2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

tubiş hiç tasalanma buğrişimiz alışmaya başladı kreşine..her ne kadar ağlamaları içinizi burksa da bazı şeyleri göze almak şart...inşallah bebiş dünyaya gelesiye kadar da iyice ısınır kreşine..öpüldünüz.
 
günaydın gülhancım, online görünüyorsun..peki anlaştık resimler konusunda..bulabilirsen bekliyorum..bu arada kk konusunda söylediklerinde ne kadar samimi olduğunu biliyorum..çünkü ben de aynı şeyleri hissediyorum..keşke telefonları olsaydı arkadaşların da arayıp nerde nasıl ne yaptıklarını bilebilseydik..bir de her ihtimale karşı birbirlerimizin telefonlarını da not etmek isterim ben..
örneğin, gizemi çok merak ediyorum..çünkü hiç kopmayacak gibi görünen bir arkadaşımızı aniden kaybettik sanki..bana mail atmıştı..o ara o kadar mail birikmiş ki..numarasını da yazdığını söylemişti ama numarasını bulamadım sanırım yanlışlıkla tümünü işaretleyip sildim..çok üzülüyorum nerdeler nasıllar ne yapıyorlar..bir yaramazlık yoktur inşallah..

günaydın canım burdaym ama evde saavaş var::))) muharrem alpereni deli ediyo oda gelmiş mareme bişey de diyor herşey sorun onlar için..canım tel konuusna katılıyorum buradan kopulabilir ama tel daha garanti gibi ben sana özelden msj atarım..
tuğbacım ne güzel buğra alışıyo ama bebek olunca biraz sinirlerin bozulcak canım inşallah o zamanda sorun çıkarmadan gider dün karşı komşumuzun kuranı vardı yeğeni var tam yaşını bilmiyorumda 22 falan galiba alperenden küçük kızı var bide kucağında yeni doğmuş kızı var nasıl bakaar bilmem annesiyle aynı binada onunda yardımı oluyodur illaki
 
bizim ev de savaş alanı..muhammed benimle kavga ediyor..eline almış matkapı vestiyerin vidalarını gevşetiyordu..kapı kafana düşer başka bi yeri sök dedim devam etti yapmaya..aldım elinden diye nasıl çığlıklar attı görmen lazım..sonunda kafam şişti verdim..sustu..

tamam canım not ederim numaranı..bir telefon aldım geçen yıl..kamera ve video kaydı yapmıyor du dün eşime verdim teknosadan almıştık garantisi devam ediyorken götürdü bari..muhammedin elinde oyuncak oldu telefonlar..önceki telefonum çok güzeldi. oğluma hamileyken almıştım..muhammedin salyalarına dayanamadı gitti canım tel..garantisini bulamadım..tamirciye verdik..telefonu tanınmaz hale getirmiş..nasıl sinirlendimm..yaptıramadık..askerlik ve hamilelik anıları vardı orda diye ağladım..eşim de bana kızdı duygusal bağ kurmuşsun tel.ile aranda diye..:))
velhasıl telefonum gelsin tamirden inşallah görüşürüzz kızlaar..
 
anneme dün ilk defa gitmedim..oğlana da kıza da bağırmaktan helak oldum..ikisi de huzursuz ve huysuz ben ise uykusuz ve mutsuzzz..Allah teala annelerimizi başımızdan eksik etmesinn..
 
