2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

oooo girmeyeli birikmiş mesajlar maaşallah. Allahtan az kişiyiz yoksa nasıl yetişicez buğraya hamileyken iş yok güç yok bütüngün pc kucağımda kk daydım şimdi öyle nerde oturucan.... zaten şimdiki pc masa üstü çok otursam afedersiniz popom uyşuyor hissetmiyorum:kedi::KK1:

ridacığım bende buğrada aynen süt veren inek gibi hissederdim kendimi gece uyanmazdı emzirmezdim gündüz paso memede:))))

demek ebru betül cilvelere başladı. ay yerim onu ben ya tam sevilcek zamanları:))) neler yapıyor bizim zilli kız başka annesi diş için erkendi dimi daha. ay unuttum ben hep nezaman neler yapardı bu bebekler ya:)))
buarada şu kilo ve bakım konusunda eşine peees demek istiyorum. senin çocuklardan kendine bakmaya halinmi kalmış. o senin yerinde olsaydı acaba başarabilirmiydi kendine bakmayı:))

kaderciğim gözün aydın sonunda kavuştun kocana. Allah ayırmasın. iyi sen döndün aramıza hemen baksana canan daha doyamadı eşine:KK1:
buğradada var ben yapıcam evden çıkarken girerken kapıyı o kitlemek açmak istiyor. bulaşık yıkarken yada bişey yaparken anne bende yapcaaam diyor hem:))

selmacım sende negüzel tatil yapıyorsun busene denize filan giremeyeceğim için koca göbüşümle gidemedik biyere ama 2 3 günlüğüne gidelim diyorum biyere eşime siz girersiniz ben izlerim sizi diyorum. ne yapim oğlum mahrum kalmasın bari:)) buarada resimlerde çok güzel
istanbulda hagi semte geliceksiniz ?
hayırdır inş 2.mi geliyor yoksa ne:))))) sende kaderle beraber yap bari yanlız bırakmasın seni:)))

gülhancığım bende bi göz attım 2009 topiğine imrendim valla resimleri görünce bayada kalabalıklar nasılda buluşmuşlar. istabulda bi cananla ben vardım onla ha bugün ha yarın buluşalım derken bi türlü nasip olmadı. bize baksana dağıldık hepimiz biz böyle çıktık galiba. benim bi tanıdığım var oda aralık annesiydi onlarda buluştular telefonlaşıyorlar çok samimiler. tembel çıktı 2008 mayıslılarsırnaşık şey
 
kaderciğim bide kıskaçlık olmasın diye tedbir almak lazım demişsin. tavsiyen varmı eğitimcisin ya belki bildiğin bişey vardır dedim?

ben tedbir olarak yuvaya vermeyi düşünüyorum bebişle ilgilenemem diye onunla haftanın 3 günü gitsin eğlensin vakit geçirsin ilgisiz kalmasın diye.

bugün buğrişle yuva bakmaya gittik. int araştırırken buldum. evime yakın. 0-6 yaş grubu. genelde hep üstü oluyor yuvaların. neyse gittim görüştüm haftanın 5 günü tamgün 400 tl haftanın 3 günü 300tl. sabah öğle ikindi yemekleri var. öğlen uyku küçücük ranzaları var çift katlı:)) öğretmende çok hoşuma gitti çok sevecen talı dilliydi valla bana terapi gibi geldi konuşmak çoçuklarla konuşma şekli filan çok hoşuma gitti. buğrişinde hoşuna gitti hemen oyuncaklara daldı. soruyorum ona okula gitcenmi arkadaşların oyuncakların olduğu yere gidicem diyor sevdi yani zor ikna ettim çıkartmaya ordan. haftanın 3 günü düşünüyorum ilgilenemiyorum artık garibimle bütün gün anca çizgi flim izliyoruz caillou lar sünger bop lar. belki haftaya gideriz bikaç günlüğüne biyerlere bidahaki haftaya başlatmayı düşünüyorum. hemson ayımada giriyorum belki 1 ay hergün gönderirim sonrakiler haftada 3 e düşürürüm kardeşiylede vakit geçirsin diye. buğra içide banada rahatlık olucak. fiyat konusu sizce nasıl araştırmışsınızdır belki bana iyi geldi 600 700 olan yerled duydum çünki. 6 ayda bir 100tl verilicekmiş masraf parası harici yok fotokobi kağıt havluydu tuvalet kağıdı parası filan yokmuş. dışarı aktivitelerde dahilmiş buna yani. ay bide bez bırakmayada alıştırıyormuş onu duyunca çok sevindim. hoşuma gidiyor ilgilenmek diyor kadın bıraktırınca mutlu oluyorum diyor. 2 düşük yapmış benim çoçuklarım bunlar diyor çok seviyorum onlara adadım kendimi diyor. nebilim hayırlısı bakalım ama eminim buğra çok sevicek orayı.

