2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

şimdi anladııım:))))

iş yerinde çıkartıyorsan erkeklere görünüceksen sadece dışardada takmanın bi anlamı olmaz herlde. muhtaç kalıp sıkıntı çekmektense tabi başka alternatifin yoksa çıkartırsın. gönül ister rahat edebilceğin biyer olmasınını ama onuda bulmak zordur tabiki. hayırlısı olsun Allah gönlüne göre versin inş....
 
tuğbacım gerçekten zor bir karar..işten çıkarıldıktan sonra ben başörtüsünü bir yıldır hiç çıkartmadım ve özellikle dikkat ediyorum..benim için asıl şimdi zor olacak..tam hayatım düzene girdi derken..yine bir koşuşturma ve ihmal edilen yaşam tarzım..tavizler tavizleri doğuracak ve ben de ister istemez ayak uydurmaya çalışacağım..diliyorum hayırlısı olsun..dua edin..evimin taksidini kurtaracak kadar az maaş alayım ama huzurlu olayım..onu istiyorum..
 
inş canım hayırlısı olsun. ozaman bikaç yere daha baksan hemen karar vermesen zor olur diyorsan. orada bilmem ama bizim burada belli bikaç hastane var personeli kapalı geneli dr ları bile kapalı olanlar var. gerçekten zor olur açmakta dediğn gibi uzun zaman olmuş. Allah yardımcın olsun
 
rida cım...
canım seni çoook iyi anlayabiliyorum...bende kapalı olmayı o kadar isterdim kii..namazlarımı yarım yamalakta olsa kılıyorum allah kabul etsin...ama sanki hani kapalı olsam namazlarımı kılsam orucumu tuıtsam ne bileyim kendimce kendimi huzurlu hissetsem bana ne mutlu olacak...
ama iş hayatı yaşam koşulları olmuyor kapalılık çok zor :KK43: bu yüzden hep kapalılara içten içe özen duymuşumdur:KK43:gıpta etmişimdir...hatta liseden sonra okumasaydım durumu şöyle iyicene biriyle evlenseydim ev hanımı oluverseydim dediğimde çok olmuştur...
varya sen bence tamamaen tevekkül et allah a bırak...bu arada başka işlere de bak...ama içinden tamamen allah a bırak bu işi..eminim hakkında hayırlısı olacaktır...
ne zaman zor bir karar dönemecinde kalsam rahata almışımdır nasılsa hayırlı olanı allah önüme sunacaktır diye nitekimde öyle olmuştur..
 
tuğbacım teşekkürler canım..dualarınız için.. burda tek bir hastane var şifa polikliniği orda başörtülü doktor ve çalışanlar var..ama orda ihtiyaç yok malesef..yine de cv bıraktım..aman ne yapayım..dışarıda kapatır içerde açarım..en azından öyle rahatlatırım kendimi baktım sorun çıkarırlarsa..konuşurum..devam ederim yada eşimle birlikte bir karara varırım ne yapayım başka..dert oldu valla şimdiden..

doğru söylüyorsun selmacım..tevekkül edip beklemekten başka çarem yok şu an için...başka iş yerleriyle de görüştü eşim ama şartları gerçekten çok ağır..burda en azından ctesi pazar, resmi ve dini tatil günlerine riayet ediliyor... iki çocuk var..ihtiyaçlar azalmıyor çoğalıyor ve üstelik malum kredi taksidimiz hayatımızı oldukça güçleştirdi..bu bir yılda eşim taksitleri ve kredi kartlarını ödemekte çok zorlandı..onu yüzüstü bırakamam çok üzülüyor..çocuklarıma da çok alıştım..nasıl bırakıp çalışırım bilmiyorum..ALLAHTAN ANNEM YANIMDA..benim için evine (memleketteki eve) bile gidemiyor..bir hafta önce evi su basmıştı şofben borusu patlamış..anlatmışımdır belki...yazık kızım senin için burdayım yeter ki sen çalış ben bakarım çocuklara diyor..
 
