2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

selmacım bende eşime dedim bugün sinemaya gidelim diye kıştan beri sözü vardı aslında...sinema biter pikniğe götürmedin piknik biter denize götürmedin dersin dedi..hani biraz sorunluyum ama pekte anormal bişey demedim...
kızlar bu aralar gerçekten çok sinirliyim...başıma iş açıcam durduk yerde......çocuklara hiç tahammülüm yok çok kızıyorum vurduğum da oluyo :KK43:( onlar napsın evde şöyle bahçeli bi evimiz yokki salayım bahçeye enerjilerini atamıyolar..pazar günü eşim denize gitti çatladım gelene kadar o kendi arkadaşlarıyl agiidyo ben çocukları bırakıp gidemiyorum
 
eşim gelince kapatmıştım kk yı yarım kaldı yazamadım..benden sonra kimse yazmamış.ridacım nerelerdesin
 
gülhancım, yazdıklarımın hepsini silmişler neden acebaaa??
 
Son düzenleme:
dün kk da bakım vardı ve kk nın rengi dahil birkaç şey değişmişti..ben de baya bi yazmıştım ama hepsi silinmiş sanırım..bu da silinir mi acebaa??
 
canım aynısı geçen banada oldu yazdıklarınızı okuyamamıştım..benim yazdığımda silinmişti..ama başka birinin yazdığı duruyodu bende ne olduğunu anlayamadım
 
kızlar sistem gene karışmış...dün akşam oturdum size özel mesaj yazdım upuuuzuuun...onlar geldi mi size okudunuz mu...okumadınızsa yine yazacağm...
 
merhaba kızlar... dün güya alel acele haber vermiştim geldiğimi size benim yazıda gitmiş

eveeeeet buseneki tatilimizde bitti evimize döndük sağ sağlim çok sükür yollarda doğurmadan. tekirdağ kumbağa gittik ev tuttuk denize yakın. hergün denizdeydik bende girdim bikaç kere koca göbüşümle:))) (haşemayla) bahçeli bir evdi biz balkonunda otururken buğrişte bahçede oynadı evde olduğumuz zamanlar. 3.5 senlik evliyiz ilk defa baş başa tatil geçirdik çok güzel geçti. tv yoooook pc yoooookk:))) süperdi ya:)))

buğrişim bugün yuvaya başladı sabah 8.30 da götürdük babayla. eşimi zor ikna etmiştim dün gece uyuyamamış kafaya takmış göndermek istemediği için sabah buğrayı bırakınca arkasına bile bakmadı buğra koştu çoçukların yanına mors oldu:)))) diyor sattı bizi iki dk da morali bozuldu ama onunda hoşuna gitti. 5 de gidip aldım. öğretmeni çok beğenmiş buğrayı çok uyumlu diyor herşeye bune bune diye sorular soruyor, arkadaşlarına dokunuyor, abi abi peşinden gidiyor dedi. çoçuklara aç kalmış dedi. gerçekten öyle çünki kalabalık bi alileyiz kuzenleri çok var yaz gelincede herkez dağıldı biyerlere garibim yanlız kaldı. yemeğini güzel yemiş hatta 2 tabak pilav yemiş köfteden filan koy koy demiş çok hoşuna gitmiş öğretmenin. sabahtan aradığımda oyuncak için yemek masasına koymaya izin vermedikleri için biraz ağlamış şansını denemiş lafını geçirtmeye ama dediği yapılmayınca uyum sağlamış. yani güzel bi başlangıcımız oldu bakalım hayırlısıyla. yolda eve gelene kadar çenesi durmadı bıcır bıcır konuştu dondurma cips istedi:))) bende okula gittiği için ve uslu durduğu için ödül olarak dondurma aldım eve gelince zevkle yedi. gerçi hemen hemen hergün alıyorum ama ödül olduğunu söyledim hoşuna gitti. şimdide oturmuş tv izliyor bende bi bakim dedim size hala yerleşemedim yavaş yavaş yapıyorum 3 makina çamaşırla uğraştım yerleşme faslı filan ev girdi bir birine. biraz düzene sokayım evi uğrarım yine. herkezi öpüyorum....
 
slm kızlar :)) gülhanın resimler, bizim yorumlar da gitmiş..ama tuğbacım senin yazını okumuştum..bir iki sayfa yazı gitmiş...selmacım senin özel mesaj da gelmemiş..
 
tubiş buğrişinin ilk günü güzel geçmiiş :)) kızım yazdırmıyor sonra yapayım bari yorumlarımı..öpüldünüz tek tek:))
 
Son düzenleme:
tuğba cım maşallah senin buğra ya...demek ki büyümüş bizim fındık kurtları çaaktırmadan:)
kızlar bugün köyde ela nın bezini aldım çişe başlatayım diye öylesine bak kızım çişini yapma bana söyle felan dedim..artık anladı anlamadı bilmiyorum..neyse havuzun önünde bahçede gezdi durdu...sonra eve alınca cırım cırım cırladı tuvalete götürdüm çişini yapdiye açtırmadı altını ağladı bahçede yaptırayım dedim külotunu yine açtırmadı ay beni baydı...nasıl alıştırıcam ben bı kızı çişe..
 