herkezin kandilide mübarek olsun......
 
Son düzenleme:
canan cım ist.da zeytinburnu nda kayınvalidemler..
oraya geçeriz kalacağımızda hepi topu 3 gün ancak:KK43:
istanbul u çok özledim ya..izmir deydik bugün en son düğünümde gördüğüm bir arkadaşımla görüşmş olduk...kızlar seneler geçiyor yaşlanıyoruz :KK43: düşündüm de...,gerçi aranızda en yaşlı mayıs annelerinden bbiri benim o ayrı mevzuuu:KK43:
 
hatlar karıştı heralde adım tuğba selmacım:)))

zeytinburnu yakın bana en uğrak yerimizdir. orda olivyum var alışveriş merkezi evlenmeden önce abonmandık oraya eşimle her hafta gider gezer sinamaya filan girerdik. şimdi okadar sık gidemiyoruz tabi. eğer yakınsan olivyuma karşısında expo çiçek yada çiçek expo diye bi çoçuk mağzası var özellikle kızlara süper ve ugun şeyler var. en son 2 hafta önce gittiğimizde indirime girmemişti indirim zamanını yakalarsan çok uzuca güzel şeyler alabilirsin aklında bulunsun:)))
3 günde azmış ama istanbula gelipte 3 gün durulurmu hiç. daha önce yaşadın galiba ki özledin istanbulu doğrumu tahmin ediyorum? buarada yaş kaçtı okadar yaşlı hissettin kendini?
 
herkesin kandili mübarek olsun arkadaşlarım..maşallah ne güzel yazmışsınız..ben de az önce bir sohbet dinledim netten..online kaldım sitede ama okuyamadım yazılanları çok fazla..arkadaşlar kılabilirseniz bir fatiha 20 ihlasla 2 rekatcık namaz kılın..miraç günü namaz farz oldu biliyorsunuz..Peygamberimize 100 salavat getirin..' Allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellem' demek en makbulüymüş haberiniz olsun.. benden söylemesi...bir de
ben bugün niyetliydim (riyadan ALLAHA sığınırım) yarın da oruç tutulması gerekiyormuş ama öyle susadım ki..bebiş de var..sanırım yarına niyet edemeyeceğim..
içtiğim suyu sindiremedim daha..

arkadaşlar bu sabah eşim bana ne dedi biliyor musunuz? eşin olarak benden sana ruhsat..çalışma evde otur, çocuklarımızı büyüt, çocuklarından ayrılmana gönlüm razı değil.üstelik istemeyerek başını açacaksın..bu sıkıntılara girmeni istemiyorum..bana güzel yemekler yap kafi ..:) böyle dedi.. şaşırdım ve de sevindim..nasıl ödeyeceğiz krediyi dedim..bankayla görüşmüş..kredi tutarını yarıya düşürmüş ama vadeyi 10 yıla çıkarmış..4 yılımız kalmıştı kredimizin bitmesine..bu beni biraz üzdü ama en azından her ay bu ay nasıl ödeyeceğiz derdimiz kalmayacak..evraklarını hazırladı bankaya gitti sonra beni aradı benim dilekçeli başvurum gerekiyormuş..kredi benim adıma çekilmişti..işten ayrıldığımı ve mahkemenin hala devam ettiğini bu nedenle eşimin ödeme yapacağını belirttim dilekçede..imzalar atıldı..ödeme planı çıkarıldı..banka merkezle görüşüp bize tekrar dönecek..bu işi de hallettik sonunda..
Allah kimseyi kardeşine dahi muhtaç etmesin..çok şükür bu güne kadar bir sorunla karşılaşmadan ödemelerimizi yapmıştık, bundan sonra daha rahat öderiz..tazminatımı alınca da kapatırım borcumu inşallah..
dua edin
 
tuğbacım online gördüm seni..nasılsın..hamilelik nasıl gidiyor..havalar iyice ısındı...kızın neler yapıyor bakalım..kandilin mübarek olsun canım..buğriş uyumuştur herhalde.. ben de eşimi bekliyorum bugün geceye gitti yarım saate kadar gelir..
 