mrb arkadaşlar..bugün kızımın aşısı var benim de tetanoz 5.doz aşım var..aslında 17 Haziranda idi ama kızımın aşısına denk getirmek istedim... sizin tetanoz aşılarınız ne zaman?
 
geçenlerde sağlık ocağından geldiler geçen hafta perşembe için 2. dozunu gel yapalım dediler gerek görmedim nedense gitmedim. buğradada yaptırmamıştım okadar uzunmu sürüyor 5. dozdan sonrasıda varmı acaba?
 
tuğbacım, tetanoz aşısı;
1. doz : hamileliğin 4. ayı.
2. doz : ilk dozdan en az 4 hafta sonra.
3. doz : ikinci dozdan en az 6 ay sonra.
4. doz : üçüncü dozdan en az 1 yıl sonra.
5. doz : dördüncü dozdan en az 1 yıl sonra.yapılınca yaşamın boyunca bir daha tetanoz aşısı olmuyorsun ve zaten tetanozdan ömür boyu korunmuş oluyorsun..bu bebekten sonra yaptır istersen..
 
Son düzenleme:
haa unutmadan tuğbacım..ilkinde uyarmadılar diyelim bu hamileliğinde seni neden uyarmadı hemşireler bu bir..ikincisi senin hamileliğinin 4.ayında tetanoz aşını yaptırman gerekiyordu..hem senin hem bebeğinin sağlığı için..şimdi nasıl bir yol izleyeceksin..
 
selam kızlar işler başımdan aşkın yazmadan edemicem:))) kızlar ben 11 temmuz diye tuttururken eşim 4te karar kıldı ben nasıl yetişeceğim bilmiyorum daha 2 oda boyandı çocuklar ayak altında delirtiyolar bazen arada anneme bırakıyorum babaannesine gönderiyorum bi taraftan şarıl şarıl yağmur yağıyo:KK43:( ridacım canım ne diyeyim Allah gönlüne göre versin inşallah sende zor durumdasın maddi açıdan ..mecbura kaldımı hep açarız zor olsada ...biz de arsamzı satmıştık onunla yapıyoruz temizliği parası bitti bile eşim işsiz iş bulabilirsem bende çalışabilirim duruma göre hakkımızda hayırlısı özellikle k kartı için sattık.yaşam şartları çok zor bişeyin yanın varılmıyo
diğer kızlar canan sesin çıkmıyo hiç
selma kaderr sizler nasılsınız
tuğbacım ben aşılarımı tamamladım
2 hamileliğimde de düzenli vuruldum
vurulmayınca ne olur bilmiyorum
yaptırabiliyosan yaptır canım bence
 
ridacığım buğrada neden yaptırmadığımı hatırlayamıyorum ama dr şu zaman yaptırırsın demişti unutmuştum heralde. bu seferde pek düzenli gitmiyorum dr daha doğrusu normal doğum yaptıracak dr arayışına girdiğim için sabit bi dr gitmedim. bu son dr da 2 ayı geçmiştir gideli sanırım. özel dr olduğu için ücretten dolayı sık gidemiyorum ama şeker yüklemesi için devlete gitmiştim ordada bişey demedi dr kan idrar tahlili filanda istemişti tetenozdan bahsetmedi. haftaya salı 32 haftm doluyor gideceğim dr a hem doğum konusunda konuşmak için hemde bebek dönmüşmü bakalım diye. sorarım ozaman dr a duruma göre yaptırabiliyorsam yaptırırım ozaman.

gülhancığım sanada Allah kolaylık versin vakitde çok daralmış gerçekten inş yetişir. zor olucak ama atlattıktan sonra şu sünnet olayını bi ooooh çekersin. nikah düğünlerine kadar telaş yok başka:)))))
 
ha buarada canan tatile gitti kocasıyla sanırım ondan sesi çıkmıyor dün msn deki resmini değiştirmiş eşiyle mayolu filanlar sanırım eşinin üstü yokta cananında askılı bişeyle gözüküyor. hasret gideriyorlar tabii:)))) bakalım nezaman dönücek aramıza.

