kızlarpişik için pudra kullansam ne olarki?
doktorun verdiği ilaçlar nerdeyse bitti hala geçmedi bi kısmı kayınvalidem ve etradakiler benim sütümden de olabilecegini söylediler. bezzde değiştirdik ama hala tam popo kısmında var biraz. pudra kullanmak zararlımı?
tazem doruk gece uyudumu..
günaydın arkadaşlar......yorucu bir gecenin ardından kum çuvalı gibi işe geldim...
selini gece 12 de anca uyutabildim sonra bütün gece boyunca mıkırdadı durdu.... karnı tok, altı temiz, suyunuda içiyor niye huysuzlanıyor bu kız anlamıyorum yaa..... hani allah korusun hasta falanda değil.... benimki oyun istiyor, konuşmak istiyor, kucak istiyor.... istiyorda istiyor gecenin bir yarısı.... bir yandanda ben onu beşiğinde sallıyorum hadi kızım artık uyu diyorum banada şirinlik yapıyor gülmeye çalışıyor.... gülermisin ağlarmısın.....bütün gece uyumamak için direndi.....
BABYCİM aynı dert bizdede var nazar çok çabuk değiyor bebeklere.... hani büyükler der ya bazı kişilerin yıldızı yeni olur ondan nazar değer derler hakikaten de öyle seline çok çabuk nazar değiiyor .... biri gelip gittimi bizim kız huysuzlanıyor uyumak istemiyor..... ama beni sinir eden birşey daha var.... selinde biri geldimi melek oluyor.... kucakta uyukluyor, yada misafirlerin yanında hiç uyanmamasıya uyuyor.... onlarda aaaa ne kadar uslu bir bebek hep uyuyor ne güzel siz hiç bebek baktım demeyin diyorlar..... sonra selin hanım onlar kapıdan çıkıyor gerçek yüzünü gösteriyor sonra uyutamıyoruz kızı sinir ediyor beni başka zamanda öyle dursa ya başkalarına göstermelik yapıyor millette hep öyle duruyor sanıyor....bu çocuklar tam numaracı valla... insanın milletin yanında yalancı çıkartıyorlar....
Helin, Dide hoşgeldiniz yuvanızaŞeniz
Bu büyükleri anlamakta zorluk çekiyorum. Bebeğin her ağlaması onlara göre ya gazdan ya nazardanlmaz:Azıcık mıkırdadı mı "kesin filancanın nazarı değdi" diye okumaya başlıyorlarkötükedihüsoHastanedeki ilk gecemizde bebeğim morarırcasına ağladı saatlerce. Mal kaynanam tuttu hoplattı,zıplattı, battaniyede salladı. En son sabah 3 gibi yorgunluktan sızdı yavrum. Kaynanamın unuttuğu birşey vardı yalnız; BEBEK AÇTI!!!
Annemle babam dün gittiler. Nöbeti kaynanamla kayınpederim devraldı. En sevdiğim arkadaşlarımdan biri bebişi görmeye geldi. Onun yanında gayet neşeli olan bebek o gittikten bir saat kadar sonra mızıldanmaya başladı. Bence gayet normaldi çünkü emme saati yaklaşmıştı. Emzirdim ama evde sürekli bir koşuşturmaca, huzuru kaçtı tabii. Uyumak istediği halde uyuyamadı. Önce "arkadaşının nazarı değdi" dedi, okumaya başladı. Aradan birkaç saat geçip de ağlamalar çoğalınca bu sefer "gazı var" oldu:gitme:Hadi biraz gazı vardı kabul ediyorum ama çok önemli birşeyi de atlıyor büyükler her zaman; AŞIRI UYARILMAK DA BEBEĞİ HUZURSUZ EDİYOR. Onlar ne yaptı, saatlerce hoplat, zıplat, bak orada ne varmış aaaa de (sanki ilgileniyor da el kadar çocuklmaz:), kucakta salla, battaniyede salla, ayakta salla...ben elime alınca "dur sen bana bir ver" diyerek elimden kap... bööyle saatler geçirdik. Akşam 6'dan gece 12.30'a kadar zor uyudu yavrum. Şu anda hala uyuyor. Yorgunluktan sızdı resmen
sıçrama refleks zaten de bu hassasiyet çok nerotize ediyor beni..2 kişinin yaşadığı evde ne kadar gürültü olabilirki haklılar belki de sessizliğe alışmakta.
