2008 Yazında Eşine Hamiş Olduğunu Müjdelemek İsteyen Umut Yıldızları!!!!

kizlar bende bebek istyorum umutlar tükenmedi benide listeye eklermisiniz lütfen insallah en kisa zamanda müjdemi veririm tesekkürler
 
Kızlar akşam NTV'de insanlar üzerinde yapılan deneylerle ilgili bir programa baktım. Süper bilgiler öğrendim size de yazmak için sabahı dar ettim inan ki. Bir grup çift denek olarak seçilmiş bu bahsedeceğim bilimsel deney için. Bu çiftlerin erkek sperm sayısının azlığından ya da kalitesinin düşüklüğünden gibi sebeplerle bebekleri olmuyor. Bir çiftin 3 yıldır uğraşmalarına ve spermlerle ilgili büyük bir problemi olmamasına rağmen bu durum devam ediyor.
Bilim adamlarının varsayımı şu; spermlerdeki DNA hasarları dolayısı ile yeterli kalitede sperm yokluğu sebebiyle eğer bu hasar önlenebilirse erkek deneklerdeki sperm sayı ve kalitesi artar. Bu hasarı gidermek için de antioksidanlardan faydalanılabileceğini, bunlar sayesinde serbest radikallerin etkisizleştirilebileceğini düşünüyorlar (kimya bilenler sanırım anladı). Antioksidanları hepiniz duymuşsunuzdur. En çok meyve ve sebzelerde olduğu iddia ediliyor. Erkeklere sabah ve akşam olmak üzere kocaman bir bardak evde hazırlanmış taze meyve suyu içiriliyor. Beslenme rejiminde böyle bir değişikliğin en az 3 ay devam etmesi gerekiyor. Zaten biliyoruz ki erkeklerin bugünlerde vücutlarında üretilen spermler yaklaşık 3 ay sonra dışarıya atılıyor. Yani sonuçlar için 3 ay sabah-akşam bazı meyvelerin suları taze olarak tüketmeleri sağlanıyor. Gördüğüm kadarıyla çilek, kivi, yeşil limon, kavun gibi meyveler vardı. Daha iyi bilen varsa yazsın. Ben netten antioksidanlar hakkında daha geniş bilgi almak için araştırma yapıcam, detaylar hakkında daha bilgi sahibi olunca size yazarım.
Eşim yüzünden programı sürekli takip edemesem de gördüğüm kadarını sizinle paylaşmak istedim. Olur ya belki birimize faydam dokunur. Programı izleyen varsa onlar da eksik ve hatalarımı düzeltirse sevinirim. Nasıl kızlar? Bence denemeye değer. Ben akşamdan itibaren başladım. En azından sabah kahvaltısından sonra 1 meyve yemeden gitmemesini söyledim eşime, akşamları ben hazırlarım inşallah.
Bu arada bu ay hiç ilaç kullanmıyorum ve yeni birşey daha deniyorum; bizim evde kablosuz internet vardı, zararlarını hepimiz biliyoruz. Bu ay kablosuzu da kapattırdım eşime. Bakalım bu ay sonuç değişecek mi? Isı ölçümlerim şimdilik iyi gidiyor. Kızlar bu deney bana çok mantıklı geldi ve genetik olarak düşününce de bilerek yada bilmeyerek maruz kaldığımız tehlikelerden kurtulmamızın çocuk ve bizim için iyi olacağını düşünüyorum. Benimle birlikte 3 ay bunu denemeye var mısınız?
 