amin ridacım bi onlara geçiyo nazımız...gizemin annesine özel msj gönderdim nasıl napıyo diye bilmem cvp yazarmı
 
merhaba kızlar
özellikle ridacım ve gülhancım anlattıklarınızdan dolayı ve özellikle ikinci için gözümü korkuttuğunuz için teşekkür ederim yoksa ben arada duygusala bağlayıp ikinciyi düşünüyorum sizi okuyunca rüyadan uyanıyorum sağolun :)) hoş benim ikinciyi yapabilmem için önce kocamı bulmam lazım :))
benim tayinler ayın onunda belli olacak ve Allah nasip ederse ayın 17 si veya 18 i gibi yola çıkacağım artık bir an önce evime gitmek istiyorum hem çok merak ediyorum nasıl bir ev diye .. eşim pek methetti özellikle mutfağı bayağı geniş ve bol dolaplıymış ki en çok istediğim şeylerden biri de bol dolaplı mutfak :)
bu arada zaferle başlayan tuvalet eğitimi bugün hezimetle sonuçlandı hanımefendi yapıyor sonra çiş yapcam diyor sabahtan beri yıkadığım kilotun sayısını unuttum en sonunda evde kilot kalmayınca bez bağladım :bbo:
aslında sürekli soruyorum ama düzenli olarak tuvalete soksam ama bu sefer de lazımlıktan kalkmıyor alıyor eline kitaplarını ben de başında tabi ... bir de bu lazımlığa oturmalar tam ben sofranın başındayken oluyor artık açlıktan bulantılar, başağrıları artı sabrımın sınırını zorlayan gevezelikleri ... kızlar helin inanılmaz geveze ya artık "kzım yeter artık sus" diyorum ya bir şey ister ya bir şey sorar bitmiyor ya sizinkiler de böyle mi? bir şey söyle verdiği cevaplar da cabası :) ama en çok şükrettiğim şey huysuz değil en çok o yönünü beğeniyorum arada eşref saati geliyor ama o kadar da olsun Allah onların acısıyla sınamasın ....
 
kızlar ben burda gerçekten kendimi çok rahat hissediyorum önceden internetten kurulan dostluklara acayip kuşkuyla bakardım ve hiç güvenilir bulmazdım hoş çoğu noktada halen öyle düşünüyorum ama burası özellikle bu topik beni çok şaşırtıyor sizleri öyle benimsedim ki sanki eskiden beri tanışıyoruz da burda tekrar birbirimizi bulmuşuz aynen öyle hissediyorum bir şeyler yazacak dermanım ya da fırsatım olmasa da (genelde gece yarısı bakabiliyorum) buraya bakmazsam içim rahat etmiyor..
kişi kişinin aynasıdır derler belki de bundan sizleri kendime yakın hissediyorum ve sizleri seviyorum ve bu "seviyorum" kelimesini tüm samimiyetimle kullanıyorum....
Allah yar ve yardımcımız olsun...
 
kadercim, helin de dahil olmak üzere her konuşmayı öğrenen çocukta gevezelik vardır kesin..konuşabildiğini gördükçe konuşamadığı günlerin acısını çıkarıyor sanırım..dün muhammed adam kelimesini öğrendi..durmadan adam adam adam..hımmmm diyor..konuşamıyor henüz ama yeni öğrendiği kelimeleri tekrar etmeye bayılıyor...annecim diyemiyor annema diyor bana..dikkatimi çekmek için annema kelimesini ben onunla ilgileninceye kadar tekrar ediyor..babacı diyor babasına..konuşamadığı yerleri hımmmm ile dolduruyor..elleriyle işaret ediyor bu diye..mamane diye şarkısı var babaannesi için..annanneyi dilinden hiç düşürmüyor..yenilerde din demeyi öğrendi düşmüş dizi kanamış ne zaman oldu deyince din diyor..gülüyoruz..çok az kelime biliyor..memem=vermem gel, git, bak ayak, mamba=lamba gibi..
 