kızımın bayram fıtosunu yükleyeyim bari.bakın bakalım değişmişmiş büyümüş mü?
doktorun verdiği ilaçlar nerdeyse bitti hala geçmedi bi kısmı kayınvalidem ve etradakiler benim sütümden de olabilecegini söylediler. bezzde değiştirdik ama hala tam popo kısmında var biraz. pudra kullanmak zararlımı?
canim seni gayet iyi anliyorum..ilk cocugumu bende kaynanamla büyüttüm.ama fazla karismasina izin vermedim..oyun saati oyun uyku saati uyku dedim hic degistirmedim..ama sanirim sen calisan bir annesin..sunu söyleyeyim bebeklerin uyku saatleri cok önemli..onlarla biraz konusmak oynamak cok güzel ama daha cok kücük olduklari icin bebeginde uyku belirtisi gördügünde nesesi kacmaya basladiginda hemen sakin bir ortamda uyutmak lazim.her kafadan bir ses cikarken o yavrum nasil uyusun..zaten bu eskilerin bildigi tek sey hababam de babam sallamak...bebek azicik aglasa hadi sallayalim..oyasaki özellikle ayakta sallamak bebeklerin beyin gelisimleri icin cok zararliymis..ama onlara laf anlatmak zor.ama birazda kendi kurallarini koy ve yapmalarini söyle..zamanla senin uyguladigin düzene alisacaklardir..Helin, Dide hoşgeldiniz yuvanızaŞeniz
Bu büyükleri anlamakta zorluk çekiyorum. Bebeğin her ağlaması onlara göre ya gazdan ya nazardanlmaz:Azıcık mıkırdadı mı "kesin filancanın nazarı değdi" diye okumaya başlıyorlarkötükedihüsoHastanedeki ilk gecemizde bebeğim morarırcasına ağladı saatlerce. Mal kaynanam tuttu hoplattı,zıplattı, battaniyede salladı. En son sabah 3 gibi yorgunluktan sızdı yavrum. Kaynanamın unuttuğu birşey vardı yalnız; BEBEK AÇTI!!!
Annemle babam dün gittiler. Nöbeti kaynanamla kayınpederim devraldı. En sevdiğim arkadaşlarımdan biri bebişi görmeye geldi. Onun yanında gayet neşeli olan bebek o gittikten bir saat kadar sonra mızıldanmaya başladı. Bence gayet normaldi çünkü emme saati yaklaşmıştı. Emzirdim ama evde sürekli bir koşuşturmaca, huzuru kaçtı tabii. Uyumak istediği halde uyuyamadı. Önce "arkadaşının nazarı değdi" dedi, okumaya başladı. Aradan birkaç saat geçip de ağlamalar çoğalınca bu sefer "gazı var" oldu:gitme:Hadi biraz gazı vardı kabul ediyorum ama çok önemli birşeyi de atlıyor büyükler her zaman; AŞIRI UYARILMAK DA BEBEĞİ HUZURSUZ EDİYOR. Onlar ne yaptı, saatlerce hoplat, zıplat, bak orada ne varmış aaaa de (sanki ilgileniyor da el kadar çocuklmaz:), kucakta salla, battaniyede salla, ayakta salla...ben elime alınca "dur sen bana bir ver" diyerek elimden kap... bööyle saatler geçirdik. Akşam 6'dan gece 12.30'a kadar zor uyudu yavrum. Şu anda hala uyuyor. Yorgunluktan sızdı resmen
ay canim...cok sevimli oldular artik..o gözler seni ileride cok ugrastiracaga benziyor annesi..hele bir ayaklanayim neler yapacagim sen gör diyor..sen su anki masumiyetlerine aldanma!![/URL][/IMG]
gerisini albüme ekleyeceğim.bir yandan emzirip biryandan yazıyorum şu an
canim bende ilac haricinde rezene cayi tavsiye ederim..ayrica yediklerine de cok dikkat et..asiri gaz yapan yiyecekler yeme ve siyah cay icme..oda bebegi cok uyarir ve uyuyamaz..bol bol rezene cayi ic..ben sürekli iciyorum ve cok bol sütüm oluyor ve gazi engelliyor..onu icemezsen Milupanin emzirme cayini tavsiye ederim..sütü az olan anneler icin cok ideal..ayrica sicak icmek zorundada degilsin bu caylari..ilitip bir dikiste zor da olsa ic..ben ilk önce böyle alistim.insallah bir an önce düzelir..günaydın kıslar...dide hoş geldin nevaya çok geçmiş olsun..
