2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

yazdıklarımın hepsini tek tuşla sildi oğlum..delirmek üzereyim..biri bana yardım etsin..imdaaaat..
 
arkadaşlar size Ada'dan bahsetmiştim..bir aylık lösemi tedavisinde ilerleme kaydedilip edilmediği pazartesi günü anlaşılacak..dualarınızı bekliyoruz..ya şafi ismi celilini istediğiniz sayıda tesbih ederek hem kendiniz sevdikleriniz ve ada için dua ederseniz sevinirim
 
yerim ben muhammet i:) canım hepimiz insanız olabiliyor işte böyle şeyler...senin cadı da doldurmuş hepsini ağzına ne bu hız..
kızlar bugün bir arkadaşım geldi...dini felan konuştuk biraz çok iyi geldi bana:) sadaka hakkında konuştuk belayı kazayı defedermiş... hastalıkları sıkıntıları zaten biliyorsunuzdur..birde ben namaz konusunda hep derim ela yüzünden felan kılamıyorum bahane bulurum kılıyorumda 4 4 lük değil işte...onun içinde allah neyi bahane edersen ondan seni imtihan edermiş..hani diyorum ya ela dan kılamıyorum ela ile beni imthan edermiş...ben çok etkilendim bunu duyunca daha dikkatli olucam artık...kılıcam inşallah aksatmadan...size de anlatayım dedim...
tayin isteyeceğim dualarınızı bekliyorum...a.s.

selmacım Allah kabul etsin canım..bak sana bi kıssa anlatayım..
şeytan Hz Ali r.a nın namaz kılışını, Allaha bağlılığını ve teslimiyetini o kadar çok kıskanırmış ki..birgün onu sabah namazını türlü hilelerle kıldırmamış.. Hz Ali ise sabah namazını kaçırdığı için . öyle çok ağlamış ve üzülmüş ki..Rabbinden utandığı için, kendisini daha çok ibadete vermiş..af ve mağfiret dilemiş şeytan bunu görünce Hz Ali ile uğraşmaktan vazgeçmiş..
Ertesi gün namaz vakti, şeytan hemen gelir ve seslenir:

-Kalk Allah'ın aslanı vakit geçmeden sabah namazını kıl..
Hz. Ali:
-Hayrola! sen böyle şeyleri yapmazdın?
Şeytan şöyle cevap vermiş..
-Ben sana namaz kıldırtmayacağımı zannediyordum. Ama sen 100 katını yaptın. Sonra da öyle bir tevbe ettin ki, sanırım bütün günahların silindi.

Ben buna hiç razı olamam. Böyle olmaktansa, namazını vaktinde kıl daha iyi!

işte böyle... bizde öyle bir iman olmalı ki tek bir vakiti dahi kaçırdığımızda kulluğumuzdan utanmalıyız..

canım tayin konusunda da RABBİM GÖNLÜNÜZÜN MURADINI VERSİN..tabi ki mevlanın takdiridir...hakkınızda hayırlısı olsun..
 
uzun bi aradan sonra selam güzel mayıs anneleri...geçmişi okudum ama yorum yapmayı unuttuğum olursa affetsin..ridacım öncelikle arkadaşının çocuğuna acil şifalar diliyorum.Allahım ailesine bağışlasın evet gerçekten insan sevdiklerine yakıştıramıyo bende köyden gelirken karşı komşumun eşini kaybettiğini öğrendim şok oldum..ani ölümler insanı çok sarsıyo öyle bişeyki heran yakınlarını kaybetme korkuus sarıyo insanı hepiiz bigün giidcez ama dayanması zor rabbim herkese hayırlı ölümler nasip etsin..özlemcim öncelikle aramıza hoşgeldin canım..başın sağolsun Allahım bol sabır versin ...kendini şartlandırma temiz çıkmış sonuçların Allah sana ve sevdiklerine uzun ömürler versin...tuğbacım buğra biraz küçük olduğu için ağlaması normal dediğin gibi zamanla alışır..muharrem 4 yaşında olmasına rağmen ilk günlerde olmasada toplantılarda beni görünce ağlıyodu..gitmek istemiyodu hiç..alışır inşallah..senin şafakta azalmış baya..kaderci yanlış hatırlamıyorsam sen yazmıştın galiba kahvaltı olayını koca 5 yaşındaki oğlum yumurta pişmişinden başka bişey yemez alperen bi ara iyişydi kaşar peynir yumurta yiyodu oek iştahı yok bu aralar aynen makarna ve pilavı bana yedirtmiyo kendiside heryeri pirinç yapıyo..çorbaları pek seçmiyoda genellikle havası tutunca hiç ağzını açmıyo..selmacım sende tayin isteyeksin galiba hayırlııs olsun canım ....kısaca hepinizi çok özledim ve öptüm..şimdi benden haberler..geçen cuma öğle sıralarında köydeyik bi kaç gün sonra merkeze indik faqzla durmadık köye çıktık hemen orası çok serin çocukların isilikleri geçmişti hep ...ormanda gezdik bol bol..havası güzel ama şartları zor sıcak güzine yanarken üstünde yemek pişiyoruz..hergün elimd eçamaşır yıkadım 2 gün sonra sıkıldım ama ridacığımın dediği gibi eşinle olunca heryer güzel bilg yoktu arkadaşalrı yoktu hep bizileydi dağ başında:))))))kızlar şimdilik bu kadar yarın nişan var telaşımız çok onuda hayırlısıylka bi atlatsak artık yazışmaya devam....
 