kader, tuğba, gülhan ve selma sizlere de benden kocaaaamman günaydın öpücüğü canlarım..Allah gününüzü aydın kılsın, işleriniz rast gelsin..:))
 
tuğbacım, öncelikle hoşgeldin, tatilden büyük bir moralle dönmüş olmana çok sevindim..işini bilen bir ev hanımı olduğundan, tatil dönüşü ufak tefek işleri de hemen halletmişsin..yine de kolay gelsin bitmemiş işlerin kaldıysa :))
bu arada da miniğimizin kreşi hayırlı olsun..buğra..abi olmaya hazır demek ki kerata..kardeşi gelince seni inşallah üzmeyecek fınduk..vallahi iyi düşünmüşsünüz bu kreş işini canım..bazen ben de diyorum göndersem mi diye..(eşimin çalıştığı tv'nin anlaşmalı olduğu özel bir kurum var)..ama hemen annem karşı çıkıyor düşüncesine bile..ben bakarım diyor..muhammed çok hareketli bir çocuk..enerjisini nasıl atacağını bilemiyor..ama dışarıda biraz arabasına, bisikletine binse morali yerine geliyor.. zamanında yatıp kalkmayı, paylaşmayı, öğrenir..evde bir sürü insan herşeyine müdahele ediyoruz..kimseye siz karışmayın diyemiyoruz..kreşte zamanında yemek yemeyi, adabınca konuşmayı öğrenir, wc alışkanlığı da kazanır çocuk..
tekrar hayırlı olsun, gelişmelerden bizi haberdar edersin zaten..buğrayı öp o tatlı yanaklarından yerime :)))
 
selmacım senin kız benim oğlanın tabiri caizse dişisi...valla işimiz zor..wc alışkanlığı kazandırımadım ben de oğlana..aynen senin kız gibi yapıyor..arkasında dolandırıyor beni sonra da vazgeçiyor..anlamadım bi türlü..
hayırlısı artık...öp miniği yerime..tatlı kızım benimmm..
 
selmacım nasıl köymüş bu merak ettim havuzlu filan demişsin adı köy sadece galiba:)))) bizim kuzular inatçı çıktı yahu. bi cananın kızı ecrin alışmış problemsiz sadece. bizimkiler bayağı uğraştırıcaklar bizi. abimin kızı buğradan 4.5 ay büyük annem geçen haftalarda uğraşmış bayağı bezini bırakması için ama sonuç alamadığı için pes etmiş. geçenlerde annesine anne bezimi çıkar tuvalete yapıcam çişimi demiş ve çıkış o çıkış ne gece ne gündüz yapmıyormuş artık kendikendine uğraşmadan bırakmış. çok şaşırdım duyunca. bende ümitlendim bekliyorum şimdi buğrada bi gün anne çıkar bezimi tuvalete yapıcam demesini:))))

ridacığım hoşbulduk. son gün eşimle girdik birbirimize ama genel anlamda diğer günler çok güzel geçti:))) gerçekten moral oldu çok sıkılmıştık evde kimsede yok gitmeye gelen gidende yok.
bugün buğrişi yuvaya bırakırken inmek istemedi arabadan heralde gezmek istedi. sonra arkadaşlarınla oynucaksın deyince indi kapıdanda bensiz girmek istemedi içeri kadar götürdüm çoçukları görünce gitti tıpış tıpış.aramadım bugün 5 te alıcaz bakalım bugün neler yapmış bizim kerata. çok iyi olur sende muhammedi gönderebilirsen ama büyükler işte anlamıyor pek benim annemde kaynanamda şuan uzak oldukalrından bana bi faydaları olmadıklarından bişey diyemediler burada olsalardı kesin derlerdi küçücük çocuk ne işi var yuvada diye. bide saatli götürülen yerler var yine oyun amaçlı burda yine yakınımda vardı bi yer saati 5 liraydı kadın hergün düzenli 2 saat getirilmesini istiyordu yanlız ama. 2 saat benim şuanki durumumda hiç bir işime yaramayacağı için tercih etmedim. muhammed için en azından 2 saat olsa çoçuklarla oynayıp biraz enerji atması açısından güzel olabilir. valla ben rahat ettim diyemem çünki bi zararı yoktu bana varlığıda yokluğuda bir sadece onun güzel vakit geçirmesi beni mutlu ediyor. gerçi gittik bugün babayla boya aldık odasını boyucaz mavi renkti şimdi pembe eklicez pembe mavi olucak odası. olsaydı rahat bırakmazdı kendide boyamak isterdi:))) aslında güzelde olurdu verirdim eline fırçayı boyasın zevkli olur onun için akşma bırakalım olmasza boya işini eşime gelince diyeyim:)))
 