aşkı memnununda son bölümü herkez ekran başındadır bu saatte:)))))
 
gülhancım ALLAH yardımcın olsun..temizlikti sünnetti derken iki ayağın bi pabuca girdi..eş, iki çocuk, koskaca bir ev, bir de kayınvalide unsuru var sende..tuz biber..:)) erkekler ne bilsin kadınların çektiği sıkıntıları..bi kadın 12 temmuz diyorsa vardır bir bildiği demeli eş..o sekiz günde sen işlerini biraz daha toparlama ve dinlenme olanağı da bulurdun..şimdi yorgunluğun üstüne bir yorgunluk daha..
ayy ben de organize işleri sevmem hiç..herşeyi zamana bırakmaya bayılırım..sıkıntıya gelemem..ama eşimin herşeyi planlı programlıdır..hiç üşenmez..iki çocuk birden bağırıp gürültü çıkarınca, evden kendisini zor atar iş yerine "tımarhaneden bir an önce kaçayım" der..sonra da ben kitap okumuyorum diye laf eder..zamanım var da okumuyorum sanki..annemlere geçenlerde "sabahları kadınlar kulubune giriyor..biraz fırsat bulsun facebookta yorum yapıyor, ama bir kitap oku deyince çocukları bahane ediyor" diye şikayet ediyor..kitap, sakin kafayla okunur..ben tetikte ha uyandılar ha uyanacaklar diye beklerken bir göz atıyorum o kadar..kendisi rahat tabiii..haftada birkaç kitap ayda bir dergi siparişi veriyor internetten.valla erkekleri anlamak çok zor..akşama kadar evde yan gelip yatıyoruz zannediyorlar sanırım..

bu arada ben ilk adetimi oldum doğumdan sonra..gerçekten rahatladım..iki kez gebelik testi aldım bu sürede..aceba diye çok korkmuştum çünkü..size bişey demedim ama içim içimi kemiriyordu...:))

gülhancım tuğbacım...bu tetanoz aşısı konusunda birşey daha ekleyeyim..ilk gebeliğimde 4 dozunu yaptırdığım için ikinci gebelikte bir daha tetanoz aşısı yaptırmadım..çünkü devam eden takvimin son dozuna rastladı minik kuşum..zaten 5 dozu tamamladıktan sonra bir daha yaptırmaya gerek kalmıyormuş..

iş konusunda da bizim işimizi yapacak bayanın henuz 19 yaşındaki yeğeni dün denizde boğularak hayatını kaybetti :KK43:( ALLAH rahmet eylesin..taziyesi olduğundan iş konusunu açmak uygun düşmedi bu nedenle erteledik..hakkımızda hayırlısı olsun diyorum..gün doğmadan neler doğar atasözü ne kadar doğru değil mi..?

gülhancım gül gibi mesleğin var..nerde istesen iş bulursun..bilgisayarlı muhasebe çok güzel bir bölüm..bankalara filan başvur..kpss ye gir..yerinde olsam çocukları biraz daha büyüt..aöf den 2 yıl daha oku lisans tamamla derim..yani sen gelişime açık bir bölüm bitirmişsin..çok kişi tanıyorum senin bölümden mezun olup da muhasebe müdürü olan..

muhammed uyandı yaramazım..:))
 
ayy şunu da hemen yazayım..tuğbacım tetanoz aşıısını sağlık ocakları ücretsiz yapıyor..ve takibi de oradan yapılıyor zaten..sana en yakın sağlık ocağıyla konuyu bir görüş başla istersen..

bir de canana eşiyle mutlu bir tatil diliyorum..Allah gönlüne göre versin..
 
herkese merhaba..kimsecikler yok yine ama ben hepinizi de öpüyorum miniklerinizle birlikte..:))
 
selma, kader, gülhan, tuğba...şimdilik sadece bu kadarız..katılımlarınızı bekliyoruz..elifcim yeğenin dünyaya geldi mi..merak içindeyiz..
 