Kızlar heyecandan deneyin sonucunu yazmayı unutmuşum. Deneklerin hepsinin sperm sayı ve kalitesinde gözle görülür bir artış saptanıyor. 21binden 41bine çıkıyor birininki mesela. Temsili bir yarış yaptırıyorlar deneklere ait spermlere. Genelde iyi durumdalar ancak sonuncu olan denek üzülüyor. Kızlar asıl bomba bundan sonra, 3 yıldır çocuk sahibi olmak için denemedik yol bırakmayan bu çiftin deneyin hemen ardından bebekleri oluyor. Yarışmada spermi en yavaş olanın karısı hamile kalmış. ben çok etkilendim bu deneyin çıkış noktası da çok mantıklı.
Buna bir ilave de ben yapmak istiyorum ve eşlerimizle birlikte biz de bol meyve-sebze tüketelim diyorum. Bakalım sonuç nasıl olacak? 3 ay. Üstüne üstlük o kullandığımız kimyasal ilaçlardan da değil. Bence meysimin hangi meyvesi varsa onları toplayalım manavdan pazardan, paramızı bunlara harcayalım. Ay çok heyecan yaptım. Bakalım bana bu konuda kaç kişi katılacak? Sonuçlarımız iyi olursa grubumuzdaki herkes dener bunu kızlar.
 
Bu programda farklı farklı deneyler var insanlar üzerinde yapılan. Bunlardan biri daha bizi ilgilendiriyor. Adet öncesi sinir ve depresyon krizlerimiz için bol kalsiyum ve D vitamini almamız gerek. Gerçekten etkili olduğu çıktı meydana. Yani kızlar meyve-sebzeye ilaveten adete yakın bolca yoğurt-süt-yumurta-peynir ve balık tüketicez ve güneş ışığına çıkıcaz. Oturmak yok. Hadi hemen başlayalım kızlar. Hepinizi çok seviyorum. Kocaman öpüyorum.
Yeni deneyimiz için bıkkınlık yaparsam beni yola getirin. Hergün bol meyve sebze, yeni sloganımız bu. Kimler benimle?
 
Antioksidanlarla ilgili netten bulduğum bazı bilgileri derledim kızlar.

"Üzüm çekirdeği şu ana dek bulunan en güçlü antioksidan maddenin taşıyıcısı olarak literatüre yazılmıştır. Brokoli ve aynı familyadan karnabahar, lahana ve brüksel lahanasının ve bunun yanında havucun, semizotunun, kerevizin, soğanın, sarımsağın güçlü antioksidan kombinasyonları olduğunu artık biliyoruz. Genel olarak daha koyu ve canlı ve parlak renkli sebze ve meyvelerin daha çok antioksidan taşıdığını artık biliyoruz. Domateste en çok olan ve diğer kırmızı sebzelere de rengini veren likopen isimli güçlü antioksidanla hepimiz tanıştık. Fermente edilmemiş çay olan yeşil çay güçlü bir antioksidan olarak hayatımıza girdi. Ceviz, badem, fındık, kabak çekirdeği, ayçiçeği, kabuklu hububat, tohumların diyetimizde çok önemli olduğunu artık biliyoruz. Diyetimizde genellikle eksik olan ve balık yağında veya keten yağında bulunan omega-3 yağları antioksidan özellikleriyle daha da önemli hale geldi. Kivinin, çileğin, mürdüm eriğinin, böğürtlenin, yaban mersininin, kuşburnunun önemini artık daha iyi biliyoruz. Değişik bitki çaylarının, en bilinenlerini saymak gerekirse, kekiğin, biberiyenin, adaçayının, nanenin veya zencefil, zerdeçal gibi baharatların şaşırtıcı derecede güçlü antioksidan kombinasyonları olduklarını gördük…"