herkeze merhabalar... bi kaç gündür giremedim nete buğrişin odasını kızıma görede yeniledik. maviydi rengi altını penbeye boyadık ortayada mavi pembe bordür. yan fonlar ekledim tüle mavi pembe. oğluşumada bazalı yataklardan aldık. kaç gündür uğraşıyorum evde durduğum yok yerime halıları yıkamaya verdim oturma odasının çekyatın örtüleri çıkıp yıkanıyor onları eşimle bi o bi ben küvette çiğniyerek yıkadık. salonla yatak odası boya yapılıcak diğer temizliklerde badanadan sonraya kaldı. vakit yaklaştı yavaş yavaş başlıyoruz işte bişeyler yapmaya. çok yoruldum ama artık dışarıya filan hiç çıkamıyorum yoruluyorum. haftaya ful yatıcam buğrada olmucak hafta sonuna temizliğe kadın alıcam 2 haftam kalıcak geriye çünki. aklımda devamlı bişeyler var şunu şöyle bunu böyle yaparız diye bide vakit yaklaştığı için biraz korku birazda heyecan var. geceleride artık uyuyamıyorum rahat pozisyon kalmadığı için koca göbüşümle:)) hayırlısı artık şu 3.buçuk haftayı atlatım kucağıma alayımda kızımı rahatlıcaz artık bi oooh çekicem:))))
 
özlemciğim başın sağolsun. Allah sabırlar versin. ridanın yazdıklarının üstüne yazacak laf kalmamış zaten. inş korkularındanda bir ana önce kurtulursun...

tayin bekleyenlerin Allah hakkınızda hayırlısını versin, gönlünüze göre versin inş.

gülhancığım sende hoşgeldin evine şu pc filan olmayınca negüzel vakit geçiyor eşlerle dimi. biz farkına varıyoruz onlarla olmanın güzelliklerine her nerede olursak olalım onlarda anlasa keşke. eşime soruyorum tatilimizi özledinmi negüzel ilk defa baş başa kaldık kimse yok pc yok tv yok. yooo diyor yaşandı bitti niye özlicem:))) biz ince düşünüyoruz ama onlarda nerde o incelik....
 
tuğba cım çok da yorma kendini ev işleriyle..
gülhan cım hoşgeldin...yarın da bir yakın tanıdığın düğünü var bizimde...ama ela ile düğün nasıl olacak bakıcaz..bende hevesliyim gitmeye çok...
dün ela yı çarşıya götürdüm maşşallah yürüdü oraya kadar..duydunuz mu bilmiyorum nasrullah cami var burda meydanında güvercinlere yem attı çok mutlu oldu...medresede oturduk e tabi ela durmadı sonra ama bana çok iyi geldi..
haftaya cuma belli olacak tayinler dualarınızı bekliyorum kızlar...
rida cım dediğin gibi kılmak lazım ah ah...sabahları uyanıyorum ama kalkamıyorum bu sabah kalktım tuvalete gittim namaz vaktiydide birde baktım ela peşimden kalkmış gelmiş..onun uykusuda böyle...birde yataktan düşecekken yakaladım gece bir hopladım uykumdan baktım ela nedeyse düşüyor..bizimki yatakta bile fırlama..
kaç gündür güzel yiyordu işth şurubunun etkisiyle iki gündür onu da yapmıyor gene yemez oldu...süt istiyor hep...ona kalsa durmadan süt içecek...bazı günler fena abartıyor süt olayını..
neyse kızlar öptüm sizi..
 