ben berbat durumdayım bu kolik nezaman geçcek dün sabahın 6sından bu sabahın 6sında kadar hiç uyumadı uykusu var ama dalamıyo sancıdan biraz gözlerini kapatıyo başlıyo ağlamaya 24 saat nasıl dayanır bir bbek ya...fikirlerniz varmı nasıl kolaylık sağlaybilrim kızıma..gaz ilacı kullanıyoruz hiç banamısın demiyo..sıcak havlu gene olmuyo masaj yok,müzik yok emmek istiyo habira birkaç sn emiyo sonra kaldığı yerden bağırmaya devam göğüsler haşat oldu açıkta geziyorum çok acıyo..3 gündür bölyiz yani...
bence de gecmiyorsa denemende fayda var..ben Weleda diye krem kullaniyorum..cok etkili ama Türkiyede varmi bilmiyorum..kızlarpişik için pudra kullansam ne olarki?
yukaridada dedigim gibi ilik icersen daha rahat alisirsin..saool cnm ya önerin için.ç..ben rezene içmeye başladım dün akşam itibariyle tadi çok çok çok iğrenç olsada kızım için içcem..onun içinde alim ozaman..inş işe yara ya...
Helin, Dide hoşgeldiniz yuvanızaŞeniz
bende sagarak ilaclayarak memeeler bosta hatta dısarda gezerek gecirdim..ama bidaha sagdıgmı biberonla vermem tovbe..
guultuye bazen hassas bazen top patlasa duymuo..genelde sıcrıo kollar havaya..
milkshake canım aynen bizimkide dun milletin yanında kucakta uyudu onlar gitti cırladı..
günaydın kıslar...dide hoş geldin nevaya çok geçmiş olsun..
ben berbat durumdayım bu kolik nezaman geçcek dün sabahın 6sından bu sabahın 6sında kadar hiç uyumadı uykusu var ama dalamıyo sancıdan biraz gözlerini kapatıyo başlıyo ağlamaya 24 saat nasıl dayanır bir bbek ya...fikirlerniz varmı nasıl kolaylık sağlaybilrim kızıma..gaz ilacı kullanıyoruz hiç banamısın demiyo..sıcak havlu gene olmuyo masaj yok,müzik yok emmek istiyo habira birkaç sn emiyo sonra kaldığı yerden bağırmaya devam göğüsler haşat oldu açıkta geziyorum çok acıyo..3 gündür bölyiz yani...
Defnedamla akli basinda olan hic bir kisi iki aylik bebege pirinc pilavi vermez..dikkat edersen kisi dedim..bunu bilmek icin anne olmaya gerek yok..benim 5 yasindaki oglum bile kardesi birseyleri yutacak diye kücük oyuncaklarini simdiden kaldirmaya basladi..demekki bu insanlarda bu kadar da akil yok..neyse allahtan görmüssün..demekki bebeklerimize cok dikkat etmeliymisiz..ayrica kücücük bebeklerin elden ele dolasmasinida hic sevmiyorum..sanki olduklari yerden sevseler olmazz...
defne,seninkiler arkadaşın! Benim annem yapmaya çalışıyor bunlarıbaklava şerbeti ve peynir benim gördüklerim. Engellemesem bal, pekmez vs bir şeylerle devam edecek. Annemle Doruk'u yalnız bırakmaya korkuyorum. Cevap da hazır "siz yediniz hep, nolcak ki?"