günaydın kızlar..hepinize güzel bi haftasonu diliyorum..kadercim bizim yaşadıklarımız seni korkutmasın uslu çocuklarda var:)) çok kavga ediyolar ama birbirleri için deli oluyolar ..arad gelen duygusal bağı sorma insan yaşadıklarını bian unutuyo acaba bi tane daha mı yapsam diyorum sonra kızıyorum kendime delimisin nesin diye kapasite yok 2 sine zor bakıyorum aslında..çişinize nazar değdi galiba biz maaşallah diyoruz ama insan herkesin yanında söylemeye çekiniyo canım çişde yıkarsın aferdersin kakada neler çektim ben halada çekiyorum evet canım tam sofraya oturuyorum olsada olmasda anne ee diyo sonra ne kahvaltı ne bişey yarım saat bekiyoruz..baya alışmıştı geçen gün kaçırmış nereye işediğini anlamadım elektrikler yoktu.( söyle iyice bi alışsalar..hepimiz en kısa zamanda alıştırırız inşallah özellikle 2 bez almak zorunda olanlara Allahım yardım etsin..
ridacım dün gizemin annesine msj gönderiştim bugün cvp yazmış..gizem annesindeymiş arda çok yaramazmış ardadan fırsat bulup yazdıklarımızı bile okuyamıyomuş..bundan sonra takip edicekmiş..gizemci seni ve bütün mayıs annelrini aramıza bekliyoruz..elifçim özellikle seni..
 
aah aaah siz bide hamilelikte denk gelseydinizde bu mayıs annelerinede ozaman asıl kaynatırdık yetişemezdik hatta başından kalkan yoktu. ben bütün gün ozamanlar leptop ken pc bütüngün tv koltuğuma oturur dizime alır cakır cakır yazardım. benim doğum bile naklen yayınlı olmuştu sancım başladı, dr gidiyorum, yatışım yapıldı, şukadar cm açıklık var vs... :)))) ridada işyerinde masa başıydı hep pc başında kaynatırdık herkez yetişirdi arada yazan hiç olmazdı çalışanlar olduğu halde. şimdi hiç imkanı yok artık öyle olmanın. buğra olmadığı halde evde yinede oturamıyorum okadar uzun süreli sorumluluklar var ister istemez iş güç ha şunu yapim ha bunu yapim bebiş gelince bakalım neyapıcaz:)))

buğrada 3 kelimeyi birleştirebiliyor. anne su getir, yemek yicem, okula gidicem, tilizyon izlicem, bende yapcam,yemek yicem, borba pilav yicem, genelde her şeyi adını biliyor söylüyor ama öyle net uzun cun cümleler kurmuyor. yoksa çenesi düşük herşeye bune bune diye soruyor. hatta bildiklerini bile burnunu gözünü bi başlıyor kol baack herşeyine bune bune bazen sorduğu zamam mesela burnunu kulak diyorum hayıy kulak diil buyun diye cevabını veriyor hemen:)))
 
herkese kocaman selamlar ,sizleri cok ozledim gercekten uzun bi aradan sonra ancak firsat bulabiliyorum gecmisi fazla okuyamadim hic zamanim olmuyor malesef umarim herkes iyidir ve hersey yolundadir.haziranin 5 de dogum yaptim
simdi 2 aylik bi oglum daha var adi da batu teyzoslari.abisi batuyu cok seviyo simdilik kiskanclik filan yok uygarin bana cok yardimi oluyor hatta oglum kardesini emzigini getir,bezini getir battaniyedini getir vb.. diyorum seve seve yapiyo bi ise yaramak cok hosuna gidiyor .bu arada wc de ogrendik dogumdan sonra cok zorlanddim ogretcem die ama su an herseye deydi artik bezlemiyorum uygari.bizim tuvalet egtimi 1 bicuk ay surdu
altini misafir gelince filan yada biyere giderken bezliyodum oyle yapinda ogrendikleride bosa gidiyodu .ne zaman bezlemeyi biraktim ozaman ogrendi .bide oyun oynadik buzdolabi magnetlerini ortaya ccikarttik her cisini yaptiginda bi tanesini camasir makinasina takiyoduk bu onun gercekten cok hosuna gitti,ve eline alip anne benim cisim geldi demeye basladi sirf onlari takmak icin. simdi benide uyumam lazim cok bitkin oluyorum uykumu alamayinca gece devamli kalk eemzirvs.. zamanim oldukca girmeye caliscam sizleri seviyorummhihoyyyt
 