tuğbacım buğra için yuva bakmışsın..şimdiden hayırlara vesile olur inşallah senin için..gerçekten iyi düşünmüşsün..burda da 400 tl civarında etkinlikleri hariç üstelik..bana gerçekten uygun gibi geldi..hayırlısı olsun..doğum öncesi dene bakalım neler yapacak bizim yaramaz..uyum sağlayabilecek mi..yuvasına:))
 
canım çok sevindim senin adına ne diyeyim uzasada taksitlerin vakti çoçuklarının yanında kalacağın için. benimde eşim sohbete gitmişti onu beklerken dolaşıyordum nette. şimdi geldi. buğrişimle bi yasin okuduk okurken uyudu kaldı. kızımda iyi teyzesi ne yapsın tepişip duruyor işte:))
dediğin namazıda yapmaya çalışırım inş kolaymış. haberimiz yoktu dünden kandil olduğundan eşim sabah üzülmüştü tutamadım diye şimdi dedi asıl gün yarınmış diye tutucakmış oda. Allah seninkinide kabul etsin nafile oruç olduğu için zorlama kendini. gerçi hamilelikten vardır senide benim 1 ay vardı şimdide bakalım tutabilicekmiyim 1 ay daha eklenicek üstüne yoksa:KK43:( neyse ben kalkim bişeyler hazırlıyayım yiyip yatıcakmış. görüşmek üzere herkeze hayırlı geceler Allah dualarımızı kabul etsin... amin....
 
amin ridacım Allah kimseye muhtaç etmesin elinde varsa senden iisi yok..canım inşallah tazminatını alırsın biraz rahatlarsın 2 çocukla çalışmak çok zor olur bide gelicen evde çalışıcan eltimin gelinleri var tarih öğretmeni ama atanamadı kaç yıldır kpssye giriyo bu sefer yine girecek eltim anlatıyo benim çocuklar gibi fena 2 kızı var eltimin annesi bakıyo karşılıklı daireleri gelinleri çalışırken işten geliyomuş hazır yemek çocuklar bakılıyo sonra evine yatmaya gidiyomuş üstelik çocukların tuvaletini kayınvalidesi alıştırdı şimdide karşı dairesinde bütün gün ders çalışıyomuş ne güzel ya ben çocukları kimseye bırakıp 1 saatliğine bile gidemiyorum çalışınca öyle olcak herşey hazır
kızlar size kardeşimin face ini vereyim en manyıklııs bu bence ekleyin ben onunla konuşurum cansu demir
 
merhaba kızlar tuğba cım kusura bakma ben karıştırdım :KK43:
evt olivumu ve çiçek exportu biliyorum mutlaka geçerim ben oraya bu gidişimde...ikizimde gelecek bakacağım oralara...dediğin gibi 3 gün neye yeter ama yetireceğim:)bizde olivumda caffe crown da otururduk hep kızlarla okul çıkışı e çocuk olmayınca rahattım tabi...3 sene kaldık canım biz istanbul da evlenince oraya geçtim..
rida cım böylesi daha mantıklı olmuş bence süre uzamış ama en azından nasıl ödenecek tedirginliği kalmamış..sen yine çocukları büyütünce iş bakabilirsin ama istediğin şartlarda bir iş olur hem...
gülhan cıım cansu demir adında 5 6 kişi var acaba hangisi?profil resminde ne var?
ya ben ne namaz kılabildim ne bişey burda olmma kötü oldu keşke evimde olabilseydim:KK43:
 
selmacım kardeşim 11 yaşında kız..kendi resmi varmış..sarışın mavi gözlü..bilmiyorum belki benim çocukları resmide vardır
 
selmacım bu sabah biraz daha baktım resimlerinee.çok güzel bir yer..kaldığınız yer hangi ile bağlı?
 