canım benim bu topikte kimse çekmedi kolikten ben kadar.dendiklerimi liste halinde yazmıştım.maalesef ne ilaçlar ne masajlar ne müziklertek başına işe yarıyr.hepsi bazen işe yarıyor çoğunlukla yaramıyor sana tavsiyem bebeğinle olabildiğince sakin bir ses tonuyla knuşman bazen arabayla gezintiye çıkarman ha bir de sıkıca bataniyeye sarmak işe yarıyor.gazlar sıkşıyor galiba.bizim kliğimiz geçti yakınlarda ama uyku problemimiz başladı..hiç boş brakmayacaklar bizigünaydın kıslar...dide hoş geldin nevaya çok geçmiş olsun..
salifo dün gece tırsmış bunun bakışlarıdan yok böyle bir bakış uyumayalım gece keser bizi diyor delikafaduldenBakışa bakdelikafaduldenÇok fena yaparım diyor sankisırnaşık şey
nerotize yada nevrotize tutarsız davranışlara maruz kalanlarda görülen insanın farkında olduğu ruhsal bozukluklardır gel seni edeyim burcum :kedi:
2.30 gibi uyudu ama sık sık uyanıp beni emzik yapmak istedi. Bu gece manyak gibi emmek istedi, anlamadım. (Aç olmadığı halde!) Hala uyuyor. Birazdan uyandırıp bütün gün uyanık tutcam. 1 er saatten 2 defa uyumasına izin vericem. Bakalım gece neler olacak....
Çünkü bebekler gürültüyü sever aslında, ninni gibi gelir onlara yerimseniben Aynı problemi biz de yaşıyoruz.
Sana yüzde yüz katılıyorum. Bir odadan diğerine gitmek bile huzurunu kaçırıyor bazen bebeklerin. Değil ki kalabalıkta zaman geçirmek, bütün ayarlarını bozuyor. Daha çok küçükler, her şey normal...
Beni de nerotize et anam kaydirigubbakcemile3 O ne be gadın?
Ayrıca Neva hanıma maşallah, FITOsunu gördüğümde çok şaşırdım, maşallah gocaman olmuş...
Yafru, pişik önleme kremlerini pişik olmadan kullanmadın mı? Doruk'ta sıfır pişik olduğu halde, her açışımda olmasa da 2 seferde bir mutlaka sürüyorum Sebamed'i. Maşallahı var. Zaten "önleme kremi"ni aşı gibi düşünün, pişik olduktan sonra o işe yaramaz, olmadan önce kullanılacak. 1-2 defa azcık kızardığını gördüm, bastım Hametan'ı, hemen düzeldi. (Bu arada Maşallah Memo'ya, koca adam olmuş)
valla ben biliyorum başma gelcekleri..anasının kızı işte.canim seni gayet iyi anliyorum..ilk cocugumu bende kaynanamla büyüttüm.ama fazla karismasina izin vermedim..oyun saati oyun uyku saati uyku dedim hic degistirmedim..ama sanirim sen calisan bir annesin..sunu söyleyeyim bebeklerin uyku saatleri cok önemli..onlarla biraz konusmak oynamak cok güzel ama daha cok kücük olduklari icin bebeginde uyku belirtisi gördügünde nesesi kacmaya basladiginda hemen sakin bir ortamda uyutmak lazim.her kafadan bir ses cikarken o yavrum nasil uyusun..zaten bu eskilerin bildigi tek sey hababam de babam sallamak...bebek azicik aglasa hadi sallayalim..oyasaki özellikle ayakta sallamak bebeklerin beyin gelisimleri icin cok zararliymis..ama onlara laf anlatmak zor.ama birazda kendi kurallarini koy ve yapmalarini söyle..zamanla senin uyguladigin düzene alisacaklardir..
ay canim...cok sevimli oldular artik..o gözler seni ileride cok ugrastiracaga benziyor annesi..hele bir ayaklanayim neler yapacagim sen gör diyor..sen su anki masumiyetlerine aldanma!!