ışılcım hoş geldin canım ..güzün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah yeğenimiz büyümüş bile maaaşallah..wc yide atlatmışsınız rabbim nazarlardan saklasın..benikilerin arası 3 yaş muharem alıştığı halde kardeşi doğunca işemeye başlamıştı..şimdi kıskançlık yokmuş inşallah ilerleyn zamanlarda da olmaz..selma kder rida tuğba sizleride öpüyorum
 
herkese kocaman selamlar ,sizleri cok ozledim gercekten uzun bi aradan sonra ancak firsat bulabiliyorum gecmisi fazla okuyamadim hic zamanim olmuyor malesef umarim herkes iyidir ve hersey yolundadir.haziranin 5 de dogum yaptim
simdi 2 aylik bi oglum daha var adi da batu teyzoslari.abisi batuyu cok seviyo simdilik kiskanclik filan yok uygarin bana cok yardimi oluyor hatta oglum kardesini emzigini getir,bezini getir battaniyedini getir vb.. diyorum seve seve yapiyo bi ise yaramak cok hosuna gidiyor .bu arada wc de ogrendik dogumdan sonra cok zorlanddim ogretcem die ama su an herseye deydi artik bezlemiyorum uygari.bizim tuvalet egtimi 1 bicuk ay surdu
altini misafir gelince filan yada biyere giderken bezliyodum oyle yapinda ogrendikleride bosa gidiyodu .ne zaman bezlemeyi biraktim ozaman ogrendi .bide oyun oynadik buzdolabi magnetlerini ortaya ccikarttik her cisini yaptiginda bi tanesini camasir makinasina takiyoduk bu onun gercekten cok hosuna gitti,ve eline alip anne benim cisim geldi demeye basladi sirf onlari takmak icin. simdi benide uyumam lazim cok bitkin oluyorum uykumu alamayinca gece devamli kalk eemzirvs.. zamanim oldukca girmeye caliscam sizleri seviyorummhihoyyyt

hoşgeldin canım. yeni bebişin hayırlı olsun...
maşallah herşey yolunda gidiyor kıskançlık yok bezdende kurtulmuşsun çok sevindim ya inş darısı benimde başıma 2 haftam kaldı kurbanlık koyun gibi bekliyorum nelerle karşılaşacağımı. inş seninki gibi benim oğlumda kıskanmaz sever kardeşini:Saruboceq:
 
hoşgeldin canım. yeni bebişin hayırlı olsun...
maşallah herşey yolunda gidiyor kıskançlık yok bezdende kurtulmuşsun çok sevindim ya inş darısı benimde başıma 2 haftam kaldı kurbanlık koyun gibi bekliyorum nelerle karşılaşacağımı. inş seninki gibi benim oğlumda kıskanmaz sever kardeşini:Saruboceq:

ay canım ...sıcaktan duramıyorum.bne böyleysm hamileler napar diye düşünüyorum az kaldı ama Allahım yardım etsin dört gözle hayırlısıyla kurtulmanı bekliyoruz ...nasıl doğum yapacağına kesin karar verdinmi
 
ridacığımla genelde bu saatlerde karşılşaıyorduk bugün malum hafta sonu işi var galiba..benim hergünüm aynı eşim evde olduğu için.... hayırlısıyla bi iş bulabilse..
 