merhaba kızlar,
ben geldiiiim :)))
hepinizi çok özlemişim valla buraya bakmayınca kendimi vefasız hissediyorum . önceki gün vefat eden yengemlerin evinde kaldım o eve gitmek bile bana zor geliyor :KK43: bir de yengemin resimlerini görünce içim bir tuhaf oldu:KK43:( sanki yengem işte akşama gelecek gibi insan ölümü ne zor kabulleniyormuş :KK43:((
dün tayin başvurusu için geredeye gidip geldim milli eğitim bakanlığının adını milli eziyet bakanlığı olarak değiştiriyorum arkadaşlar bir tayin başvurusu 2 buçuk saat sürer mi ya :eek:klava: açıkta kalmamak için taaa kaç km uzaklıktaki okulları bile yazdım :eek:klava: şansıma ne çıkarsa artık. gerçi herkes puanın çok iyi ilk tercihine gelirsin diyor ama yine de nasip artık ..
selmacım eşim hapisteyken namaza başlamış onu öyle hevesli görünce ben de ona uydum arada yolculuklarda kaçırsam da genel olarak aksatmıyorum ve gerçekten çok huzurluyum darısı senin de başına inan pişman olmazsın :))
 
ridacım demek betüşümüz diş çıkarıyor Allah yardımcınız olsun bu sıcaklarda yavrucak nasıl dayansın . helinin maşaallah ben anlamadım bile çok az çocuk böyle az sorunlu bir şekilde atlatırmış sanırım ben şanslı azınlıktayım :)
yazı silme olayına gelince ben de bir ara helin yüzünden şu yöntemi kullanmıştım "önce wordde yazıyorum sonra kopyala yapıştır yapıyorum" baya işe yaramıştı canım :)
bu arada Rabbim Ada mıza şifa versin ve ailesine sabır ihsan eylesin ....
 
tuğbacım aman güzelim kendine dikkat et son haftalar bu kadar ağır işlere kalkışma arkadaşımı da son iki haftası kala görmüştüm boya badana artı 2 erkek çocuğu 2 gün sonra doğum yaptı :))
bu arada yeni odanız hayırlı olsun güle güle kullanın canım. buğra ne yapıyor kreşe alışabildi mi?
 
Son düzenleme:
gülhancım köy güzel de insan yine de hiç olmadı evinde şehir şartlarını arıyor canım. nişanınız hayırlı olsun kardeşin nişanlanacaktı galiba ..
 
evet kadercim erkek kardeşim nişanlanıyo.......haklısın doğa harika ama bi yere kadar..inşallah selmada sende istediğiniz yerlere tayin olursunuz..
 
kaderciğim hoşgeldin sende iyi negüzel toparlandık hepimiz:)) bizim kreş olayı 3. gününde eşimin sayesinde buğranın ağlamasına dayanamadığı için yattı ama yarın tekrardan başlatacağız 1 ay boyunca haftaiçi hergün. alışır heralde bişekilde.

yarın itibariyle yatıp istirahat edeceğim zaten enerji depolamam lazım yormayayım artık kendimi. düşünmekte istemiyorum önümüzdeki hafta sonu kadın gelir temizlediği kadar temizler gerisinide düşünmicem badana boyanın olacağı yok gibi 10 günden az kaldı ramazana zaten ramazana denk geleceği için mevlüt filanda yapamayacağım hemen kimseciklerde yok zaten. amaaan olduğu kadar herşey......
 
ridacım demek betüşümüz diş çıkarıyor Allah yardımcınız olsun bu sıcaklarda yavrucak nasıl dayansın . helinin maşaallah ben anlamadım bile çok az çocuk böyle az sorunlu bir şekilde atlatırmış sanırım ben şanslı azınlıktayım :)
yazı silme olayına gelince ben de bir ara helin yüzünden şu yöntemi kullanmıştım "önce wordde yazıyorum sonra kopyala yapıştır yapıyorum" baya işe yaramıştı canım :)
bu arada Rabbim Ada mıza şifa versin ve ailesine sabır ihsan eylesin ....

merhaba canım, biz de seni özledik valla..alıştık artık birbirimize..yokluğunuz hemen anlaşılıyor..ara ara sen yine bizi yalnız bırakmadın..canan bizi çok ihmal ediyor.duyuyorsa bir slm bari versin..duymuyorsa da kulakları çınlasın..