canim bende ilac haricinde rezene cayi tavsiye ederim..ayrica yediklerine de cok dikkat et..asiri gaz yapan yiyecekler yeme ve siyah cay icme..oda bebegi cok uyarir ve uyuyamaz..bol bol rezene cayi ic..ben sürekli iciyorum ve cok bol sütüm oluyor ve gazi engelliyor..onu icemezsen Milupanin emzirme cayini tavsiye ederim..sütü az olan anneler icin cok ideal..ayrica sicak icmek zorundada degilsin bu caylari..ilitip bir dikiste zor da olsa ic..ben ilk önce böyle alistim.insallah bir an önce düzelir..
bence de gecmiyorsa denemende fayda var..ben Weleda diye krem kullaniyorum..cok etkili ama Türkiyede varmi bilmiyorum..
yukaridada dedigim gibi ilik icersen daha rahat alisirsin..
hayretler içindeyim insanın kasıt arayası geliyor..bayramda salihin yengesi şekerli su vermek istedi sancısına iyi gelirmiş ben olmaz dedim..sonra nevayı salih aldı ben kestiriyrdum gözümü bir açtım kadın şekerli suyu almış gidiyor salihe demiş vereyim diye o da biraz kızmış sesini yükseltmiş sürekli birşeyler verip durmayın diye..gücendi biraz ama ne yapalım bir kere kötü olursun bir daha da yapmazburcum bu sallama işine iyice alıştırdın korkarım ki ...allah sana sabır versin.
şu elimden alma muhabbetine bende deli oluyorum. vermiyorum artık. burda akraba grubumuz yok ama arkadaşlarda hiç fena değil bu konularda...
bu arada saçma sapan bişey geldi başıma. arkadaşlara gittik bayramın son günü. bize gelmişler evde bulamamışlar gaz nöbetimiz için sokaklarda gezdiğimiz saatlere denk gelmiş. bizde onlara gittik, yine bir gaz nöbetindeydik. eşimle ben kucaktan kucağa alırken arada sohbet derken bayan ben alayım kucağıma dedi. bende verdim. kadın alır almaz içeri gitti. bende şöyle bir nefes aldım hemen arkasından gittim. mutfağa gitmiş kadın akşam yemeği için pişirdiği pirinç pilavından parmaklarının arasında ezmiş kızıma vermeye çalışıyor iki aylık olan ve benim olan kızıma. nedenini soracak vakit bulamadım bundan sonrada bulabileceğimi sanmıyorum. napıyosun sen dedim kızımın ağzındaki pirinç tanesini aldım attım . arkadaşlara iyi akşamlar dileyerek hızla evden çıktık. ama hep merak edeceğim iki çocuk sahibi bir kadının neden ve nasıl bir cüretle böyle bir şeye kalkıştığını. insanlar garip... anlamak zor... kimsenin çocuğunu kucağıma alarak sevmedim. bundAn sonra hiç almam. bir tane çocuk sahibi bile olsa herkes uzman herkes bilgi sahibi herkes otorite. evden çıkmak istemiyorum.arkadaşları gözden geçirip sersem olanları ayırmam gerekecek.
pervinim neden sağdığını biberonla vermiyorsun neyi kaçırdım ben???
defne,seninkiler arkadaşın! Benim annem yapmaya çalışıyor bunlarıbaklava şerbeti ve peynir benim gördüklerim. Engellemesem bal, pekmez vs bir şeylerle devam edecek. Annemle Doruk'u yalnız bırakmaya korkuyorum. Cevap da hazır "siz yediniz hep, nolcak ki?"
1 saat once dısarı cıktık parka allahım ne ruzgar ..ece hemen ustuste hapsurdu 3 kez hemde yine cırladı ..kaptıgım gibi eve geldim. kakasını yapamıodu zytinyaglı cubuk yaptım 5 kg cıkardıkaydirigubbakcemile3 simdi omuzumda sızmaya calısıo. benki eger burdaysam o kucagımda uyukluodur