Helin, Dide hoşgeldiniz yuvanızaŞeniz
Bu büyükleri anlamakta zorluk çekiyorum. Bebeğin her ağlaması onlara göre ya gazdan ya nazardan
lmaz:Azıcık mıkırdadı mı "kesin filancanın nazarı değdi" diye okumaya başlıyorlarkötükedihüsoHastanedeki ilk gecemizde bebeğim morarırcasına ağladı saatlerce. Mal kaynanam tuttu hoplattı,zıplattı, battaniyede salladı. En son sabah 3 gibi yorgunluktan sızdı yavrum. Kaynanamın unuttuğu birşey vardı yalnız; BEBEK AÇTI!!!
Annemle babam dün gittiler. Nöbeti kaynanamla kayınpederim devraldı. En sevdiğim arkadaşlarımdan biri bebişi görmeye geldi. Onun yanında gayet neşeli olan bebek o gittikten bir saat kadar sonra mızıldanmaya başladı. Bence gayet normaldi çünkü emme saati yaklaşmıştı. Emzirdim ama evde sürekli bir koşuşturmaca, huzuru kaçtı tabii. Uyumak istediği halde uyuyamadı. Önce "arkadaşının nazarı değdi" dedi, okumaya başladı. Aradan birkaç saat geçip de ağlamalar çoğalınca bu sefer "gazı var" oldu:gitme:Hadi biraz gazı vardı kabul ediyorum ama çok önemli birşeyi de atlıyor büyükler her zaman; AŞIRI UYARILMAK DA BEBEĞİ HUZURSUZ EDİYOR. Onlar ne yaptı, saatlerce hoplat, zıplat, bak orada ne varmış aaaa de (sanki ilgileniyor da el kadar çocuk
lmaz:), kucakta salla, battaniyede salla, ayakta salla...ben elime alınca "dur sen bana bir ver" diyerek elimden kap... bööyle saatler geçirdik. Akşam 6'dan gece 12.30'a kadar zor uyudu yavrum. Şu anda hala uyuyor. Yorgunluktan sızdı resmen