"Vücudunuzun ihtiyacı olan antioksidanı alabilmesi için, sebze-meyve ağırlıklı beslenmelisiniz. Özellikle brokoli, karpuz ve domates size gerekli olan antioksidanı fazlasıyla verecektir. Piyasadaki antioksidan ilaçları ise hem çok pahalı ve hem de faydası yok
Bitkisel Sağlık Merkezi Direktörü Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, vücudun ihtiyacı olan doğal antioksidanlarla ilgili merak edilen soruları yanıtladı:
* Antioksidan nedir?
Antioksidanlar; serbest radikalleri yok eden kimyasal maddelerdir. Bunu vücudumuz gerektiğinde kendisi üretiyor. Bu moleküllerin vücutta gerekli seviyelerde bulunabilmesi için, yüksek oranda antioksidan içeren çay, meyve ve sebze gibi besinler alınmasına dikkat edilmelidir.
* Antioksidanlar gençleştirme mucizesi mi?
Tablet halinde satılan antioksidanların hem faydası yok hem de çok pahalı. Doğal yollardan antioksidan alınmasını öneririm. Hekimlerin onayı olmadan herhangi bir tablet kullanılmamalıdır.
* Yani doğal yollardan mı almalıyız?
Evet, doğal yollardan beslenme ile daha zengin antioksidanlar alıyoruz. Brokoli, karpuz ve domateste çok miktarda bulunan likopen, kuversitin, sülforafen, E ile C vitaminleri gibi doğal antioksidanlardır.
* Peki, doğal yoldan alınan antioksidanlar neden bağışıklık sistemini bozmuyor?
Doğal yoldan (sebzemeyve) alınan antioksidanların beraberinde çok sayıda yardımcı, medyatör, fonksiyonel ve segonder beraberinde almaktayız. Halbuki, tablet olarak alınan zenginleştirilmiş antioksidan maddelerle birlikte bulunması gereken onlarca fonksiyonel, yardımcı ve de medyatör özellikli maddeler bulunuyor.
* Antioksidan tabletlerin gerçekten antioksidan etkisi var mı?
Lycopen veya quercetin gibi antioksidan içerikli tabletlerin hemen hemen hiçbir etkisi yok. Çünkü, gerek lycopen ve gerekse de quercetin adı verilen antioksidan maddelerin vücudumuz tarafından alınabilmesi için beraberinde yardımcı, etkin maddeleri de içermesi gerekir. Bu yardımcı maddelerin tabletlerde bulunmaması nedeniyle vücudumuz tarafından alınmaları da söz konusu değildir."

"Antioksidanlar yalnızca sebze ve meyvelerde bulunmaz. Balık yağı, süt ve süt ürünleri ile selenyum açısından zengin olan balıkta da bulunur."

"# Turunçgiller ve suları, kiraz, çilek, vişne, koyu yeşil sebzeler (ıspanak, kuşkonmaz, yeşil biber, Brüksel lahanası, brokoli ve diğer yeşil sebzeler), kırmızı ve sarı biber, domates ve domates suyu, ananas, mango, papaya.

# Zeytinyağı, soya yağı, mısır ve ayçiçek yağı gibi bitkisel sıvı yağlar, fındık, tüm tahıllar, buğday ve tohumu, kahverengi pirinç, yulaf ezmesi, soya fasulyesi, bezelye, mercimek, koyu yeşil yapraklı sebzeler.

# Yulaf ezmesi, kahverengi pirinç, tüm tahıllar, buğday tohumu, süt ve süt ürünleri, balık ve birçok sebze…

# Koyu turuncu, kırmızı, sarı ve yeşil renkteki çeşitli sebze ve meyveler (lahana, brokoli, ıspanak, domates, havuç, kayısı, kırmızı ve sarı biber ve greyfurt gibi)."
 
Neşecim bilgilerin için sağol.Ben varım sabah akşam meyve ve sebze tüketmeye.İnşallah bu çalışmalarımız sonuçsuz kalmayacak ve bebişlerimiz olucak.
 
bizleri düşünerek bu bilgileri bizlerle paylaşman çok güzel bir davranış neşe ellerine sağlık arkadaşım baştan sona okudum dilerim biri yada birileri burdan bu bilgilerle hamile kaldım diye bağırır
 
canlarım merhaba...