ay canım ...sıcaktan duramıyorum.bne böyleysm hamileler napar diye düşünüyorum az kaldı ama Allahım yardım etsin dört gözle hayırlısıyla kurtulmanı bekliyoruz ...nasıl doğum yapacağına kesin karar verdinmi

canım evde klima olduğu için 1 odada duruyrum akşama kadar. buğrada hamileliğim kışa gelmesine rağmen yanıyordum cayır cayır bunda okadar bunalmıyorum belkide klima var diye dışarı çıkmıyorum zaten pek öğle sıcağında. ama istanbul acayip nemlendi ağustosa girdiğimizden beri camları açıyorsun içeriye nemli sıcak hava giriyor nefes alınmıyor hiç. bende camları kapıyorum evin içi en azından nemsiz oluyor klimada açık diğer odalara faydası oluyor biraz yani iyi geçiyor sıcakla aramm kısmen buğradaki gibi şişlerim filanda yok. kiloda almadım fazla toplam 11 kilodayım 2 haftam kaldı. buğrada 24 kilo almıştım ve hep şiştim.
doğum içinde hala normalden yanayım bakalım bekliyorum herşey yolunda gidiyor ama özel dr gidiyorum 2 haftadır muayenehaneyi arıyorum kimse çıkmıyor acil bi durum olmadığı içinde cebinden aramak istemedim dr u. yarında ulaşamazsam arıcam artık.
gittiğim dr ankarada oturuyor. dış işleri bakanı ahmet davutoğlunun eşi. burda muayenehanesi kendi belirlediği tarihlerde geliyor muayene için ama doğuma nasıl gelicek yada olur işi çıkar filan diye düşündürüyor beni. 2 haftadır ulaşamamam iyicene tırstırdı beni ama son ana kadar beklicem bakalım nasibimizde nevarsa onu yaşıcam ama o mucizeyi yaşamayı çok istiyorum:Saruboceq:

ridada eşi evde olduğu için heralde yazamıyordur.benim kocişte gitti yanlızım oğluşumla. ama senin için çook çook zor evde olması bütün gün. benim eşim yarım günde işini bitirip geliyor eve bazen öyle dağıtıyor evi ki dağıtmasa bütün gün pc başı deli ediyor beni. diyorum kendine git ek iş bul adamgibi sabah çık akşam gel diyesırnaşık şey varlıkları sıkıntı veriyor insana bazen nasıl dayanıyorsun Allah sabır versin

cananada msn den mesaj yazdım marak ettiğimizi gelip haberdar etsin bizi gelişmelerden fırsatı olursa bakalım. özlemle yasemin bi gözüküp gittiler. elifede geçen msn de açıktı yazdım ama başında değildi sanırım cevap gelmedi. kardeşi gelmiş olması gerek temmuz sonuydu doğumu yapmıştır doğumunu heralde eee teyze oldu fırsat bulamaz yazmaya bize:)))
 
tuğbacım klima her eve lazım canım..benim çocukların ikiside sıcaktan isilik oldular yüzleri görünmüyo:KK43: canım inşallah gönlüne göre olur normal doğumu da tadarsın..insanın içinde kalıyo illaki ben suni sancıyla doğum yaptım yattığım yerden sancı çektim evde sancılanıp hastaneye gitmeyi o kadr çok isterdimki..nasip olmadı şişliklerimde çoktu kilomda oda sorun oldu belkide ii canım bu zamana kadar şişliğin olmamış inşalah bundan sonrada olmaz..eşiimin evde olması benide çokrahatsız ediyo ne iş bitiyo ne bişey gecesi gündüzü yok kalkıyo int başına 10 dk yemeyi zor yiyo tekrar başına gidiyo bizle muhabbetide yok yuvarlanıp gidiyoz işte
 
seninki ne oynuyor benimki facede pokere dadanmıştı biarara gece gündüz kalkmıyordu hayatla bütün iletişimini koparmıştı şimdi çok şükür atlattık. aynen seninki gibi ne varlığı belliydi evde ne yokluğu konuşmak yok bişey yok. bide yanına giderdim o ara para kaybettiyse bana çatardı git senin yüzünden kaybettim diye yok yere bas bas bağırıyordu bana bende gülme krizine giriyordum daha beter sinirleniyordu:))))) delilikya oyundan sebep bana çatıyor akıl işi değil:)))))
 
X