önceki yıl yengeni kaybetmiştin yanılmıyorsam..bizimle de paylaştığını hatırlıyorum..ölüm ne kadar zor..Rabbim sevdiklerimizin acısını göstermesin..ben hep öyle dua ediyorum..biz de halamı çok erken kaybettik 43 yaşında..odasında yerde yatıyordu üzerinde bir çarşaf ve bir bıçak vardı..nasıl bir çığlık attım, ayaklarım nasıl titredi anlatamam..çok korkmuştum..ve şimdi kuzenim evlendi o evde oturuyor..evlerine daha hiç gitmedim..gidemem..seni anlıyorum..
tayin konusunda inşallah merkezde yerler gelir, sorun yaşamazsın bu kez..helincim napar? gittiğiniz yerlerde şive kapıyor musunuz..ben alanyalılar gibi konuşmaya başladım..önce şakadan konuşuyordum..şimdi alışkanlık oldu dilime..samimi arkadaşlarıma naparsınız?diye bi başlıyorum konuşmaya gülmekten yıkılıyorlar..
betüşüm diş mi çıkarıyor huysuzluğu ondan mıdır anlam veremedim canım..muhammedin dişleri de sorunsuz çıkmıştı..ne bulsa ağzına götürmekten öteye gitmemişti..ama ebru betül hemen hemen hiç uyumuyor..10 dk arayla beni kaldırıyor tatlı uykumdan..ne zaman büyüyecek bu veledler yahuuu :))
word e yazma ve kopyalama konusunda haklısın..başka çare yok..anneler olarak veledlerden korunma yöntemleri geliştirmeye başladık sonunda..
 
evet kadercim erkek kardeşim nişanlanıyo.......haklısın doğa harika ama bi yere kadar..inşallah selmada sende istediğiniz yerlere tayin olursunuz..

gülhancım hoşgeldin canım...kardeşin nişanı hayırlı olsun, Rabbim tamamına erdirsin inşallah..
köy konusunda kadere katılıyorum..en azından madem yılda bir ay kadar kaldığınız bir yer..hiç olmazsa çamaşır makinesi olsa da sen de rahat etsen kayınvaliden de..
 
kaderciğim hoşgeldin sende iyi negüzel toparlandık hepimiz:)) bizim kreş olayı 3. gününde eşimin sayesinde buğranın ağlamasına dayanamadığı için yattı ama yarın tekrardan başlatacağız 1 ay boyunca haftaiçi hergün. alışır heralde bişekilde.

yarın itibariyle yatıp istirahat edeceğim zaten enerji depolamam lazım yormayayım artık kendimi. düşünmekte istemiyorum önümüzdeki hafta sonu kadın gelir temizlediği kadar temizler gerisinide düşünmicem badana boyanın olacağı yok gibi 10 günden az kaldı ramazana zaten ramazana denk geleceği için mevlüt filanda yapamayacağım hemen kimseciklerde yok zaten. amaaan olduğu kadar herşey......

ayy bebek geliyooorr...hazırlık var..odası hayırlı olsun miniklerin..içinde mışıl mışıl uyusunlar..annelerini hiç üzmesinler inşallah..kendini yorma canım..ne olur ne olmaz..son zamanlarındasın..Rabbim hayırlısıyla kurtarsın..dualarımız seninle nasılsa doğuma gideceğin zaman haberimiz olur..okuruz bol bol..veledlerden fırsat olduğu kadar..hiç olmazsa dilimizle tesbih ederiz..:))

ben evlendim evleneli 3 kurban adamıştım kurban kestim..oğlum için ve eşim askerden dönünce..gazipaşada eşimin evinde mevlut okuttuk..