haber vermek istedim ben hala hasta olmadım 47 gün geçti.. testler bilmem neler çok yoruldum. 2 gündürde midem bulanıyor çok kötüyüm.. Ama o kadar testten sonra hiç umudum yok.. Artık sağlığımın tehlikede olduğunu düşünüyorum.. Bikere daha doktora gidicem Çarşamba gününe randevu aldım. neden bu kadar geciktim anlayamıyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum.. Nolur dua edin bana. Sizi seviyorum
 
benide listene eklarmisin canım bende hamile kalmak isteyenlerdenim inşallah eklersin:CüvCüv:
 

Canım benim elbette paylaşıcam sizinle. Bakarsınız işe yarar da hepimiz birer birer hamiş :CüvCüv: kalırız. Hakkımızda en hayırlısı olsun. Akşam meyve tabağınızı hazırlamayı ve eşinizle yemeyi unutmayın sakın. Hepinizi öpüyorum. İyi geceler.:1hug:..
 
Menzil Gülü canım nerelerdesin? Listemizi yenileyebilecek misin? Yoksa ben mi yapayım? İşlerin varsa ben ilgilenirim. Kızlar kimlerin adeti yaklaştı?
 
Nesemesecim daha yeni nete girebiliyorum.

O resimdeki bebisi bana benzeten 3. kisisin. Bunlardan biride annem:) Yani annem benzetiyorsa helede annameden sonra 2 kisi daha bnenzettiyse bu bebis kesinlikle bana benziyor:) Bebek annemin baktigi bir bebisti.

Bu arada listeyi guncelliyorum insallah...

Verdigin bilgilerde cok guzel, cok sagol.

Heee bu arada benim atesim dustu bu sabah. Ayrica ben her ay adet olmadan hemen once hani adet oldugumuzda kotu bir koku olur ya kirli kandan dolayi iste o koku oluyor bende adetimden hemen once. Ve yine o koku var bende. Yani kizlar bu ayda nasibimizde yokmus demek. Allah buyuk, O ne zaman nasip ederse en hayirlisidir.
 
kızlar dün kırmızı kartı gördüm yeni adet tarihim 2 eylül menzil gülü vardır bundada bir hayır umutlar eylülee:)))benim umudumun sonu yok haa artı birşey yapıyormusun diyorsan şimdilik hayır sadece her ay adetimi bekliyorum o kadar birgün elbet gelmeyecektir:)))inşallah o gün çok uzakta değildir:)))
 
Bebek isteyen tüm arkadaşlarım inşallah en kısa zamanda anne olurlar. Ben suan anne değilim ama eminim anne olmak çok büyük bir mutluluktur. İnşallah hepinize bu mutluluğu tatmak nasip olur ve eşinize bu mutlu haberi en kısa sürede verirsiniz.
 

Kiz senle hemen hemen ayni gidiyoruz, bir ay bir bakmisin ikimizde hamisiz

Ben her ay heh bu ay oldu diyorum sonra atesim dusuyor ve ter kokum degisiyor diyorum yok bu ayda olmadi, bence hic beklemedigim, hic ihtimal vermedigim bir ay hamile kalicam gibime geliyor. Hayirlisi olsun hakkimizda...
Bu arada bugun Beratla isinma turlarina basladik. Onlara gittim bana alissin diye. Maasallah cok ama cok tatli guzel bir cocuk.
 

Bencede farkli kisiler farkli tasarimlar hos olur:lepi:

Merakla bekliyoruz agustos hamislerini...Bereketli bir ay olur hayirlisi ile insallah...:Saruboceq:
 
Kızlar içimden bir ses bana hamilesin diyor ama şu an o sesi duymamaya çalışıp heyecan yaratmıyorum.Adetimin 18 Ağustosta olması gerekiyor listeye ekleyebilirseniz sevinirim.Ayrıca bugün eşimle evlilik yıldönümümüz...2 seneyi çok mutlu ama bebişsiz devirdik.Azimliyim bu yaz bitmeden hamile kalacam:)Hepinize Sevgiler..
 
Kız Menzil gülü bu Berat kim?Annenin baktığı çocuk mu? Annen senin yanında mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…