Canancım, ailenle tatilin tadını çıkar canım, sen izinlisin zaten..:))a.s.Şeniz
 
merhaba kızlar,
uzuuuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar,
ridacım , Rabbim sana hayırlı kapılar açsın canım. inşaallah her şey gönlüne göre olur canım. biz ne kadar kendimizi yıpratsak da sonuçta nasibimizde ne varsa onu alıyoruz bu yüzden kendini hiç strese sokma nasibin neyse onu görürsün zaten .
gülhancım, işlerinde Allah yardımcın olsun canım. şansına da havalar pek yağmurluydu anca düzeldi. düğün tarihine de az kalmış ama Allahın izniyle yetiştirirsin arkadaşım.
selmacım sen neler yapıyorsun? seminerlerin bitmesine de az kaldı. tatil işini de ayarlayabilmişsindir umarım .
tubacım sen de hafiye gibisin maşallah :jeyyar: sana diyorum ama ben de kızkardeşimin erkek arkadaşıyla ilgili az hafiyelik yapmadım :jeyyar: gerçi benimkisi bilerek ve isteyerekti :)) bu arada seninde baya az kalmış ağustos sonu bebeğimiz gelir herhalde . sıcaklarda da zor olur Allah yardımcın olsun canım.
canancım sana da iyi tatiller diliyorum ama dikkat et tatile 3 kişi gidip de 4 kişi gelme :jeyyar: her şey gönlüne göre olsun canım...
herkes sanırım bu aralar pek yoğun. bizim günler de pek boş geçmiyor aslında. eşyalarımızın büyük çoğunluğunu paketledik. kıyafetler ve set üstü fırın ha bir de tencereler kaldı. onları cuma günü eşimle hallederiz artık:) kaç gündür yazacam pek fırsatım olmadı son iki gündür de kardeşimdeydim onun da uyuz eltisi ortak internet kablosunu kesmiş bu arada da kendi lig tv kablosunu da kesmiş. ey büyük Allahım ben ne diyeyim :) kadının ruhu fesat ...
neyse bugün annemlere geldim yarın geredeye gideceğim 3 gün kalıp sonra önce izmite sonra tekrar köye döneceğim. helini geredeye götürüp köye götürmeyecektim ama sabah eşimle konuştum o da geredeye götürme köye getir diyor. Açıkçası helini geredeye götürmeme pek rıza göstermedi ama götürmeye de mecburum burda küçük kızkardeşime bırakamam güzel bakar gözüm arkada kalmaz ama sonra çok başıma kakıyor bu da beni acayip geriyor . geçen sene sadece 5 gün yine böyle seminer zamanı bıraktım "pazardan cumaya kadar" hanımefendinin kpss de başarısızlığının sebebi olduğu defalarca söylendi "yok kız rahat bırakmamış" "yok çalışacakmış ama helin ona kitap açtırmamış" kzımız bütün sene durdu durdu tam helini bıraktığım hafta ders çalışacağı tuttu :KK43:( helin uyuduktan sonra sabah kadar erkek arkadaşıyla msn başındaydı onu hiç söylemiyor :kızgın: eşyalarıma yardıma geldi bir taraftan yapıyor bir taraftan "ben olmasam..." diye başlıyor ...
biliyorum eşim şimdi içinden bana kızıyordur ama ben ne yapayım kızlar :KK43: sadece 3 gün kalacağım ve güvenilir yerde kalacağım. biri helinimin ilk bakıcısı ,diğeri en yakın aile dostumuz ....hatta müdürümü ikna edebilirsem son güne kalmayabilirim de ..gelince gönlünü alırım artık yapacak bir şey yok.
kendinize iyi bakın kızlar ben fırsat bulabilirsem tekrar yazarım hoşçakalın....
her şey gönlünüzce olsun canlarım....
 
kadercim Allah yardımcın olsun senin de..taşınmak çok zor..
 
X