bulabileceğimi sanmıyorum. napıyosun sen dedim kızımın ağzındaki pirinç tanesini aldım attım . arkadaşlara iyi akşamlar dileyerek hızla evden çıktık. ama hep merak edeceğim iki çocuk sahibi bir kadının neden ve nasıl bir cüretle böyle bir şeye kalkıştığını. insanlar garip... anlamak zor... kimsenin çocuğunu kucağıma alarak sevmedim. bundAn sonra hiç almam. bir tane çocuk sahibi bile olsa herkes uzman herkes bilgi sahibi herkes otorite. evden çıkmak istemiyorum.arkadaşları gözden geçirip sersem olanları ayırmam gerekecek.

pervinim neden sağdığını biberonla vermiyorsun neyi kaçırdım ben???

defne,seninkiler arkadaşın! Benim annem yapmaya çalışıyor bunları :KK43: baklava şerbeti ve peynir benim gördüklerim. Engellemesem bal, pekmez vs bir şeylerle devam edecek. Annemle Doruk'u yalnız bırakmaya korkuyorum. Cevap da hazır "siz yediniz hep, nolcak ki?"

benim kayganamda daha hastaneden çıktığımız gün yumurta sarısı vermeye kalktı açıklama bizim çocuklarımız doymaz ben hakanada yediriyodum sütüm vardı ama ona göre sütüm hala gelmemişti tabii engel oldum benden istediği cevabı alamayınca hakana dedi tabi hakanda sadece anne sütü alacak dedi bunun gibvi daha neler
annesi olarak ben karar veremiyorum sanki çok şükür gittide rahatladık
haa bide bebek bakımında hiçbir faydasını görmedim gereksiz konuşup sinirimi bozması dışında :eek:klava::eek:klava:kötükedihüso
bayramlkl.jpg
[/URL][/IMG]
gerisini albüme ekleyeceğim.bir yandan emzirip biryandan yazıyorum şu an
maşallah neva hanıma sinirl,i çok
kızlarpişik için pudra kullansam ne olarki?

doktorun verdiği ilaçlar nerdeyse bitti hala geçmedi bi kısmı kayınvalidem ve etradakiler benim sütümden de olabilecegini söylediler. bezzde değiştirdik ama hala tam popo kısmında var biraz. pudra kullanmak zararlımı?

pudranın özellikle kız çocuklarında idrar yolu enfeksiyonuyna neden olduğunu biliyorum canım ama erkeklerede tavsiye edilmiyo

adasımmm

geçen gun sormustun araba ile yola çıktınmı tek basına diye bizim kiz arabada anında aglıyor yani arabada degil evdede oyle gibi benim her yolculuk emzirme ile geçiyor yada uyuyor sansa uyursa
ama ana kucagı alcakta kalıyor araba koltugu belki yuksek ve biraz daha ilerleyen zamanlarda etrafa bakarken susar durur sanırım o zaman rahat çıkabilirim onbes yirmi gune kadar bu dedigim olur sanırım durumu gozlemliyim gaz sorunmunu buyuk capta hallettik çocuk ayakları usudugunden aglıyormus yani gaz olmassa çok algmaza belki bulusma yapabiliriz ama nerde nasıl bilemiyorum iste ?

ben bes dk mesfadeki anneme tek basıma gidermiyim diye dusunuyorum su anda
araba koltugu yeni alacagız birkaç gune elimizde olur ondan sonra daha rahat gezebelirim

senin basarına hayranım istinye park ta tek basına dolasmak falan oturup emzirmek bravo sana mescit i benyde gordum ordaemzirme için koltuk kanepe vs varmı

valla kabin içi emzirmeyi hiç akıl etmemistim bravo sana bunu heryerde yapabilirim yahu niye dusunemedimmmm:KK66:) suypersinn

X