canım çok sevindim senin adına ne diyeyim uzasada taksitlerin vakti çoçuklarının yanında kalacağın için. benimde eşim sohbete gitmişti onu beklerken dolaşıyordum nette. şimdi geldi. buğrişimle bi yasin okuduk okurken uyudu kaldı. kızımda iyi teyzesi ne yapsın tepişip duruyor işte:))
dediğin namazıda yapmaya çalışırım inş kolaymış. haberimiz yoktu dünden kandil olduğundan eşim sabah üzülmüştü tutamadım diye şimdi dedi asıl gün yarınmış diye tutucakmış oda. Allah seninkinide kabul etsin nafile oruç olduğu için zorlama kendini. gerçi hamilelikten vardır senide benim 1 ay vardı şimdide bakalım tutabilicekmiyim 1 ay daha eklenicek üstüne yoksa:KK43:( neyse ben kalkim bişeyler hazırlıyayım yiyip yatıcakmış. görüşmek üzere herkeze hayırlı geceler Allah dualarımızı kabul etsin... amin....

teşekkürler canım iyi dileklerin için..sizin de Allah kabul etsin, ibadetlerinizi..ben malesef tutamadım ama çok pişman oldum..gecesi namaz ve taatle gündüzü oruçla geçirilmesi çok güzel bir günün orucundan mahrum oldum..eşim tuttu orucunu..

amin ridacım Allah kimseye muhtaç etmesin elinde varsa senden iisi yok..canım inşallah tazminatını alırsın biraz rahatlarsın 2 çocukla çalışmak çok zor olur bide gelicen evde çalışıcan eltimin gelinleri var tarih öğretmeni ama atanamadı kaç yıldır kpssye giriyo bu sefer yine girecek eltim anlatıyo benim çocuklar gibi fena 2 kızı var eltimin annesi bakıyo karşılıklı daireleri gelinleri çalışırken işten geliyomuş hazır yemek çocuklar bakılıyo sonra evine yatmaya gidiyomuş üstelik çocukların tuvaletini kayınvalidesi alıştırdı şimdide karşı dairesinde bütün gün ders çalışıyomuş ne güzel ya ben çocukları kimseye bırakıp 1 saatliğine bile gidemiyorum çalışınca öyle olcak herşey hazır
kızlar size kardeşimin face ini vereyim en manyıklııs bu bence ekleyin ben onunla konuşurum cansu demir

gülhancım doğru söylüyorsun..çalışmak da zor çalışamamak da..Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun..bol rızık versin herkese kimseye muhtaç etmesin..amin..
 
rida cım dikiliye bağlı çandarlı beldesi nde bizim yazlık...ama gezdiğimiz yerler bergama nın tarihi yerleri birde ayvalık cunda adasına geçtik...en sonda izmir i gezzdik biraz...çok güzl gerçekten buraları...
ben buralardan sonra nasıl adana ya gideceğim bilmiyorum...bu arada kızlar ela arka azıları çıkarıyor hafif uçlar çıkacak kadar olmuşş..acaba ondan mı iştahsız sabahleyin sadece bir çatal yumurta yedi...kuru ekmek yese o bile bana yetecek..çok üzülüyorum yememesine.dert oldu ya bana..
dün pazardan ceviz aldık şimdide cebiz cebiz diye gösterdi cevizi onu yiyor...
dün sadece ceviz ve meyvelerle yaşamayı başardı bakalım bugün ne edecek?
 
selmacım, canımm ne güzel yerler..burda da var benzer yerler..eşim ramazan'da kullanacak iznini.. istanbul'a gitmeyi planlıyor..Yaşayan Bir ALLAH dostunun dergahını görmek duasını almak istiyoruz..( tuğbacım sen bilirsin belki Nakş-ı bendi Mahmut Efendi Hazretleri'ni) bu vesileyle de tatil ve alışveriş yapmak istiyoruz..tüm şartlarımızı zorlayıp bunu yapmayı planlıyoruz..Rabbim nasip ederse inş.
 
muhammed de sabahtan beri açık bir çayla duruyor..deliriyorum..sanki güneş enerjisiyle yaşıyor..
 
X