günaydın kızlar,
bu aralar pek giremedim hem ev kalabalık hem de yusuf emre bilgisayarı gördü mü atlıyor o uyuyunca fırsat bulursam bakabiliyorum o da genellikle göz atma şeklinde oluyor.
tuğbacım seni gayeeet iyi anlıyorum Rabbim erkeklerin hamurunu bencillikle yoğurmuş. ben de bir daha eşimle alışverişe gitmemeye yemin ettim demiyelim de itmemeye özen göstereceğim. benim bildiğim kadınlar erkekleri alışverişte bunaltır bizde tam tersi sabah bırak alışveriş merkezine akşam al .sen aç kalmışsın çocuğu zaptetmeye çalışırmışsın onlar mesele mi ?
klava:
iki gündür trip atıyorum bana bir de "ne var,ne olmuş" demez mi
klava: anladım ki ne onsuz oluyor ne onla..off ulan offf.....
selmacım elanın iştahsızlığı kusması, diş kaynaklı olabilir benim kızın ne zaman çıkıyor anlamıyorum
iştahı dersen sabahları beni maymun ediyor yemiyor yemeyince götürüyorum "götürme" diye ağlıyor 3sefer yapabiliyor 3. üncüde çöpe atıyorum ama öğlen ve akşamı arada da yoğurdu iyi yiyoruz . gerçi çöpe attığımiçin içim cız ediyor köyde hiçdeğilse arka bahçemde tasa dökerdim tavuklar kedler yerdi ziyan olmazdı.ama burda yapacak bir şey yok
(( dip dibe evler..
kayuya gelince Allah razı olsun kayudan :))) diyorum benim cadıyı arkaya hele oto koltuğuna oturtamıyordum o gördü ben konuştum şimdi kızım arkada ve koltuğunda :)) yumurcak tv yi ben de seviyorum şiddet içermiyor ve eğitici bazen helinle beraber izliyoruz ,izlerken de onunla konuşup yorumlar yapıyorum çünkü öyle hipnotizma olmuş gibi izlemesini istemiyorum ama yine de tv nin kesinlikle sınırlı izletilmesi taraftarıyım
tuğbacım biz ne kadar okursak okuyalım tecrübe başka bir şey canım.ama yine de sana tavsiyem buğrayı bebek doğmadan oyun grubuna başlatın çünkü eğer bebek doğduktan sonra bunu yaparsanız bu sefer kendini daha da dışlanmış hissedecektir. "kardeşim oldu ve beni de istemiyorlar ki evden gönderiyorlar"diye düşünebilir ve bu da hem evde hem de kreşte problemlere yol açabilir. bir eminim ki bunu yapmışsındır onunla konuş kardeşi olacağını ve kardeşi doğduğu zaman ilk günler biraz ağrılarının olabileceğini ve kardeşinin çok küçük olmasından dolayı onunla çok fazla ilgilenemeyeceğini ama yine de elinden geldiği kadar ilgilenebileceğini belirt.bunun ona olan sevgisini azaltmayacağını hem söyle hem hissettir . bir de bebeğin bakımında ona ufak sorumluluklar ver yardımını iste (bezini,biberonunu isteme gibi) bunları yaparken emir değil rica dilini kullan ve her seferinde ona yardımcı olduğu için çok mutlu olduğunu belirt. kardeşiyle birlikte ilerde yapacakları hakkında hayal kurun...şu an aklıma gelenler bunlar tabi bunları yapsan da buğramız sonuçta ufak tefek aksilikler çıkarabilir bu son derece doğal. bir de buğradan gizli şeker,çikolata,boya kalemi,oyuncak vb.sevdiği şeylerden alın bebek görmesine gelenlere çaktırmadan verin ki gelenler in sadece bebeği görmeye geldiğini kendisini istemediklerini düşünmesin. umarım işe yarar ama dediğim gibi tecrübe başka bir şey :))