tuğba cım eklemiştim annemlerin köydeki evlerini evim evim köşesine ama yine baya değişmiş..havuz yapmışlar bahçe düzenlemesi felan...babamın emeklilik uğraşısı olmuş durumda..ela havuza girmedi korktu ama etrafında oynayıp duruyor resimlerini eklerim bir ara :)
kızlar zaman bulursam size özele yazacağım çünkü zira içime dert etmiş duurmdayım bu durumumu...nedir bu kayınvalide olayları böyle anlamadım gitti:KK43:
tuğba cım valla benimde gözüm korktu bu işten napıcaz bakalım yapan yazsın buraya bizde yapalım:)
kızlar öpüyorum sizi...misafir gelecekmiş aslında şimdi iyi zaman var diyordum özelede yazmak için ama annem misafir gelecek kalk diyip duruyor:KK43:,
burası çok serin oldu bugün bu arada yağmur yağdı felan...kastamonu böyle işte...neyse kaçtım..
 
kader, tuğba, gülhan ve selma sizlere de benden kocaaaamman günaydın öpücüğü canlarım..Allah gününüzü aydın kılsın, işleriniz rast gelsin..:))

sağol canım yazını yeni gördüm..karşı komşumla aynı gün sünnet mevlidimiz vardı dün annem ve eltimle oraya gittim kaldımı bi daha arada kaynıyo gidilmiyo
 
tuğbacım tuvalet eğitimi gerçekten çok zor ..şuda var çocuktan çocuğa değişiyo muharrem 6 yaşında hala altını ıslatıyo sünnet olunca geçer dediler biakç gün iyiydi bende sevindim dün gece ve sabah 2 kere işedi ama ne işeme 3 günlük sanki alıştım altına b,şeyde sermemişim koltuklar çürüdü zaten birazda alperen işesin değişircez:)) alperenne mayıstan beri uğraşıyorum işemediği aferdersiniz kaka yapmadığı yer kalmadı eşimden ayrı fırça yedim ama bugnümüze şükürler olsun o absii gibi sidikli olmayacak sanırım şimdilik iyiyiz Allahım nazardan esirgesin hepimiznkileri çok korkuyorum nazardan bi tanıdığımızın ortaokula giden kızı kocaman yapılı bide altına büyüğünü yapıyo nazardan ..kokuyo olduğu yer ama farkında değil ...selmacım ve diğer arkadaşlarım zamanı gelince alışırlar..hem dr lar 2 buçuk 3 yaş diyo wc eğitii için 1 yaşında alışanlarda var ama çocuğa göre değişiyo..çocuklar tepemde geziyo karınlarıda aç eşim uyurken yazayım dedim bende..kayınvalidem köyde eşim almaya gitmek istiyo dağ başı olduğu için pek canım istemiyodu öyle tuhaf huyum varki ne ben gitmmek istiyorum ne başkasını kabulleniyorum sen gelmezsen 2 günlüğüne dayımın oğluyla giderim dedi öyle deyince ben gelicem nasılsa araba var dedim bu sefer sendle gidersem 10 gün kalırım dedi ağustosun 1 de erkek kardeşimin nişanı var gitmeye korkuyorum nişana gelemeyiz diye başkasınısa istemiyorum napıcam bilmiyorum boşver nişana gelmesekte olur diyo ya..annem ona güveniyo kuaför bohça işleri konusunda araba var diye ..adamın umrunda değil kıyafette alamdım ne giyeceğimi bilmiyorum salonda olucak pek abiye almak istemiyorum cepkenli elbise düşünüyorum ama ..kızlar bu konuda fikirlerinizi bekliyorum nasıl bişey alıyım
 
günaydın kızlar..hayırlı bir perşembe günü diliyorum size...
tuğbacım, wc alışkanlığı konusunda ben de eşime aynını söyledim..muhammed kendisi çıkarır ve wc'ye yapmayı kendisi ister...ne zaman isterse de o zaman bırakır dedim..ben oğlumda da o potansiyeli görüyorum..başına buyruk bi yapısı var..bizim komutlarımızla hareket etmek ona sıkıcı geliyor..dinlemiyor bile bizi..burası çok sıcak..alışmasını istiyorum bir an önce aslında..bezden kurtulursa çok rahatlayacak isilik filan oluyor her yeri...banyodan havuzdan çıkmıyor ama bezini çıkarınca bir daha bağlatmak istemiyor..sağa sola kaçırıveriyor ..çok kötü bir durum..Allah yardımcımcımız olsun..herkes diyor alıştır artık diye ama hiç niyeti yok..2 ay büyük site görevlisinin oğlu var hasan.. muhammedin arkadaşı..o çişini söylüyor..sabahları bile kuru kalkıyormuş..gece uyku arasında kalkıp wcye götürüyorum dedi annesi..şu an hasan'ın annesi hediye de hamile..ikinci bir bez derdinden kurtuldum diye seviniyor garibimm..
 
X