bizim veledler uyandı..
görüşmek dileğiyle..
adaya dualarınızı eksik etmeyin lütfennn
öpüldünüzz
selmacım aklımdasınnnn
 
ridacığım Allah kabul etsin adğını ve mevlüdünüzü. anlayamadım eşimin evi derken ne demek istedin? eşin ayrı evdemi yaşıyor:)))))
Allah rağzı olsun canım buğradaki gibi naklen yayın yaparım ben yine merak etme:)) dualarınıza çok ihtiyacım olucak:))

buğrayı sabah bıraktık kreşe eşimle gittik o arabada kaldı ben bıraktım içeri yine ağlamalar sızlamalar ben götürürken direk babaya dönüp baba baba diye ağlamaya başladı. normalde bana düşkün olduğu halde yüz bulduğundan ondan ağlayarak bişeyler yaptırabileceğini anladığından ona karşı ağlıyor.
eşimde tabi deli oldu biraz bekledik kapıda ağlama sesi durucakmı diye yıktı ortalığı bi müddet sonra sustu gittik ama tabi bana söylene söylene. ne vijdansızsın, bidaha çoçuk doğurma bakamıyorsan, böyle olucağını bilseydim yapmazdım ikinciyi, alıcam onu işim bittikten sonra göndermicem bidaha vs... söve söve getirdi eve beni sanki çoçuk bitek onun çoçuğu benim değil.
kadın her gelen çoçuk bi süre böyle yapıyor sonra güle oynaya geliyor dedi. şimdide aradım ara ara biraz ağlıyormuş özellikle kapı çaldığında baba diye sonra oyuna dalıp susuyormuş. ne yapıcam bilmiyorum gerçekten benmi vijdansızım yoksa eşimmi abartıyor ağlamasını. valla çoçuktan çok eşime laf annatmaktan usandım. hem bi hayrı yok bana hemde herşeye mualefet olmasını çok iyi biliyor. bazen diyorum karıdan beter çenen var ben bukadar dırdır etmiyorum Allah diline düşürmesin senin diye:))
 
Son düzenleme:
selam kızlar ..nişanımızı hayırlısıyla atlattık çok şükür..düğün gibiydi çok güzel oldu..hayır dilekleriniz içinde hepinize teşekkür ediyorum.ridacım haklısın bi makine olması lazım eşim geçen seneler bulmuştu az kullanılmış uygun fiyatlı kayınvalidem istemedi yılda bi kere giidyorum diye hayrın abaşkasına verdi makineyi.. şimdi çok pişman..burda hergün sularımız kesiliyo sabahtan akşama kadar sıcaklarda perişen oluyoruz köyde her yer su çeşeler şakır şakır ormana akıyor ama bizi köydeki evde su yok bizdei var bişey ben anlamadım herkesin 3 ayrı suyu varmış bizim bitaneymiş ilgiden mi neden bilmem köydede susuz kaldık ..kader ve selma sizler nasılsınız..kızlar nasıl? ridacım gelmeyen arkadaşlara bende sitemliyim..özlemiyolar demekki..özlemcim sende bi göründün kayboldun..tuğbacım işin çok zor canım erkeklerin geneli böyle işte normaldede bakmaya bakmazlar başkasına vermeye vermezler..bu sıcaklarda rabbim hayırlısıyla kurtarsın çok sıcak valla dayanılmıyo..nişan günü bohça götürürken alpereni bıraktım nasıl tepindi yarım saat hiç aklımdan çıkmadı gün boyu aklım asen geldin küçük oldukları için kreşte durmak biraz zor ama şuda var zamanla nelere alışlılmıyoki...
 
kızlar merhaba umarım hepiniz iyisinizdir.mahmud efe ve mertte allerjik astım teşhisi konuldu mert sanırım ilaçların etkisinden(kortizonlu) yaşıtlarına göre dahazayıf ve çelimsiz neyse anlatacak çok konu var moralim bozuluyor hepinizi öpüyorum taze anneleri 2 kere öpüyorum .) sevgiler
 
gülhancığım hayırlı uğurlu olsun nişanınız çoçukların sünneti nişanıda atlattınız çok şükür rahatlamıştırsınız. gerçi düğün var sırada düğün nezaman kısmetse yakınmı vakti?


yaseminciğim hoşgeldin... vede geçmiş olsun buğradada emeklediği dönemde çıkmıştı salonun halısının tozlarından olmuştu her hafta hastanedeydik hep hastaydı hava veriliyorudu. şimdiki çoçuklar çok problemli her çoçukta var nerdeyse bu alerjik astım. seninkilerde çok hastalanırdı demek ondanmış. tekrar geçmiş olsun üzme canını Allah daha büyük dert vermesin. nelere alerjisi olduğu bellimi? rabbim şifasını verir inş.
 
X